Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Gość Niuninka
Czesc Dziewczyny!!! Czy jest jeszcze jakas mamusie, ktora karmi tylko cycem? Ja chcialam zaczac dawac malej kaszke na noc, tylkotaka rozrzedzona ale co sie okazuje? Nina nie chce pic z butelki. Co robic????? Pozdrowionka Kochane!!!! Zmykamy na spacer

aaaa... mielismy pobieranie krwi... buuumnie chyba bardziej bolalo... ale mala tez wyrazila glosno swoja opinie na ten temat... idziemy o 16 do lekarza z wynikami... mam nadzieje ze zarzegnalismy juz ta anemie... :(

Odhaczam listę... JUTRO ŚCIĄGAMY GIPS!!!!!! Julka- u mnie listonosz był, przesyłka- klasa!! Może twój strajkuje? ;) Irenka

Niuninka, a w ogóle to kaszkę lubi? Bo mój mały pije z butelki jak wychodze gdzies na dłuzej i go zostawiam to dostaje wtedy Bebilon (jest alergikiem) i pije z butli, ale począrkowo w ogóle nie chciał słyszeć o sztucznym mleku, dopiero jak sie po miesiącu regularnych prób przekonał, to ze strzykawki mogłam na butlę przejść. Spróbuj wiec moze najpierw czy chodzi o butlę czy o kaszkę... Słuchajcie, mamy chłopaków! Czy wasi synkowie tez sie przesikują w nocy? Ja mam juz serdecznie dosyć przebierania Tobiasza od stóp do głów o 3 nad ranem...Czy ja go źle przewijam, kurcze pilnuej zeby miał tą fujarkę swoją do dołu prościutko, a on i tak prawie co noc mokry...Ratujcie, bo nie mam już siły!

Gość Też przyszła mama
Hej moje przyjaciólki!Ja po nocy beznadziejnej jak zwykle,więc nie ma sensu jej opisywać.Już zwątpiłam,że kiedyś to się poprawi i obiema rękoma podpisuję się pod słowami Pszczoły.Poranek trochęmnie rozstroił,bo zobaczyłam białe grudki na języczku i usteczkach Natalki i oczywiście zanim zdązyłam dodzwonić się do pediatry,spanikowałam,poryczałam się,że jestem złą matką,która za rzadko zabawki wyparza itp.Na szczęście lekarka powiedziała,że to drożdżaki,bo mała jest w okresie ząbkowania i w związku z tym podatna na bakterie,kazała jej to aphtinem przecierać i tyle.Zakupiłam go podczas spaceru,no i jeszcze dentinox na wszelki wypadek.Zobaczymy...Ale w gacie robię przed tym ząbkowaniem,bo jak ma być gorzej niż jest i jeszcze mniej snu niż jest,to wysiądę chyba.Teraz mała lezy i zaczyna popłakiwać,ja staram się nie lecieć do niej,potykając się o własne nogi,ale pewnie zaraz pójdę.Oczywiście jest nakarmiona,przewinięta i obłożona zabawkami,ale i tak się złości jak nie wiem co. Niuninko-ja karmię wyłącznie piersiąi mam zamiar do rozpoczęci 7 miesiąca tylko przy takim karmieniu pozostać wg zaleceń mojej pediatry. Arkadio,ale Twoja mała nieźle waży,przebiła nawet moją Natalkę. No nic,kończę,bo płacz coraz głośniejszy,trzeba iść...

Hallo Mamulki Arkadio ❤️ TPM ❤️ moja Ty kochana mamulko dasz rade ... 🌻 Niuninka moj maly tez tylko na cycusiu ... tylko od czasu do czasu podaje tabletke w herbatce ... i jabluszko pare razy ... Pszczola :D oj przebieram malego tez miejwiecej o tych godzinach ... bo daje mi do zrozumienia ze ma mooooooooooooookro na maxa hihih choc czasem spi w worku to nie zwsze czuje :D hihihi fujarke ;) hihihihi Isia trzymamy kciuki :D :D :D :D :D :D :D pozdrawiamy bardzo serdecznie :D Carla i spiacy Dusinek mamusi zabkujacy synek :D

Gość ania69x2
czesc! dzis noc nie przespana,bo maly poplakiwal co troche. teraz tez non stop marudzi z malutkimi przerwami na jedzenie :-( Niuninka-ja malego uczylam jesc butla(w weekendy chodze do szkoly i musial sie nauczyc) w ten sposob,ze dostawialam go do cyca i w trakcie jedzenia zamienialam go na butelke. kilka prob i maly jadl ladnie z butelki. ale byc moze nie lubi kaszki i dlatego nie chce jesc. pszczoła5-moj synus tak sie zasikiwal przez jakies 4m-ce i w nocy i w dzien i jakbym, nie zalozyla pieluchy to byl mokry.ale najbardziej zasikiwal sie w Pampersach,w pieluchach innych firm duzo zadziej. Wkurzalo mnie to ogromnie,bo pieluszka sucha,a maly po pachy zalany. przez ostatnie1,5m-ca nie zdarzylo mu sie to ani razu nawet jak po nocy pieluszka byla bardzo pelna to ubranko suche. koncze narazie,bo maly juz nie chce ze mna siedziec. a jeszcze jedno- od wczoraj jak maly placze i wezmie sie go na rece to mowi "buuuu,buuu,buuu" i zali sie w ten sposob. to jest takie smieszne ! i naprawdewidac ewidentnie ze to jego sposob na zalenie sie.teraz tez mi placze i jak pytam-co sie stalo misiu? to on przestaje na moment plakac i mowi "buuuu,buuuu". hihihi,ale on madry :-)

Gość ania69x2
rzadko,przez "rz" ofkors :-)

Gość ela79
czesc popoludniowa porą zapraszam na pomidorówke z ryzem mały bawi siwe na macie edukacyjnej -mama moze poklikac cmok już dzis nie jest tak super grzeczny jak wczoraj ah te dzieci cmok

Gość ania69x2
ela79- u mnie tez pomidorowa z ryzem :-)

Halloo ... zupka pomidorowa mniam mniam :D mamulki mam pytanie do mamullek ktore karmia piersia i dokarmiaja innym plekiem ... czy to jest to mleko PRE ??? to ktore podaje sie tez przy karmieniu piersia ??? i jak wasze dzieciaczki przyzwyczaily sie do niego dlugo to trwalo ... czy tak ajk U Pszczoly ??? pozdrawiam Was :D 🖐️

Gość ania69x2
ja nie wiem co to jest mleko PRE. Moj Adrianek je nutramigen,bo jest podejrzenie alergii na bialko,ale ja juz jem nabial i malemu sie nie ulewa,wiec moze alergia przeszla i moze moge juz mu podawac jakies normalne mleczko.A karmie go nim raz na dwa tygodnie w weekend jak jestem w szkole,bo jak odciagalam laktatorem swoje-tak robilam na poczatku semestru to potem robily mi sie non stop zatory w piersi i dlatego wprowadzilam sztuczne. Natomiast w tygodniu w ogole tego mleka mu nie podaje. lekarka mowila ze moga byc problemy z tym mlekiem,bo jest bardzo niesmaczne(delikatnie mowiac)i dzieci nie chca go jesc,ale ja nie mialam z tym problemu.Pomimo,ze Adrianek zna juz wiele nowych smakow-wcina deserki i soczki owocowe i warzywne-to nadal smak tego mleka mu nie przeszkadza. Ostatnio dalam mu na noc 2razy kaszke ryzowa z probek ktore dostalam od nestle i pil tez ze smakiem,ale na razie nie bede mu dawala kaszek,bo i tak po 2h jest po nich glodny,a ja mialam nadzieje,ze po kaszce pospi troche dluzej.Ale skoro nie widac zadnej roznicy to mu nie bede ich podawac.

Jesli chodzi o te trzy liteki PRE ... to polozna kazala mi kupic takie wlasnie mleko jest to mleko dla dzieci ktore sa karmione piersia

cholercia jakiś kryzys osobowościowy mam, ech te życie

Gość IWKA26
Witam mamulki:) Arkadia gratulacje dla twojej malutkiej🌻🌻🌻 rany ile ona waży??kurcze to niezle ci przybiera na wadze;) Carla ja mojemu małemu podaję Humane 2 ale to tylko jak jestem w pracy a jak mam wolne i jestem w domku to je cycusia:)no i dajemy juz zupki deserki soczki:):):) Isia niech juz tej twojej malenkiej zdejmąten gips ale będzie szaleć:) Niuninko ja podaje adiemu kaszke łyżeczka nie z butli ale się zajada:p T.P.M może ząbkowanie twojej malutkiej nie będzie takie złe trzymam za to kciuki ❤️niech będzie tak jak u mojego Adrianka Elu pomidorowka mniam mniam :p jutro ugotuję:) Moje malenstwo zaraz właśnie sobie utnie drzemkę a ja robię pranko i sprzątam:) Dziś bylismy na długim spacerku ponad 2 godzinki taka fajna pogoda zero mrozu i wiatru normalnie wiosna:):):) Wczoraj jak byłam w pracy moja teściowa dała Adriankowi zupę ale była zachwycona że on tyle zjadłi tak ładnie:) pozdrawiam wszystkie mamulki i ich pociechy👄👄👄

Iwka 🖐️ dziekuje za odpowiedzi ... 🌻 DAlka ?????? co jest ???? hej !!!!!!!!! :O

a to tak dla przypomnienia dawno nie bylo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D: D :D :D :D :D :D :D :D: D :D :D TABELKA IV ZOBACZ KONIECZNIE ❤️ nasze maluchy w bobasach :) 🌻 www.dustin.bobasy.pl 🌻 🌻 www.isia23.bobasy.pl 🌻 🌻 www.iwka26.bobasy.pl 🌻 🌻 www.jasminek.bobasy.pl 🌻 🌻 www.krzysiaczek.bobasy.pl 🌻 🌻 www.matinesi.bobasy.pl 🌻 🌻 www.michalko.bobasy.pl 🌻 🌻 www.nasze-malenstwo.prv.pl 🌻 🌻 www.nataliajaworska.bobasy.pl 🌻 🌻 www.niuninka.bobasy.pl 🌻 🌻 www.puza.bobasy.pl 🌻 🌻 www.ulcia.bobasy.pl 🌻 🌻 www.skye1981.bobasy.pl 🌻 🌻 www.tymek.bobasy.pl 🌻 🌻 www.yarucha.bobasy.pl 🌻

Gość IWKA26
jeny dziewczyny co z wami???Dalka Dominisia....proszę się usmiechnąć:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Wkleiłam dziś z trzy zdjęcia na bobasy więc zapraszam:):):):)

Dziewczyny dzisja 11 stycznia rok jak topik istnieje hej hej chyba na jedna mozemy sobie pozwolic hmmm to stawiam dla kazdej do woli :D http://www.hypernova.com.pl/act/szklo/drinki/szampan5.jpg i po kawaleczku hmmm http://www.mniammniam.pl/obrazki/u_obrazki/n4555.jpg Dominisiu Dalko skuscie slodkie pomaga czekolada podnosi hormon szczescia hihihihi :D STO LAT STO LAT STO LAT :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D niech zyje nasz topiczek kochany :D Elus Twoje magiczne jedenastki ❤️

Jestem z wami od drugiej stronki naszego topiku. Z okazji jego roczku zycze wam dziewczyny duzo radosci,szczescia miłosci. Wytrwalosci w pisaniu postow tych radosnych i tych smutnych. No i zeby sie cieciatka wspaniale chowaly i w ogole wszystkiego naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj.......itd.. Carla,ty to jednak spostrzegawcza jestes.??!! Szampanem sie juz czestuje ,a to ciasto jak sie nie myle to W-Z (tz.WUZETKA),mam takie w cukierni hee hee ;-))

Gość ela79
z okazji pierwszej rocznicy naszego topiku zycze wszystkim bobaskom zdrowia a mamom usmiechu i satysfakcji z dzieci dzis wypada tez piąta rocznica poznania mojego z mężulkiem-haha dwie rocznice sie zbiegły jutro małemu podamy to jabłuszko-dzis zakupiłam zobaczymy jak zareaguję Ania 69X2 to sie zgrałysmy co do zupki-wyszla pyszna,jutro zapraszam na kotlety mielone michałek wlasnie zajada butlę a ja popijam reedsa cmo cmok cmok dla was wszystkich zalozycielka topiku-przyszła mama gdzieś sobie poszla-duzo zdrówka dla jej maleństwa

Gość ania69x2
ela79-no to az niemozliwe,ja tez mam jutro kotlety mielone! Ja jestem z Wami od czwartej stronki,bywalam dosc rzadko,ale sledzilam Wasze losy calutki czas! Zycze nam wszystkim duuuuzo miłosci,radosci,zdrowia i mam cicha nadzieje,ze kiedys wszystkie RAZEM sie spotkamy na wspolnej imprezce!!!!!!!!!!!

dostaje fiola- co lekarz to co innego mowi... wrocilismy od pani doktor... mala anemie ma dalej... :( co wiecej- p. doktor powiedziala ze jesli poci sie glowka przy karmieniu, po karmieniu i po nocy mokra poduszeczka, to nie jest wcale zmeczenie jedzeniem, tylko to jest nieprzyswajanie witaminy d :( dostalismy zelazo i kolejne witaminki... A! i kupki zielone to nie znak ze cos zlego zjadla... to normalne, bo to tylko barwnik, a po dwoch dniach nie robienia to bedzie taaaka zielona.... objawem zlego trawienia jest sluz w kupie lub gdy podejdzie woda... o raju, musze was ponadrabiac, a ni mam kiedy... do juterka.. buziaki

kochany topicu żyj nam sto lat:P:P:P a kiedy już będziemy stare i zgrabiałe, i na chleb będziemy mówiły \'beb\' niech nasze dzieciaki tworzą kontynuację dzieła matek;););) miłego wieczoru mamuśki:D:D:D ps. czyżbym była jedyną osobą, która nie potrafi ugotować pomidorowej? :classic_cool: 🖐️

Gość ela79
mamo Natalki sprawdz jak mozesz ten poziom hemoglobiny my badania bedaiemy mieli dopiero robione pozdrawiam a ania 69X 2 moze jestes spod zanku zodiaku-Bliżnięta stad jednakowy pomysl na obiad cmok

Gość ela79
Mamo Natalki jak ta anemia sie u was objawaiłas,bo sam jestem w kropce czy ja mamy czy nie kurcze julianka my mielismy tylko ręczne badanie bioderek dwa razy i podobno wszystko ok dlatego na żadne badania usg nie chodzimy-kurcze nie wiem czy tak powinno być maly dziś juz nie jest tkaim slodziakiem,wykąpany noszony przez tatę zabawiany przerz ze mnie zaraz polozymy spać. dziś mało guży,w ogóle mało gadatliwy czasem tylko ma lepszy nastrój a wasze pocechy tez takie malomowne? cmok

Gość iwka26
Właśnie Adrianek się bawi to mamcia może pobuszować:D Nasz kochany topiku sto lat:) abyśmy siedziały tu jak najdłużej:) Mamo Natalki mojemu Adriankowi tez się pociła główka az po nocy miał mokra podusię chyba muszę wybrać sie do lekarza...tez czytałam o tym ze to nie przyswajanie witaminy d3.. Elu ja myslałam ze usg bioderek jest obowiązkowe my mielismy jak Adi skonczył 2 miesiące i wszystko jest ok i nie trzeba nic robic:) Właśnie adiemu znudzily sie zabawki wiec siedzi u mamci na kolanach i ije mnie po rece a jak chichocze :0zaraz bedzie pewnie przeszkadzal:0 pozdrawiamy Iwonka i siedzacy przy kompie adrianek huugihtg8bni8ombvb . ;;/ oczywiscie to jego dzielo buzka