Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Bylismy dzis u lekarza. Na szczescie te liszaje to nic nadzwyczajnego. Dopiero dzisiaj doczytalam, ze Wasze dzieciaczki tez takie maja. Dobrze, ze jednak poszlam do doktora, uspokoilam sie. Carlaa, u nas dzis normalny dzien pracujacy. Jasminka, Slonko kochane, moc buziaczkow i usciskow!!!!!!!!!!! Adrianek, sto lat, sto lat!!!!!!!!!!!!!!! Ale nam te dzieciaczki szybko rosna!!!!!!!!! Nesia, zdrowka dla Malenstwa!!!!!!!!!! Nina coraz chetniej je dania sloiczkowe. Podaje jej je b. ostroznie, jak narazie sama marchewka i ostatnio jabluszko. Juz lubi! Dzis, ku mojej wielkiej radosci, zaczela pic sok z butelki!!!!!!!! :-) TPM, moja mala podczas picia glaszcze sie po glowce a czesto wrecz ciagnie za wloski. Dziwne upodobania maja te nasze bobasy. Ja tez mam wiekszy biust niz przed ciaza, no ale ciagle karmie. Rozmiar mi nie przeszkadza, troche mnie denerwuje, ze nie sa juz takie jedrne, no ale zdecydowalam sie na dziecko, ciaze z \"calym dobrodziejstwem inwentarza\". No i jedna piesr jest wieksza od drugiej, dosc znacznie.

Gość Fiona 79
hejka robaczki TPM- mój Tymek ma dokładnie taki odruchy jak opisałaś.Gwałtownie schyla głowke w doł jakby chciał sobie miesnie karku rozciagnąc na maksa .To obruszanie się to u niego wyglada jakby dreszcze go przechodziły a pielucha sucha przecież .pukanie się w głowe tez zauważyłam choc zwykle robi to przy zasypianiu z pieluszką w rece. W pt idziemy z całym towarzystwem na szczepienie i zapytam sie co moze to oznaczac ,bo juz od pewnego czasu mnie to zastanawia.Ilekroć jestesmy u pediatry zawsze zapomne w natłoku spraw. U mnie chwilowe zawieszenie broni .Nic sie nie zmieniło ale musze przystopowac z nerwami bo juz czasami nie panuje nad sobąa dzieci patrzą..Cały czas dojrzewam do decyzji ......................ale ta druga Madzia(frajerka jedna) ma nadzieje ze jednak ktos sie opamięta i nie bede musiała odwiedzać sądu. Wiecie co ostatnio usłyszałam? "rób jak chcesz ale ja wiem ze się ze mną nie rozwiedziesz bo mnie kochasz" szlag nie trafił żeby sie nie zdziwił cwaniula pozdrawiam gubaski

Mati zasnął z temp. 37,1, więc sytuacja opanowana apapem. Zobaczymy jak nocka przejdzie...Ja podejrzewam, że to jednak jest infekcja wirusowa, bo pod wieczór zaczął kasłać i kichnął kilka razy. Biedactwo moje... Fionka! No tak, ma facet rację, że go kochasz, tylko jest na najlepszej drodze, żeby to zruinować...Swoją drogą dużą pewnością siebie charakteryzuje się Twój mąż.Trzymaj się kobieto. I nie podejmuj decyzji zbyt szybko. Może ta druga Magda w Tobie ma rację? Gruby misiu :) Ze śliniaczków zapieram w ręku na bieżąco, kiedy jeszcze nie przyschnie i plamy schodzą. Z ubranek i kaftaników spieram mydłem i do pralki. Piorę w Jelpie na 40 stopniach, wszystko schodzi (jak spiorę to jeszcze dobrze namydlę plamkę przed włożeniem do pralki) Z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzonka jubilatom. Wybaczcie i przyjmijcie ode mnie i mojego chorowitka serdeczności :) Carluniu, my to chyba jakieś siostrzyczki jesteśmy. Też miałam 75 b a teraz 85 DD. I na razie to się nie zmieniło, ale nie karmię dopiero od 10 lutego. Idę spać, bo nie wiem, jaka noc mnie czeka...

Gość Fiona 79
Sklerozis multiplex, wybaczcie Spóznione ale szczere życzonka małym lubilatom i jubilatkom od Tymianka(vel Timoszenki) i jego nieznośnej mamuśki, a więc: -zdrówka - miłości -w tresowaniu rodziców wytrwałości -multum zabawek - zero czkawek - dorosłości bez ości a przede wszystkim dzieciństwa radosnego I RODZEŃSTWA MŁODSZEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P

Coś na dobranoc i ja dorzucę: -miłych snów; -0 zmartwień; -0 nocnych karmień; -to ostatnie chwile karnawału, więc bawcie się dobrze :p A co do biustu, hi, hi...75 F. Od kilkunastu lat, niezmiennie, czy z mlekiem, czy bez... Ale usiłuję co dzień wepchnąć się w biustonosz E, bo większych dla karmicielek znaleźć mi się nie udało :( , za to, aby tej sztuczki dokonać kupuję 80...

Witam! My już obudzeni:):)ja juz nie śpie od 6 coś mnie łapie jakieś przeziębienie kurcze gardło nawala:( Nesiu zdrówka dla Matiego mam nadzieję że nocka wam minęła ok❤️ Fiona tacy są faceci ale żeby się nie zdziwił bo bedzie za pózno..... Dużo zdrówka i radosci dla Tymka z okazji pół roku🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Mó malec właśnie przewrócił się na brzuch a pod brzuchem sterta zabawek;)i chichocze co tutaj zrobić??? Już przewędrował dał radę rany jakie to ruchliwe hihi MiLego dzionka i wstawać śpiochy:)

ZOBACZ KONIECZNIE nasze maluchy w bobasach www.dustin.bobasy.pl www.20ewcia.bobasy.pl www.isia23.bobasy.pl www.iwka26.bobasy.pl www.jasminek.bobasy.pl www.krzysiaczek.bobasy.pl www.matinesi.bobasy.pl www.michalko.bobasy.pl www.nasze-malenstwo.prv.pl www.nataliajaworska.bobasy.pl www.niuninka.bobasy.pl www.olenka2005.bobasy.pl www.puza.bobasy.pl www.ulcia.bobasy.pl www.skye1981.bobasy.pl www.tymek.bobasy.pl www.yarucha.bobasy.pl Wrzuciłam parę zdjęć więc zapraszam:)

cześć- tylko na sek. definitywnie dobiłam kompa:o serdeczne dzięx za wszystkie życzenia w imieniu córci mojej + dla adrianka z okazji 7- i tymianka z okazji 6-miesięcy chóralne sto lat:D:D:D carla👄 irenko❤️ narty 🖐️

Stofffffffffffffffka dla nastepnego polroczniaka ... :D :D Tymek.. ... bucha od nas 😘 😘 😘 Fiona ... 🖐️ Nesiu zrowka dla Matego ❤️ Iwka dla Ciebie rowniez.... Julka ...hej i co teraz... ???? nie da sie nic zrobic ... ucalowania dla Jasminki 😘 Isia ...jutro termin ...prawda trzymam kciuki !!!! ❤️ Dalka ... 🌻 ...moze trzeba tego konia nastraszyc .. hmmm ??? Niuninko ... dobrze ze z mala jest ok .. :D u nas wczoraj do 12 wszyscy pracowali ale potem, dzialo sie oj dzialo :D :D :D od jutra zaczynam dietke...zobaczymy jak dlugo wyttrzymam .. Nesiu bedizemy sie wsperac prawda :D :D :D boto b.wazne..jak slyszlalam .. wytrwalosci botrzebne.. a my od jutra mamy gosci na pare dni wiec nie bedzie mnie tak czesto .. bu bu ..ale co tam moze mi sie uda :D :D :D :D musi mi sie udac !!!! pech w tym ze dieta bedzie jak tu wytrzymac ... ;) ale czego sie nie robi dla wojego dobrego samopoczucia hmmm :D prawda U nas zamiec sniezna .. patrze przez okno i oczom nie wierze ... sniegu pelno zimno a my dzisija tyle spraw do zalatwienia ... w kazdym razie milego dnia Wam zyczymy bucha dla wszystkich obecnych i nie obecnych !!!! Iwka Gruby Misiu a kiedy Wasze chlopaki swietuja w tym miesiacu juz dzisiaj czy dopiero jutro .. hmmm .. :D 🖐️ do pozniej :D

Gość asiawroc
Witam mammusie:) My z ola dzs wyjtkowo wstlysmy o 8 ale o 6 sie przebudzila dalam soczeki poszla spac :) Dziekuje z odpowiedz co do biustu bo zaczynalo mnie to martwic choc grubymis mnie nie pocieszyl mowiac ze to sie utrzymuje:) straszne mi przeszkadzaja:( ale coz trzeba sie z tym pogodzic choc zawsze ydawalo i sie ze spadaly po diecie a jak tam z jezdzikmi czy ktoras mam kupila poza mna??/ ciekawa jestem bo ola jest strasznie zadowolona I jeszcze jedno pytano z rana d kiedy odbij sie dziecitku po jedzeniu do jakiego wieku??? Apropo prasowania to powiem ze raczej lubie najbardziej oczywiscie te malutkie ciuszki milego dnia mamusie

Witajcie! Który to lekarz powiedział, że można się wyspać jak dziecko skończy 3. lata? Nie zna Toni... Włączyła w nocy takiego wyjca, że mało nie doprowadziła do szału swojej mamy! Ryczała blisko godzinę. Zupełnie nie wiedzieliśmy, o co biega... Dobrze, że nie obudziła reszty! Asiuwroc; zwykle biust wraca do poprzednich wymiarów, trochę zdefasonowany, ale wraca. Ja mam przerost tkanki gruczołowej, więc żebym nawet wyglądała jak anorektyczka, to tego cholerstwa się nie pozbędę inaczej niż na stole chirurgicznym. Mąż mi obiecał taką operację jak już zakończymy proces wytwarzania małych misiów i wykarmię ostatniego ;) . Czyli, jak wszystko się uda za jakieś 3, 4 lata... Myślę, że to Cię uspokoiło! :D Carlaa! Wojtuś poczeka ze świętowaniem do niedzieli. Będziemy mieć z mężem małe święto: 9 lat, odkąd \"przysiadł\" się w knajpce na piwko, i... trafił swój na swego, a raczej na swoją. :D. Myślę, że półroczniak się nie pogniewa ;) Serdeczne życzonka dla tych, co już po jubileuszu, w trakcie i dla tych, co nie mają odpowiedniego w kalendarzu dnia. Do później

Duza buzka dla Tymka!!!!!!!!!!! Carlaa, u nas tez od rana padal snieg. Mam juz dosyc tej pogody! A podobno w tym roku ani prawdziwej wiosny ma nie byc ani lata.Buuu:-( To kiedy my sie wygrzejemy?????? Na solarium??? Nina sie rozgadala, mowi \" mama\", \"baba\", a podczas jedzenia ulubionej kaszki \"mniam\" ale sie usmialismy. Milego dnia!!!!!!!!!!!!!! Nesia jak nocka? Goraczka nadal jest?

Carla mój Adi dziś obchodzi siedem miesięcy skoro nie ma 30 w kalendarzu:)a i jutro też może:):):)chętnie bym go wycałowała ale nie mogę bp go zarażę jeszcze tym moim cholernym przeziębieniem.......:(:(:(tatuś wycałuje za mnie👄 Co do piersi to mi az tak wiele nie urosły całe szczęscie bo przed ciążą nosiłam 75C :p Nesiu daj znać jak tam Mati??? Gruby misiu może cos się jej przyśniło??? Właśnie gotuję obiadek :)dziś miałam taką ochotę na rosołek :p mniam ...... buziaczki:D

Dla Adiego ❤️ Wczoraj wieczorem mój obniżył łóżeczko. Ula dziś złapała szczebelki i dupkę w górę dźwiga coby wstać :). Hehe ile w końcu można siedzieć :).

Adi, mnostwo buziakow !!!! Ja nie mam dzis pomyslu na obiad. W lodowce troche opustoszalo, mieska nie rozmrozilam. Trzeba by wybrac sie na zakupy, tylko ta pogoda...

Wiadomość z ostatniej chwili. Moje dziecko wstało w łóżeczku :). A jaką radość z tego miała.

Kochane! Dzięki za troskę. Mati nadal ma wysoką temperaturę 37,1 ale się ustabilizowała na tym poziomie, to już nie gorączka i nie muszę już podawać apapu (niech organizm walczy i przegrzewa zarazki - jak powiedział lekarz). To infekcja. Trochę pokasłuje. Dostaje tylko Cebion i Tantum verde. Humorek ma, dzięki Bogu, dobry, jakoś to znosi. Nie ma kataru, więc na razie jest dobrze. Ale to się będzie rozwijało, jak temperatura spadnie do normy i myślę, że wtedy katar murowany....No zonaczymy. Jakoś to przeżyłam, ale uwierzcie, że widząc wskazanie 39,7 zbladłam jak kartka papieru... P.S. Adi stooooooooo lat stoooooo lat :):):):)

Właśnie przysłali mi gazete Twój maluszek i tam w środku był katalog Nestle, sklepik niebieskiego misia :). Za kody kerskowe z kaszek i innych produktów Nestle moge wybrać cośz katalogu. Ech nie ma to jak sprytna mamusia, która odkąd Dawid skończył 2 lata zbiera opakowania w nadziei że sklepik znowu się pojawi ma już 56 opakowań :), co daje łączną sumę punktów 165. Ech mogę już zamówić co chcę hehe. Ale zbieram do maja kody :), będzie więcej.

Dla solenizantow ... wszystkiego naj Adi 😘 Nuninko pewnie kazdy ma dosyc ... bu bu bu a solarium tak tak ja chcetnie :D :D :D :D ... super ze mala juz mowi hihihi :D :D :D :D zakupy tez musze jutro goscie ... Nesiu zdrowka dla MAtiego ❤️ Dalka ... no no ... gratulec dla Ulci .. no podnosi dupcie hihihi fajowo :D Maly spi mnie czeka prasowanie piore dzisiaj do skutku .. bu bu musze przygotowac spanie i porzadki gruntowne .. juz od rana ze sera biegam kolo gospodyn ze mnie dzisiaj Julka naprawiaj kompa albo do siostry!!!! 🖐️ do pozniej

Brawo dla Ulci!!! Dalka, ale musialas miec radoche!!!!!!!!!!! To jest wielkie wydarzenie! Carlaadgffffcv m hbvnnb -pisze z mala na kolanach- niech Dusti spokojnie spi, zebys mogla wszystko spokojnie zrobic.

To ja. Odliczam godziny. Jutro o tej porze już będę wszystko wiedzieć... Czekam... Irenka

Oj! jakie prymusy z tych Waszych maluszków! Gratulacje! Wojtuś na razie przewraca się na brzuch i odwrotnie, samodzielnie nie siedzi, ale siada podciągany za rączki i z oparciem. Podtrzymywany opiera się na nóżkach. Bawi się, gaworzy... ot standardowe niemowle pólroczne. Zęby 2 dolne, jedynki ledwo zarysowane białymi kreseczkami na dziąsłach, jednym słowem jeszcze maluch. Bynajmniej mnie to nie martwi. Niech będzie stacjonarmy jeszcze jakiś czas! ;) Na szczęście nie czeka nas rewolucja, gdy mały zacznie raczkować, bo mieszkanie mamy urządzone tak, by dzieci były bezpieczne. Teraz Wam opowiem, jaka ze mnie kretynka; kto nie ma czasu niech nie czyta! Mąż chciał dziś wydać trochę pieniędzy na \"zabawki\" przydatne (?) mu w pracy, (jak on mówi: zrobić koszty) jako że dziś ostatni dzień lutego, a on nie lubi płacić za dużych podatków. Pojechałam z nim i z Wojtusiem do centrum handlowego, co by mu trochę podoradzać. Potem on pojechał do biura, a ja chciałam kupić trochę drobiazgów. Coś tam wybrałam, chcę płacić i - nie ma karty. Dwa razy przejrzałam portfel, torbę, kieszenie... Nie ma. Pani w sklepie miła. Bez pretensji. Z zakupów jednak nici. Do odjazdu \"jankobusu\" jeszcze trochę czasu, ale łażenie bez kasy po sklepie to nie to. Wracamy do domu. Przetrząsam wszystko, gdzie ewentualnie karta mogłaby być. Nie ma. Zrezygnowana dzwonie do męża, żeby oczyścił konto, zanim zrobi to kto inny. Oczywiście, zaraz po tym znajduję kartę. Była w torbie przy wózku, który stoi w korytarzu, bo nie mieści się w mieszkaniu! Pewnie z tydzień tam była i kartą mógł się \"zaopiekować\" ktokolwiek. Znacie większą kretynkę? Ale nudzę, ale dieta ogłupia mnie doszczętnie. Oj tak szczątek ze mnie. :D Pozdrowienia. Jeszcze tu wrócę! :D Teraz karmienie dzikich troli!

Gość ania69x2
Hej Kochane Mamusie! Znow narobilam sobie sporo zaleglosci,widzialam jednak zyczenia dla Adrianka i baaaaaaaaardzo za nie dziekujemy!!!!Jestescie Kochane! Moj brak obecnosci jest spowodowany przygotowaniami do slubu i wyjazdem tesciowej do Angli.Niby wzor obraczek mielismy juz upatrzony,ale ostatecznie jeszcze nie zadecydowalismy.Na zywo wszystko wyglada inaczej niz w necie i okazalo sie,ze jest kilka wzorow ktore tez nam sie podobaja.Poza tym biegalismy tez za garniturem i na szczescie juz kupilismy,koszula i musznik tez juz jest.Brakuje tylko butow.Ja rozgladalam sie tez za stanikiem dobrze podtrzymujacym moje mleczarnie,naprzymierzalam sie sporo i...nic nie wybralam.Musi byc taki bez ramiaczek,ale cos mi sie wydaje,ze bede musiala kupic jednak z jakimis cieniutkimi ramiaczkami (te przezroczyste odpadaja,bo sie swieca na skorze) bo te bez nich wcale mi dobrze nie trzymaja biustu.Wprawdzie odstawiam powoli Malego od cyca,ale tak od razu to mi nie zmaleja.Butow tez jeszcze nie mam,bo nie mam jak z Malym biegac po sklepach.Rodzice pracuja,a tesciowa ostatnio tez zabiegana,bo zalatwiala dokumenty potrzebne do wyjazdu.Poza tym do najzdrowszych nie nalezy i najwiecej czasu pochlonelo jej bieganie po lekarzach.Musiala zalatwic sobie recepty ktore w razie czego bedzie mogla zrealizowac w Angli,opis przebiegu choroby po łacinie by wiedziano jak ja leczyc w razie jej nawrotu itp. Pomiedzy urzedami,a lekarzami odwiedzala nas by nacieszyc sie nam jak najwiecej-przede wszystkim wnusiem!Wroci wprawdzie na slub,ale zaraz potem znow wyjezdza by podreperowac swoj i nasz budzet. Z nowosci to jak juz wspomnialam wczesniej odstawiam Misia od piersi. kurcze wpadne pozniej bo maly placze z glodu bo sie obudzil.

Dobranoc!!! Spac jeszcze nie ide,kompa jednak chce wylaczyc, mam bowiem b. ciekawa lekture do przeczytania pt. \"kazde dziecko moze nauczyc sie spac\"

Niuninko; rady tam podawane działają w 100%, choć początki nie zawsze są łatwe. Mój egzemplarz tej książki wędruje od rodziców do rodziców... Pewnie już do mnie nie wróci, lecz zalecenia pamiętam i przy Wojtusiu stosuję. Polecam!

Gość ania69x2
jestem ponownie.Uspilam Misia,ale wlasnie sie obudzil.Jestem wykonczona,juz nie daje rady fizycznie-bol plecow jest ogromny.Na szczescie juz po weekendzie zaczynam basen,to jedyne lekarstwo na moje bole.W dzien Adrianek jest grzeczny,tyko,ze raczkuje po calym mieszkaniu,gdzie tylko ma sie czego przytrzymac staje na nozki,a nie zawsze sa to m-ca bezpieczne i tak caly dzien biegam za nim.Nawet w łozeczku nie jest bezpiecznie,bo jak zle "przejdzie" do lezenia(siedziec srednio potrafi)to glowa uderza o sztachetki i konczy sie to placzem.W ten weekend szkola,wiec troche odpoczne od Smyka.Noce mamy nieciekawe,bo poplakuje czesto jakby zabki szly,a moze koszmary jakies miewa?! Przeszlam tez na diete,zadna konkretna, po prostu ograniczylam jedzenie,no i przede wszystkim nie jem poznym wieczorem.Nie moge powiedziec,ze jestem gruba 157cm i 51kg,ale troszke sadelka ostatnio nabralam przez objadanie sie. Pozdrawiam Was goraco i wszystkim jubilatom skladam zalegle zyczenia! Milych snow!

Gość asiawroc
czsc mamusie:) u mnie dzien jak codzien zadnych rewelacji mialam dzis przejsc na diete ale nie udalo sie maz kupil paczki a moj tato sledzie....moze jutro ola jakby spokojniejsza wec niewiem czy to zabki dzis caly dzien dawala popis swoim piskliwym glosikiem widocznie tojej sie podoba mamusie a co z tym odbijaniem po jedzonku jeszcze torobicie??? kolorowych snow:))

Dobranoc. My odbijamy w dzień, po cycowaniu, a i tak zdarzają się jeszcze ulewania, zwłaszcza, jak mamy gdzieś wyjść i już się ubiorę... W nocy odkładam małego do łóżeczka zaraz po nakarmieniu, bo nie chcę stracić ani chwili snu. ;) Po słoiczkach nie odbijamy. Z butelki mały nie pija. Pozdrawiam. Śpijcie smacznie, bo od jutra post.

Gość Fiona 79
yuppii Jezdem pierwej od wszyćkich !!!!!!!!!!!!!!! Dzieńbobry śpiochy !!!!!!!!!!!!!!!!!!