Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

FIONA urodziła CHŁOPAKA waga4300 ,58 cm BRATOWA

Gość Dominisia
fionka wielkie gratulaje dla ciebie i dzidziusia niech sie dobrze chowa,takze duzo milosci i radosci ❤️❤️ dominika i krzysiu

Hallo ja czekam na wiadomosc od Fiony Dominisiu...bo przeciez miala byc dziewczynka prawda .... i nagle fam okazuje sie bratowa...hmm :( :( :( :( :( oj nieladnie nieladnie bylo nam tu fam zamieszanie wprowadzac... :O :O :( :( pozdrawiam wszystkie babeczki.....i ich malenstwa... Elka prawdopodonie wyjedzie ze szpitala w srode...maly juz nie jest w inkubatorze karmi go ...ale nie moze nic jesc ani pic... tak bylo wczoraj ... wiec dzisiaj pewni juz cos zjadla :D :D 😘

Carla ! Tak mi przykro ze to nie ty doniosłas o niespodziance Magdy i Marcina. No ale najwazniejsze ze maluszek jest zdrowy :) Monika

witam mamusie gratulacje dla fionki - chłopak wielgachny :) niech się zdrowo chowa :) a my dziś byliśmy cały dzionek na dworku :).w szczecinie była imprezka \'\'zakonczenie lata z pocztą \'\'. malutka spisała się na medal. cały czas spała pomimo chałasu, z małymi przerwami na jedzonko. pogoda nam sprzyjała, ładnie świeciło słoneczko i było cieplutko. jedynym moim dylematem było to, że nie mogłam zjeść grochówki :) i nie wiem czy po kurczaku z rożna nic jej nie będzie, ale to sprawdzimy dziś w nocy. odstawiłam mleko i inny nabiał i kolki się skończyły, czasami ma problemy z puszczaniem bączków :), ale masarz brzuszka i podkurczenie nóżek dużo daje.od położnej dowiedziałam się tyle, że jak Ula będzie miała silną kolkę to mogęjej podać pół łyżeczki wody koperkowej i lepiej nie przesadzać z herbatką koperkową, bo jeśli będzie piła jej za dużo to od tego może też mieć kolki. teraz czekamy na odwiedziny lekarki, żeby obejżała Ulcie i wyznaczyła termin wizyty w gabinecie. pozdrowionka Kaśka i Ulcia :)

aaa jeszcze cuś. nie wiem czy to normalne, ale jak Uli odpadł pępek to reszta się nie schowała, tylko wystaje.ech trzeba będzie teraz czekać do piątku lub wizyty lekarki. usłyszałam, że to może być przepuklina pępkowa, ale poczekam i zobacze co powiedzą specjaliści :)

Fiona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuuuuuuulacje!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się cieszę!!! NIech maluszek (oj wcale nie taki maluszek-duzy chłop!!!!) zdrowo się chowa a Ty wracaj tu do nas szybciutko!!!! Dalka - mojemu też początkowo pępuszek wystawał a teraz już wszystko ok, wciągnął się i jest śliczny. Carlunia - ale macie dobrze z tymi położnymi, no klasa!!!!!!!!! A ja się dzisiaj martwię. Dopiero co pisałam Puzie jak zwiekszyć ilość pokarmu, tymczasem u mnie dzisiaj chyba zbrakło. Mój Mati też dotychczas (tzn po szpitalu - bo tam było inaczej) najadał się z jednej piersi a dziś opróżnił obie i dalej głodny. Nie wiem, potrzeby mu wzrosły chyba. No strasznie było patrzeć w te zapłakane oczka dzisiaj, myślałam nawet żeby dać mu butelkę, ale jakoś go przetrzymałam. Sjye, no mam identyczne doświadczenia, ja też musiałam małego przegłodzić, żeby się dobrze najadł i pospał, a potem już wszystko się ślicznie unormowało, tylko dzisiaj ten brak pokarmu......no nie wiem, zobaczymy jak będzie dalej w nocy, czy moje cycusie naprodukują i czy wytrzymamy do rana...... Pozdrawiam Was Kochane!!!!!

Fionka, no nareszcie :) Wielkie gratulacje Kochana, ale chłop się urodził fiu fiu :) Dalka, u mnie z pepuszkiem było tak samo:) Dziewczyny odkąd karmię mała co 2, 2,5godz to ona śpi prawie cała noc i brzuszek jej już nie boli, jaka ulga, czasem bardzo płacze ale jestem silna i przetrzymuję ja przynajmniej 1,5 godz od ostatniego karmienia. Polecam:) Całusy dla wszystkich, Carlaa, smski od Ciebie super :) Gosiaczek

FAM GRATULUJE ODWAGI. OKAZUJE SIE ZE NIE JESTEM JEDYNYM, KTORY ODNALAZL TU NA FORUM SWOJA RODZINKE.POZDROWKA DLA SZCZESLIWYCH MAMUSIEK.

Hej mamuski !! Coz taka cisza ?? Rozpoczelyscie po porodzie juz wielkie kariery zawodowe czy cos Was kochane nurtuje ??

Hallo Mamulki .... no to mamy...wszystkie malenstwa na swiecie hihihihih..... Fiona gratulacje... !!!!!! 🌻 nareszcie nie bedziesz marudzila i swojego M meczyla !!!!!! Nesiu... u mnie dokladnie tak samo...moja kruszynka najadala sie z jednej piersi...do pewnego czasu tzn do wczoraj....teraz je z obu..prawie co karmieni i jak w zegarku budzi sie co dwie godziny...jutro bedzie polozna ...wiec mam nadzieje ze cos nam na to poradzi...przeglodzenie za bardzo nie pomoglo...wczoraj nakarmilam go przed bardzo dlugim spacerem na ktory sie wybralismy...musial zglodniec i to bardzo w domku nakarmilam go z obu piersi...i co dwie godziny sie budzil...tak sobie myslalam o tresciwosci... pokarmu..moze to to ale staram sie jest..rozne rzeczy takie ktore nie powoduja kolek i sa energetyczne...a tu nic...nie pomaga.... oczka juz mniej ropieja... co do pepuszka byl troszke na wierzchu ale powoli zaczyna sie wciagac.... troszke to musi potrwac ... A NAsz DUSTINEK .....ma dzisiaj 3 tygodnie ❤️ Tyle pytan mnie NURTUJE :P !!!!!!!! szukam dobrego pediatry np..... pozdrowionka od nas 🖐️ milego dnia Carla i Dustin

TABELA I *************************************************************************************** Dominisia❤️Krzysiu......13.07...godz.12:35....3120g.......52cm Nesia❤️Mateuszek........20.07..godz. 10.12....3670g......54cm Ania69x2❤️Adrianek......26.07..godz. 09:40....3200g.......56cm Iwka26❤️Adrianek........30.07..godz..17.35....3760g.......57cm Puza❤️Marlenka...........07.08..godz.21:55....4460g.......58cm Carlaa❤️Dustin Alex......08.08..godz.08.34......3525g......55cm Rika❤️Lena................09.08..godz.23.05......3550g......56cm Arkadia❤️Nadia .........11.08...godz.19.20.....3350g........55cm Skye❤️Paulinka...........12.08..godz..8.30....3100g..........53cm Isia❤️Weronika...........12.08..godz.15.00...3900g..........54cm TPMama❤️Natalia........12.08. godz...17.30.....3900g.......54cm Karolka❤️Patyk...........14.08.godz.12.45.....3630g.........53cm Dalka❤️Urszulka..........15.08.godz............3150g..........53cm Ewca22❤️Majeczka......18.08.godz...11.45...3300g.........52cm Alex ❤️Maciek ............18.08 godz...21:47 ....3600g.......58 cm Ela79❤️Michalek..........25.08.godz...17.15....3900g.......55 cm Fiona79❤️.................28.08.godz..............4300g........58cm TABELA II *************************************************************************************** NICK............TERMIN.......NABYTE KG............PŁEĆ .............PAS ANIA69x2...... 25-26.07.05.....9kg......Wiktoria/Adrian.....94🌻 IWKA26.........18.07.05............kg............chlopiec...........🌻 TEZ.P.MAMA.......01.08.05.......12kg .....dziewczynka?....104🌻 DOMINISIA.........02.08.05.......10kg.........Krzysiu.........105🌻 NESIA...............05.08.05........24kg.........Mateusz.......130🌻 ARKADIA............05.08.05........9 kg.........Nadia............95🌻 CARLAA.............06.08.05........15kg...........Dustin.......102🌻 PRZ.MAMA..........07.08.05.............?.........chłopiec...............?... PUZA................07.08.05........18kg.........Marlena.......114🌻 ISIA23..............07.08.05.........12kg........Weronika.....100🌻 PSZCZOŁA5........10.08.05..........16kg.......Tobiasz...............104. RIKA.................09.08.05..........21kg......Lena...........104🌻 EWCIA22...........11.08.05.......... 10 kg..........Maja......100🌻 DALKA................15.08.05............8kg....Urszulka........?.. 🌻 KAROLKA 24.........16.08.05...........11kg.......... Patryk..102🌻 SKYE.................17.08.05.........13kg.........Paulinka....100🌻 ELA79...............18.08.05.............20kg......Michałek...114🌻 FIONA79............23.08.05.............24kg ......Marylka...112🌻

witam mamusie widzę, że nadchodzi dla wszystkich kryzys mleczny.u mnie wczoraj w nocy to samo.zjadła z jednej piersi, póżniej z drugiej i pustki.bałam się, żeby do rana coś się wyprodukowało, bo inaczej byłby horror. jakoś tak mało tego pokarmu ostatnio przybywa, mała chyba sie najada, ale i tak trochę się denerwuję jak czuję, że w piersiach pustawo. w kuchni w pogotowiu mleko w proszku jeszcze nie używane :) . mam nadzieję, że Ule będę karmić przynajmniej tyle co synka, czyli pół roku. pożyjemy zobaczymy. jedyne co dało się zauważyć , to to że jak ja spokojna przy karmieniu, to mała sie naje i spokojnie śpi w nocy nawet cztery godziny, a jak zaczynam się denerwować, to pobudki co 30 min. pozdrowionka

Gość IWKA26
Witam!!!!! Fiona gratulacje🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 wreszcie wszystkie maleństwa na świecie:):):) Carla mojemu adriankowi tez ropieja oczka rano jak sie budzi ma całe zaklejone:(:(niewiem czy to wina katarku bo ma leciutki:(:( zresztą i mama i tata też załapali gdzieś przeziębienie więc cala rodzinka kaszle......:(dziś idziemy do lekarza przy okazji zwaze mojego bobaska:) Mój Adrianek jutro będzie miał miesiąc rany jak to szybko leci a on już zaczyna się fajnie uśmiechać jest taki słodki:):) pozdrawiam buzka

hello Fiona GRATULACJE🌼 Ja przeszłam na butle, mleko NAN. Narazie jest lepiej(odpukać:) ) Ciekawe jest to, ze w ogóle nic nie robię z piersiami..nie muszę ściągać ani nic, piersi mam puste, a moja malutka przybiera na wadze:):):):) Zaczyna juz jakby gaworzyc coś tam niewyraźnie i tak słodko to się słucha. Często jak leży wyspana macha rączkami i nózkami.Synek też tak robił. Smiejemy sie z M wtedy, że wiosłuje;) Jest bardzo ruchliwa juz teraz...co będzie potem? drugi łobuz;) Już 5 minut leży sama w łożeczku i juz się Jej nie podoba. Zaczyna mruczec. Lubi lezec na moich rękach. Bardzo trudno zasypia. W nocy po karmieniu godzinę ją usypiam i tak samo w dzien. Sen ma bardzo delikatny i trzeba być cichutko. Tak po malutku się reguluje wszystko, ale jeszcze trzeba na to wszystko trochę czasu. Mój synek pomaga mi, ale mały brzdac nie ma takiego wyczucia i często ścisnie jej główkę swoją głową...ok.lecę do moich szkrabów

Gość IWKA26
witam ponownie wlasnie wrocilismy od lekarza mały ma zapalenie spojówek i lekkie przeziebienie:(:(:(przepisała mu antybiotyk i mnóstwo innych lekrstw:(biedactwo moje kochane bede faszerować tymi tabletkami:(co jedyne toładnie przybiera na wadze wazy juz 4800g uciekam do mojego skarba pa

Gość Też przyszła mama
Witajcie Kochane! Tak miło poczytaać,że na wszystko, co dzieje sie z Waszymi dzieciaczkami reagujecie bez zbędnej paniki i potraficie naprawdę cieszyć się macierzyństwem. Ze mna jest trochę inaczej, choć jestem już w nieco lepszej kondycji psychicznej, to do spokoju i harmonii jeszcze mi daleko. Może to przez długi pobyt w szpitalu przed porodem, a potem niejako przedłużenie tego szpitala przez zapalenie uszu Natalki. Mówie wam, co ja przeżywałam, gdy jej kłuli tę mała dupeczkę - az 12 zastrzykó w to kilkudniowe wtedy ciałko. Do tej pory nie byłam na spacerze, a dzis dopiero zaczęłam werandowanie. Na pierwszy spacer moge iść w piątek, więc sie modlę o pogodę, bo trudno mijuż zniesc to zamkinięcie w dwoch pokojach i ciągle te same czynności. Mam wrażenie, że mam depresję poprodową, bo wszyscy się moją coreczką zachwycają, a u mnie główne uczucie to jakies swoiste napięcie. Na szczęście nie płaczęuż codziennie, więc chuba mi się polepsza. Miałam już pierwsze wizyty dzięki którym przestałam czuć sie jak pustelnica. Gratuluję Fionie i wszystkim, którym nie pogratulowałam. Teraz korzystam z zapewne krótkiej drzemki mojej córeczki, bo spi naprawdę mało i niespokojnie. Po karmieniu czasem godz półtorej ją usypiam lub po prostu wypada jej 1 cykl snu i urzęduje do nastpnego karmienia. M aproblemy z brzuszkiem i najgorsze są późne popołudnia między 16 a 19, wtedy najczęściej pręży się i płacze. DFajemy jej lakcid, smektę jak sie uda i sporadycznie bobotic, bo on jest powyżej 28 dni. Marzę, aby jednym ciągiem w ciągu dnia przespała 2 h, ale jej rekord to 1,5. Trudno cokolwiek zrobić. Gdyby nie pomoc mężą, pewnie bym nie jadła. Diety pilnuję bardzo, nawetprzestałam łykać żelazo przepisane od lekarz, bo myślałam,że możeto jest przyczyna jej kłpotów. Plus tego taki,że jestem chudsza niż przed ciążą.Dobrze,że jest choć trochę lepirj, bo tydzien temu Natalka prawie wcale nie sypiala przez te uszy.Zazdroszczę Wam,że nie macie takich problemów lub że lepiej sobie z nimi radzicie. Mójierdził,że to ja mam większy problem z sobą niż nasza clreczka, która jest urocza i chyba ma trochę racji.Mam nadzieję,że odzyskam wkrotce pełnię radości. mąż stw

Gość Też przyszła mama
A jednak placzę... Nesiu, dziękuję za Twe słowa....

Gość Dominisia
Czesc obecnym i nieobecnym.Krzysio od wczoraj jakis niespokojny,dzis jest trzeci dzien jak nie moze zrobic kupki,moze dlatego tak sie zachowuje.Dziewczyny ja tez mam coraz mniej pokarmu,wczoraj chcial byc calu czas przy cycu no i oproznil oby dwa zbiorniki.Chcialam kupic mleko w proszku ale zupelnie sie nie orientuje jakie bylo by najlepsze.Poradzcie mi cos mamusie karmiace butla prosze.Chcalalbym jak najdluzej karmic piersia,bo mi maluszek dobrze przybiera i tak jest wygodniej.Jeszcze jedno pytanko,czy ktoras zna sposob na to by dziecko przy przewijaniu go nie plakalo w niebo glosy.Z Krzysia niestety jest taki placzek.Pozdrawiam🌻 Dominika

moja mala dzis nie chce spac,juz 5 godzin czuwa na moich rekach.wasze malenstwa tez tyle godzin nie spia? dominisia ja karmie mlekiem nan1,sprawdzilo sie u mojego synka i jak teraz na małej.chociaz znam przypadki,ze dziecko zle tolerowalo nan i trzeba bylo zmienic na bebico,sa tez osoby chwalace sobie humane....no,a ja chwale sobie nan jak narazie.sama zdecydowalam o tym wyborze.jak masz jakies pytania to pytaj przepraszam,ze pisze malymi literami i bez znakow polskich,ale trzymam mala na rekach

wiecie co, moja mała chyba trochę za dużo śpi w dzień.jak zaśnie w południe i wyjdziemy na dwór to budzi się po 16.00 zje i dalej śpi. póżniej w nocy to sobie odbija bo od 2 do 4 cieszy się do mnie i wisi na cycu.jak przyśnie to zrobi kupkę, jak ją przebiorę to znowu oczy jak szklanki i patrzy sobie. jestem ciekawa czy po mleku kozim Ula będzie miała kolkę, bo zwykłe odstawiłam.oliwki odstawione, bo na brzuszku jej wyszło uczulenie, więc nie krakając zaczyna się to samo co z synkiem. tylko że Ula ma już dwa tygodnie i jeszcze skaza białkowa nie wyszła, więc może wogóle jej nie będzie. jestem dobrej myśli, będzie łokej. i nie martwcie się kryzysy laktacyjne miną ( podobno na laktacje pomaga jedzenie mielonego kminku przed karmieniem ) :). ech czas coś przekąsić. pozdrowionka

Gość Też przyszła mama
Puzo, witaj w klubie - moja mala też bardzo malo spi, o czym juz wspominałam. No i też, pisząc te słowa, trzymam ją na kolanach. tyle,że u niej nie ogranicza sę to do spokojnego czuwania, lecz po pewnym czasie zaczyna kwękać, a póxniej prężyć się i płakać, więc treba z nią pochodzić, pobujać i tak czasem zejdzie do następnego karmienia no i wszystko zaczyna się od nowa.Jak czytam w poradnikach,że taki noworodek spi po 20 godzin na dobę, to smiaćmi się chce( to taki śmiech przez łzy), bo nie wiem czy moja przesypia polowę tego na dobę. Chyba nie. Dziś od 7 rano spal np. raz godzinę, a później dwa razy po 45 minut i to wszystko. Mam wrażenie,że całe dnie trzymam ją na rękach. Trudno nawet wyregulować stały czas na kąpiel, bo zależy to przecież od por jej spania i karmienia.Stanowczo za mało spi i w dodatku bardzo niespokojnie. Dziewczyny, jakiej maści używacie na pupę maluszków. Ja stosuję Linomag, ale on bardzo drogo wychodzi, może mi coś poradzicie? Czy często kładziecie dzieci na pleckach, bo ja prawie wcale, nie wiem, czy to dobrze? i jeszcze jedno pytanie - wciąż dość mocno krwawię, do kiedy to jest normalne. Mam fatalną hemoglobinę, a przestałam brać żelazo ze względu na kłopoty kolkowe mojej Natalki. Co mogę jeść,żeby to uzupelnić, a jednocześnie nie zaszkodzić Małej. No i w ogóle, pocieszcie trochę, bo na razie nie do konca dobrze sobie radzę i to nie tyle z dzieckiem, ile z sobą i ze swoimi emocjami. Ten ciągły niepokój, napięcie towarzyszące czynnościom przy Małej. Przecież Ona musi to wyczuwać i może dlatego jest taka niespokojna. Kończę, bo Małej przestaje się podobać, chyba znów popróbuję ją karmic...

Hallo ... Mamulki ja tylko na chwilunie... TEZ PRZYSZLA MAMO.... wszystko bedzie dobrze powolutku pomalutku...sama nam kiedys pisalas ze wcale nie bedzie latwo prawda...wiem wiem ze latwo to napisac ale tak jest prawda ....nasze maluszki mja raz lepsze raz gorsze dni... tak jak my .... a to krwawienie normalne jest... http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=porod&kat=polog poczytaj.... co do samopoczucia... to jest normalne depresja jest wpisana w to...nie martw sie masz nas dawaj lapke przytule Ciebie ... 😘 i jesszcze troszke zaraz bedzie lepiej... mnie wypisali ze szpitala ....na poczatku sobie zartowalam ze z amnezja :D :D :D :D :D :D :D :D nie nie z anemia... biore witaminy nie zauwazylam ... aby malemu szkodzilo..... :) Dzisiaj tylko tak sie rozplakal... ze hej...bylo mu zagoraco...jak go rozebralismy polozylismy w satynowej poscieli.... nie bylo malego przez 2 godziny... :) spal spal spal :) Dominisiu...Puza juz Ci napisala...ona wie najlepiej :) Dalka mala sobie zrobila z dnia noc z nocy dzien....???? Malutki tez nie zasypia zaraz po karmieniu... marudzi i marudzi ... jak zasnie to budzi sie jak w zegarku o czym wspominalam co 2 godziny nie wiem jak onto robi !!!!! Dominiisiu moze popijesz sobie na laktacje z herbapolu fito mix to sa ziola mlekopedne ale to chyba w ostatecznosci co ??/ sama nie wiem .... http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=dziecko&kat=jedzonko&tmt=piers http://dzieci.lunar.pl/go.php?page=PoloznaRadzi tu masz swietne stronki poczytaj w wolnej chwili !!!! 😘 no ale sie rozpisalam a mowilam ze na chwilke buziole dla Was mnamulki 😘 IWSZYSTKO BEDZIE DOBRZE !!!!!!!!! trzymam za nas kciuki i wysylam dobre flidki 😘 😘 😘 🖐️ Carla i 🖐️ Dustin

aaaaaaaaaaaa tez przyszla mamo ... ja nie smaruje pupki niczym tylko woda i jak kapiemy to olejek migdalowy nic wiecej ..... maly bardzo duzo lezy na pleckach ... czasem klade go na brzuszku moim i tak zasypia czasem tatulkowi zasnie hihihih jutro przychodzi polozna moze macie jakies szybkie pytania to zapytam .... buziole 😘

Nie moge sie z Wami rozstac hihihih ale mam wiadomosci od Pszczoly gosia urodziła tobiasza 22.08 o 11.35 przez cesarskie cięcie. POród był bez komplikacji. Mały ważył 3780 i mierzył 56 cm SIlny i duży chłop! Jesteśmy od czwartku w domu:) GRATULACJE GOSIU !!!!!!! ❤️ 🌻 😘 TABELA I *************************************************************************************** Dominisia❤️Krzysiu......13.07...godz.12:35....3120g.......52cm Nesia❤️Mateuszek........20.07..godz. 10.12....3670g......54cm Ania69x2❤️Adrianek......26.07..godz. 09:40....3200g.......56cm Iwka26A❤️drianek........30.07..godz..17.35....3760g.......57cm Puza❤️Marlenka...........07.08..godz.21:55....4460g.......58cm Carlaa❤️Dustin Alex......08.08..godz.08.34......3525g......55cm Rika❤️Lena................09.08..godz.23.05......3550g......56cm Arkad❤️iaNadia .........11.08...godz.19.20.....3350g........55cm Skye❤️Paulinka...........12.08..godz..8.30....3100g..........53cm Isia❤️Weronika...........12.08..godz.15.00...3900g..........54cm TPMama❤️Natalia........12.08. godz...17.30.....3900g.......54cm Karolka❤️Partyk..........14.08.godz.12.45.....3630g.........53cm Dalka❤️Urszulka..........15.08.godz............3150g..........53cm Ewca22❤️Majeczka......18.08.godz...11.45...3300g.........52cm Alex❤️ Maciek ............18.08 godz...21:47 ....3600g.......58 cm Pszczola❤️Tobiasz........22.08.godz.11.35.......3780g.....56 cm Ela7❤️9Michalek..........25.08.godz...17.15....3900g.......55 cm Fiona79❤️.................28.08.godz..............4300g........58cm TABELA II *************************************************************************************** NICK............TERMIN.......NABYTE KG............PŁEĆ .............PAS ANIA69x2...... 25-26.07.05.....9kg......Wiktoria/Adrian.....94🌻 IWKA26.........18.07.05............kg............chlopiec...........🌻 TEZ.P.MAMA.......01.08.05.......12kg .....dziewczynka?....104🌻 DOMINISIA.........02.08.05.......10kg.........Krzysiu.........105🌻 NESIA...............05.08.05........24kg.........Mateusz.......130🌻 ARKADIA............05.08.05........9 kg.........Nadia............95🌻 CARLAA.............06.08.05........15kg...........Dustin.......102🌻 PRZ.MAMA..........07.08.05.............?.........chłopiec...............?... PUZA................07.08.05........18kg.........Marlena.......114🌻 ISIA23..............07.08.05.........12kg........Weronika.....100🌻 PSZCZOŁA5........10.08.05..........16kg.......Tobiasz......104🌻 RIKA.................09.08.05..........21kg......Lena...........104🌻 EWCIA22...........11.08.05.......... 10 kg..........Maja......100🌻 DALKA................15.08.05............8kg....Urszulka........?.. 🌻 KAROLKA 24.........16.08.05...........11kg.......... Patryk..102🌻 SKYE.................17.08.05.........13kg.........Paulinka....100🌻 ELA79...............18.08.05.............20kg......Michałek...114🌻 FIONA79............23.08.05.............24kg ......Marylka...112🌻 NO TO MAMULKI KOMPLET MAMY HIHIHIHIH :D :D :D :D :D :D :D :D Arkadio dlaczego sie nie oddzywasz hmmm ??????

Gość godzina
Urodzin FIONY chłopca prawdopodobnie TYMOTEUSZA to 11 (brak wpisu do tabelki)

Cześć Kochane!!!! Pszczoła!!! Gratulacje olbrzymie, witaj w gronie mam :):):) Dominisia! To, że Krzysio nie robi kupki jest całkiem normalne, to znaczy zdarza się i nie ma w tym nic niepokojącego. Mój brat też potrafił w dzieciństwie nie zrobić kupki przez tydzień. Mówili nam tez o tym na szkole rodzenia, gdy mieliśmy spotkanie z pediatrą. To znaczy, że dzidziuś przyswaja całość mleczka. Na lepszą laktację dobra jest ta herbatka o której pisze Carla (Herbapol - zioła mlekopędne) i herbatka Hipp dla kobiet karmiących. Ja pijam obie na przemian, ale wolę Hipp. Poza tym te nasze kryzysy laktacyjne przejdą. Nie dokarmiaj na razie butlą, szczególnie, jeśli Krzyś dobrze przybiera i dobrze sypia. Mały ssie oba cycusie, ale w ten sposób zamawia sobie więcej mleczka na jutro. Organizm wie, że musi się postarać. Tylko bywa ciężko, zanim naprodukuje. U mnie udało się przetrwać noc i dzień i na razie jeszcze pijemy z obu cycusiów, ale mam nadzieję, że to już jutro się zmieni. Inna metoda jest ściągać pokarm, wtedy po niedługim czasie ma się tyle mleka, że można wykarmic cały żłobek. Puza, Też Przyszła Mamo - mojemu Mateuszkowi też się znacznie czas aktywności wydłużył i wymaga więcej atencji teraz (nie lubi zostawać nawet na chwilę sam, kiedy nie śpi), ale jest raczej pogodny, chyba, że głodny :(. Też Przyszła Mamo, jestem z Tobą :) a jeśli chodzi o pupcie to my też linomag, ale tylko raz na jakiś czas, nie za każdym razem, jeszcze nie zużyliśmy tubki nawet. Układam małego na boczku, raz na jednym raz na drugim, na pleckach bardzo rzadko. A żelazo bierz, to nie ono uczula Natalkę (może tylko zmień rodzaj proszków - ja biorę Hemofer). Depresji powiedz sioooo, wynocha!!! I pamiętaj, dla Natalki jesteś najważniejsza na całym świecie! Dalka - no zrobiła sobie z nocy dzień Twoja Niunia!!! Nie wiem, jak to zmienić, my od początku staraliśmy się w dzień, by wiedział, że to dzień - nikt nie chodził na palcach, żadnych szeptów, normalnie gra czasem radio a czasem TV, światło włączone. Zaciemnienie totalne w nocy i żadnych dźwięków. Jak wstaję na karmienie w nocy to tylko karmię, nie gadam i odkładam go do łóżeczka i on sam zasypia (w dzień to by było niemożliwe, trzeba mu pomagać, bujać, tulić). Też słyszałam o tym kminku....strasznie nie lubię, ale jak będzie trzeba, to się zmuszę.... Carlunia - Ty zawsze jesteś dobrze poinformowana :) i przynosisz dobre wieści - pozdrów Pszczołę od Nas. A położną jeśli możesz to zapytaj koniecznie o te kryzysy laktacyjne.Buziaki

Gość IWKA26
Witajcie mamuśki:)!!!!!!! Widzę że to dziś ja pierwsza:):) Pszczoła gratulacje🌻🌻🌻🌻no i mamy komplecik..... noc u mnie mineła ok mały był spokojny i dobrze spał niewiem czy to po tym antybiotyku?jeny nie macie pojęcia jak ja sie mu bałam wczoraj wpuścić kropelki do oczka ale wszystko poszło ok mały nawet nie zapłakał:):)dzielny...... Dziś mój adrianek ma miesiąc❤️🌻❤️🌻❤️🌻duży z niego chłopaczek:):)boże jak to szybko leci...nie obejrzymy się a nasze maleństwa będą biegać:) pozdrawiam buzka

hello na poczatek oczywiście gratulacje dla następnej mamy🌼 Tez przyszła mamo,tak jest,ze nasze malenstwa mało śpią. Wczoraj po południu nawet w wózku mi nie zasnęła. Przysnęła zaledwie na 15 minut ok.20, a o 22 poszła dopiero spać. Czyli od 12 do 22 zrobiła sobie 3 razy po 15 minut dżemki. Śpi bardzo lekko. W nocy po karmieniu muszę ją usypiac godzinę conajmniej, a potem byc bardzooo cicho. Także bardzo mało śpi. Synek przy niej to śpich jakich mało, nawet wojna by go nie obudziła. Co dziecko to inne. Tez przyszła mamo wiem co to depresja, niestety kochana jak będzie ona się Tobie mocno nasilac idz do lekarza,naprawdę. Wierz mi,albo szczerze pogadaj o swoich odczuciach z kimś...ja tez mam chwilę załamania,mimo,ze wiem to moje drugie dziecko i wiedziałam juz jak to wszystko mniej więcej wygląda.no i dalej nie moge pisac,bo znowu mala buczy i mam ja na rekach. niepokoje sie zmianami w moczu mojej malej,ma jakies azotyny i leukocyty i erytrocyty dodatnie.dzis ide do lekarza.poza tym daje jej butle a ona wcale nie wypija calej dawki.nie wiem jak mogla wyjsc z brzucha taka duza skoro tak malo je.jezeli chodzi o tanszy krem niz linomag to sprobuj bambino,mojej malej pomaga i jest tani.nakladam bardzo duzo na pupcie.no i niestety kobiety koncze,bo kreci mi sie moja malutka,ze zaraz mamusi reka odleci tyle akrobacji wyprawia, pozdrawiam was mocno i dzieki za rady

Hallo mamulki 😘 😘 No wlasnie Nesiu mojemu Dustinkowi tez wydluzyl sie czas aktywnosci ... nie zasypia zaraz po jedzonku ..... trzeba sie trosze z nim pobawic :D :D :D :D :D :D :D :D ... kiedy najedzony pieluszka zmieniona... to tak slicznie sie usmiecha powoli wydaje juz kontrolowane dzwieki :D :D :D :D :D :D ...ale nadal budzi sie co dwie godzinki na jedzonko... zapytam o problemy z laktacja !!!!! ja staram sie w nocy podobnie postepowac tylko ze malzonek dlugo siedzi w nocy i niejest to takie latwe... w dzien nie chodzimy na palcach... nie ma takiej mozliwosci !!!! telewizor gra...i ja szaleje w kuchni hihihihi wiec maly wie ze noc to noc a dzien to dzien.... ale nie zawsze sie da tak postepowac wiec ... mam nadzieje ze to sie unormuje...no i maly nie zawsze spi w lozeczku .... tak tak :( oki mamulki trzymajcie sie i 😘 od nas do pozniej 🖐️ Carla i 🖐️ Dustin