Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

witam ja w ciazy przytylam 14 kg. teraz waze(jestem 3 miesiace po porodzie) 1 kg. mniej niz przed ciaza. zaraz po powrocie ze szpitala waga wskazala ze ubylo mi 9 kg. a potem nie chcala drgnac, nawet zaczela isc w gore, wiec jestem na lekkiej dietce i juz widac efekty.

W całej ciąży 5 kilo, nie mam pojęcia jakim cudem. Choć przyznam, że się nie objadałam.

Gość M.W
Ojej! Właśnie sie zważyłam i .....z 46kg zrobiło sie 48 kg a to dopiero 16 tydzień ciąży!!!!!!! W pasie przbyło mi 9 cm: z 61cm zrobiło sie 70cm. Bioderka kiedyś 83 teraz 86 :( Jestem przerazona bo w poprzedniej ciąży przytyłam 6 kg. No cóż miałam 23 lata a teraz 30. Wiek robi swoje...

Gość upssss
:P

Gość a ja prztytyłam
ja przytyłam przez całą ciążę 25 kg. Lekarz się na mnie darł, że dużo, że nigdy tego nie zrzucę. Teraz jestem 5 miesięcy po porodzie i ważę dokładnie tyle samo co pred ciążę :) (nie karmilam piersią)

Gość bylam wileka
przytylam 30 kg (w dniu porodu sie wazylam) a juz pol roku puzniej wazylam 5 kg mniej niz przed ciaza nie odchudzalam sie i tylko 2 miesiace karmilam piersia

Gość edyśka
ja jak narazie schudłam 6 kg czy jest jeszcze ktos kto schudl w ciazy? prosze odpowiedzcie

Gość emele
przytylam 9 kg w calej ciazy, maly wazyl 2970 jsk sie urodzil-koniec 39 tygodnia w dniu wyjscia bylam lzeszja o 9 kg :)

Gość daga30
ja jestem w 31 tyg.,mam 10 kg na plus

Gość kinia.m
Jestem w 20 tc i przytyłam 4-5 kg. To moja pierwsza ciąża.

no to macie niezły problem z wagą co powinno was aż tak nie zamartwiać! Najważniejsze chyba jest od tych kilogramów na plusie zdrowie waszego dziecka, które się w was rozwija! Widać za mało problemów macie jeśli np 2 kilo w 16tc to początek to siania obawy! Ja w pierwszej ciązy przytyłam przeszło 30 kilo i to zrzuciłam! po 13 latach jestem znowu w ciązy! na początku tęz się obawiałam co do przyrostu mojej wagi a jem normalnie i nie objadam się! Mam obecnie 8 na plusie kilo a to dopiero 23 tc! w chwili kiedy na jedym z forum poczytałam o problemach dzieciątek w łonie matki o wadach genetycznych odechciało mi się zamartwiać dodatnimi kilogramami! Ważne aby się nie \"obżerać\" i dbać o odpowiednią dietę dla zdrowego rozwoju dzieciątka....

Gość Sara - drugie dziecko
Drogie czytelniczki - w pierwszej ciąży (3 lata temu) przytyłam 10 kg, a po niej schudłam aż 15, miałam anemie i stad to chunięcie. W między czasie wróciłam do wagi ciążowej - z czego nie jestem dumna, teraz jestem w drugiej ciąży w 20 tygodniu i już przytyłam dwa kg. Nie mam apetytu na słodycze - chwała!!! Mam nadzieję, że szybko uda mi sie pozbyć zbędnych kilogramów. To czuję się jak słoń gdyz waże 80 kg.

Gość ulesia
Ja jestem w 38 tyg. i przytyłam 7 kg. - nie za wiele urósł mi tylko brzuszek :), ale od samego poczatku ciązy uwazałam na to co jem: tak, aby dzidzius był zdrowy, nie jadłam żadnych niezdrowych produktów:chipsów, pizzy itp. bardzo mało słodyczy. Moje jedzenie to głównie: warzywa, owoce, zupy, ryby, płatki kukurydziane itd. Jem mało, ale często i tym sposobem nie rozepchałam sobie żoładka. Te dziewczyny, które przytyły więcej, nie przejmujcie się aż tak bardzo - to naprawdę indywidualna sprawa, ja przed ciążą miałam bardzo duże tendencje do tycia a w ciazy jakby sie to odwróciło zupełnie. Ważne, żeby sie nie obżerać i racjonalnie podchodzic do tego co się je. Teraz czekam na poród mojej małej Oliwki, która waży teraz 2900 :)

Witam... Przed zajściem w ciąże miałam lekką niedowagę. W czsie ciąży przytyłam 14kg (w tym brakujące 8kg). Ciężki poród, pobyt w szpitalu, racje żywnościowe- szpitalne, moje- nie jedzenie mięsa przyczyniły się chyba do tego, że po tygodniowym pobycie w szpitalu ubyło mi 9kg. Teraz ważę 63kg- czyli o 3kg więcej niż przed ciążą. Ale wiecie, bardzo miło wspominam okres ciąży- mogłam jeść wszystko nie przejmując się tym, że waga leci w górę. Priorytetem bowiem było dzieciątko. Tak jest i teraz- zwłaszcza, że karmię piersią:) Jem dla nas dwóch: dla siebie i Zosi... i jest ok:) Serdecznie pozdrawiam:) P.S. Nie przejmujcie się tym ile przytyjecie-po porodzie uciekną te kilogramy 🌼

Gość Beja
Jestem w 34 tyg. ciąży - przytyłam 11 kg w ciąży przy wzroście 1 60 cm. Jestem dość okrągła. Nikt mi nie dogryza i jakoś to znoszę. Waga ciągle idzie do góry!! Od samego początku ciąży leżę. Mam tzw. "twardnienie brzucha", anemię ciążową, hemoroidy,bywają dni z wysokim ciśnieniem. W ciąży poprawił mi się apetyt, ale słodyczy raczej unikam. Piję bardzo dużo wody, jogurtów. Sama nie wiem jak to jest , że niektóre kobiety tyją tak bardzo , a inne prawie wcale. Wiem , że po porodzie nie wejdę w żadną sukienkę czy spodnie które nosiłam przed ciążą , bo znam swój organizm. Łatwo przybieram , ale bardzo trudno jest mi zgubić nawet 0,5 kg. Trochę mnie to martwi. POCIESZAJĄCE jest to , że koleżanki z pracy przybierały na wadze około 20 kg - a po roku nie zostawała z tego nic lub prawie nic, WIĘC JEST TO MOŻLIWE!!!

Gość ufia
czesc dziewczyny! jestem na przelomie 16/17 tygodnia i przytylam 4 kilo. czy to duzo?? jak myslicie??

Gość Magda7184
Jestem w 25 tygodniu ciąży i póki co przytyłam 4 kg :)

Gość Niuszka
Ja jestem w 24 tygodniu i jak na razie na plusie 4 kg, ale brzuszek już mam bardzo pokaźnych rozmiarów. To moja druga ciąża, w poprzedniej utyłam aż 25 kg i niestety 6 kg z tego mi zostało na stałe:-( Mam nadzieję, że teraz przyrost wago nie będzie aż taki ogromny...

Gość Przyszla mama Adrianka
Ja właśnie rozpoczełam w 6 miesiąc, do tej pory przytyłam 6 kg. Mój lekarz który przywiązuje dużo uwagi do wagi, powiedział ze jak będę tak tyć to będę jak słoń, bo do tej pory mogłam w ogóle nie tyć :/ Dla mnie to brednie - osobiście uważam że ciut ponad kilogram na miesiąc jest ok :) Poza tym, każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ten cudowny stan :)

Gość Marta_28
Zaczynam 32 tydzień i moja waga pokazuje +7 kg od wagi przed ciążą. Przez pół ciąży moja waga nie rosła, dopiero od 6 mc-a zaczęłam przybierać na wadze. A najśmieszniejsze jest to, że nie miałam i nie mam zachcianek, pozatym nie mam zwiększonego apetytu... Jem więcej, ale warzyw, owoców i produktów z żelazem, gdyż ostatnio spadła mi hemoglobina... Pozdrawiam Trzymajcie się dziewczyny :-)

Gość 20zaplakana1987
witajcie:) przed ciaza wazylam niecale 65 kg przy wzroscie 187cm...bylam calkiem szczupla...teraz jestem przerazona...!!!! waze ok 71 kg a jestem dopiero w 15 tygodniu ciazy! to juz 6kg!! co prawda musze sie przyznac ze przed ciaza bardzo ciezko pracowalam i trenowalam jadlam 1 posilek dziennie gora 2 teraz dla dobra dziecka jem regularnie i zdrowo.Nie obrzeram sie i nie jem swinst i slodyczy a pomimo to caly czas tyje...JESTEM PRZRAZONA!!!Do tego pojawil mi sie celulitis...co robic?

Gość naka_g
Witajcie cięzarówki!! Jestem w 19 tygodniu ciaży i mam +2,3kg. Jak sobie czytam wasze opisy to bardzo mnie pociesza ,że nie jestem sama wręcz przeciwnie, sa dziewczyny które przytyły dużo mniej niż ja. Teściowa ostatnio bardzo mnie zjechała za moją wagę i brak duzego brzucha. jem normalnie, moze się nie obzeram ale staram się zdrowo odżywiać a przeciez o to chodzi. Przecież każda ciaza jest inna, ona przytyła po 25 kilo w każdej ciazy (a miała dwie) ja pewnie nabiorę około 10 kilo. wiecie co wole chyba mój przyrost niż jej. ach te teściowe...

Gość ires
Ja jestem w 16 tyg i waga od poczatku ciąży spadła 6vkg ale było z czego zżucać, teraz od jakis 2 tyg waga stoi w miejscu, martwi mnie troche brak apetytu, wmuszam jedzenie w sibie no ale cóż widocznie tak ma być :)

witam.ja w ciazy przytyłam 10 kilo,urodzilam w terminie i dziecko bylo zdrowe i (jak na mnie) duze(3,560 i 55cm) nawet tylek mi nie urósł:)

Gość angat
Zazdrosze tym co chudna na początkach - jestem w 15 tyg i mam 9 kg więcej - przerażające - i nie obajadam się. pozdrawiam

ja w pierwszej ciazy przytylam 7,5kg , w drugiej 8,5 kg a teraz jestem w 14 tyg ciazy i jak na razie tylko 0,5 kg to chyba zalezy od organizmu :)

Gość hania 30
Ja na poczatku przytylam jak szalona 9 kg-do dwudziestego ktoregos(nie pamietam dokladnie ktorego)tygdnia. od tego czasu mojawaga stoi w miejscu a jestem w 28 tygodniu. czesto wlasnie tak jest ze na poczatku przytyje sie sporo,a pozniej waga sie stabilizuje.