Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melba 36 i pol

Mam prawie 37 lat chce miec dziecko

Polecane posty

mua......ogromne gratulacje. +35 stka......... i ja mam taką nadzieję ,że te dwie kreseczki zobaczymy a potem tulić będziemy nasze maleństwa.

Gość mua
dzięki wielkie! Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ale to będę wiedzieć dopiero po wizycie u lekarza. Niestety miałam kiedyś ciążę ektopową a to się lubi powtarzać. Tak że dobre wieści lub złe jeszcze przede mną. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was.

Gość mua
po co mi buciki? Tych handlarzy to naprawdę...

Gość ALEX 35
mua Na pewno będzie wszystko ok i w ogóle skąd u ciebie jakieś obawy wiesz ile bym dała żeby być na Twoim miejscu ale to nie znaczy że Ci zazdroszczę. Ciesz się dziewczyno ! gratulacje..... Odezwij się pamiętaj!!!!!!!!!!!!!

Pewnie większość z nas ma obawy co do przyszłej ciąży. Ale trzeba być dobrej myśli. Co miesiąć jest nadzieja,że może tym razem się udało , a potem jednak jest rozczarownie. Choć może nie jest to rozczarownie, bo czuję ,że to nie tym razem i nie wydaje mi się ,żeby mnie aż tak to zaskoczyło, choć kto wie.

Gość ALEX 35
Fajnie ujęte ja też na początku myślałam że to już to a tu znów rozczarowanie a teraz raczej chyba żal tylko nie wiem do kogo ? Tracę już powoli nadzieję niestety!!!

Gość mua
dzięki za dobre słowo.:-) mam nadzieję że będzie dobrze. Test z krwi dał dziś wynik pozytywny zostało jeszcze usg żeby ustalić ulokowanie. Oby właściwe. Niestety jest za wcześnie i nic jeszcze nie byłoby widać. Dziwne dziś rano zemdlałam we własnej kuchni. Padlam jak kłoda i wystraszyłam córkę i męża. W pierwszej ciąży nigdy czegoś takiego nie miałam. Mam nadzieję że to się nie powtórzy bo to idiotyczne uczucie no i jestem cała obita. Miałam strasznie niskie ciśnienie poniżej 90 na 50. Kurcze nie wiem jak się będę czuła.

Gość mua
a przy okazji pytanie. Myślałyście o badaniach prenatalnych? Bo ja czytałam ostatnio na ten temat ale trudno wyrobić sobie zdanie. Myślałam choćby o tych z krwi. Pozostałe są dość ryzykowne.

Gość ania bania32
powinnaś zrobić badania, bo ryzyko chorób u dziecka niestety rośnie wraz z wiekiem mamy. Nie bój się ich :) Po prostu zrób i bądź szcęśliwa ze zdrową, zadowoloną dzidzią ;0

Gość mua
jasne. Dlatego się właśnie tym interesuje. Natomiast są badania inwazyjne np. Amniopunkcja lub pobranie komórek kosmówki które niosą duże ryzyko poronienia. Pewnie że robi się je dopiero jeśli testy z krwi wykażą jakieś nieprawidłowości. To takie moje wątpliwości. Z zabawnych rzeczy to zajrzałam dziś na stronę z wózkami dla dzieci i jestem porażona wyborem.:-) zanim podejmę decyzję dziecko chyba pójdzie już do szkoły.:-)

Co do takich badań to będę myślała jak już będę w ciąży. I wciąż mam nadzieję ,że to nastąpi. Ale pewnie takie badanie z krwi bym zrobiła. Podobno do końca pewnym nie można być wyniku, ale myślę ,że mogłoby mnie takie badanie nieco uspokoić. A wózki to wiele razy już oglądałam i ceny są oszałamiające. Już nawet swoje typy mam . I ulubione imiona też mam. Ale wiem ,że nie mogę się nakręcać. Najgorsze jest to ,że mój mąż często jest na wyjazdach i to też wszystko utrudnia.

Gość mua
ceny to raz ale wybór strasznie duży. Dwu czy trzyfunkcyjny a może jeszcze co innego. No masakra.:-) jak urodziłam córkę w 97 to było prościej.:-)

Witam !!! Cieszę się że trafiłam na Wasze forum borykam się z podobnymi problemami jak Wy, +37 latek wiek już nie młody, właśnie miesiąc temu wyjęłam wkładkę i tak z mężem zapragneliśmy mieć dzidzie, mamy dwóch synów 15 i 18 l, przerwa jest dość spora delikatnie mówiąc:) i targają mną pewne obawy czy mogę? czy dziecko będzie zdrowe itd...Pozdrawiam

Gość mua
Tak, rozumiem Cię doskonale - moja córka ma 11 lat a ja czuję jakbym ją urodziła 100 lat temu.

Zaczniemy staranka w przyszłym tygodniu może....może się uda, jej i chyba wtedy dopiero zacznę się martwić , ale trzeba być dobrej myśli:):)

Gość mua
a żebyś wiedziała że trzeba:-))

Gość mua
w każdym razie ja we wtorek idę na usg i zobaczmy co ono pokaże. Czuje się zmęczona i mdli mnie cały dzień. Nikt poza Nim jeszcze nie wie. Niektórzy trochę się zdziwią:-).

Gość tylko i wylacznie
a ja bym nie radzila, moja siostra oraz kolezanka rodzily po 30 jedna ma 35 urodzila dziecko z zespolem downa, druga 37 rowniez, trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec a nie teraz potworki produkowac!!! Dopiero sie obejrzalas, kobieto nie rob krzywdy sobie i tym dzieciom!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mua
nie chciałabym mieć takiej siostry jak ty. Rozumiem że uświadomiłas siostrze i koleżance że stworzyły potwórki? Uważaj raczej na siebie bo widać u ciebie zaburzenia psychiczne mimo umiejętności obsługi komputera. No i pamiętaj! Zespół Downa nie zdaża się tylko kobietom po 35 roku życia!

tylko i wylacznie..... nie rozumiem jak można tak durny komentarz napisać. Ale tak to jest na tym forum ,że często jakaś wredna pomarańczka się trafi i dowali. A tu niepotrzebne takie komentarze. Dziewczyny, jakie duże dzieci macie i już wiecie co to macierzyństwo. A ja nie tracę nadziei ,że i mi dane będzie poznać jego uroki.

Gość tylko i wylacznie
wolalabym nie miec dziecka niz miec dziecko chore i w takim wieku nie zdecydowalabym sie swiadomie na dziecko, bo ryzyko wad genetycznych czy innych chorob jest wieksze o 50% u kobiet po 30 stce niz przed.pozdrawiam

Gość mua
to sobie nie miej ale może nie odbieraj komuś prawa do tego. Poza tym istnieje coś takiego jak badania prenatalne. Można je zrobić i spać prawie spokojnie. Poza tym wiek matki nie gwarantuje zdrowego dziecka. Sama mam znajoma która urodziła jako dwudziestokilkulatka i pierwsze dziecko ma zespół downa a dzieci które rodziła jako starsza są zdrowe. Znam też matkę która miała zdrowy płód ale lekarze przy porodzie nie zadecydowali o cesarce i dziecko urodziło się z poważnym uszkodzeniem. Tylko że okołoporodowym. Poza tym zobaczysz jak to będzie z tobą za jakiś czas. Ciekawe czy będziesz miała takie kategoryczne sądy?

Gość ALEX 35
do tylko i wyłącznie..... Twój komentarz podniósł mi ciśnienie bardzo proszę żebyś poszukała sobie innego forum np."potworki" przepraszam użyłam twego cytatu) my nie chcemy czytać o tragizmach ! A te osoby z twojego otoczenia którym przytrafiła się ta straszna tragedia powinny skorzystać z dostępnych i co najważniejsze darmowych badań prenatalnych dla kobiet i ich wieku. A dla twojej informacji moje koleżanki rodzą wszystkie po 30 ponieważ zajmowały sie karierą i na 10 takich które znam wszystkie bobaski są zdrowiutkie,śliczniutkie..... do mua Nie czytaj od niej tych idiotyzmów bo to pisze osoba nie mająca chyba pojęcia co to macierzyństwo ,że nie ma piękniejszej rzeczy na świecie i okropna egoistka brrrrr.Jestem pewna że będzie ok !!! Chciałabym być w ciąży niestety kolejny teścik porażka:((((((((((((((((

Gość mua
nie przejmuje się jej słowami w odniesieniu do siebie. Co ma być to będzie. Ale wkurzają mnie takie słowa bo co ma zrobić matka której to dotyczy i ma dziecko z zespołem downa? Ma to dziecko oddać do zakładu bo ono jest potworkiem? Wkurza mnie ten brak tolerancji bardzo częsty w naszym kraju a wynikający ze strachu i uprzedzeń.

Gość tylko i wylacznie
wyobraz sobie, ze znajoma jest baaaardzo bogata osoba i zrobila wszystkie mozliwe badania w tym prenatalne ktore stwierdzily ze dziecko bedzie zdrowe, i co??? gowno - urodzilo sie z zespolem downa. Ja mam dziecko i nie zdecyduje sie na nastepne po 30 stce bo nie chce krzywdzic go i narazac na: niepowodzenie, choroby, nietolerancje a przede wszystkim to, ze jak urodze chore dziecko to okej, ja sie bede nim zajowala poki zyje, a jak umre to kto sie nim zajmie, pomyslalyscie o tym????????

Gość mua
Nie wierzę że zrobiła wszystkie badania - taka wada musi wyjść, są cechy fizyczne płodu w zespołem downa których nie da się przeoczyć, poza tym nie jest to kwestia że jest bogatą osobą, bo badania są darmowe! Może jest też tak - co jak rozumiem nie miesci się w twoim umyśle że może mimo tej wady chciała tego dziecka, bo czasem też się tak zdarza. Poza tym mimo złych wyników niektóre kobiety nie decydują się na aborcję bo chcą być matkami. Dopóki będą osoby które tak myślą jak ty, to faktycznie lepiej żeby chore noworodki od razu zrzucać ze skały, niestety:-(

tylko i wylacznie - przepraszam wtrące się do Waszej dyskusji, bo i mi Twój post podniósł ciśnienie! ja jestem jeszcze przed 30, ale już niewiele! 2x poroniłam, teraz okazuje się, że mam kłopoty, nie mam owulacji! zamierzam się leczyć i zamierzam mieć dziecko! i napewno to będzie już po 30 roku życia! Przepraszam, ale nie zgadzam się z Tobą! owszem ryzyko urodzenia dziecka z jakaś wadą wzrasta z wiekiem matki, ale ja znam dziewczynę, która w wieku 21 lat urodziła dziecko z zespołem Downa! i co ?? kolejna miała 19 jak urodziła dziecko z wodogłowiem, bez żołądka, jelit! ogólnie miało wiele wad wrodzonych! kolejna jest w ciąży (ma 23 lata) i jest u niej podejrzenie, że dziecko urodzi się z zespołem Downa! właśnie robiw tym celu dokładne badania. z drugiej strony znam mnóstwo kobiet po 30 które urodziły zdrowe dzieci! jedna z tych kobiet ma już prawie 40 lat i właśnie urodziła drugą zdrowiusieńką córeczkę! (pierwsza ma roczek - też jest zdrowa) Bez sensu jest generalizować! bo jak po 30 to dziecko będzie chore! dzisiaj medycyna jest tak rozwinięta, że wiele wad wykrywa jeszcze w łonie matki, ba wiele da się już wtedy leczyć! i również nie wierzę, że Twoja znajoma zrobiła wszystkie badania! bo albo to było dość dawno i sprzęt był nie teges, albo lekarz dupny, albo ściemniasz! co jak co, ale zespół Downa jest jednym z najprostrzych do wykrycia! zwykły ginekolog na zwykłym usg już między 11 a 14 tc jest w stanie zauważyc, że coś może być nie tak! Dziewczyny czytam Wasz topik bo jesteście nadzieją dla innych! będzie dobrze!!! życzę Wam upragnionych dwóch kreseczek i zdrowych bobasków! 😘

witam dziewczyny:) Bardzo Wam kibicuję ja jestem po trzydziestce i staram sie o drugiego bobasa:) Tylko i wylącznie tak jak twój nick dbasz tylko i wylącznie o siebie. spadaj jak nie masz nic do napisania konkretnego. Obyś nigdy nigdy nie miala dzieci bo je skrzywdzisz a jak nie daj boże urodzisz chore co jest prawdopodobne bo zespól downa to choroba genetyczna to wspólczuje temu dziecku. Jestes chora i powtarzam bo moze nie rozumiesz spadaj w podskokach!!!!!!!!!!!!

Gość tylko i wylacznie
amama - jestes idiotka totalna, ja nikogo nie obrazilam a ty mi ublizasz, a takie pisanie o dzieciach to sobie w dupe wsadz patalachu jeden, mam jedno dziecko i jestem szczesliwa, co do kolezanki to latala specjalnie do Francji bo tam przezyla polowe swojego zycia i specjalisci nie wykryli nic niepokojacego, a co do mojego umyslu to wiem i widzialam az za duzo, bo to ja wiecznie pomagam siostrze i slucham jej placzow, tego ze jest sobie winna, tego ze ma dosc siebie i syna, ze jest w depresji, ja rowniez do konca zycia nie moglabym sobie wybaczyc ze przeze mnie bo mi sie zachcialo dziecka po 30 stce urodzilam je chore, a ryzyko jak wiadomo po 30 stce wzrasta,zegnam idiotki ktore nie umieja czytac, a takie dziecinady bawienie sie w ublizanie zafunduj swojemu mezowi-o ile jeszcze kto wytrzymal z taka palanciara.pa:)