Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość kasik29
ja przytylam 33 kg nie powiem zebym byla dumna z tego no ale przybalo sie synek ma 4 latka a ja nadal 1 kg wiecej po porodzie ubylo 13kg poniewaz synus wazyl 4600 i mial62cm dlugosci wody bylo co niemiara wiec tak sie nazbieralo w pierwszych miesiacach ubylo kolejne 10kg a do roku 9kg

Gość do kobiet
które po porodzie szybko wróciły do swojej wagi lub nawet jeszcze schudły: Czy stosowałyście jakieś diety? Czy też wpływało tak na Was samo zajmowanie się dzidzią i karmienie?

Gość do kobiet
które po porodzie szybko wróciły do swojej wagi lub nawet jeszcze schudły: Czy stosowałyście jakieś diety? Czy też wpływało tak na Was samo zajmowanie się dzidzią i karmienie?

Ja rowno 5 tygodni temu urodzilam coreczke i przytylam w ciazy 25 kilogramow!!!!!!!!!Z tym ze mialam zatrucie ciazowe i bylam baaardzo spuchnieta. Jesli chodzi o jedzenie to wcale sie nie obzeralam jadlam tak jak przed ciaza wiadome jak mi sie zachcialo cos slodkiego to zjadlam ale sie nie obzeralam. Po samym porodzie ubylo mi cale 5,5 kilograma teraz jak juz wspomnialam jestem 5 tygodni po porodzie i jest mnie mniej o 17,5 kilograma zostalo mi jeszcze 7,5 do zrzucenia mam nadzieje ze mi sie szybko uda. Aprops wod plodowych wcale nie znaczy ze jak jest ich duzo to sie duzo wazy ja mialam pod koniec wlasnie bardzo malo.

Witajcie mamusie i przyszłe mamusie :-) Ja jestem w 17 tygodniu i od 3-4 tygodni moja waga stoi w miejscu, ale do tego czasu przybyło mi 9 kg!!!!! Czuję się jak hipopotam bo przed ciążą ważyłam 48-49 kg przy wzroście 168. Lekarz powiedział, że to normalne i czasami na początku tyje się dużo, a później waga się stabilizuje. Oby... Czy wśród Was (może tych bardziej zaawansowanych) są takie, u których to tempo na początku też było szalone i jak było dalej? A i jeszcze mam prośbę - piszcie czasami wzrost przy wadze przed ciążą, bo to tez ma spore znaczenie. Pozdrowienia :-)

Gość mama 111
ja przytylam prze cala ciaze 8 kg, po porodzie wazylam tyle co przed!

Gość inga29
jestem w 30 tygodniu,przytyłam do tej pory 3,5 kg,przed ciążą ważyłam 55 przy wzroście 170cm pozdrawiam

Gość bebka1
Witam Ja jestem w 22 tygodniu i przytyłam już 9 kg. Ciekawe ile jescze przytyję?

Gość bebka1
W którym trymestrze najwięcej sie tyje?

ja tam zawsze chciałam przytyć, a nie potrafiłam... teraz, w ciąży (24 tydzień) przytyłam 4 kg... mam nadzieję, że gdy urodzę to zostanie mi ze 2 kg więcej niż ważyłam na początku :) ... i że zostaną jakieś zawiązki brzuszka, a nie taka kotlina pomiędzy kośćmi biodrowymi jak zwykle... rodzinne u mnie jest to, że po ciąży wręcz się chudnie (śmiejemy się, że dziecko nas \"wyżera\")... a tego to nie chcę, oooo nie!

Gość louders
Ja jestem w 17 tygoniu i przytylam 4 kg-nie wiem czy to dobrze.

Gość fiolkat
Jestem w 11 tygodniu i juz mie przypyło 3,5 kg i 3 cm w pasie. Ciekawe co bedzie dalej

Gość JAGNA JESTEM
jestem w 16 tyg i przytyłam 2 kg

Gość mama26
ja jestem w piątym m-cu i przytyłam juz 6 kg

jestem w 31 tyg i juz przytylam 15 kg. wiec tez sporo!! boje sie ze przekrocze 20 :( ale w sumie dziewczyny czy to wazne??? dla mnie najwazniejsza jest dzidzia - zeby byla zdrowa.....a kilogramy? w koncu uda sie zrzucic!!!

Gość Ewi P
Drogie dziewczyny mam pytanie, jestem w 27 tygodniu ciąży - (około 7 miesiąca) Przed ciążą ważyłam 55kg, przy wzroście 166. W pierwszych 3 m-cach ciąży schudłam do 51kg ( nie miałam apetytu i przy tym często wymiotowałam) dokładnie ważyłam się miesiąc temu i ważyłam 64kg, jutro idę do lekarza, więc napiszę ile ważę teraz (trudno powiedzieć, ale trochę jeszcze przytyłam) Piszę do Was, bo jest mi ciążo z tym, że każdy w rodzinie, zwłaszcza mama i babcia.. Mówi mi, żebym ograniczała się z jedzeniem tego, czego nie muszę jeść. Ciągle słyszę od teścia, że zrobiłam się okrągła nie tylko na brzuchu, ale i na pupie i biodrach.. Nie mogę już tego słuchać! (Tylko mój mąż, się nie czepia, nawet sam jeszcze pyta czy mi czegoś nie zrobić, żebym nie była głodna) To moje pierwsze i długo wyczekiwane dziecko i nie wiem czy rzeczywiście jak na 6m-c to 9kg w plusie to tak bardzo dużo? Czy powinnam jakoś przystopować z jedzeniem? Nie jem bardzo dużo, śniadanie, którego wcześniej nie jadlam, obiad- więcej niż zwykle, i kolację. Czasem zjem coś słodkiego, ale nie tak żeby się opychać, a jak juz głód mnie dopadnie między posilkami albo w nocy ( zwłaszcza ostatnio) to jem jabłko, albo pije kefir i jem kanapke z sałatą i serem. Osobiście nie uważam, żebym źle robiła.. Sama nie wiem? Proszę doradzcie mi coś, bo oszaleje!..

Gość Ale naprawdę nie masz się
czym przejmować :) :) Ja jestem w 29 tyg i przytyłam...... 17 kg(!) :) Mam to gdzieś, w pierwszej ciązy przytyłam 27kg i wróciłam do "swojej" wagi w ciągu 4 miesięcy :) Musisz wiedzieć, że Twoja waga to nie sam "tłuszcz", ale i woda zebrana w organixmie. Ja od 3 tyg jestem spuchnięta jak balon, sam lekarz stwierdził, że moja (nad)waga to bardzo duża ilość wody. a nawet gdyby nie , to i tak nie dam sie zwariować i ... nie daj Boże... odchudzać.. Takimi pierdołami zajmę się potem.. Z resztą "harówa" przy dziciątku zrobi swoje, nawet aerobik Pani Fonda wymięka przy bieganinie koło maleństwa ;) Pozdrawiam!!!

Gość Ale naprawdę nie masz się
Ło!! teraz przeczytałam dokładnie Twój post... :( Serdeczne współczucia z powodu niezwykle wprost upierdliwej i małorozumnej rodzinki :( Gratuluje normalnego "chłopa". Nie wolno ograniczać Ci jedzenia białka!!! Ja przy moim puchnięciu mam zaleconą dietę wysokobiałokową: mięcho i ryby (głównie) I wypnij się na wszystkich z : "dobrymi radami"!! Piszezsz, że to długo wyczekiwana dzidzia, skup się wieć na dziecku a nie na kąśliwych uwagach upierdliwców...............

Gość Ewi P
Dzięki, za wsparcie, ciągle sobie powtarzam, że najważniejsze jest dziecko i staram się jak mogę żeby ciąża dobrze się rozwijała, nawet siedzie w domu na chorobowym do 5 miesięcy... ale nawet nie wyobrażacie sobie jak czasem jest mi przykro. np: siedzimy sobie na świetach przy stole i nage słysze: Arek(to mój mąż) nie nakładaj jej tego bo to strasznie tłuczące. Albo lepiej zjeść trochę sałatki zamiast tego sernika, to nawet lepiej będzie dla dziecka. Normalnie czuje się okrpnie, strasznie osaczona z każdej strony! Nie jestem dziewczyną która wpadła chodząc jeszcze do szkoły, tylko kobietą która długo po ślubie starała się o dziecko, ale nie oznacza to że jestem sierotą, która nic nie potrafi i chyba sama najlepij powinnam wiedzieć, co jest zdrowsze, a co nie. Dodatkowo jeszcze nie moge decydować o własnym życiu! Krzywo na mnie patrzą kiedy kupie coś dla dziecka, a same kupuja mi rzeczy które mi sie nie podobają.. Najgorsze jest to (i tu przestroga dla wszystkich młodych mam!) nie potrafie nikomu sie sprzeciwić, (zwłaszcza teściom)przemilcze, przecierpie i jak głupia na koniec się uśmiechnę, nie mówiąc, że się nie zgadzam! Kobiety zawsze mówcie to, co myślicie, nawet wtedy, kiedy myślicie że sprawdzicie komuś przykrość, bo można się psychicznie wykończyć

Troche niepoazny topik, bo kazdy tyje inaczej a i tak wiekszosc wraca do normalnej wagi sptrzed ciazy.... i nie wazne czy przytyjesz 20 czy 7 kilo. Tak przynajmniej mi sie wydaje jak czytam tutaj na forum, w gazetach i od lekarzy. Mi teraz leci 35 tydzien i przytylam 15 kilo (wazylam 58 kg przy wzrosci 170 cm ) I musze powiedziec ze przytylam tylko na brzuchu znacznie :) no i oczywiscie troche poszlo w uda i tylek ale tak to jak stoje na zdjeciach od przodu to trudno sie polapac ze w ciazy jestem.

Gość Ewi P
Patrycja 22, to super, że tylko tyle;) jestem w 31 tygodniu i przytyłam już ok 17kg :) Na początku przerażały mnie i te kilogramy i docinki od strony rodziny, ale mam świadomość, że moja córeczka jest zdrowa.. Martwi mnie jedynie to, że coś nie ma ochoty odwrócić się główką do dołu, wygodniej jej chyba w poprzek ewentualnie główka do góry:), Co do wagi drogie koleżanki to jestem przekonana, że gdyby nie fakt, że jestem w ciągłym ruchu to ważyłabym więcej niż waże.

dotychczas 2,5 kilo na plusie, 28 pelnych tygodni ciazy. Brzuszek nie za duzy, ale dzieki temu czueje sie lekka i mam troche energii jescze ;-)

Gość kinga 24
Hej ja jestem w 29 tygodniu i jak narazie od początku przytylam 9 kg.Przed ciążą ważyłam 57 kg przy wzroście 173 cm.Mam nadzieje ze szybko uda mi sie to zgubić,bo pewnie jeszcze troche mnie przybędzie :) pozdrawiam wszytkie przyszłe mamusie!

Gość ciekawi mnie
ciekawi mnie, w którym trymestrze tyje się najwięcej i najszybciej? a może to też zależyod kobiety? wie ktoś?

Gość Wycinanka
W ktorym tygodniu wasza waga zaczela rosnac? ja jestem w 11 tc i na razie mam -2kg ale obawiam sie ze w ktoryms momencie zaczne ty bo mam wilczy apetyt.

Gość Gosia_26
Witam Ja od 2 - 4 miesiaca ciazy schudłam 6 kg, nie mialam ani wymiotów ani mdłości, po prostu ciaza odebrała mi apetyt. Przed ciażą ważyłam 62kg, a teraz w 25 TC ważę 65. Wszystkie stracone kg nadrobiły się i teraz zaczynam systematycznie tyć :-) A o obwodzie w pasie wolę nie mówić ;-) de facto tylko 3kg więcej a obwód w pasie przybrał astronomiczne rozmiary ;-) Pozdrawiam wszystkie "ciężaróweczki" (jak to mój mąż pieszczotliwie mnie określa) :-)

Gość xxwera888
Ja jestem w 38 tygodniu i przytylam 18 kg. do 25 tygodnia przytylam tylko 2 kg. potem sie zaczelo... najgorzej jest pod koniec, bo jeszcze opuchlizna dochodzi... nogi czasem mam jak banki, a rece jak parowki, ale za niecale 2 tyg zejdzie :) dzidzia wazy 3100g, doliczyc wody plodowe, lozysko i opuchlizne to troche zejdzie. troche sie zgubi przy karmieniu (1 karmienie to tak jak prawie 30 min na silowni) no i odpowiednia dieta. pol roku trzeba poswiecic. Ale nawet po schudnieciu figura po ciazy sie zmienia (biodra sie rozrastaja itp).

Gość maliszenka
Ja przytyłam w ciazy 20 kg i mam zdrowego syna. Rodziłam siłami natury. pozdrawiam

ja jestem w 21 tyg. i przybyło mi 5 kg a przed ciążą ważyłam 50 kg przy wzroście 160 cm