Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokasta

POLICYSTYCZNE JAJNIKI

Polecane posty

no to powinnas brac leki na obnizenie prolaktyny. W pco jest tak ze owulki nie ma okresu nie ma:d bo jajony zacystowane

no dostałam teraz diane 35 i za pare dni powinnam ją zacząć brać jak dostane okres. ale na sama myśl, że ptzytyje, spuchne mam łzy w oczach i nie chce tego brać... ;( Boze w jakąś depresje popadne.

Gość ewik 72
dziewczyna a ty chcesz zajść w ciąże bo jeśli tak to diany ci nie pomogą bo one blokują owulacje ja jadłam je 3 lata i nie mam owulacji one lecza pcos jeśli chodzi o trądzik i histrucyzm ale w ciaze po nich nie zajdziesz tak mi powiedzial nowy lekarz bo poprzedni faszerowal mnie wlasnie dianami

dziewczyna-dostalas tabletki hormonalne, i jesli nie chcesz zajsc w ciaze to mozesz je brac, jesli sie bedziesz zle czula to zmien po prostu. Tabletki powoduja ze nie tworza sie torbiele na jajnikach a jak bedziesz chciala zajsc w ciaze to najlepiej starac sie zaraz po odlozeniu tabletek. A jesli chcesz byc w ciazy to pogadaj z lekarzem ze nie chcesz tabletek. a i nie kazda dziewczyna po dianie tyje. Moja koelzanka wrecz schudla:) na mnie natomiast dzialaly tak ze mialam super wlosy, super cere tylko ze woda mi sie w organizmie zatrzymala i spuchlam :)

Gość 12345ania123345
dziewczyny,.... wczoraj bylam na usg.. bo mam straszny bol.. i mam torbiela o wymiarach 5cm na 3cm... :( raczedj czeka mnie laparoskopia.. miala to kturas z was.. ? jakie sa slady po tym zabiegu,.. ? opiszcie mi jak to wszystko wyglada. :(

Gość do dziewczyny wyżej
jak to czkea cie laparoskopia? kto ci tak powiedział.? po czym od razu taka diagnoze postawił? przesądzone to juz jest? nie uwazasz,ze najpierw nalezy właczyc leczenie hormonalne i obserwowac torbiel,a, dopiero potem decydowac o zabiegu?/ bo z tego co wiem,to taka jest kolej rzeczy,a nie od razu cięcie.. poza tym twoja torbiel nie jest AZ taka duża.

Gość ewik 72
witam wszystkich byłam u lekarza dostałam metroformine i dexometazon ma któraś podobne leki?

Gość ja dostałam
metformine ale co sie okazało,to juz nie ma takiego klekau u nas w aptekach jak metformina a metformax,wiec musialam recepte u lekarza przepisywac a jak je masz zazywac?? i jaki masz poziom glukozy?

Gość krolkrol23
dziewczyny ja miałam i nadal mam Pco, i bez żadnych hormonów zaszłąm w ciążę, przyjmowałam na początku luteine a wyrównanie okresu, dostałam zastrzyk z pregnylu urósł mi pęchęrzyk i dziś mam roczną cudowną Amelkę zanim zacznięcie brac śroki hormonalne zastanówcie się przecież to szkodzi trzeba najpierw zrobic badania hormonalne a potem lekarz może zastosowac terapie hormonalna jeśli jest tak potrzenba, pomódlcie się do Jana Pawła II on napewno wam pomoże znaleźc i odpowiedniego lekarza i dzięki modlitwie zostaniecie w końcu matkami tylko Uwierzcie w to ja modliłam się codziennie odmawiała koronke do Bożego Miłosierdzia to jest tylko 5 minut modlitwy proszę spróbujcie co wam szkodzi i nie trujcie się tymi tabletkami antykoncepcyjnymi Błagam Was

Gość Agussssiaaaaaaa
Witam wszystkich serdeecznie. Słuchajcie proszę napiszcie mi jakie badania powinnamy wykonać, żeby dowiedziec się czy jestem zdrowa, czy nie mam jakiś chorób typu zespół policystycznych jajików lu wielotorbielowość. Proszę napiszcie co mam wykonac konkretnie. Z góry dziękuję

Gość 12345ania12345
ja leczenie hormonalne mam od roku... I skutkowało, ale niestety przestało.. :( robiono mi badanie ginekologicznebo z bolu nie moglam wytrzymac oraz usg i na nim wyszlo..:(

Gość krolkrol23
DO ANIA 12345 widzisz skutkowało ale do czasu, uwierz przyjmując środki hormonalne nie zajdziesz w ciążę no chyba że lekarz zrobi ci badania hormonalne i zastosuje odpowiednie leczenie ale mój powiedział mi że trzeba robić padania na każdy hormon żeby wiedzieć co jest nie tak a to dużo kosztuje mnie ie było na to stać uwierzyłam w moc modlitwy i oczywiście trochę pomocy lekarza zapytaj go o zastrzyk z pregnylu on kosztuje 60 zł z tego co pamiętam boli straszenie zarówno przy robieniu jak i po zastrzyku ponieważ to jest oleista ciecz ale warto było, i choć pęcherzyk nie urósł do odpowiednich rozmiarów powiedział mi wtedy lekarz że jeszcze nic z tego nie będzie to jednak uprosiłam go o ten zastrzyk o zrobił mi chociaż nic nie gwarantował i udało się trochę modlitwy pomoc lekarza i oczywiście męża. żYCZę WAM WSZYSTKIM WYTRWAłOśCI I WIARY żE BóG CZYNI CUDA, tak było w moim przypadku i tak może być w przypadku każdj was. Pozdrawiam Serdecznie.

a ja odebralam wyniki ostatnie i prolaktyne mam super..za to progesteron nizutki...ech no i reszta testosteron, estradiol tsh w normie, natomiast lh:fsh jest wysoki takze zobaczymy co mi gin powie

Gość k-kow
Cześć dziewuszki, dawno nie pisałam, a przypomniałam sobie o forum przez maila od Pani z rozmów w toku, chcą zrobić program o PJ, więc coś dla nas....Co do leczenia, to ja jestem na luteinie i bromocornie i co do bromo. to moja ginekolog nie zgadza się w tej kwesti z endokrynolog, bo według endok. powinnam brać 5 tabl, a moja prolaktyna i tak już jest niska, więc moja ginekolog zmniejszyła do pół tabl. Już dzisiaj wiem,że moje policystyczne jajniki ściśle wiążą się z TSH, bo mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox codziennie rano i chyba będę brać do końca życia. Po 3 miesiącach leczenia mam idealne TSH,ale bardzo niską prolaktynę, więc dalej walczymy z mężem o maleństwo, ale już na szczęście nie jestem uzależniona od robienia testów ciążowych,hehe, tylko cierpliwie czekam i czekam i patrze na różowe ciuszki w sklepach i koleżanki z wózkami, eh,ale mam jeszcze poczekać miesiąc i pani dr. mnie wysyła na laparoskopię, zobaczymy, napiszę co i jak!Pozdr.

czesc dziewczyny dowiedzialam sie o chorobie jakies 8 lat temu cztery lata temu trafilam do specjalisty no i badania i znowu diagnoza pco bralam closterbegyt i zaszlam w ciaze mam coreczke 3 letnia teraz od 8 m-c biore metformax i bromergon i co i nic moze ktoras z was bierze to co ja moze ktorejs z was sie udalo chce 2 dziecko tylko niewiem jak dlugo bede musiala czekac pomocy

Gość krolkrol23
Też kiedyś bym chciała miec drugie dziecko, nie wiem czy Bóg da mi drugą szansę, cieszę się ze mam Amelkę i to jest dla mnie najważniejsze teraz całe życie oddaje w ręce Boga i wiem że to od niego zalęzy czybęde miała kolejne dziecko a jeśli nie zrozumiem. Dziewczyny módlcie się i wierzcie w Jego moc i w moc naszego kochanego Jana Pawła II

Gość gocha1065
LAPAROSKOPIA NIE JEST NICZYM STRASZNYM WIEC BEZ OBAWY JEDNO NACIECIE MASZ POD PEPKIEM I JESZCZE PO DWUCH STRONACH PODBRZUSZA MNIEJ WIECEJ TAM GDZIE SIE ZNAJDUJA JAJNIKI BLIZNY SA TAK MALE ZE PRAWIE NIE WIDOCZNE ZABIEG JEST PRZEPROWADZANY W PELNEJ NARKOZIE A W KLINICE LEZYSZ 2 DNI POTEM MOZESZ STARAC SIE O DZIDZIUSIA I NA BANK BEDZIESZ SZCZESLIWA MAMA POWODZENIA

Gość aga z ryk
Wlasnie dziś dowiedziałam sie ,że to mam.Jestem załamana...mam 35 lat i to już ostatni dzwonek żeby urodzić w moim przypadku drugie dziecko.Mam córkę 11 letnią i marzę o drodzeństwie dla Klaudii.Powiedzcie mi jak długo trwa leczenie i czy oby na pewno jest skuteczne...

Gość agnesagnes
Też to mam .jesli coś wiecie na ten temat,prosze napiszcie na mojego E-maila Pomocy!!!

Gość agnesagnes
Proszę o pomoc też to mam...Piszcie jeśli cos wiecie...na mojego E-maila...Dziękuję.

Ja pierwsze dziecko urodzilam po pol rocznej kuracji .Teraz staram sie z mezem o drugie i 8 m-c i nic tagrze to wszystko niewiadomo od czego zalezy ;Ale trzeba probowac niepoddawac sie .POWODZENIA!!!!!!!!

Gość diana22
witam! wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, zrobił mi usg podczas którego strasznie był zdziwiony, więc odrazu wiedziałam ze coś jest nie tak. Stwierdził PCO. Mam dopiero 21 lat, nigdy nie rodziłam i boje się co z tym dalej. Od 2 lat biore diane 35 i lekarz nic innego mi nie zalecił tylko w dalszym ciągu diane. Strasznie się boje co może mnie spotkać, a chciała bym mić własne dziecko.

hej mam pytanie kiedy lekarz stwierdza ta chorobe czy to moze byc juz podczas pierwszego badania czy raczej nie prosssze o szybka odpowiedz bardzo mi na tym zalezy

Gość magdalenka0712
Witam, mam 20 lat, od zawsze nieregularnie miesiączkuje, mam trochę owłosioną twarz (wąsiki, pojedyncze, długie, czarne włoski na brodzie, lekkie baczki). Byłam ostatnio u ginekologia, który na podstawie USG powiedział, że mam policystyczne jajniki, ale nie pokwapił się żeby mi to wyjaśnić, tylko przepisał duphaston na 2 cykle... Brała to któraś z Was? Proszę o odp (może być na maila), bo szczerze mówiąc zaczynam panikować.. Z góry dziękuję

Gość hhhh uuuuu
magdalenko duphaston to progesteron, lekarz przepisał ci go pewnie na regulowanie cykli

Gość jajnik
hej dziewczyny mam lat 20 wczoraj dowiedziauam sie rze mam syndrom policystycznyh jajnikuw j sie trohe martwie bo nie jestem ani otyla ani starsza a to mam .wiem rze to benidzie dla was dziwne ale che zajsi wy cionrzy czy jest to morzliwe ? lekarz muwiu rze nie widzi problemuw nobo zaszlam 2 razy pszed ale niestety nie donioslam cionrzy.czy kturasi zy was mogla by mi doradzijci j podzielici sie zemnom dosiwiatczeniami pozdrawiam jajnik

dziewczyny mam pco nie moge brac lekow takich jak wy bo mam guzy na piersiach,mamleki przeznaczone dla matek karmiacych.czy to mozliwe ze te tabletki sprawiaja ze mnie nosi i jestem strzepkiem nerwow!wogle czuje sie zle mam caly czas przetluszczone wlosy plamy na twarzy jakies hrosty na plecach i nie moge tego wszystkiego ogarna!

dziewczyny mam pco nie moge brac lekow takich jak wy bo mam guzy na piersiach,mamleki przeznaczone dla matek karmiacych.czy to mozliwe ze te tabletki sprawiaja ze mnie nosi i jestem strzepkiem nerwow!wogle czuje sie zle mam caly czas przetluszczone wlosy plamy na twarzy jakies hrosty na plecach i nie moge tego wszystkiego ogarna!

Gość Magdalena Bijacik
Witam!!! Od 2 lat starałam się zajść w ciążę brałam mnóstwo hormonów a na dodatek okazało się że mój mąż też jest chory a więc problemy będą jeszcze większe. W zeszłym miesiącu postanowiłam pójść do pani doktor która pochodzi prawdopodobnie z Mongolii. Cudowna kobieta ma mnóstwo pacjentów przyjmuje w całej Polsce i wykłada na medycynie. Jej rodzice są lekarzami medycyny tajskiej. Gdy do niej zajechaliśmy mój mąż podchodził do tego z niedowierzaniem śmiał się że pani dr. przepisze nam magiczne ziółka, ponieważ kobieta ta bada na podstawie pulsu. Sama nie dowierzałam ale kiedy usiadłam w małym gabineciku, ona złapała mnie za dłonie i powiedziała o wszystkich dolegliwościach tak jak by czytała z kartoteki lekarskiej to otworzyłam usta za zdziwienia mój mąż też. Dostaliśmy ziółka i kazała zaprzestać branie hormonów a za miesiąc kolejna wizyta na której pani doktor kazała zrobić mi test ciążowy ponieważ moje tętno wskazywało na ciążę. Niestety test wypadł negatywnie a więc kolejne zioła i wizyta za miesiąc. Za kilka dni po wizycie powinnam dostać okres którego nie dostałam dziś postanowiłam z ciekawości zrobić test pierwszy pozytywny drugi też a więc wszystko wskazuje na to że pani doktor się nie myliła jeszcze troszkę nie dowierzam i troszkę się boję że za wcześnie się cieszę ale mam ogromną nadzieję że moje marzenia nareszcie się spełniły. Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza.

Gość Magdalena Bijacik
A więc jestem w ciąży właśnie wróciłam od lekarza to ok.2tyg. tak że bardzo wcześnie no i ze względu na to że miałam problem z jajnikami to może u mnie wystąpić niewydolność ciałka żółtego. Za miesiąc mam się zgłosić na wizytę trochę późno nie wiem czy nie oszaleję do tego czasu;(