Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochaa

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT????

Polecane posty

Gość gość_ruda
Super dziewczyny, że Wam te polipy znikły.

Gość Olenika
Bransoletka32, wiedziałam że tak będzie! :D Super! gość_ruda, daj znać jak tylko będziesz znała wynik ;)

Gość gość_ruda
Ja i tak wiem,że nie jestem w ciąży, ale zrobiłam to badanie dla spokoju ducha. Lepiej dmuchać na zimne. Jutro się odezwę.

Gość bransoletka32
Polip znikł ale innych informacji na temat m.in. jajeczek się nie dowiedziałam. Lekarka kazała mi spokojnie czekać do czwarku - wtedy kolejna wizyta. Lupilupo ja też już 3 dni przerwy od ćwiczeń:( Nie mam siły tradycyjnie w listopadzie... Muszę się zbierać więc ściskam Was mocno. I czekam gość-ruda na dobre informacje od Ciebie!

Gość gość_ruda
Cześć dziewczyny. Tak jak mówiłam nie jestem w ciąży :-(

Ruda czyli kolejny miesiąc walki przed Tobą i dobrze, bo smutno byłoby na forum bez Ciebie :) Nie martw się co się odwlecze to nie ucieknie. Przynajmniej możesz przestać brać duphaston i czekać na @. Wieczorem ćwiczenia i nim się obejrzysz będziesz fit ciężaróweczką :) Ja dziś też nie odpuszczam i śmigam na orbitreku.

Gość gość ewka
A ja mam do Was pytanie, czy normalne jest, że bardzo bolą jajniki? w sobotę miałam 14dc i tak mnie bolało, że nie dałam rady chodzić. Padłam do łóżka o 21 spać i tyle było z romantycznego wieczorka ;)

Gość gość_ruda
Lupilupa dziękuję za te słowa. Dzisiaj zamiast ćwiczeń będę prasować, już mi się szafka nie domyka. Ewka ja czułam strasznie jajnik, ale dopiero wtedy, jak mi bardzo urósł.

Gość Olenika
Ja z kolei nie czułam jajnika nawet gdy torbielka miała 3,6 mm.. Nic, a nic nie czułam. gość_ruda, nie smuć się 🌼 Ja zaczęłam doceniać to co mam :)

Gość gość_ruda
Ja też doceniam, ale bardzo chcialabym mieć jeszcze jednego domownika. Najważniejsze teraz, żeby szybko przyszła @ i dalej działać. Bitwa przegrana, ale wojna trwa dalej :-P Strasznie się denerwuje, bo mój narzeczony zrobił badania i ...... sama nie wiem. To trochę skomplikowane. W czwartek umówiłam się ze swoim ginekologiem i on ma spojrzeć na badanie.

Ruda to kiedy robisz weselicho? Chcesz, iść do ślubu z brzuszkiem? Niby fajnie, ale pamiętaj, że nie wszystko wtedy skosumujesz :D a to ważne, aby Twoje wesele było tym najlepszym na jakim byłaś.

Gość gość_ruda
Lupilupa jeszcze nie wiemy. Na pewno nie będziemy już odkładać z tego powodu starań. Jak się uda szybko zajść w ciążę to może na wiosnę może wcześniej, a jak nie to lato, zobaczymy. Najważniejsze żebyśmy byli szczęśliwi.

Gość bransoletka32
Gość_ruda wszystkie jedziemy na tym samym wózku, wszystkie czekamy na czas starań. Olenika chyba musi już działać intensywnie;) Do oceny badań nasienia najlepszy jest androlog, jak macie możliwość to z takim specjalistą warto się spotkać. Lupilupo kiedy masz wizytę u ginekologa? My jesteśmy chyba w tej samej fazie cyklu:)

Bransoletka jutro łykam ostatnią tabletkę i w czwartek idę na monitoring, tzn powinnam pójść, bo jeszcze nie wiem czy się zdecyduję (mój entuzjazm do starań w tym cyklu leży gdzieś na głębokości rowu mariańskiego). Pisałaś, że Ty też masz wizytę w czwartek, zdążysz po szkoleniu czy je odwołali? Dostajesz zastrzyk na pęknięcie? Ruda suknie ślubną już kupiłaś? :)

Gość gość_ruda
Lupilupa my jeszcze nie mamy nic, oczywiście oprócz siebie. Dopiero spokojnie oglądamy sale. O sukni pomyśle na końcu. To będzie zależne czy będę w ciąży czy nie. Kochana nie poddawaj się. Musimy razem walczyć. Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Dajcie znać po wizytach czy pęcherzyki rosną.

Gość Karla90
Witam ja staram się o dziecko od 2 lat pomimo tego że mam już 2 dzieci z poprzedniego związku dzisiaj też zostały przepisane mi tabletki wspomagające.... zastanawiam się tylko czy wina leży po mojej stronie czy po stronie partnera wspomnę tylko że mąż ma jedno dziecko z poprzedniego związku ja z poprzedniego 2 Bardzo się kochamy i chcieli byśmy mieć małego człowieczka co da nam wspólną radość i cel życia jak narazie droga do szczęścia prZez mękę.... pomimo tego jestem dobrej myśli jeśli któraś z was brała clostylbegyt proszę o jakie kolwiek informacje.... chyba że problem nie jest po mojej stronie

Gość gość_ruda
Karla90 witamy. Jeżeli staracie się tak dlugo to najlepiej zbadać obie strony. Nawet jak oboje macie dzieci to teraz jesteście już trochę starsi niż kiedyś i wszystko mogło się zmienić. Jak Tobie lekarz przepisał clo to pewnie nie rosną Tobie pęcherzyki. Mam nadzieję że jesteś monitorowana?

Gość Olenika
Mój miesiąc bez clo. Dzisiaj śluz ewidentnie płodny :) Miałam w piątek sprawdzić na usg czy bez clo pęcherzyki rosną, ale... zrezygnowałam z badania :D a co! Mam imprezę firmową i planuje się dobrze bawić :D

Gość gość_ruda
Olenika to super. Trzeba czasami się wyluzować, bo inaczej można zwariować.

Gość gość_ruda
Niestety dziewczyny ja w tym cyklu, który cały czas się jeszcze nie zaczął nie będę brała clo i być może w następnym. Mój narzeczony będzie teraz brał antybiotyki i mój ginekolog powiedział, że nie ma to teraz sensu :-(

Gość Lupilupa
Ruda brak clo, nie znaczy, że masz zrezygnować ze starań. Warto czasem wrzucić na luz i być zaskoczoną z efektów, niż stawać na głowie, robiąc wszystko co należy, a później być rozczarowaną jeśli to nie przyniosło oczekiwanej korzyści. Powiem Ci, że i ja nie wiem czy tak nie postąpie od kolejnego cyklu. Oleńka ma rację, że przede wszystkim trzeba żyć jak co dzień, dobrze się bawić. W sypialni nie powinno się działać pod dyktando, mnie to niesamowicie frustruje jak słyszę od mojego lekarza: należy współżyć co drugi dzień w dniach ...- dobrze, że jeszcze nie stoi mi nad głową, aby dogadać czy dobrze to robimy :) Zdecydowałam, że dziś pójdę na monitoring, ale nie będę niczego robiła pod presją, bo chcę być już w ciąży. Jak nie będę to też jest ok :) Bransoletka byłaś dziś już na wizycie?

Gość gość_ruda
Lupilupa problem w tym, że lekarz powiedział żebym nie starała się teraz, dopóki on nie weźmie antybiotyków i nie będzie wszystko ok. Czyli jak przytulaski to tylko z zabezpieczeniem. W tym miesiącu tylko przyjemność, bo szczerze, to jak pęcherzyk jest duży i nawet jak dopiero co pęknie to nie do końca jest to komfortowe. Takie życie.

Wróciłam od lekarza, mam pęcherzyk wielkości 19-20 mm, to jest mój 9 dc (ponieważ pierwszego dnia @ ponoć się nie liczy). Zastanawia mnie to, że u mnie zawsze rośnie tylko jeden pęcherzyk i za każdym razem w lewym jajniku, być może ten drugi nie pracuje tak jak trzeba. Nie dowiedziałam się kiedy zrobić zastrzyk z ovitrelle. W poniedziałek mam iść zbadać estradiol, ale nie będę miała jak, ponieważ jestem w pracy, a urlopu już nie mam. Lekarz przyjmuje dopiero we wtorek, ale z tego co mi powiedział to może być już za późno na zastrzyk. Z tego wynika, że jednak wielkość jajeczka nie jest tu bez znaczenia. Bransoletka, a co u Ciebie?

Gość Olenika
Dziewczyny, ja się dzisiaj załamałam. Umówiłam się na dzisiaj z moim lekarzem, że wpadnę do niego tylko po receptę ponieważ skończył mi się duphaston i clo. Wyobraźcie sobie....weszłam w kurtce, w dodatku wcisnęłam się w kolejkę..byłam u niego 3 min z zegarkiem w ręku.. Zapytałam z grzeczności czy coś płacę, a ten z uśmiechem do mnie " tak, 50 zł "........ Normalnie aż uwierzyć nie mogłam! Przecież tyle to ja bym zapłaciła na tej jutrzejszej wizycie u niego i bym miała i recepty i by mi zrobił usg, a on sobie dzisiaj za samą receptę wziął 50 zł..... Lekarzy to powaliło już do reszty... A wracając do spraw ogólnych.. mam w grudniu też nie brać clo, dopiero zacząć na ten cykl w styczniu i w styczniu zrobić hsg :) Cieszy mnie fakt, że mam teraz spokój z tym wszystkim na jakiś czas i nie będę myśleć co się dzieje z pęcherzykami :D

Gość Olenika
gość_ruda, a co dokładnie wyszło u męża? dlaczego antybiotyk będzie brał?

Gość bransoletka32
Hey dziewczyny! Po szkoleniu udało mi się dostać jeszcze na usg... Lupilupo mi lekarz wpisał 10 d.c - okres dostałam 8.11 więc sama już nie wiem jak te dni liczyć. Największy pęcherzyk w prawym jajniku 1,12 cm a lewym 1,09 - wg mnie słaby wynik, ale lekarka kazała czekać cierpliwie do wizyty w poniedziałek. Czekać, czekać, czekać...zwariować można. Jestem zmęczona. Muszę jeszcze jutro kilka spraw zawodowych przygotować a już nie mam siły.

Ja okres dostałam 08.11, więc w tym samym dniu. Też zawsze liczyłam od dnia @, ale mój lekarz liczy inaczej i dziś mi to właśnie uświadomił. Z resztą nie ważne jak liczy tylko co z tych obliczeń wynika :) Bransoletka wszystko będzie ok. Z tego co napisałaś to masz dwa pęcherzyki o niemal identycznych rozmiarach, więc oba są dominujące. Licząc, że przeciętnie rosną 2mm na dobę to w poniedziałek powinny mieć ok.20 mm, a to już jest wielkość zdolna do zapłodnienia i szansa na bliźniaki ;) Oleńka na przyszłość nie pytaj czy coś płacisz tylko jak dostaniesz recepty to podziękuj i wyjdz. Jak tak dalej pójdzie to szybciej się zbankrutuje niż zajdzie w ciążę. Ja zmuszona jestem poczekać do wtorku i wtedy myślę, że się dowiem coś więcej.

Gość bransoletka32
Oleniko nie wiem czy to Ciebie pocieszy ale ja kiedyś za wypisanie recepty ( też w kurtce i bez badania) zapłaciłam 150zł. Lupilupo dziękuję za pocieszenie. Bliźniaki też mogą być ;)

Gość Olenika
To jest straszne :( Wzbogacają się na naszym smutku i nic więcej... Lekarz drogi, leki drogie.. bo przecież każdy wie, że gdy ktoś pragnie dziecka to jest w stanie dużo zapłacić..nawet bardzo dużo..