Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Hallo Mamulki 🖐️ 😘 to ja tez listke podpisze ... Elus pyszna kawusie hihihi :D Dalka ... :D hej hej ... powodzenia ... a choc kolorowe te banki ... zdrowia dla niuniunki :D usciskaj ja od nas :D oj zabki chyba nadchodz wielkimi krokami milego dnia pozdrawiamy wszystkie spiace i niespiace :D 🖐️ do pozniej

Gość Też przyszła mama
Witam Kochane! Kłopoty przysłanieją mi świat i z tego wszystkiego zapomniałam o życzeniach dla Dustinka.Wszystkiego dobrego malenki!Natalka lada dzień,bo 12 skończy 5 miesięcy. Dzisiejszą noc miałyśmy wyjątkowo ciężką,bo Natalce najwyraźniej coś dokuczało.Zastanawiam się,czy to nie nawrótaalergiię mleka,nie jem nabiału,lecz w święta pozwoliłam sobie na kawałek ciasta,cukierki czekoladowe,makaron w rosole.No i mała ma znów chropowate policzki,a miała gładziutkie,zauważyłąm też,że dostaje czasem czewonych plam szczególnie w okolicach oczu.A pdczas jednego z nocnch przebudzeń zaczęła krzyczeć,trzeć oczka i świszczeć,z trudem oddychała, nos jej zawaliło,jeść nie mogła.Dopiero gdy ją pionowo potrzymałam, przeszło,pojadła i przysnęła,choć spała bardzo niespokojnie.Od 2 czuwałam, nie spałam.No i nie wiem,co o tym wszystkim mysleć.Dzis jest pogodna.Trochę ciężko oddycha przez nosek i zakropliłam jej solą fizjologiczną.Zastanawiam się nad spacerem.Oj,.mnożą się pytania,obawy,kończę,by Was nie zdręczać.

Gość iwka26
Witam:)🖐️ My też listę podpisujmy:) Dużo zdrówkadla waszych zaziębionych malenstw❤️ T.p.m. naprawdę jesteś dzielną kobietka🌻 Carla miłego pakowania:D ja też mam manie wyrzucania niepotrzebnych rzeczy;) Uciekam bo czas do pracki napiszę wieczorkiem albo jutro bo będe miała wolne:) buziaki👄👄👄 🖐️

Cześc Kochane Mamulki, Spóźnione życzonka dla Dustinka :) Carluniu, ale fajnie, że sie przeprowadzasz :) TPM nie mogę się nadziwić jak Ty wogóle funkcjonujesz, ale zobaczysz jak mała zacznie spać po 6, 8 a wreszcie 12 godzin odczujesz to dużo radośniej niż my. Bo taki dzień nadejdzie zobaczysz :) Irenko jeszcze tylko dwa dni z gipsem i ściągają, super bardzo się cieszę, akurat na 5 ty miesiąc :) Oki lece baby jeść :) Całuski dla wszystkich łobuziaków, szczególnie dla małej Natalki co mamusi nie daje jeszcze posapć.

oojejj, ale sie wyspalam... moj maz twierdzil ze sie opiekuje Natalka .. tzn. wedlug niego trzymanie jej 5 minut wrzeszczacej na rekach, kiedy ja jej szykuje mleko, to opieka nad nia... wiec mu dalam sie nia poopiekowac, zeby mogl tak mowic... wykapalam i uspilam ja na noc, polozylam i poszlam na gore spac... w nocy budzilo mnie tylko wrzeszczenie malej, ale stwierdzilam ze ni8e zejde i koniec... niech sie nia poopiekuje... jeszcze jej nie widzialam, hihi, bo jak sie jej pokarze to juz nie bedzie chciala taty :) :) :) teraz moge mu przyznac racje ze sie nia zajmuje... :) dominisiu- my tez mielismy problem z ciemieniucha- wyleczylismy - oliwka i zczesywanie... lekarz kazal mi CODZIENNIE czesac malej glowke, zeby nie bylo nawrotu... tak robie i jest ok... buziaki dziewczynki, ide zjesc sniadanko.... ( w koncu oge bo maz sie opiekuje dzieckiem :) )

Gość przyszła mamusia
CZESC!! ja mam termin na 22 stycznia . w ciąży przytyłam aż 19 kg. i martwie się ż enie dam rady tego zrzucić. prosze was o radę . Jak to jest u was . Wasze szkraby mają już po 5 miesięcy a Wy pewnie już troszeczke straciłyscie na wadze. chciałabym do wiosny zrzucić choć troszke, mam nadzieję ż emi się uda.:)❤️

poranne buziaki mamusiów;) i dzidziusiów❤️ ze względu na postępujązą sklerę- dopiero dziś 🌻-ki i [tort mega superowy;)]dla dustiego:) jasmina dziś bardzo kocha swoją mamę, dla ścisłości od 5.54:/ wczoraj doszło znowu do spięcia na linii moja mama- mój mąż:( jak ja się chcę już stąd wynieść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! byłam w ikei, nakupowałam tzw. \'pierdów\', ale jak one cieszą oko:)) dziewczynki, która zostanie w czwartek z jaśminem, żebym mogła iść do dentola??? u mnie- akurat wszyscy wybywają z nadzieją na powrót o 22, a do gabinetu jest kupa schodów, więc nie do sforsowania dla mnie z wózkiem:( piejmy tę kawkę dziewczynki: elu🌻- owocnej wizyty u dr. iwka🌻 nie zapracuj się na śmierć:P skye🌻- po śniadanku zapraszam na forum:) carla🌻- obfotografuj nową chałupkę i roześlij nam zdjęcia wspaniałomyślnie;) dalka🌻- myślałam, że już cię wessały te gry o-l;) powodzenia z tym mieszkaniem (do nas dziś przychodzą KOLEJNI oglądacze, ale ja już nie mam być zamiaru miła, bo jak komuś nie odpowiada nawet widok z okna, to już mi się chce wyć...:P) tpm🌻 jesteś dzielną kobietką:) irenko 🌻 gdzie jest ten zakichany listowy????? już tylko 3 dni (licząc z dziś:P) buziaki dla malutkiej❤️ nesiu🌻i dominisiu🌻 zaraz będziemy fetować pół roczku chłopców:D papa i pewnie do później 🖐️

mamo natalki:D jedna sprawka do ciebie- kiedy powitam was wśród swych krajan??:> smacznego śniadania:D na zrazie:)

obecni - wyspani Dziś mialam jeden z milszych porankow,a mianowicie moj synuś ktory lezal ze mna od godziny 6rano postanowil obudzic mamusie bardzo delikatnie.Tymi swoimi tyciu tyciu paluszkami gilgal i glaskał mnie po policzku-cudowne przebudzenie a do tego ten jego usmiech :-)) Ja chce tak codziennie......ach Tak tak dziewczyny za 3 dni bedziemy mieli pol roczku,jak to zlecialo .Jeszcze niedawno takie maniunie w raczkach trzymalam.Malenki noworodek robiacy smulki i malo co sie ruszajacy i ciagle spiacy.A teraz rojber,lobuz i nie tylko..:-)) Ach te chłopy małe chłopy. Przuszla mamusiu mi jeszcze nic nie udalo sie zrzucic,wrecz przeciwnie wydaje mi sie ze coraz wiecej mi przybywa:-((Ale nie martw sie inne dziewczyny juz sa takie jak przed ciaza.Obawiam sie jednak ze do wiosny to troche za malo czasu aby wrocic do poprzedniego stanu.Ale nie ma sie co martwic na zapas wszystko bedzie oki. Ciemieniuche oliwkuje i wyczesuje nawet pare razy dziennie,ale to nic nie daje. U Krzysiaczka główka sie nie poci tylko czuko i za uszkami,mysle ze to z pospiechu szybkiego picia i zmeczenia.Ale ciekawa jestem od czego główki sie poca i co powie lekarz na to?? Pisalam gdzies juz wczesniej o smierdzacych stopkach,no to mam o nich najnowsze wiadomosci-najlepiej smakuja w buziOd wczoraj Krzysiaczek wklada je sobie do buzi piszczy z radosci i sie nimi zachwyca.No i kto by pomyslal-dziecko guma ;-)) pozdro 🌻

Pojutrze ściągamy gips!! Julka- był listowy, nic jeszcze nie było..Dupa słonia! ❤️ O papierkach w kwestii wychowawczego nic nie piszę coby się nie denerwować. Cropca. Jakoś tak...nawet pisać mi się nie chce... Irenka

Cześć Dziewczyny!!! Oj! Dał się nam we znaki dzisiejszej nocy najjaśniejszy panicz... Calutką noc zasypiał i się budził. Trzeba go było karmić, przewijać, przebierać, nosić. Jak zaczął o 2 nad ranem, to zasnął na dłużej o 7 i spał do 9. Także przespał wszystkiego 5 godzin w nocy a przez 5 marudził. TPM, gdybym jak tak miała codziennie, nie wiem, jakbym funkcjonowała. Dzięki Bogu akurat dzisiaj mąż nie miał żadnej sprawy w sądzie i od 9 do 12 się nim zajął, także ja złapałam jeszcze 3 godziny snu i jakoś żyję na kawie. Jak tak marudził to dostał nawet Viburcol (oczywiście syn a nie mąż). Temperatury nie miał, nic nowego do jadłospisu ani jego ani swojego nie wprowadzałam, nie wiem co to było...ale niech się już nie powtarza.Samrowanie maścią ząbkową skutkowało tylko na chwilę...ojojoj. I budził się z takim wrzaskiem, nie wiem, może coś mu się przyśniło i potem bał się zasnąć? Teraz poszli na spacerek, pośpi 2 godzinki to mam nadzieję wróci wesoły. Isia, licze godziny do zdjęcia gipsu!!! Dominisia! Oj, jak Ty dajesz Krzysiowi czekoladę i nic się nie dzieje, to on już chyba na nic uczulony nie będzie!!! Bo czekolada jest na liście najbardziej alergizujących potraw i z tego co kojarzę dozwolona dla dzieci uczulonych od 2 roku życia, razem z cytrusami, truskawkami i rybą. Mój Mati czasmi miewa na buziulce niewielkie krostki (lekarz alergolog twierdzi, że toi niewielkie uczulenie na jakiś składnik mojego pokarmu, ale mam tylko smarować maścią cholesterolową jak się pojawi) więc ja bym się napewno nie odważyła dać mu czekolady...Moim zdaniem to niewielkie uczulenie na mleko, bo dostał pierwszy raz jak go dokarmiłam Nanem w kryzysie laktacyjnym. A może składnik Nanu. Nie wiem, ale już mu tego mleka nie podaję a buzia czasami gorzej wygląda... Dobra, nie nudzę już, humor mam średni....piszcie wesoło moje Landrynki :):):) Hihihi, pamiętacie, jak do siebie mówiłyśmy per Bombonierka, albo Kinder niespodzianka :):):) Dawno to było. Przyszła mamusiu!Zrzucisz bez problemu, tylko karm piersią i noś majtki modelujące, albo pas poporodowy. Ja przytyłam 26 kg i zostało mi jeszcze 4 do zrzucenia. Nie ćwiczę (oprócz noszenia i zabaw z małym, spacerów oraz zamykania i otwierania lodówki), jem wszystko, ile mam ochotę, bo karmię i chudnę (to znaczy już teraz nie, waga się zatrzymała już jakieś 3 tygodnie temu, więc z tą 4 rozprawię się, jak skończę karmić). Także kilogramami się nie przejmuj, to przede wszystkim woda jest. Już 3 tygodnie po porodzie będziesz ważyła jakieś 9 kg mniej. Trzymam kcikuki za pięny i lekki poród. Polecam zzo :)

Gość ania69x2
witam Was w ten sloneczny dzien! dzis jestem wyspana jak nigdy,bo maly spal az 4h w nocy pod rzad, co jest ogromym sukcesem! Kolejny sukces to to,ze zasnal juz o 22.00 na 40min,a potem o 23.00juz na dobre (tzn na 4h).potem wybudzal sie co 2h. Od razu mi sie lepiej funkcjonuje, chociaz humor mam nie bardzo,bo nie przyznali mi kredytu studenckiego mimo,ze bylam pewna ze go dostane,nawet pani w banku jak mnie przyjmowala stwierdzila,ze wedlug niej to dostane go. A tu klops! nie wiem jak oni wyliczyli to,ze przekraczam 1600zl na osobe-jakas fatalna pomylka! ale podkreslili w pismie,ze nie ma odwolan! przyszla mamusiu-ja przytylam w ciazy malo,bo 11kg i dwa tygodnie po porodzie wazylam o 1kg mniej niz przed ciaza,ale karmilam i nadal karmie piersia. Gotowana kura,rosolek,gotowane warzywka i karmienie piersia potrafia zdzialac cuda! poza tym 24h na pelnych obrotach przy dziecku robia swoje :-) Isia23-ciesze sie ze twoje malenstwo wreszcie bedzie moglo sobie swobodnie pofikac! Mojego Jacusia chrzesniak do 6ciu m-cy mial gipsiki na calych nozkach,bo urodzil sie ze stopkami skrzywionymi do wewnatrz,wiec wyobrazam sobie jak bardzo cieszysz sie ,ze Twoja Weroniczka juz nie bedzie musiala dzwigac tego ciezaru. Dominisia-no ja bym sie nie odwazyla dac mojemu smykowi czekolady! Ale nie potepiam tego,po prostu intuicja mi mowi,ze to dla niego za wczesnie. Maly zasnal,wiec lece robic zeberka w sosie pieczarkowym-mniam:-) ulubione danie mojego mezulka przyszlego.papaski!

przyszła mamusiu, ja w 2 m-ce po porodzie wazyłam tyle co przed ciążą, wiec to akurat był najmniejszy problem...bo mimo takiego szybkiego spadku wagi moja figura odbiega mocno od tej sprzed roku...:) Ja tylko dzis zaznaczam obecność, bo od rana byłam na uczelni i musze teraz nadrobic. Dominisiu, jak ja zaniedbałam małego i mial już mega ciemieniuchę, to znajoma mi polecila zamiast kuracji oliwką- taką samą, tyle ze salicylolem. Znikało w oczach! Aniu 69, jak nic nie pomaga na ta dupke, to ja z tym swoim tormentiolem znów się wtrącę...już wcześniej pisałam, ze Tobek sie kiedys do krwi odparzył i nic nie pomagało, dopiero tormentiol uratował mu skore;) Buziaki, zmykam

Tak mnie cofnęło z postami i cosik kiedyś zaobserwowałam a teraz mi się przypomniało... O ile nie mieniło mi się w oczach to widziałam że Dominisia pisała że daje małemu czekoladę.. Czy ja dobrze zrozumiałam? Szczerze mówiąc, ja bym się nie odważyła dawać takiemu małemu dziecku jak Wiki czekolady... Według mnie to za szybko...Tym bardziej gratuluję odwagi... Ale jak się przyzwyczai, to będzie kiedyś problem z próchnicą... Oby nie... Irenka

Pszczólko teraz wyprobuje rade od ciebie na ta ciemieniuche,zobaczymy czy podziala no bo cos chyba musi zadzialac. Czekolady nie boje sie mu dawac bo przeciez nic mu sie zlego nie dzieje.Moja mama mi mowila ze nam tez tak wczesnie zaczela ja dawac,noi wszyscy wyroslismy i zyjemy i na nic nie chorujemy. Nie daje mu jej codziennie ,bo to przesada by byla.Raz na jakis czas nie zaszkodzi ;-)) Spacerek był przecudny.Odwiedzilam moj zaklad pracy,kierowniczki pierwszy raz widzialy Krzysiaczka i nie mogly sie napatrzec,a pochwal bylo ze cho cho. Malenki spi wiec lece do kuchni kolacyjke pyszna przygotowac.Dzis polecam warzywa na patelki z ryzem i piersia z kurczaka w kawalkach. A na 18.00 biegne na aerobik,wyszaleje sie tam mamulka i odpicznie od spraw codziennych.

buziaki popołudniowe:D:D:D niuninko, gdzie przepadłyście????????? ela, co powiedział lekarz??????????? papa 🖐️

Gość ela79
a wiec jestem po wizycie jutro robimy badanko kwi! wprowadzamy juz jabłuszko z bobo vity od jutra Michałek ma ladnie zarasatajace ciemiączko,twarde kości czaszki-tak iwęc potliwość głowi-to jego uroda-zawsze trzeba jednak obejrzeć bobasa czy to nie krzywica-tak powiedziała pani dr! Co do obrotów na jeden boczek to niektore dzieci tak mają! Na siedzący ładnie glówke trzyma Brak szmerów w serduszku jestemy dobrej mysli No i uwaga Michałek wazy 7300 Pozdrawiamy

Gość ela79
dobrej nocki mamuski aby fasolki bobaski dały wam pospać kolejny dobry dzień za nami sopkojnych snów my jutro o 8-mej idziemy oddać krew juz widze jak Michałek bedzie ise zachowywal-biedactwo bedzie płakalo bubu 🌻

słodkich snów dla mamuś i małych urwisków:D:D:D jutro jedziemy do poradni preluksacyjnej, już na czwartą wizytę, ciekawe, czy na ostatnią... buziaki 🖐️

odfajkowuje się na noc. Ech na szczęście kuzynka nie przyszła, bo nie miałam kiedy posprzątać :), no w sumie to teraz też mi się nie chce :D. Ulcia odkryła swoje stopy hihi. Przy zmianie pieluszki wierzga jak szalona i bawi się nogami. Trochę marudzi przez ten katarek, ale już jej przechodzi. Ech udało mi się dziś poleżeć w wanience :), ale to i tak nie pomogło na plecy, chyba czas iść do jakiegoś lekarza. pozdrowionka. nio i miłych senkóf

no haloooo, jakie pustki. ostatnio jak tu wchodziłąm, to było już natworzone :), a tu ja pierwsza dziś. Ulka mówi aguuuu i agryyyy i woła kumpli i kumpelki :) na czatowanie

Gość ela79
cześc kochane witam cieplo z rana dzis już na nogach jestesmy od 7.30 niestety to badanie krwi moze odbyc sie w szpitalu a nei w przychodni do której chodzimy-ehh to po co malego dizś tam ciagnęłam kiedy zarazki w kolo czyhaja a on taki wrazliwy na kazde przeziebienie!życie Teraz sobie smacznie spi wiecie co mój synek jest coraz pogodniejszy oby tak dalej pozdrawiam podpisuje listę obecności zajadam pyszne sniadanko zapraszam 🌻

Liste pidpisujemy. Dalka masz racje straszne pustki tu dzisiaj sa,a moze dziewczyny postanowily sobie dzisiaj dluzej poleniuchowac [wszystkie spia ile wlezie] ;-)) Elka powodzenia dzisiaj na badaniach,dzieciatko trzymaj sie dzielnie i nie placz duzo mamusi!!!! Czekam na meza co mi cieple buleczki przyniesie na sniadanko-ach jak dobrze miec piekarza :-)) w domu.

odhaczam liste. Noc koszmarna, ranek nie lepszy...ach, a juz wczoraj było tak cudnie, ze nabrałam nadziei, ze zmierza ku lepszemu. Poczytałam, jak dobrze ma mama natalki, pozazdrosciłam- i wtedy przyszedł mój mąż z pracy i zajął się małym tak, że ja mogłam sie troche zdrzemnąć po południu; obudził mnie śmiech ich obu i tak aż mi serducho zabiło mocniej. A potem nocka nieprzespana...dziewczyny, jak ma być coraz gorzej zanim te zęby w koncu wyjdą, to ja wole miec chyba dziecko bezzębne:) pozdrawiam i życzę wszystkim dobrego dnia

Hallo Haloo .... lenuchuje hihihi no chcialabym ... my juz wczesnie wstalismy maly zalicza swoja pierwsza drzemke :D a ja pije kawusie zapraszam .... serdecznie hihih Elus ❤️ Dalus zdrowka :D Dominisiu 🖐️ u nas remont pelna para ... w piatek farby i kafle kupujemy hihihi ... i buziaki dla pozostalych mamulek :D 😘 do pozniej ... 🖐️

czesc dziewczyny ❤️ kurcze jak ja za wami tesknie... malutka od kilku dni ladnie spi w ciagu dnia wiec moze uda mi sie do was wrocic :D dzisiaj o 19.20 skonczymy 5ty miesiac!! kurcze jak to zlecialo... mamy ponad 9 kilo ( dokladnie nie wiem , bo wazylam sie na wadze lazienkowej , najpierw bez malej , a potem z mala :) ) nosimy rozmiar 74 , no i tak jak juz wspominalam nasz usmiech zdoibia dwa sliczne zabki ... a poza tym wykanczamy mamusie :) a co!! niech wie ze ma core :D w nocy czesto sie budzimy!! co prawda tylko na karmienie , potem ladnie zasypiamy , ale... ehhh!! a tak bylo cudnie jak malutka przesypiala 8 do 9 godzin bez przerwy w ciagu nocy... czy wy tez tak macie kochane?? czy wasze maluchy trez sie czesciej budza?? czy tylko moj glodomor nie moze dwoch godzin bez jedzonka wytzymac?? aaaa!! i jeszcze chcialam zapytac co dodatkowo podajecie swoim kruszynkom do jedzonka?? bo moja az sie trzesie cala jak jem jablko czy banana!! chwyta mnie za rece i laduje sobie do buzi :D banana to sie jej troche boje dawac , ale jablko sobie wcina... poza tym deserki i gotowe danka dla maluszkow ... te z marchewka jej nie bardzo smakuja... no i nie wiem co jeszcze bym mogla sprobowac... aaaaaaa!! moja mama dala jej jakis czas temu skorke chleba , jak tarla mocno dziaselka... poczatkowo nie bardzo mi sie to podobalo , ale jak zobaczylam z jakim apetytem ja sobie ciamka :D szok poprostu :D tak sobie mysle ze dzieki temu dziecko pomalu cwiczy sobie zucie... poza tym dalam jej juz raz herbatke z kubka niekapka !! tylko zabki strzelaly na ustniku tak pila... drugim razem sprobowalam soczku , ale nie chciala ... i nie wiem czy to soczek nie pasowal , czy jednak kubek to nie to... sprobujemy znowu z herbatka to sie przekonamy :) musze jej coraz wiecej podawac nowosci bo juz mnie to karmienie piersia wykancza... wyobrazcie sobie ze mialysmy dluuuugo dluuugo taki okres ze maksymalnie dwie godziny bez karmienia wytrzymywala....a zdarzalo sie nawet ze po pol godzince chciala znowu amkac :) dzonilam nawet do poradni laktacyjnej!! powiedziano mi ze wszystko ok!! dziecko sie bardzo szybko rozwija i wiecej potrzebuje... ale ja ja wole juz przyzwyczajac powoli do nowosci ... w zasadzie odkad skonczyla 4 miesiace probujemy :) aaa!! kochane moje!! na zabkowanie faktycznie dentinox jest dobry!! ale ja polecam jeszcze chamomille vulgaris 15 CH ... to lek homeopatyczny!! u nas zdzialal cuda!! naprawde!! moja malinka sie baaaardzo meczyla a teraz jest duuuuzo duuzo lepiej!! na szczescie :D pozdrawiam was goraco ❤️ sciskam❤️ i mam nadieje ze wkrotce sie odezwe :) oczywiscie osobne cal;uski dla wszystkich malych aniolkow i wszystkich kochanych urwiskow 🌻 oby rosly zdrowo :D

dzień dobry mamusie:D:D odhaczamy listę:D irenko🌻- gdzie jest ten wstrętny listonosz?:P do później 🖐️