Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość mary_margaret
firma kosmetyczna Glazel www.glazel.pl zaproponowała mi prace hostessy/modelki na zblizajacych sie targach.... słyszeliscie o tej firmie? Jak wygląda praca hostessy? Z góry dzieki za odp dziewczyny :-) dawno nie pisałam bo nie odnosiłam zadnych sukcesików, ale sledze ciągle ten wątek ;-) pzdr

Gość kate18
Też dostałam tę propozycję. Nie znam firmy ale jako hostessa pracowałam już wiele razy. Praca przyjemna - zwłaszcza na targach, gdzie stawki są dość wysokie a to mobilizuje do pracy :)

Gość Inka17
a mozesz npaisac tak orientacyjnie ile mozna dostac pieniedzy jako hostessa?

Gość diggaa
Zależy od firmy i od zlecenia, ja współpracuje z firmą która zajmuje sie PR, generalnie im mniej godzin tym wieksza mam u nich kase :) zadaża sie wyciągnąć za 3-4h 70pln a czasem za 6-7h tylko 45pln zależy jaką cześć kapitału firmy zlecającej event mogą na hostessy przeznaczyć. Na targach nie pracowałam, najczęściej konferencje i bankiety dla prezesów i polityków oraz różne otwarcia.

Gość ananaa
tez mysle ze praca hostessy jest fajna :) mozesz sprobowac. tylko uzgodnij ile godzin i za ile. A mam pytanie. gdzie wy sie logujecie, zeby was "zauwazono". jak tak sobie czytam, to wlasnie caly czas gdzies jestescie zalogowane. co mi polecacie :) ?? papa

Gość mary_margaret
Kate i co im odpisałas? I o co chodziło z tym ze pierwsze 12 dziewczyn wezmą? Ja odpisałam po 23, ciekawe czy juz mieli komplet ;-) Co w sumie trzeba robic na takich targach? stac i sie usmiechac? :P ja w sumie nie wiem skąd oni mieli informacje o mnie... nie jestem w zadnej agencji modelek tylko w jednej statystów ale od niedawna... wysyłałam zdjecia dotych dobrych agencji ale nic nie wyszłoz tego bo za niska jestem... pzdr :)

Gość diggaa
Fakt jak w każdej branży znajdą sie naciągacze którzy chcą dorobić sie wyzyskując kogoś. To że zleceniodawcy nie placą lub płacą z bardzo dużym opóźnieniem niestety sie zadaza, mnie osobiscie to nie dotkneło ale moje znajome sie z tym spotkały. Pracując przy bankietach dużo sie napatrzałam jak potrafia sie bawić "kulturalnie" :/ wyższe sfery ale nie można generalizować nie zawsze tak jest są to sporadyczne przypadki. Chcąc pracować jako hostessa musicie jasno wiedziec czym bedziecie sie zajmować, ile godzin i jakie stawki firm proponuje to od was zależy czy bierzecie to zlecenie czy nie, nikt was na siłe do niczego nie zmusza. Zwracajcie uwage czy firmy mają fizyczne siedziby a nie tylko strone www lub nr telefonu.

Gość Meggan
Digga wiesz co? MIałam zrobić sobie przed 14 lutym kilka fajnych fotek i ci podelsac do obróbki, ale złapałam wirusa! Leże w łóżeczku i tylko biegam zwymiotować!! Okropna sprawa. Może więc po twoich feriach bedziesz chciała mi jakoś fajnie fotki przerobić? To bedzie doskonaly prezent na rocznice dla chłopaka :)

Gość diggaa
:) nie ma sprawy.. wracaj szybciutko do zdrowia :*

Gość Gumiska1
czesc jak widac praca modelki jest fascynujaca :) Moze i ja sie za nia zabiore? Mam 173 cm i wymiary 79-63-86 wiec troche moze nie do konca wymiarowo ale mam 16 lat wiec moze sie to nieco zmieni :) Co myslicie?

Gość mam pytanko
czy któraś z Was orientuje się w jakiej obecnie agencji jest Monika Brochacka - modelka, która brała udział w 3-ej edycji Big Brothera?

Gość Meggan
nie oglądałam Big brothera wiec nie kojarze :P P.s powróciłam do zdrowia! :) ale musze zakuwać, pozdrawiam modelki maturzystki :P

A mam pytanie co sądzicie o agencji Adeli Models??????? Napisali mi że są zainteresowani współpracą, no i nie wiem.... Proszę o opinię... P.S. I jeśli temat tej agencji był już poruszany to przepraszam:)

Gość Kloa
Meggan znam twoj bol : ja tez zakuwam ale narazie nie do matury tylko coz 2 klasa, ale maturzysci mowia ze jest najgorsza:-( ale juz zrzucilam 1 kg chodzac do szkoly, sa zawsze jakis plusy:-)

Laski mam wielki pytanie co sądzicie o agencji Moda Forte???????????????? Błagam jest to dla mnie bardzo teraz ważne:) Z góry wam dziękuje:) P.S. Co tak pusto się tu zrobiło??:P Dziewczynki do pisania :D:D

Gość Sindy
Dopiero znalazłam teraz ten topic i pomyślałam, że odpiszę. Mam koleżankę modelkę, jedna z czołowych topmodelek na świecie. Jej dzień wygląda w ten sposób, że na śniadanie kawa, na drugie śniadanie kawa, na obiad sałatka (czyt. 2 liście sałay i plasterek pomidora) i wieczorem znowu kawa. Oprócz tego śpi po 3 godziny dziennie. Nie pali papierosów. Jak wytrzymuje? Mówi, że da się do tego przyzwyczaić a niestety ten zawód wymaga takich właśnie poświecej. Wygląda jak szkapa, serio, to jest skóra naciagnięta na kości, a biorą udział w kampani Diora, powiedzieli jej, że mogłaby trochę zrzucić w biodrach... Wszystko ładnie pięknie, tylko, że ona w wieku 25 lat ma już takie problemy ze zdrowiem, że po skończeniu zawodu zapewne czeka ją kilka lata chodzenia do szpitala. I to bez brania fety czy koki, bez palenia. Zastanówcie się, czy warto..

moda forte jest najlepsza z lodzkich agencji, ogolnie b. dobra, moze nie na poziomie model plus, d\'vision czy new age, ale tez ma dobre kontakty i ogolnie polecam :D

Gość lusia=
Hej dziewczyny,od niedługiego czasu jestem w agencji spp i jestem z niej bardzo zadowolona.Mieści się ona we Wrocławiu.Ogromnie się cieszę,że natknełam się na ich stronke.To co mnie zaczarowało gdy tam po raz pierwszy weszłam to miła i ciepła atmosfera.Czujesz się tam kimś a nie kolejnym z rzędu produktem do wypromowania.Agencja jest świetnie zorganizowana ma własne studio,na wyłączność kilku fotografów i profesjonalne wizażystki.Domowa atmosfera sprawia,że praca staje się nadzwyczaj przyjemna.Kolejnym plusem jest to,że współpracują oni z najlepszymi agencjami na świecie, ponad połowa dziewczyn co rusz wyjeżdza na kontrakty zagraniczne.Będąc tam jedynie przez tydzień otrzymałam 12 propzycji wyjazdu w okresie letnim do Francji i Azji.Rozmawiałam z wieloma dziewczynami i dowiedziałam się,że pomimo ,że mieszkają np.w Warszawie gdzie są tak naprawdę trzy dobre agencje uciekają z nich i przenosza się do spp.Wszystkie osoby tworzą jakby jedną wielką rodzinkę, dbając zarówno o dobry wygląd wizualny jak o świetne samopoczucie psychiczne.Naprawdę polecam!!!!!! A oto ich stronka,proszę zauważyć,że zdecydowanie różni się od wszystkich stron chociażby tych warszawskich bo nie widnieje na niej jedynie kilka fotek i kontakt,poczytajcie sobie wrażenia dziewczyn z wakacji lub w zakładke photography i przeanalizujcie co ci ludzie sobą reprezentują.To nie jest zwykła agencja to jest agencja z duszą...

Gość mam do was pytanie
jesli np w gazecie avanti jest kupon na modelke i zeby do nich wyslac ale nie ma czasu do jakiego trzeba to wyslac jak myslicie??

Gość lusia=
www.spp.com.pl-piszcie o swoich wrażeniach

Gość Meggan
No tak Spp to bardzo dobra agencja, a jeśli to co piszesz jest prawdą (a nie np. pseudoreklamą bo to tez sie zdarza) to można smiało się nią ineresować. Ja kiedyś wysłałam do nich zgłoszenie i następnego dnia dostałam telefon od pana żeby do nich przyjechać, ale oni są z Wrocławia! Nic mnie z tym miastem nie wiąże! NO i zrezygnowałam. NIe wiesz czy nie mają jakieś filii w Wawie? Pewnie często trzeba by było do nich dojezdzac.... P.s co do moda forte to wg mnie OK

Nom niewątpie że SPP to świetna agencja, tylko troche ode mnie zadaleko :P Mieszkam nad morzem ... Dziękuje za informacje o Mode Forte, zaproponowali abym przyjechała do nich bo są zainteresowani współpracą... ale sama nie wiem, może poczekam jeszcze i może odezwie się do mnie jeszcze jakaś leprza agencja :P Aha i jeszcze jedno, jak już pisałam wyżęj jest z nad morza, a w Szczecinie mieści sie agencja BALTIC MODELS , nie wiem czy ktoś coś o niej słyszał, zapraszają mnie także do swojej siedziby, no ale naprawdę nie wiem... Piszcie proszę co sądzicie o tej agencji no i wogole co powinnam zrobić, czy powinnam czekać na propozycję od leprzych agencji czy wybrać się do tych które są mną zainteresowane. Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi:*:*

Gość mam do was pytanie
no to dzieki za odpowiedz :(

Gość Meggan
ja to niewiem jak to jest z tym konkursem w avanti, ale jesli w gazecie jest jescze kupon do wyslania to pewnie jeszcze trwa (?) co do balticmodels to widac zew swietna agencja to nie jest, napewno troche gorsza od mody forte, ale przynajmniej masz ja na miejscu i jesli nie marzysz o wielkiej karierze a jedynie o ewentualnym kieszonkowym to czemu nie...

No jeżeli kupon jest jeszcze aktualny i numer gazety też to raczej chyba można:) Ja nie wiem co zrobie... chyba jeszcze troche poczekam .. może się odezwie do mnie jeszcze jakaś leprza agencja:) Wsumie wysyłałam do niektórych agencji zdjęcia tydz temu a do innych wczoraj... poczekam jeszcze pare tygodni:):) A jeśli nic nie wyjdzie z leprzymi to nie wiem... może jak będę miała troszke wolniejszy okres w szkole to pojade do Warszawy i pochodzę po agencjach:):):) A narazie nic nie będę podpisywała:P Pozdrawiam was dziewczynki:* i dziękuje za odpowiedzi:)

Gość entliczek
Ja tez bym pochodziła po agnencjach w warszawie ale jakos sama to nie chche....moze któras z was by chciała?:-)