Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Oaza - oczywiscie moge Cie nauczyc liczyc dni plodne i nieplodne, ale przez net i do tego na forum bedzie to utrudnione. Dlatego wysylam Ci link do kalkulatora dni plodnych, tam wpiszesz sobie date ost. miesiaczki, dlugosc cyklu i sam Ci policzy. To jest teoretycznie forum postinoru, wiec nie chce wprowadzac innych watkow. Jesli jednak bardzo Cie to interesuje jak indywidualnie sobie obliczac to napisz swoj nr gg to odezwe sie i naucze Cie. A oto ten link: http://66.249.93.104/search?q=cache:y3isIGDPT4wJ:www.epacjent.pl/artykul.php%3Fidartykul%3D1048%26poddzial%3DKalkulator+kalkulator+dni+niep%C5%82odnych&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=3

Gość A_guska
Duze jest ryzyko w ostatnim dniu płodnym??

Gość Dzida5555
Salmah mam jeszcze pytanie jak dlugo moze sie opozniac okres po Postinorze? pozdrawiam cieplutko

Kurczeee dziewczynki martwie sie bo wczoraj powinnam dostać okres , oczywiscie liczyłam nowy cykl po krwawieniu po postinorowym . Troszke się bojee , ale pewnie mi sie jesio spozni prawda? :(:( buu

Dzida - no niestety, poczytaj forum, niektore dziewczyny pisza, ze spoznil im sie nawet ponad 50dni!! Jesli u Ciebie spoznienie takze bedzie powyzej 40dni to udaj sie do ginekologa po tabletki wywolujace okres np. luteine. Pozdrawiam. Aguska - spore ryzyko wbrew pozorom. Moja kolezanka seksuolog postanowila sprawdzic ostatni dzien plodny na sobie i... ma 12letnia corke Karoline.

Gość M A R T Y N A
Cześć mam pytanie co o tym sądzicie? dostałam 3 zwykłe okresy po niebezpiecznym stosunku..... < zażyłam po stosunku postinor duo>... dzisiaj jest mniej więcej połowa juz 4 cyklu..... i dostałam owulację .. pobolweał mnie jajnik i poprostu czułam ,ze zostało chyba wypuszczone nowe jajeczko... bo miałam taką gulkę jak zawsze podczas owulacji... nie wiem ciąża w tym przypadku jest raczej nie możliwa? jak to oceniacie?

Gość M A R T Y N A
Slamah odpowiedz mi jak to moze byc po 3 normalnych okresach mam sie dalej czym martwić? wydaje mi sie ,ze nie ale... sama nie wiem. dostałam teraz owulacje to raczej 4 okres też przyjdzie a to już chyba wyklucza ciąże ... chyba juz te trzy normalne okresy ją wykluczyły?

Martynuś - oczywiscie, ze nie masz sie co martwic!! Wszystko jest ok i napewno ciaza wykluczana. To czwarty okres, a dotego czujesz owulacje. Nie martw sie juz, wszystko gra:*:*

Gość Dzida5555
kochana Salmah czytam forum i wlasnie natknelam sie na pare kobitek ktorym tak az mocno spoznial sie okres :/ mam pytanko w ziwiazku z tym czy luteina jest na recepte? i czy lekarz musi wykonywac jakies badania zeby ja przepisac? aha i czy po postrinorze wystepuja jakies zmiany jesli chodzi o piersi? pozdrawiam buziaki :*

Dzida - oczywiscie, ze na recepte, trzeba najpierw wykonanac badania, m.in. wykluczyc ciaze, miesniaki i tp. rzeczy... A co do piersi, to moga byc poczatkowo nabrzmiale jak przy tabletkach, ale to teoria, w praktyce sa troche tkliwe i nic wiecej, po paru dniach przechodzi:)

Eveliyah - no to idz do ginekologa i niech to zobaczy. Moze to jakis niegrozny guzek, tez takiego przerabialam.

Gość Warto czy nie
Witam! Kochane forumowiczki doradzcie mi co mam zrobic... 28 dnia cyklu byla "wpadka" a moje cykle trwaja zazwyczaj 34 dni (bywaja rowniez 33, 32, 31) nie wiem czy warto brac ta tabletke :( :( :(... jednakze jestem troche zabiegana, zestresowana itd wiec boje sie ze moj cykl moze nie byc regularny i przedluzyc sie np do 38 dni a to by juz przesunelo moje dni plodne :(... w ogole to jak rozpoznac dni plodne? :(... no nie wiem co mam robic... z jednej strony chcialabym wziac tabletke dla wlasnego spokoju ze bedzie wszystko ok, ale boje sie... nie wiem czy warto... caly czas mysle ze zostalo pare dni do spodziewanego okresu i nie wiem czy warto robic balagan w organizmie... teraz mam miesiaczki regularnie a pozniej znowu pewnie by sie wszystko rozregulowalo :(... co poradzicie??

Gość Warto czy nie
No jak sie kochalam to faktycznie bylo sucho... ale co to znaczy? :( a przezroczysty tez byl... ale to jakis tydzien wczesniej... co najmniej... a teraz od dwoch dni mam straszne humorki... zimno mi w nogi... czyli takie objawy jak przed okresem... ale kurcze ja nigdy wczesniej nie skupilam sie na tym na ile przed okresem lapia mnie te objawy :/... i teraz nie wiem... wlasnie dzwonil chlopak... zalatwil tabletki :0... ojej... co robic... :/ dodam ze to moj 29 dzien tylko ze jestem straszna panikara... :(

Sorry za literowki, troche sie przerazilam wypowiedzia Eveleyi i nie patrze co pisze. Koniecznie idz do genekologa!! Przeciez teraz tyle sie mowi o raku sutka, raku szyjki macicy, miesniakach. Malo tego!! Niemal po kazdym pierwszym razie kobiecie robi sie nadzerka!! Na 100kobiet 84 ja ma!! Trzeba to zaleczyc przeciez. Szok!!

Eveliyah nie obrazaj sie na nas, ale naprawde moglas sobie zrobic wielka wielka krzywde. Badanie jest naprawde do przejascia, zwlaszcza dla kobiety, ktora ma juz sex za soba. Poza tym przy pierwszej wizycie ginekolog wszystko tlumaczy. A badanie ktore widzialas to nie usg tylko mammgrafia. USG polega na tym, ze smaruja Ci piers zelem i jezdza po niej takim plastikiem - nie boli.

Ja uslyszy ile ma lat i ze nigdy nie bylas to zrobi Ci wierz mi. A powiedz mi w jakim miescie mieszkasz? Znajde Ci dobrego ginekologa i napisze namiary.

Ja uslyszy ile ma lat i ze nigdy nie bylas to zrobi Ci wierz mi. A powiedz mi w jakim miescie mieszkasz? Znajde Ci dobrego ginekologa i napisze namiary.

Gość to skąd wzięłaś postinor
bez recepty. może dostałaś coś innego- oszukali cie i w ciąży jesteś

Gość to skąd wzięłaś postinor
to weź se też tabsy bez recepty inne- jak masz dostęp, a cóż by ci głupi lekarz"doradził" sama wiesz najlepiej proponuję ci każdego lekarza omijać szerokim łukiem a tabletki zażywać wg., uznania heeh

Gość Warto czy nie
Ale ja mam go z apteki... termin waznosci 2008... ale jak sie ladnie poprosi to wszystko da sie zalatwic... poza tym pani farmaceutka zna nas z widzenia bo duzo i czesto tam kupujemy ... ale ja mam escapelle i ja sie bierze tylko 1 szt.

Gość taka poważna
całkiem serio jak ten postinor był niewiadomego pochodzenia- robią tera podróby różnych leków nie do odróżnienia, to możesz mieć kłopoty

Gość taka poważna
zmieńcie temat bo sie robi nerwowo

Gość taka poważna
a swoją drogą....czego lekarze czy farmaceuci by nie zrobili dla pieniedzy..... na szczęście nie wszyscy.....tak tak NA SZCZĘŚCIE !

Eveliyah - skoro piszesz, ze oczekujesz innej porady niz pojscie do lekarza, to przykro mi ale ja takiej nia mam dla Ciebie:( Chcialam Ci pomoc, ale w takim razie cofam propozycje, a Ty idz do zaprzyjaznionej apteki i zapytaj farmaceutke co z ta piersia moze byc. Moze da Ci jakas masc za 60zl albo cos.

Eveliyah - skoro piszesz, ze oczekujesz innej porady niz pojscie do lekarza, to przykro mi ale ja takiej nia mam dla Ciebie:( Chcialam Ci pomoc, ale w takim razie cofam propozycje, a Ty idz do zaprzyjaznionej apteki i zapytaj farmaceutke co z ta piersia moze byc. Moze da Ci jakas masc za 60zl albo cos.

Eveliyah to nie byly niemile wypowiedzi tylko zyczliwe i motywujace Cie do przebadania sie. Jestes mlodziutka! Tak nie mozna Slonce!

Gość Dzida5555
Czesc Kobietki :) dzis jestem w piatym dniu po Postim i dostalam krwawienia ale jest ono slabe i takie jak woda wiec to chyba nie okres? Mam teraz watpliwosci co to jest bo okres powinnam dostac planowo w wtorek ten co byl czyli by mi sie spoznil 3 dni. Mam bole lekkie jajnikow jak przy okresie ale to mi wyglada troszke inaczej... Ale i tak ciesze sie ze cos tam sie polalo ;) teraz bede czekac dalej co z tego wyniknie pozdrawiam :*

Droga Salmho----> mialaś racje. Dostałam w terminie.Tak jak mowilas ze mam sie go spodziewac w ciagu 2 tygodni. Ten to jest juz normalny- taki jak miałam zawsze. Dziekuje Cie za wszystko:* Caluje.I trzymam kciuki za was wszystkie.

Gość Dzida5555
Dzis mam drugi dzien okresu bo to jednak chyba nie popostinorowe krwawienie i nadal bola mnie na zmiane jajniki :/ zwykle bolaly tylko w pierwszym dniu... no i jeszcze nerki mnie rwa eh... ale coz lepsze to niz gdyby okresu nie bylo :) zniose kazdy bol. Pozdrawiam :)

Dzięki Salmah za odpowiedź jestem Ci bardzo wdzięczna. Dostałam okresu normalnego więc teraz niczym sie nie stresuje. Dzięki za tę stronke napewno sie przyda.