Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość ja jestem w 32 tygodniu
ciąży i przytyłam 5,5 kg. Większość osób, która mnie dawno nie widziała i słyszą, że rodzę za 2 miesiące nie może uwierzyć. Ostatnio od położnej też usłyszałam, że brzuszek malutki, ale dziecko waży w normie, wzrostowo nawet większe niż wiek ciąży, wszystko jest jak na razie OK, więc najwyraźniej taka moja natura.

Gość Żania
za 4 dni zacznie sie 32 tydz czyli 8 miesiac a ja mam na + 10 kg ... przez ostatnie 3 tyg przybylo mi 3 kg...i chyba to prawda ze w ostatnich 2-3 miesiacach tyje sie najszybciej... nigdy nie mialam idealnej figury 85 kg przy wzroscie 166 to byl koszmar...az zeszlam do 64 wtedy czulam sie idealnie...przed ciaza zgrublam do 69...a teraz to juz 79 ;p... mam nadzieje ze nie przybedzie mi wiecej niz 5 kg przez te dwa ostatnie miesiace :)...czuje sie jak maly balonik hehe a do tego mam duzo wody w organizmie - mam strasznie napuchniete paluchy hehe smieje sie z mezem ze to morlinki jak te parowki :P i troche lydki...wokol kostek i buzka...ale na szczescie to minie :) ze zgubieniem chyba nie bedzie wiekszego problemu przyzwyczailam sie do fitnessu :) ;p chociaz przez te pare miesiecy sie ostro rozleniwilam hehe alee...zgubi sie(???) mam nadzieje :) pozdrawiam wszystkie (przyszle) i mamusie :) :*:*:*

Ja jestem 22 tygodniu ciazy i waze 63 kilo. Przed ciaza wazylam 64, w pierwszych dwoch miesiacach schudlam 6 kilo. Powod- bardzo prosty. Mdlosci i jeszcze raz mdlosci. Czasem myslalam, ze nigdy nie przejda. Jednak jak w koncu przeszlo to zaczelam pieknie jesc i przybierac na wadze. Po ubraniach widze, ze tu i uwdzie mi przybylo ale czuje sie swietnie i jak na razie nie nazekac na kilogramy.

Gość KaChA8917
ja mam już końcówkę:P jeszcze dwa tygodnie i będę młoda mama;) jak na 18 letnia dziewczynę ciąża była dla mnie skazaniem;/ teraz sie ciesze ze będę miała malutka Julcie;] ważyłam 53kg i podczas całej ciąży przytyłam troszkę dużo bo aż 20 kg ale w ciągu ostatniego miesiąca wogóle nie przytyłam;] najwidoczniej moja niunia nie tyje już;] 6 listopada ide do ginekologa;] i mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze;] chodzę do najlepszego prywatnego ginekologa w Zabrzu bo jak wiadomo państwowo to zal chodzić;/ mam nie mile doświadczenie z prywatnymi ginekologami;/ moja koleżanka była w 8 miesiącu ciąży i przez brak dobrej opieki straciła dziecko;/ Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie potoczy :) chociaż ostatnio przeraza mnie ten poród;) ale jakoś podołam tak wielkiemu wyzwaniu ;] POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY;]

U mnie jutro zaczyna się 26tc, ważę 57,5 kg - startowałam od 45 kg. Szczerze mówiąc nie wiem, gdzie jest te 12,5 kg, od 4. miesiąca noszę te same spodnie, tyłek jakoś się nie powiększył specjalnie. ;-) Wychodzi na to, że przybyło mi po troszku wszędzie. A na wizytach lekarz twierdzi, że wyglądam coraz bardziej kwitnąco. Trzymajcie się mamusie!

ja przed ciążą 53 w ciąży + 12 czyli 65 5 dni po porodzie 57 traz 10tygodni po porodzie 55 chodze na basen + warzywa gotowane i ryba + soki jabłkowe

czesc wszytkim , ja jestem w 23 tc i przytyłam juz 11kg, wiem ze nie malo ale tak mnie bierze na słodkie ze szok, chodze 3 razy w tygodniu na basen zeby lepiej sie rodziło itd, boje sie co bedzie dalej hehe:)

Gość evah
jestem w 24 tygodniu ciazy i przytylam 9 kg.Ogolnie uwazam, ze czasami tycie w ciazy nie jest spowodowane obzarstwem.Kazda kobieta przechodzi ciaze w inny sposob, jedna przytyje wiecej druga mniej.Najbardziej denerwujace sa uwagi ludzi, ktorzy mowia,ze przytylas (dziwne zebys w ciazy chudla).

Gość w ciąży
ja jestem w 24 tyg i przybralam 7 kg.......i sama nie wiem czy to duzo czy w sam raz.............zalezy od tempa przyrostu pozniej.....

Gość G.R.
ja jestem w 35 tyg ciąży i przytyłam już 15kg, a poza tym ostro zaczęłam teraz puchnąć (ręce, nogi) Przez te 5 tyg. napewno jeszcze sporo przytyję, aż się boję.......

Gość a p
ja jestem w 19 tygodniu i przybyło mi 6kg. lekarka twierdzi, ze na razie jest w miare ale takie tempo rokuje na duzy wzrost wagi w drugiej połowie ciazy. mam BARDZO uwazac co jem. zadnych slodyczy, fast foodow, przekasek. czuje sie troszke...osaczona.pozdrawiam.p.s. to moja druga ciąża, w pierwszej przytylam 22kg, po 6 tygodniach po porodzie zostalo 2kg:)wózek i 5-6km dziennie spaceru

Gość ciężarna
cześć dziewczyy, najpierw naczytałam się ile Wy przytyłyście, a teraz sama się chcę wypowiedzieć. mam 30 lat i już jedno dziecko - synka - prawie 4 latka, z nim w ciąży przytyłam 16kg, niby dużo niby mało, ale po porodzie okazało się że mam zbyt mało pokarmu, więc szybko zaczęłam karmić sztucznym no a mnie było ciężko zrzucić, dopiero gdy wzięłam się ostro za siebie to schudłam i wtedy byłam szczuplejsza niż przed ciążą i tak i zostało do drugiej ciąży. teraz jestem w 24 tyg, zaczynałam z wagą 49,5 a już ważę 57,5 - czyli już 8 i jestem przerażona, bo chciałam z drugim synkiem (będzie chłopiec) przytyć mniej, a wiem że w drugiej połowie ciąży tyje się więcej!!! masakra. ale od jutra - dziś już za późno rezygnuję w ogóle ze słodyczy i zaczynam pić więcej wody!!! mam silną wolę, więc może się uda

Gość amo voce bebezinho
hej;) włąsnie niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciązy. Teraz jestem w 9 tygodniu. Bardzo z tego powodu jestem szczesliwa, tylko mam obawy co do...wagi;)mam 170 wzrostu i waże 70 kg.W ciągu pierwszego miesiąca schudłam 2kg ( czyli byłojuż 68:)) ale teraz znów nabieram.Czy wiecie moze ile tak standartowo powinnyśmy przybierać na wadze w trakcie całej ciązy? ja zawsze byłam ciasteczkowym potworem, poprostu codzienniejedna czekolada musiała być, a teraz.....na samą myśl mi niedobrze;)ale znów przerzuciłam sie na kotlety i kapuste kiszoną!!! których nienawidziłam przed ciążą;) wszytsko mi sie pozmieniało heheheh Jem dużo owoców ( szczególnie chętka na pomarańcze) a nadal czuje ze...tyje;)nawet po totalnym odrzuceniu słodyczy. Kolezanka jak była w ciązy to dostawała hormony i po nich spuchła jak balon- czy wiecie coś o takim działaniu hormonów? jak tak to które dokładnie? od kilku dni biore luteine ( progesteron) tak profilaktycznie mi lekarz kazał, czy to mozliwe ze od nich moge tyć?

Gość meduzka34
ja jestem w 22tc i przytyłam 5 kg, nie wiem czy to duzo czy mało sądzę, że w sam raz. Jem trochę więcej niż przed ciażą tzn bardziej regularnie ....;)

ja najwiecej przytylam na poczatku, teraz ok 1,5kg w mc.. , jestem w 36tc i mam 10kg na plusie, nie wymiotowalam, nie chudlam, tak mi przybylo.. , mam nadzieje, ze wszystko zgubie. zaczynalam z waga 54 , teraz mam 64..

Gość kakakakamilala
ja jestem w 18 tc i juz waze 6 kilo wiecej jak myslicie to dużo ???

26 tydzień i 13 kg. zero słodyczy, winogrona, bananów, białego pieczywa.

Gość syla111
ja jestem w 23 tygodniu i przytyłam tylko 2 kg martwię sie czy to nie za mało

Gość beti55
Ja dowiedziałam się o ciąży ponad tydzień temu. Jestem teraz w 6 tc, mam 177,5 cm wzrostu i ważę 69 kg. Jak dla mnie to o jakieś 9 kg za dużo. Martwię się że w ciąży przytyję sporo, bo mam kiepską przemianę materii i jeden cukierek za dużo, a już widać zmianę na wadze. Staram się być ostrożna, ale już mam wzmożony apetyt na ogórki małosolne i słone zupy. Na szczęście na słodycze nie moge patrzeć. Moja mama mówiła, że przytyła ze mną ponad 20 kg, mam przeczucie, że też tak mogę mieć, chociaż chciałabym przytyć książkowe 12-13 kg i potem zrzucić z nawiązką.

Witam! Ja dzisiaj mam równe 29 tygodni ciąży. Na wadze 8 kg na plusie od początku ciąży, zaś 10,5 od mojej wagi, jaką uważam za prawidłową. i po przekroczeniu której zazwyczaj włącza mi się alarm ostrzegawczy ;). O ile mam wagę pod ręką, tym razem akurat niestety nie miałam. Dzisiaj właśnie sobie postanowiłam, że już nie tyję ;). Nie no, pewnie niestety jeszcze utyję, ale bardzo bym się chciała zatrzymać na 10-12 kg max w porównaniu z wagą przed ciążą. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie z jeszcze większą ilością dodatkowych kilogramów. I tak ostatnio już czuję się ciężka, no i mam wrażenie, że przestałam chodzić, a zaczęłam się toczyć. Na szczęście jestem dosyć wysoka, więc te kilogramy jakoś się rozłożyły. Głównie poszły w brzuszek, no ale w uda, pupę i biodra niestety też :(. A stamtąd zawsze mi było najciężej zrzucić... I pomyśleć, że jeszcze w sierpniu, a nawet październiku ub.r. byłam chuda laska- co świadkowie potwierdzają ;). No i w tej ciąży też w sumie długo moja waga stała. Właściwie zaczęło mi przybywać po połówce. Mogłoby już teraz przestać tak w sumie...

Gość daria24
Jestem w 32 tc i jak narazie przytyłam 6 kg.Ciągle słyszę że to za mało. Ale staram się nie przejmowac ,najważniejsze że z dzidziusiem jak narazie wszystko w porządku

Gość ciastko owsiane
W pierwszej ciąży przytyłam 6, w drugiej 4 kg. Dzieci były donoszone, zdrowe, więc dodatkowe kilogramy wcale nie świadczą o ich dobrostanie

Gość AGATTKA81
JA PRZYTYŁAM23KG

Gość AGATTKA81
DZIEWCZYNY NAWILŻAJCIE CIAŁA CZYM TYLKO SOIE DA I DUŻO MASUJCIE TO ZAPOBIEGA ROSTĘPOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hejka. 33 tydz. c. bliźniaczej - przytyłam 12,5 kg. to raczej niedużo. w poprzedniej ciązy - uwaga - też bliźniaczej(to nie żart) przytyłam łącznie ok. 16-17 kg. (chłopcy urodzili sie na przelomie 35/36 tyg.). waga startowa to 53 kg, a dwa dni po cesarce wazylam juz 58 kg. tydzien po cesarce - 55 kg, a dwa tygodnie - 50 kg. i tak prawie zostało przez pewien czas, a potem nawet spadało jak byłam totalnmie padnieta (a wzrostu mam 170 cm). jak maluchy podrosły, powoli przytyłam, tak , ze teraz przed ciążą moją waga startową było 60 kg (a pierwsze blixniaki maja juz ponad 3 latka). pozdrówka.