Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.P.

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość a ja jestem w 21 tygodniu
i dalej waze tyle ile w szostym... tyle schudlam na pczatku, ze jakos nie moge odrobic (co mnie jakos nie bardzo martwi, szczerze mowiac :) ). mam za to coraz wiekszy problem z chodzeniem - boli mnie noga od biodra i miednicy, wiec sie staram uwazac - boje sie, ze jak za bardzo przybiore potem to bedzie 'umarl w butach'...

Gość Asik482
Ja jestem w 6 miesiącu i nadrabiam zaległości w wadze z poprzednich miesięcy. Mdłości i wymioty kosztowały mnie 7 kg w dół w 3 miesiącu. Teraz waże jeszcze o 3 kg za mało jak do mojej wyjściowej wagi :/

Gość koala mis
A ja jestem w 8 miesiacu i przytayłam jakies 30kg.Na poczatku mnie to martwiło (przerazało)ale teraz juz nieprzejmuje sie.NIe objadałam sie ale za to wcinałam słodycze -to pewnie przez nie.Ale cóz juz niedługo rozwiazanie i potem wezme sie za siebie.

Gość to i ja
11kg - nie jadłam słodyczy, w zasadzie żadnych cukrów urodziłam w 35 tygodniu dwie córeczki

Gość koala mis
do kobitek ,które juz tu pisały i przytyły duuuzo i potem to zgubiły-stosowałyscie jakas specjalna diete, jakies siłownie ,kremy itp.Napiszcie bo ja mam obawy ze niezgubie tego tak szybko.

Gość blizniaczki i
tylko 11 kg gratultje.u mnie 21tydzien i jakies dwa na plusie, ale od 8 tyg, bo wtedy sie zwazylam pierwszy ra zod dwoch lat, jakos nie mialam nidgy schizy z waga

Gość Kasia 18
ja jestem w 7 miesiacu ciazy i przytylam juz 16 kg to moja pierwsza ciaza i boje sie ze moge nie wrocic do wczesniejszej wagi... wszedzie pisza ze normalny przyrost wagi to od 10 do 13 kg;/ a ja mam juz sporo poza ta norme w ciagu miesiaca przytylam 6 kg...czy to jest normalne? prosze o odpowiedz...z gory dziekuje

Gość DO kasia18
to ile przytyłaś 16 czy 18kg? wszystko zależy od Twojej wyjściowej wagi, iel ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroscie?

Gość rassa
A ja jestem w 18 tygodniu, przytylam na razie 8 kilo, mam 29 lat. Przed ciaza wazylam 45 kg przy wzroscie 160 cm (jadlam zawsze duzo, ale mam bardzo stresujaca prace - nadgodziny, odpowiedzialnosc finansowa itp.). Szczerze mowiac jestem zadowolona (moj lekarz tez) z takiego przyrostu. Wybaczcie, ale lekarz, ktory mowi pacjentce, ze nigdy nie zrzuci ciazowej wagi po porodzie to jakis kretyn kompletny! Nie dajcie sie zwariowac dziewczyny, ciaza to nie czas na konkurs pieknosci. Ja tyje od poczatku ciazy bardzo rownomiernie, nie mam rozstepow, celulitu, zgagi, zatwardzen i innych tego typu dolegliwosci. Waga w ciazy musi wzrosnac bardziej, dziecko przeciez skads czerpie witaminy, bialko, wapn. Dziwne, ze tak sie licytujecie, ile ktora schudla...

Gość kinia81
ja jestem 21 tygodniu przytylam 7 kg ale mysle ze jak na mnie to nie duzo bo ja cale zycie walcze z waga, mam tendencje do tyci i caly czas na dacie :( podejrzewam ze osigne magiczna 20. Bedzie co ma byc najwazniejszy dzidzius !!!!!!

:) Ja jestem w 35tc i przytyłam 10kg. Nie jem dużo. ale tak książkowo niby,że do 12 kg można przytyć... życiowo zależy od organizmu i psychiki kobiety. Np. Moja psiapsióła jest w 25tc i już przytyła z 13kg-ale ona nie je tylko wpie.... bo skoro jest w ciąży to jej się należy... Tylko jak później zrzucić te zbędne kilogramki jak niektórym kobietką się po prostu nie chce....??? pozdrawiam;)

czesc ja jestem w 21 tygodniu i jak na razie przytyłam 3 kg! Moja mama jak mnie zobaczyła po miesiącu to powiedziała ze chudne w oczach tylko brzuch juz wielki jak piłka :) Jak dla mnie to dobrze bo przed ciążą juz mialam spora nadwage. Tylko boję się co z małym ale lekarz stwierdził ze wyniki mam wzorowe a mały jest duży jak na wiek ciązy bo już 500 gram waży tak że wszystko jest ok. No a poza tym nigdy nie wiedomo czy nie dostane jakiegos wilczego apetytu i nie zaczne tyć jak słonik! ale co tam nie ważne najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa :) Buziaki dla przyszłych mam :)

20kg do przodu, synuś był spory bo ważył 4060g. zawsze miałam tendencje do tycia, wiec pewnie dlatego tyle przybrałam mimo iz nie objadałam się i miałam dużo ruchu, zrzuciłam wszystko dopiero 1,5 roku po porodzie!

Gość tak naprawde
ja zauwazylam ze dziewczyny troche przy sobie przed ciaza tyja mniej bo cialko ma zapasy, a te chudsze tyja wiecej, ale potem tez latwiej zrzucaja

Gość gobi6
ja tylam bardzo na poczatku ,potem mniej W sumie 13 kg Stracilam wszystko ale dopiero po roku

Gość hanah
U mnie dobija 31 tydzien przytyłam 10 kg Od samego początku waga tylko rosła nie milam zadnych mdłosci ani braku apetytu ;D...ciekawe do ilu jeszcze podskoczy

Gość aśkag.
witajcie :)ja jestem w 31 tyg i przytyłam 5 kg..sama nie wiem czy to nie jest mało? mam bardzo mały brzuch ..ale wynika to zapewne z mojej niedokrwistości i szczupłej sylwetki przed ciąża..troche sie martwiłam,że dużo przytyje..jakos nie lubie słuchac tych gadek o tym,ze w ciaży kobieta powinna jeść za dwoje .. pozdrawiam

Ja jestem w 35 t.c. i jak narazie przytyłam ok 12 kg...do 5-6 miesiąca niewiele przytyłam, nie było widać brzuszka, ale teraz widać...chociaż nie jest duży no i co za tym idzie wiecej kg:) Tyję ok 1 kg na tydzień...jutro idę do lekarza więc dowiem się jak to było w ciągu ostatnich dwóch tygodni:)

Gość aśkag.
Cukierkowa------> zazdroszcze Ci tego 35 tyg.ciąży , ja juz nie moge doczekac sie konca :( pewnie dlatego tak jest, bo siedze w domu..mam zagrożoną ciąże ...jestem bardzo czynną osobą i juz dostaje zajoba ..jeszcze 2 miesiace..okropność...ale musze dać rade:)a jesli chodzi o wage to z cała pewnościa jeszcze przytyje ale mam nadzieje w normie:) pozdrawiam

Gość ewus80
ja jestem w 30 tyg. na początku wazylam 58 kg. a teraz niestety juz 75 kg. nie przejmuje sie. urodze to schudne,...takze nie przejmujcie sie wagą bo to jest normalne ze kobieta tyje i to nie od nas zalezy ile. głowa do góry,wazne zeby malenstwo było zdrowe

Aśka ja też siedzę w domku...ale nie martwi mnie to, bo znajduję sobie robotę...a jak mi się nic nie chce to leżę...wykorzystuję ten czas maksymalnie tylko dla siebie i dla mojego Misia, bo potem bedzie trzeba dzielić na 3:) Tzn. nie bedzie trzeba tylko bedzie się chciało...a nawet na początku pewnie dzidzia pochłonie najwięcej czasu... Szukaj zajęcia...czytaj książki, pospaceruj...weź się za robótki ręczne jeśli cię to ciekawi:) Pozdrawiam...

Gość aśkag.
Dziewczyny ..ja nie martwie sie przyrostem wagi , wiem ,ze to normalna rzecz i tak ajest fizjologia kobiety,ze w ciaży tyje..w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg...teraz przec anemie nie tyje ...biore wszystkie przepisane leki i witaminy i staram sie odzywiac zdrowo ...lekarz powiedział ,ze z Maleństwem jest wszystko oki :)i nie ma sie do czego przyczepic..tylko wszyscy wokół jęczą ,ze mam taki mały brzuch ...widac ta ciaża taka miała być;) Siedzenie w domu mnie przytłacza...zwyczajnie nie jestem do tego przyzwyczajona :)wynajduje sobie zajecia o które nawet bym sie nie podejrzewała:)posprzatałm 5 razy we wszystkich półkach ...a szydełkowac nie umiem :)wiem jedno...najważniejsze jest w tej chwili dziecko i moje swedzidupsko ma sie oszczedzac i koniec ..dam rade :) pozdrawiem ciepło ...

waga ach ta waga, uszy do gory po porodzie zlecimy, bieganina przy maluszku ma swoje czarodziejskie dzialanie;) ja jestesm w 39tc+1dzien, 6 do terminu ( w co watpie bo kazdy mi krzyczy brzuch wysoko no \"se\" ponosisz) przytylam ok 15-18kg nie wiem dokladnie, nie znam dokladnej wagi z przed ciazy:) na pewno najwiecej przybralam tak miedzy 14-26tc teraz przy koncowce raczej stoje w miejscu:) nie martwcie sie waga, najwazniejsze aby dzieci byly zdrowe! i tego nam wszystkim z calgo ❤️ zycze! pozdrawiam:)

Gość muerte
ja jestem w 21 tygodniu hehe :P i 8 kilo jestem w przód . nie wiem jak to zrobiłam przed wszystko było spoko warzylam 50 przez całe zycie powiedzmy a jak dzis weszłam na wage to sie przeraziłam . muj maluszek to mały pochłaniacz chyba hehe :p

Gość niekat
ja w pierwszej ciązy przytyłam w sumie 16 kg i trzy mieisac epo porodzie wrociłam do swojej dawnej wagi.teraz jestem w 17 tc i mam na razie 3 kg na plusie:(troszke szybko idzie ale jak widze to w sam brzuch a na razie dupsko stoi w meijscu no i cycuszki mam jak sie patrzy;)pewnie tez swoje ważą;)jednak niczym sie nei rpzejmuje bo karmiac zrzuce wszystko bardzo szybko - dzidzia wyciaga,wierzcie mi:)

Ja w pierwszej ciązy przytyłam dużo bo 25 kilo teraz jestem w 23 tygodniu i narazie tylko 6 kilo mam nadzieje ,ze nie przytyje więcej niż 12-15 kilo nie objadam się tak słodyczami

Gość k_nova
Jestem w 22tyg ciąży i przytyłam 9kg. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i dostałam ochrzan od mojej Pani ginekolog, co mnie bardzo zdołowało.

Gość evah
ja jestem w 20 tygodniu ciazy i przytylam juz 7 kilo a wcale sie nie obzeralam. Tzn.teraz zaczelo mnie brac strasznie na slodkie ale probuje sie hamowac, poza tym mimo, ze przytylam to 7 kilo to jakos tego tak bardzo nie widac, a brzuszek jest jeszcze maly.

Gość elkom25
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg. W ciągu trzech miesięcy po porodzie wróciłam do swojej dawnej wagi (54 kg) i niestety wciąż chudłam. W drugiej ciąży przytyłam 26 kg. Tyłam średnio 4 kg miesięcznie zaczynając od 3 miesiąca ciąży. Jestem miesiąc po porodzie i mam 15 kg mniej. Zostało jeszcze 11 kg i mam nadzieję, że je szybko "zgubię", bo źle się z nimi czuję.