Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

nic nie wiem, ja tu tylko szukam dla Was castingow:))(czyt. ja tu tylko sprzatam):)

Gość kate18
A my jesteśmy Ci bardzo wdzięczne Ailyn :) Może któraś z forumowiczek w końcu dostanie jakąś pracę poprzez casting :) Szkoda, że nie wiadomo co to za agencja 'La Rouge'. Dziewczyny jak wiecie coś na ich temat to piszcie!!!

Gość ja także nie znalazlam w necie
nic na temat agencji 'La Rouge':-(Moze ta agencja nie ma swojej stronki internetowej...ale przecuiezpowinno cokolwiek pisać niej a w internecie nic nie ma:-(

Gość kate18
No właśnie. Więc nie wiem czy jest sens wysyłać te zgłoszenia :(

ale Riccardo Gay tez nie ma stronki a to bardzo dobra agencja

Gość fotomodelka
nie wiecie jak długo w agencji gaga czeka się na odpowiedź jeśli bym ich zainteresowała?

Gość amelia_17
Ja też wysłałam zgłoszenie do agencji GAGA i następnego dnia wysłali mi zaproszenie na casting bo oni teraz organizują castingi w każdy poniedziałek .A do ciebie -fotomodelka nic takiego nie wysłali?

Gość fotomodelka
nie,ale ja to zgłoszenie wysłałam w sobote wieczorem i czekam

nie denerwuj sie, powinni odpowiedziec, nawet jesli negatywnie. musisz troszke poczekac, to zalezy zapewne od dni tygodnia

Gość zoom
widzialyscie stronke agencji zoom? www.zoom.net.pl co o niej myślicie? Warto tam wyslać zgłoszenie? Czy ktoś coś o niej wie? Pieknie pisza ze pomagają dziewczynom bez doświadczenia...

Gość meggan
I co Kate wysłałas zdjęcia do tego ogłoszenia z Łodzi? Wiesz... (Producent odzieży damskiej zatrudni fotomodelki) :) ja wyslalam ale niewiem co z tego bedzie w sumie to nigdy nie byłam w Łodzi:P

Co sądzicie o agencji RARAPI ? www.rarapi.pl na stronce wygląda bardzo interesująco ale nic w zasadzie o niej nie wiadomo. Bardzo prosze o INFO

Gość kate18
Dziewczyny znalazłam w necie artykuły i wywiady o modelkach, zaraz je tu wrzucę, można poczytać, bo topik pomału zamiera :(

Gość kate18
Wywiad z Tiiu Kuik: Jak zostałaś odkryta? - W supermarkecie. Ulubiony gadżet? - Mój odtwarzacz MP3. Ściągam dużo muzyki! Ulubione miejsce na zakupy? - Second-handy. Są tanie i naprawdę pozwalają ci odkryć własny styl. (...) Ulubiony zapach? - Gucci Eau de Parfum. Jest świeży i sprawia, że czuję się szczęśliwa i bardzo dziewczęca. Ulubione jeansy? - Moje Levis'y. Są klasyczne i ponadczasowe. Ulubiony piosenkarz? - Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers. Jest sprytny i wydaje się, że jest naprawdę wolny. Ulubiony film? - "Austin Powers" i "Władca Pierścieni" Ulubiona książka? - "Mały książę" Co jest najlepsze w byciu modelką? - Podróżowanie, poznawianie różnych kultur i spotykanie nowych, fascynujących ludzi. Najbardziej irytujące rzeczy w modelingu? - Niegrzeczność i aroganccy ludzie. Życie po modelingu... - Zawsze chciałam być weterynarzem, dlatego traktuję poważnie moją szkołę.

Gość kate18
Artykuł o Ani Jagodzińskiej: Dwa lata temu Ania Jagodzińska była gimnazjalistką z Sierpca.Dziś,jako jedyna Polka,znalazła się na 45 miejscu wśród topmodelek świata.Jest twarzą Moschino,chodzi na pokazach Diora,Chanel,Marca Jacobsa.Mówi się,że następny sezon będzie należał do niej. Ania wpadła na kilka dni do Polski.Między pokazami w Nowym Jorku,Mediolanie i Paryżu.Maciek Lisowski,jej menadźer,właściciel agencji NEW AGE MODELS,pilnuje "rozkładu jazdy".Musi byż czas na wszystko-na zaplanowany pokaz mody,w którym Ania jest gwiazdą ,na spotkanie z rodziną, na kontakty z koleżankami,które przez cały rok skwapliwie kserują dla niej zeszyty,by mogła eksternistycznie zaliczyc liceum.Ania jest trochę zmęczona.dokucza jej zmiana czasu.Ale wystarczy,że w przepastnej torebce Louisa Vouittona (znak rozpoznawczy ludzi dobrze zarabiających) odezwie się telefon, ona od razu się ożywia.Odczutuje SMS, wprawnymi palcami szybko wystukuje odpowiedź.Oczy jej błyszczą.Zdmuchuje włosy opadające jej na twarz.Już nie jest topowąmodelką tylko siedemnastolatką skorą do żartów.Jednak,kiedy pojawia się w pobliżu fotograf,ona znowu się zmienia.Kokieteryjnie patrzy w oko obiektywu.Uwodzi kamerę.Odchyla głowę "zrzuca" włosy na twarz.Widać, że to jej żywioł.Jest bardzo naturalna,świadoma swojej urody... KILKA ZIARENEK RYŻU,BUTELKA NIEGAZOWANEJ WODY Ma tylko chwilę na rozmowę, kilka godzin przed pokazem mody,między przymiarkam,fryzjerem, a próbą generalną.Jutro jedzie z mamą na trzy dni do spa,by zregenerować się.A potem leci do Paryża na kolejne pokazy. Jej koleżanki,modelki,od razu,kiedy pojawiła się w garderobie,dostrzegły zmiany: "O,masz zupełnie białe brwi!" Ona ze śmiechem im tłumaczy,że robiła sesje zdjęciową dla "Vogue'a".Wizażysta stwierdził, że z białymi brwiami będzie ciekawiej.Więc odbarwił je.-Fajnie,prawda?-Ania nie kryje zadowolenia.Uśmiecha się,kiedy fryzjer prawi jej komplementy.Że wygląda super,bo pewnie znowu schudła.Nic dziwnego,w sezonie pokazów nieraz się zdarza, że w ciągu dnia Ania zje zaledwie kilka ziarenek ryżu,jakieś warzywko,popije wodą.na nic nie ma czasu.A poza tym...Ona,panikara,zawsze denerwuje się przed każdym castingiem,każdym wyjściem na wybieg.Zje coś i od razu brzuch jej wysadza.Więc woli głód oszukać butelką niegazowanej wody.Musi być płaska.Nie ma zmiłuj się w tym biznesie.A ona jest gotowa zrobić wiele,by odnieść sukces.Przecież od dziecka marzyła o tym,żeby być modelką. TOKIO PACHNIE SAKE,A PARYŻ JEST SZTYWNY Kiedy była małą dziewczynką,z zachwytem oglądała katalogi mody.Na modowych zdjęciach niebo jest jaskrawoniebieskie,a ludzie szczęśliwi,uśmiechnięci.W tle piękne widoki.Na pierwszym planie cudne ciuszki.Czy to takie dziwne,że chciała się znaleźć w tamtym świecie?W modowej krainie czarów?Miała niespełna 15 lat,kiedy zgłosiła się na casting do sesji modowej młodzieżowego pisma.Maciek Lisowski zobaczył wówczas Anię,delikatną,pełną wdzięku blondynkę z numerem 7 i od razu wiedział,że pozostałe 169 kandydatek już się nie liczą.Tylko ona!Kamera ją poprostu kochała.Miękkie światło wspaniale podkreśliło jej wystajace kości policzkowe,obrysowało linie ust,zaznaczyło koci kształt zielonych oczu.Kilka tygodni później Ania,już jako modelka,poleciała do Tokio.-To była trauma-wspomina dziś.-Najtrudniej było powiedzieć mamie,tacie,bratu:do widzenia.Nigdy nie byłam tak daleko od nich.W Tokio...Wszyscy mówili do mnie w niezrozumiałym języku.A ja...nawet gdybym chciała wrócić szybciej,niż przewidywał kontrakt,nie potrafiłabym kupić sobie biletu.Skoro więc nie mogłam nic już zmienic(bo nikt mnie przecież nie zmuszał do tego,żebym była modelką),mogłam tylko się dostosować.A przede wszystkim docenic to co dostałam od losu.Poznawać świat.Zupełnie inny od tego, w którym wyrosłam.Pierwsze wspomnienia-puzzle wrażeń,nastrojów.Tokio...dziwne,pulsujące,splątane miasto.Tak je zapamiętała.Pachniało...No właśnie czym?Nigdy wcześniej nie znała tego zapachu.Dziś już wie,że tak pachnie sake.Potem był Londyn,Mediolan,Nowy Jork oraz Paryż.Nie zdążyła jeszcze go polubić.-Jest sztywny i arogancki-kwituje krótko Ania.-Moge tam wytrzymać tydzień.A Nowy Jork?O!To jest moje miejsce na ziemi!

Gość kate18
ANIA RUBIK Pracowała dla Chanel, Ungaro, Valentino. U nas znana z kampanii Reserved. Rozsądna, pracowita, do tego piękna. Leon Zawodowiec wśród modelek. ELLE: Ze smutkiem jest Pani do twarzy. ANIA RUBIK: Z natury jestem pesymistką, łatwiej u mnie o złość i depresję niż o radość. Zawsze wymagam więcej, niż otrzymuję. Umiem się cieszyć, ale zazwyczaj to radość chwilowa, powierzchowna. Prawdziwą sprawia mi jedynie parę rzeczy, np. godzina spędzona z rodziną i „wykradzione” pracy wakacje. ELLE: Walczy Pani każdego dnia z naturą? ANIA RUBIK: Gdy wstanę rano lewą nogą i nie chce mi się żyć, nie zmuszam się do euforii. Zazwyczaj jednak lubię poranki i budzę się w dobrym humorze. Właśnie rano piję ulubioną czarną kawę z cynamonem i miodem, siadam do komputera, bez którego nie mogę się obejść. Cieszy mnie dobra książka, film, nurkowanie, praca z indywidualistami jak Michael Comte, James Moore czy Raegan Cameron. ELLE: Uśmiech pomaga w pracy. ANIA RUBIK: Niedawno pracowałam do 4 nad ranem dla ID i gdyby nie mój dobry humor, sesja przemieniłaby się w koszmar. Uśmiech pomaga też, gdy wpadam spóźniona na lotnisko i czaruję stewarda, by mnie wpuścił na pokład. Działa."

Gość Gandzia13
hmm..ja szczerze mówiąc modeling traktuję czysto zarobkowo. Nawet specjalnie tego nie lubię, strojenie minek do aparatu, prezentowanie szmatek-przeraża mnie, jak wielką wagę niektórzy ludzie przywiazują do mody, jak się wynosi modelki na ołtarze.Owszem, chcę pracować jako modelka, bo to łatwe pieniądze (oczywiście jeśli ma sie silną psychikę), a skoro mam predyspozycje, dlaczego tego nie wykorzystać.Zanim zacznę zarabiać w swoim zawodzie , modeling pozwala mi się utrzymać na niezłym poziomie.Ale dla mnie Naomi Campbell czy Claudia, czy Cindy to nie są żadne autorytety, ani nawet ideały piEkna, tylko dziewczyny prezentujące odzież. Kate, nie pisze tego by Ci dopiec, ale dlatego, ze śmieszy mnie fakt istnienia takich stronek jak fashion victims:) Pozdrawiam!

Gość kate18
No wiesz, takie artykuły są w gazetach i ja je czytam, więc czemu nie czytać w internecie? A to, że stronka nazywa się tak a nie inaczej to bez znaczenia dla mnie. Przecież nie ja ją zakładałam :)

wszystko pieknie ale ...czy nikt mi nic nie powie o agencji Rarapi? :P A moze powiecie dziewczeta do jakich agencji nalezycie? Nie wiem gdzie sie ulokować

najlepiej to ulokuj sie w jednej z najlepszych (jak spasc to z wysokiego konia) a jak tam Cie nie przyjma to probuj w tych srednich, a pozniej w tych najmniej fajnych, aczkolwiek jeszcze \"jakotakich\"

Ailyn czy mogłabyś przykładowo podać agencje najlepsze i te średnie... nio i te jako takie... zebym chociaz wiedziala ktora jaki na status, bo na stronkach wszystkie wygladaja pieknie

Gość kate18
Do 'Isabelle87' => Mam nadzieję, że Ci pomogę :) Na pewno dobre są agencje: http://www.orangemodels.com.pl/ http://www.modelplus.com.pl/ http://www.mangomodels.pl/ http://www.modaforte.pl/ Eastern Models Chociaż o Mango i Moda Forte różne rzeczy słyszałam, niekoniecznie dobre. Poza Warszawą to chyba najlepsze są: http://www.hook.com.pl/ http://www.gaga.pl/ Podobno dobra jest też Gudejko: http://www.gudejko.pl/ Poza tym to pewnie każda agencja, która nie bierze na 'dzień dobry' pieniędzy od modelki jest dobra i zapewnia zlecenia bo inaczej to bym im się nie opłacało inwestować w dziewczyny. Jeżeli chodzi o Rarapi to nie wiem sama co myśleć. Różne są opinie.

Gość kate18
Prawie bym zapomniała o D'Vision: http://www.division.pl Też bardzo dobra. To są oczywiście tylko moje opinie :) Jak jeszcze coś 'dobrego' znajdę to wrzucę linka :)

zgadzam sie z Kate choc o Mango zlych rzeczy nie slyszalam i sama takich nie roznosze:)Gudejko jest bardzo dobra. http://www.www.modelplus.com.pl/ tez jest dobra srednie: ShowBiz Models - Poznań http://www.showbiz.com.pl E\'sensual - http://www.esensual.com.pl Zoom - http://www.zoom.net.pl takie sobie: Cansoni Models - http://www.cansoni.com Vector Studio - http://www.vectorstudio.com.pl wiecej poki co nie pamietam

BArdzo wam dziekuje dziewczyny :) Trzeba teraz spróbować coś z sobą zrobić.

Narazie wysłałam oferte do moda forte i po kilku godzinach dostałam odpowiedz :) Chca zebym przyjechala! Do Mango kiedys juz wysyłalam i odrzucili mnie ( teraz mam lepsze wymiary, ale juz tam nie sprobuje, bo moze im moja uroda poprostu nie odpowiada), z agencji orange tez w mailu mi napisali ze chca mnie zobaczyc na zywo a najbardziej mi zalezy na model plus ale chcem zrobić naprawde kilka boskich fotek i wtedy im wysłac :) Zapowiada sie wycieczka do warszawy i chodzenie po agencjach :P

Gość Curious
Hej! A w moim mieście niedługo będzie casting do wyborów Miss...Mam ochotę wziąć udział, ale ..... porobiły mi się ślady po wrastających włoskach na nogach.... :( A przecież w kostiumie się nie pokażę z pokaleczonymi nogami... :( Ech... :( No chyba że zatuszuję to jakoś samoopalaczem.... Co mi radzicie? :(

Moda Forte wszysrkich zaprasza bo wola modelki ogladac na zywo, a Orange nie, wiec jakbys nie byla w ich typie to by Cie nie zaprosili, wiec jest dobrze:)zycze powodzenia

Niezle sie na tym znasz Ailyn :) DZIĘKI!!! Oczywiscie bede na bieżąco pisać jak tam moje poczynania, a wy dziewczyny tez pizcie co tam robicie a moze jakies nowe linki czy cos?