Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość Basiulka_82
Hej A ja jestem w końcówce 4 miesiąca i nie przytyłam jeszcze ani grama wręcz przeciwnie straciłam 1kg i nie wiem co tym myśleć Czuję się rewelacyjnie nie miałam nigdy żadnych mdłości??

Gość MagdaKrakow31
podnosze

Gość magdalenka P
:) ja jestem w 35 tygodniu i przytyłam 9 kg:) startowalm z waga 55 kg do wzrostu 170 i do 5 miesiaca nie przytylam nic:D do rozwiazania jeszcze miesiac - zobaczymy ile bede wazyc npod koniec:D

Gość gonia55
hej dziewczyny !!! Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze trafiłam na ta strone. Juz zaczełam sie martic ze jest cos ze mna nie tak. Jestem w 15 tyg ciazy i jak narazie przytyłam tylko 3 kg a przez ostatnie tyg nawet stracilam 1 kg Nie wiem czemu Jem naprawde wszystko ale w rozsadnych ilosciach. Moj maz zaczynal sie martwic ze musi byc cos nie tak! wogole nic po mnie nie widac Mam 172cm i waze w chcwili obecnej 60 kg Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi niezmiernie sie z tego ciesze!!!! CZuje sie swietnie i mam nadzieeje ze tak zostanie do konc Pozdrawiam wszyskie przyszłe mamusie!!!!!!!

Gość blacksieczka
Ja dzis byłam u połoznej i rozpoczynam II trymestr i waże 55,8. Hm... czyżbym przytyła tylko 3 kg? A czuje sie taka duuuuzaaa... Nie to zebym chciała tyć i pod koniec wygladać jak słonica tylko tak sie zastanawiałam :D

Gość karoola16
Hej ja jestem w 27 tyg przed ciążą ważyłam 58 kilo przy wzroście 175 a teraz waże 73 kilo jestem przerażona bo wiem że potem trudno będzie mi to stracić

jejku...no to ja przytyłam 33kg i na wczoraj miałam termin...przed ciążą ważyłam 55kg przy wzroście 168cm, już nie wiem co o tym myśleć...:o

Gość marta**
witam ja jestem w 34, przytyłam 8 kg, ale przez ostatnie 1,5 miesiąca nic, lekarka mówi że tak może być ważne że nasza mała księżniczka rośnie. Pozdrawiam i powodzenia .... :)))

Gość marzena_okurowska
Witajcie, a ja jestem w 34 tygodniu ciąży i przytyłam tylko 4kg i też martwię się, bo dziecko jak narazie jest małe :( Może nadrobi w końcówce???? Niby wszystko jest OK, ale waga niepokojąca. Za 2 tygodnie idę na wizytę to wtedy lekarz zmierzy kruszynkę i zważy. Może dzieje się tak bo i ja urodziłam się maleńka choć teraz do takich raczej nie należę :). Co o tym sądzicie?

Gość insomnie
ja jestem w 17 tyg i przytylam tylko pol kilograma. Moim zdaniem nie masz sie co martwic, bo bardzo czesto zdarza sie tak, ze kobiety ktore malo przytyly rodza duze, silne dzieci :)

Gość falowana
A co, jeśli przed ciążą ma się nadwagę? Są szanse, że w ciąży nie stanie się wielorybem, tylko przytyje niewiele? :(

Gość marzena_okurowska
Oj dziewczyny chociaż trochę podtrzymałyscie mnie na duchu :). Mam nadzieję, ze moja Kruszynka rośnie i jest wszystko OK. 3 listopada wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki :*

Gość bożena12
Witam jestem w 14 tyg. przytyłam 4kg trochę się obawiam co będzie dalej.W pierwszej było na koniec 22kg.Jak myślicie czy tym razem będzie mniej?

w pierwszej ciąży przytyłam 14 kg teraz druga ciąża i 9 tc i narazie spadam z wagi już ok 3 kg mam nadzieję że to przejściowy stan po mdłościach

Gość u15
Ja w ciąży przytyłam 11 kg i po wyjsciu ze szpitala miałam tylko 2 kg więcej niż przed ciążą. Karmiłam piersią i w ciągu miesiąca schudłam jeszcze więcej.

Gość wcale nie chudzinka
Jestem w 18 tygodniu i mam jak narazie 4 kg na minusie. Jeść mi się nie chce i muszę się zmuszać, by zjeść przynajmniej 3 podstawowe posiłki dziennie.

Gość marzena_okurowska
Witajcie, i nie potrzebne były moje obawy odnośnie wagi. W ciągu 2 tygodni brzuszek urósł i moja waga też podniosła się o kolejne 4 kg :) Dzidzia rośnie, ale z USG wychodzi, że ma mały brzuszek :( Jeśli któraś z Was martwi się, że mało przybiera na wadze to uwierzcie, że jeszcze na pewno przybierzecie :)

Gość Paula__23
Ja w 27 tygodniu mam 2 kilo na plusie, a wczesniej na początku ciąży 7 na minusie czyli do wagi z przed ciaży zostało mi nadrobić 5 kilo.

Gość Paula 23 a ile ważyłaś
przed ciążą i ile masz wzrostu?

ja jestem w 23 tygodniu i przytyłam już 9 kg. Czy to dużo? W sumie przed ciążą byłam chudziną więc się aż tak nie martwię ale mimo wszystko podobno w 8 i 9 miesiącu dopiero się najwięcej przybiera wiec pewnie jeszcze kolejne 10 mnie czeka:( A jak wasz biust? Kiedy najbardziej się zwiększył? Przed ciążą miałam standard czyli te 75b a teraz widzę że prawie o numer mam większe...ale jeszcze mógłby trochę podrosnąć:D Jak myślicie? Pewnie jeszcze po porodzie się ciut zwiększy?

Gość edi2525
JA JESTEM W 23 TYG I PRZYTYŁAM 8KG ALE TO ZALEZY TEZ OD TEGO CZY PRZED CIAZA JEST SIE SZCZUPŁYM CZY LEKKO PRZY KOSCI :)

Gość Madlen51
Witam!Widzę,że różnie jest z tymi kg.Każda z Nas porównuje i czyta,by się odrobinkę uspokoić lub czasem zdołować.Ale najważniejsze,by dzidzia była zdrowa.W ostatnich czterech miesiącach przybierałam ok.1 kg na mies.A teraz przytyłam aż 4kg,a jestem obecnie e 20 t.c.A więc w sumie 8 kg mi przybyło od wagi wstępnej.Każdy dziwi się,gdzie mi to weszło,bo niby aż tak nie widać:).Ale rozeszło się po trochu na całym ciele.Nie jestem zadowolona z tego powodu,ale stało się.Teraz postaram się nie jeść słodyczy,bo one są najbardziej zgubne.Zobaczymy jak dalej będziemy przybierać na wadze:))).Uszy do góry:)).

Gość arete
Jestem w 30 tyg. ciazy, przytyłam 4 kg. Ciekawe czy do konca duzo jeszcze przytyje. To moja 3 ciaza a ja mam 42 lata. Zyczyłabym sobie bardzo zeby nie przekroczyc 8 kg chociaz jakos specjalnie nie uwazam na jedzenie, choc jem raczej lzejsze potrawy niz przed ciaza, na takie mam apetyt. Obawiam sie ze w moim wieku trudniej beda ze mnie schodzic kilogramy po porodzie.

Gość Moniinia
Mam 168 cm wzrostu przed ciąża waga około 60 kg. Teraz jestem w 15 t.c i przytyłam 5 kg i wszystko weszło mi w brzuch. Wyglądam jak co niektóre moje koleżanki w szóstym, siódmym miesiącu. Nie wiem co to będzie dalej jak będę tak tyła...

Gość ajdik
A ja jestem w 33tyg ,waga startowa 60kg przy 166cm i przytyłam 16kg,wszystko idzie w brzuch i biust,więc wyglądam jakbym miała niedługo urodzić.Lekarz powiedział,że do 20kg dojde ,ale mam się nie martwić bo taką mam urode i po porodzie łatwo zrzuce.Na początku ciąży schudłam 2kg,potem tyłam regularnie 2-3kg ,a w ostatnim miesiącu 5,5kg.Ważne ,że maleństwo zdrowe.

ja przed ciaza mialam 56kg w 42tygdniu mialam 77kg a teraz pol roku po porodzie mam 52kg i ciagle chudne bo przy dziecku niemam zabardzo czasu jesc :)

Gość Peperówka
Ja jestem w 19 tygodniu, przytyłam 2 kg.Wzrost 164, waga poczatkowa 50 kg. Brzuszka prawie nie widać.

Gość Gosia5czek
Witam Ja tez się trochę martwię ale cóż poradzimy, taka nasza natura. Ja jestem w 39 tygodniu i już przytyłam 22kg, dzidzia jest zdrowa i ma się dobrze - miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

Gość nina77
Jestem w 21 tygodniu, przytyłam jak dotąd ok. 2 kg, ale przed ciążą chudziną nie byłam - 71 kg przy wzroście 174 cm. Jem z pewnością więcej niż przed ciążą, jednak bez przesady. Ruch minimalny, bo ciąża zagrożona. Te 2 kg poszły chyba w biust - z 75 B zrobiło sie 80 D :)

Gość jestem w szoku ze w 21 tygodni
u można przytyć tylko 2 lub 3 kilo.Tyle to ja miałam po miesiącu. Bałabym się przy takim przyroście,że coś jest nie tak. Ja 21 tydzień- 10 kilo.Byłam szczupła przed zajsciem.