Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość malutka_de
lekarz mowi, ze plod jest wyosko polozony. Czy ktors z was wie co to moze znaczyc? Wynika cos z tego?

Gość Tinker Bell
Yalu, to nie wszystko.... :( okazalo sie ze mieszkanie mojego przyszlego tescia, w ktorym mielismy mieszkac tez nie wypali. Jestem wsciekla, bo czuje ze wszystko mi sie wali na glowe!!! I nie rozumiem dlaczego wlasnie teraz. :(

Gość yalu
naprawdę Ci współczuje bo rzeczywiście masz pecha! Pomimo wszystko staraj się jednak nie zadręczać - i wierz mi wiem jakie to trudne bo też nie mogę powiedzieć żeby ta ciąża przebiegała u mnie w spokojnych warunkach. Niestety tak to w życiu bywa i czasem nic nie możemy poradzić - zobaczysz wszystko się z czasem jakoś ułoży - nawet jeżeli nie do końca tak jak sobie planowałaś (planowaliście) ale też będzie dobrze więc głowa do góry! Teraz dla Ciebie najważniejsza jest Dzidzia więc skup się na Niej i za wszelką cenę odsuń zmartwienia na bok bo jeszcze sobie i Dziecku zaszkodzisz . Trzymam kciuki i powodzenia.

Pilnie poszukuję !!!!! Jeśli ktoś wie coś na ten temat to odpiszcie !!!!!! Czy ktos sie spotkał np. z pamiętnikiem z ciąży bo chiciałabym gdzies spisać niektóre fajne rzeczy dotyczące mojego dzidziusia w brzuchu. Wiem że jest album z pierwszego roku dziecka w którym wpisuje sie różne rzeczy , więc może też jest cos takiego dla mam

Dziewczyny, a jak znosicie ciążę? U mnie niby ten trzeci miesiąc się kończy ale mam dni, ze tak wymiotuję, ze coś strasznego. Mam wrażenie , ze to się nigdy nie skończy...

Dziewczyny, a jak znosicie ciążę? U mnie niby ten trzeci miesiąc się kończy ale mam dni, ze tak wymiotuję, ze coś strasznego. Mam wrażenie , ze to się nigdy nie skończy...

Gość ania-
czesc mam termin na 7 pażdziernika. czuję się dobrze ale juz miałąm swoje przejścia w piątym tygodniu wylądowałam w szpitalu krwawienie teraz biorę dufaston jeszcze 3 opakowania. nie miałam żadnych mdłośći.moja dzidzia 11.03. miała 27 mm mam pytanie czy też tak tyjecie ja juz od 4 tyg nie wchodzę w żadne swoje ciuchy. moze to przez dufaston? pozdrawiam ania

Gość yalu
Eli, Ja też bardzo źle znosiłam ciążę do tej pory ale teraz z każdym dniem jest lepiej. Ale jak Ci to nie przejdzie do końca 14 tygodnia to może zapytaj lekarza - wiem, że na uporczywe wymioty czasami coś dają. pozdrawiam Ania, Nie przejmuj się ja też już od dawna nie wchodzę w swoje ciuchy - moja ostatnia ostoja to biodrówki chociaż i te nie są już takie wygodne. Chyba trzeba na zakupki co? ;) Mam nadzieję, że Twoje kłopoty z ciążą szybko miną. Trzymam za to kciuki. pozdrowienia

Gość edit31
WITAM SZANOWNE MAMY!! JAa takz e na pazdziernik ,termin mam na16.10.. ciaze przechodze super ,nie wymiotuje,nie mam zgagi tylko chce mi sie spac,ale to tez juz mija...z moja pierwsza dzidzia(dzis ma 9 latek)bylo okropnie,mialam mdlosci do piatego miesiaca,po tem okolo 6"zapomnialam" ze jestem w ciazy i podbieglam na autobus i... bol brzuszka do konca,to bylo okropne,ale mala urodzila sie sliczna,zdrowa i silna..i tak jest do dzis.. serdecznie pozdrawiam i ciesze sie ze bedziemy razem przechodzic te dlugie miesiace w oczekiwaniu na nasze skarby..:-)

Gość edit31
WITAM SZANOWNE MAMY!! JAa takz e na pazdziernik ,termin mam na16.10.. ciaze przechodze super ,nie wymiotuje,nie mam zgagi tylko chce mi sie spac,ale to tez juz mija...z moja pierwsza dzidzia(dzis ma 9 latek)bylo okropnie,mialam mdlosci do piatego miesiaca,po tem okolo 6"zapomnialam" ze jestem w ciazy i podbieglam na autobus i... bol brzuszka do konca,to bylo okropne,ale mala urodzila sie sliczna,zdrowa i silna..i tak jest do dzis.. serdecznie pozdrawiam i ciesze sie ze bedziemy razem przechodzic te dlugie miesiace w oczekiwaniu na nasze skarby..:-)

Gość edit31

Gość edit31

Ania i Yalu , ja też nie wchodze już w swoje ciuchy. od dłuższegpo czasu mieszczę sie jedynie w biodrówki ale od kilku dni i w nich rozpinam guzik. Przytyłam jedynie kilogram ale i tak zrobiła mi sie oponka w koło tali. I w biodrach przybyło mi 5 cm. To dopiero 3 miesiąc a ostatnio nienajomy zagadał do mnie odnośnie mojej ciązy bo to juz widać.

Gość malutka_de
Ja od 9 tyg ciazy nie wchodzilam do zadnych spodni, bo wczesniej mialam bardzo szczuply brzuszek i nosilam obcisle spodnie :) Kupilam juz 2 pary : jedne czarne na wyjscie i szare po domciu plus mam jeszcze materialowe biodrowki do, ktorych jak sobie nie podjem wejde od biedy plus pizamke. Do spodnic jeszcze nie probowalam wejsc, bo nawet nie mam ich tak wiele - chyba tylko 3 pary , wiec przezyje jakos do porodu.W lecie planuje nosic sukienki i jakies tuniki, wiec czekaja mnie zakupy plus zajrze do czego jeszcze wejde z tych rzeczy co mam. Mysle, ze nie ma sensu robic przesadnych zakupow, bo pory roku szybko sie zmieniaja :)

Czesc dziewczyny!! Juz do Was wczesniej pisalam - mam termin na 5 pazdziernika :) Wczoraj bylam na usg - dzidzia ma juz 7 cm, a serduszko bije jej bardzo mocno. W ciuchy to juz dawno sie nie mieszcze bo zawsze mialam bardzo plaski brzuszek. A brzuch u mnie juz widac od miesiąca, na a teraz juz coraz mocniej .... Pozdrawiam Was serdecznie 🌻❤️🌻

Wczoraj byłam u mojej gi i znowu widziałam moje maleństwo . Teraz w brzuszku ma dużo miejsca więc się fajnie maluszek przeciągał a raczej prostował nóżki. Ale niestety dalej mam leżenie w domu i możliwe że już do końca. ale zobaczymy , jak na razie sie nie martwię. ania - ja tez biorę duphaston ale nie przytyłam ani trochę , więc może to twoje dzieciątko tak rośnie!!! Ja za dużo nie przytyłam chociaż to już koniec 3 m-ca , ale brzuszek już lekko widać. aga

Gość niunia_20
Katowice, Ja mam termin na 17 pazdziernika:):), kurcze tak juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie widac czy to chlopczyk, czy dziewczynka:):). Ja z moja ciaza takze przeszlam sporo .....spedzilam troche czasu w szpitalu z powodu krwiaka na macicy, ktory zagrazał zyciu mojego malenstwa:( teraz bylam na usg i lekarka powiedziala mi ze ciaza jest ok, dziecko sie rozwija prawidłowa, a krwiak po tym jak lezałam non stop, brałam duphaston zniknął........ Niby sie ciesze ale ciagle sie boje bo widzialam w szpitalu dziesiatki osob z zagrozeniem utraty ciazy nawet w pozniejszych tygodniach niz ja........wiec jedno co mi pozostało to dbac o siebie i dzidzie no i modlić sie zeby wszystko zakonczylo sie pomyslnie:) Pozdrawiam

Gość niunia_20
Katowice, Ja mam termin na 17 pazdziernika:):), kurcze tak juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie widac czy to chlopczyk, czy dziewczynka:):). Ja z moja ciaza takze przeszlam sporo .....spedzilam troche czasu w szpitalu z powodu krwiaka na macicy, ktory zagrazał zyciu mojego malenstwa:( teraz bylam na usg i lekarka powiedziala mi ze ciaza jest ok, dziecko sie rozwija prawidłowa, a krwiak po tym jak lezałam non stop, brałam duphaston zniknął........ Niby sie ciesze ale ciagle sie boje bo widzialam w szpitalu dziesiatki osob z zagrozeniem utraty ciazy nawet w pozniejszych tygodniach niz ja........wiec jedno co mi pozostało to dbac o siebie i dzidzie no i modlić sie zeby wszystko zakonczylo sie pomyslnie:) Pozdrawiam

Gość niunia_20
Katowice, Ja mam termin na 17 pazdziernika:):), kurcze tak juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie widac czy to chlopczyk, czy dziewczynka:):). Ja z moja ciaza takze przeszlam sporo .....spedzilam troche czasu w szpitalu z powodu krwiaka na macicy, ktory zagrazał zyciu mojego malenstwa:( teraz bylam na usg i lekarka powiedziala mi ze ciaza jest ok, dziecko sie rozwija prawidłowa, a krwiak po tym jak lezałam non stop, brałam duphaston zniknął........ Niby sie ciesze ale ciagle sie boje bo widzialam w szpitalu dziesiatki kobiet z zagrozeniem utraty ciazy nawet w pozniejszych tygodniach niz ja........wiec jedno co mi pozostało to dbac o siebie i dzidzie no i modlić sie zeby wszystko zakonczylo sie pomyslnie:) Pozdrawiam

Gość niunia_20
Katowice, Ja mam termin na 17 pazdziernika:):), kurcze tak juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie widac czy to chlopczyk, czy dziewczynka:):). Ja z moja ciaza takze przeszlam sporo .....spedzilam troche czasu w szpitalu z powodu krwiaka na macicy, ktory zagrazał zyciu mojego malenstwa:( teraz bylam na usg i lekarka powiedziala mi ze ciaza jest ok, dziecko sie rozwija prawidłowa, a krwiak po tym jak lezałam non stop, brałam duphaston zniknął........ Niby sie ciesze ale ciagle sie boje bo widzialam w szpitalu dziesiatki kobiet z zagrozeniem utraty ciazy nawet w pozniejszych tygodniach niz ja........wiec jedno co mi pozostało to dbac o siebie i dzidzie no i modlić sie zeby wszystko zakonczylo sie pomyslnie:) Pozdrawiam

cześć niunia 20!!! Ja tez jestem z Katowic i termin też mam na 17 października, więc może sie spotkamy. Jak juz pisałam tez mam małe problemy i aktualnie leżę w domku ale mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze. pozdrowienia dla ciebie !!!!

cześć niunia 20!!! Ja tez jestem z Katowic i termin też mam na 17 października, więc może sie spotkamy. Jak juz pisałam tez mam małe problemy i aktualnie leżę w domku ale mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze. pozdrowienia dla ciebie !!!!

Gość edit31
witam ponownie... ja byla na usg 01.04 lekarz nie chcial powiedziec mi co mam,chlopca czy dziewczynke..ciekawosc mnie nosi! :-)a bylo widac.. nie doczekam sie kolejnej wizyty ... od okolo 2 tyg widac u mnie juz dosc dobrze ze ,,zaokraglilam sie,,mam kilka ciuszkow ktore jeszcze zakladam i juz kupilam sobie cos nowego..przytylam okolo 3kg przez pierwszt trymestr! ja nie chce tak szybko tyc,a do konca jeszcze jeszcze:-) mam nadzieje ze naturalnie troche przystopuje.. pozdrawiam

Gość edit31
do niunia 20 juz dis widac czy jest to chlopiec czy dziewczynka,wiec przy kolejnej wzycie smialo mozesz sie o to zapytac,ja zapytalam ale nie otrzymalam odpowiedzi..moze bal sie o to ze palnie gafe i powie mi na pewno za okolo 3 tyg pozdrawiam

Gość janina b.
hejka mamusie! ja mam termin na 26 paźdzernika... narazie jest dobrze żadnych mdłości itp... no może czasem... chciałąm was zapytać jaki macie brzuszek? czy już jest twardy czy nie ? bo mój jest bardzo miękki i praktycznie nie urósł jeszcze wiele...

Hej mamusie!! Moja ciąża tez jest zagrozona, gdyz moje pierwsze maleństwo poroniłam. Od początku ciaży biore duphaston 2x1 tabl. no i dzidzia rosnie zdrowo.❤️ Zaczelam 15-ty tydzien no i niedlugo koncze branie tego leku. Chcialam sie was zapytac jak jest u Was ze wspolzyciem ?? Czy wasz lekarz nie ma nic przeciwko. Bo ja przez pierwszy trymestr mialam zabronione, no ale teraz mozemy juz probowac - mam tylko wziac nospe przed :) A jak jest u Was?? Pozdrawiam Was serdecznie!! 🌻❤️🌻

Hej mamusie!! Moja ciąża tez jest zagrozona, gdyz moje pierwsze maleństwo poroniłam. Od początku ciaży biore duphaston 2x1 tabl. no i dzidzia rosnie zdrowo.❤️ Zaczelam 15-ty tydzien no i niedlugo koncze branie tego leku. Chcialam sie was zapytac jak jest u Was ze wspolzyciem ?? Czy wasz lekarz nie ma nic przeciwko. Bo ja przez pierwszy trymestr mialam zabronione, no ale teraz mozemy juz probowac - mam tylko wziac nospe przed :) A jak jest u Was?? Pozdrawiam Was serdecznie!! 🌻❤️🌻

Gość malutka_de
Mi lekarz powiedzial, ze nie mam zadnych przeciwskazan do wspolzycia. Meczy mnie tylko to wysokie polozenie pldodu i niskie cisnienie 70/90. Dostalam nawet jakis preparat ziolowy i wcale go nie biore, bo nie chce szkodzic dziecku.

Witam, ja mam termin na 13 października i jestem z Siedlec. dopiero dziś zajrzałam do Was bo miesiąc miałam zwolnienie i brałam Duphaston, przez to, że progesteron wyszedł za niski. Ale już od tego tygodnia nie muszę go jeść :) Etkapetka - ja też miałam zabronione współżycie w I trymestrze ale powiem ci szczerze, że parę razy się nie posłuchaliśmy ;) no i jakoś nic się nie stało. Z tym, że u mnie jest inna sytuacja niż u Ciebie, bo nie ma jako takiego zagrożenia dla płodu, bardziej tak na zimne dmucha lekarz bo wie jak mi zalezy na dzidzi. Myślę, że jak twój ci pozwolił to stosuj się do jego zalecęeń z no-spą i spokojnie się kochajcie. Ta no-spa to od tego, żeby ne było silnych i długich skurczów po orgazmie bo mogą być dla dzidzi niebezpieczne. Ale nie każda z nas ma aż tak mega orgazmy w ciąży :) więc ie ma co się martwić, co więcej - czytałam, że dzidziuś się czuje podczas naszych miłosnych uniesień ak w jacuzzi :)