Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Olusia - skoro 25 dzien to bym nie brala i Tobie radze to samo. Zwlaszcza, ze nie doszlo nawet do wytrysku w Tobie.

Dziekuje tak samo poradziły mi dzis kolezanki na uczelni. Tylko ze mna to jest tak ze moje cykle dochodza nawet do 40 dni. Lekarz mowil ze to u mnie normalne. Mam podobno wydłuzona faze lutealna czy cos takiego i ustapi to w moim przypadku po dziecku. Czy to zmienia postac rzeczy?

Olusia, jesli masz wydluzona faze lutealna to znaczy ze masz owulacje w normalnym terminie ok 14 dzien cyklu. A wiec mialas dni nieplodne i nie masz sie o co martwic. Faza lutealna to faza od owulacji do nastepnego okresu:) tak wiec glowa do gory, jestes bezpieczna:)

Dziekuje Ci kochanie:) Czyli uważasz ze na 100% jestem bezpieczna? Słuchaj wolałam najpierw z Tobą pogadać bo wiesz brac taką bombe hormonalną to nie jest dobrze jeszcze np brać ją niepotrzebnie. Sama rozumiesz. Dziekuje:)

Bo gdyby cykl trwał 40 dni to to są jescze dni płodne prawda? Lekarz mi mowil ze brakuje mi hormonu który wywołuje miesiaczke dlatego przez jakis czas brałam luteina w kazdym cyklu od 16 jego dnia musialam ja przyjmować.

Olusia Ty masz owulacje ok 14 dnia. Faza lutealna jest przedluzona. No nie wiem jak Ci to wytlumaczyc. Najwazniejsze zebys pamietala ze w Twoim przypadku owulacja wystepuje w tych dniach co w normlanym 28dniowym cyklu. czyli ok 14-16 dnia. Masz przedluzona faze lutealna czyli czas od owulacji do okresu. Nie mozesz wiec liczyc sobie dni plodnych tak jak inni. U CIebie sa one miedzy 14 a 16 dniem!! Pamietaj o tym. Tak, uwazam ze jestes ezpieczna. Milego dnia:*

Dziękuje:) No w sumie to to jest logiczne bo skoro brałam luteinę od 16 dnia kazego cyklu to po to żeby skrócic faze poowulacyjną nie? Ja to tak rozumiem........

Tak!!!! Wlasnie o to chodzi:) Czyli juz wiesz, ze owulacje masz na 100% miedzy 14 a 16 dniem cyklu:) Tak wiec od chwili gdy bierzesz luteine masz dni nieplodne:) Pozdrawiam:)

Jesli o luteinę chodzi to naprawde jak dla mnie nie była skuteczna. Dopóki ją brałam było ok ale jak 3 miesiace temu ją odstawiłam to zaś to samo. Masakra.

Salmho--> normalnie czuje jakiś dziwny niepokój. Po ilu dniach mogę zrobić test?Po 6 od stosunku prawda?

Gość Agarka
Cześć dziewczyny! Mam pytanie zażywam tabletki any. Przyjmowałam jeż trzy dni, w czwartym dniu zapmoniałam, a w tym samay dniu współżyłam, niestety zapomnianą tabletke przyjęłam 18 godzin po czasie, a kolejna już normalnie. czy jestem w ciązy? czy mam przyjąć postinor? Od momentu stosunku minęło 36 godzin. Co mam zrobić!!!

Agarka - jak jest nazwa tych tabletek? Ktore to opakowanie? Czy po 18 godzinach przyjechas jednak ta tabletke? Czy nastepna wzielas o zwyklej porze?

Gość Agarka
Zażywam Microgynon. Kolejną tabletkę wzięłam o stałej porze. Już nie zapomniała.

A czy to Twoje pierwsze opakowanie czy juz bralas wczesniej te tabletki??

Gość Agarka
Biorę je już prawie dwa lata, bez przerwy.

No wiec sluchaj... Gdyby to bylo pierwsze opakowanie, to zapomniana pigulka w 4 dniu bylaby problemem, gdyz caly cykl nie bylby juz pewny. Jesli jednak bierzesz tabsy 2 lata to napewno w ciazy nie bedziesz, bo nie tak latwo przywrocic owulacje, zwlaszcza ze 3 tabletki z nowego opakowania juz wzielas. Mozesz spac spokojnie, jestes bezpieczna, zwlaszcza, ze tabletke z opoznieniem 6 godzinnym zaledwie (bo do 12 godzin nic sie nie dzieje jak sie zapomni, a Ty wzielas po 18) przyjelas i nastepna takze wzielas. Nietruj sie postinorem, bo nie ma takiej potrzeby, jestes bezpieczna:) Pozdrawiam i sciskam cieplo. Olusia - tak po 7 dniach juz mozna robic test, ale czemu Ty sie schizujesz, Rybko wszystko jest ok:)

Gość Agarka
Salmah - bardzo Ci dziękuj, uspokoiłaś mnie, już wa dni nie jem, a bez kija do mnie nie podchodź. Jeszcze raz wielkie dzięki. :)

Hihi, to teraz zamien kij na otwarte ramiona i przytul swojego faceta, bo pewnie tez sie martwil razem z Toba:) Sciskam:*

Gość Agarka
wiesz co a on sie właśnie cieszył. Mamy w domu juz dwóch synów a on powiedział, że może byłaby to córeczka. Ale ja jakos nie pajam radością do kolejnej ciąży. Trudno, nie wyszło za drugim razem z córką. Mam w domu trzech facetów i jestem szczęśliwa, nie potrzebna mi juz żadan baba. Hihihi

Hihi, ja mam synka 8 letniego i chce miec kiedys corke ale nie wczesniej niz za kilka lat:) Buziaki!!

Gość Agarka
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Gość nojka
Mam mały dylemat i proszę o pomoc :).....Mianowicie chodzi o to: 1.04 dostałam okres , 11.04 rano kochałam sie ze swoim facetem i mieliśmy wpadke :/ a nastepnego dnia zażyłam postinor. Lekarz przepisał mi dodatkowo tabletki antykoncepcyjne(novynette) - bo zamierzam stosowac regularna antykoncepcje ....dość stresu:). Mamy pytanie bo czuje, że dostaje okres ( dzisiaj - 18.04)dostałam lekkiego plamnienia jasnobrazowego, ale wydaje mi sie ze juz jutro moze wystąpic normalne krwawienie ( bo mam wszelkie objawy przed miesiączkowe) to czy mam rozpocząc branie pigułek.........????? bo nie wiem czy to nie objaw po postinorz:( bo okres normalnie wypadałby na 28.04 ale wiadomo, że po zażyciu postionoru można dostać z opózniniem lub wcześniej.............są teorie , ze lepiej od nastepnej miesiaczki rozpoczac , ale slyszlam , ze niektore dziwczyny braly wlasnie od razu( i nie mialo to wplywu itp).........jestem w znaku zapytanie :/ bo z jednej strony nie chce czkeac od nastepnej( bo nie widomo ile to potrwa , a wiadomo co sie z tym wiaze.........stres uwaznie itd) ehhhhhhh Prosze o opinie!!!!!!!!!!! Z góry ślicznie dziekuje

Gość misia123
Mowiac ze mieliscie wpadke masz na mysli kochanie sie bez prezerwatywy i wytrysk do srodka w Ciebie tak?

Gość nojka
tak, dlatego poszłam do ginekolga i przpisał mi postinor - tym bardziej , ze mialam w dni plodne, wiec szansa na zaplodnienie byla duza:/.........a przy okazji poprosilam zeby przpisla mi tabletki anty:)

Gość Dzida5555
Hej kobietki! mam ytanie jak dlugo moze sie spozniac okres drugi po postinorze (zakladajac ze to co po nim mialam to byl okres)? bo ja jestem dzis w 28 dniu cyklu, niby bola mnie piersi ale jakos inaczej i glowa mnie caly dzien rwala ale nie czuje sie jakbym miala dostac okres :( Salmah jak myslisz czy drugi moze sie spozniac? znowu ten stres wr... pozdawiam :*

Salmah pomocy dzis kochałam się w lesie ze swoim chłopakiem mam 4 dzień okresu. Mam go regularnie w tamtym miesiacu miałam 17 marca a w tym zaczał sie 16 kwietnia.Słuchaj czy moglo dojść do zapłodnienia, ale musze podkreslić że nie doszło do wytrysku we mnie wyjął go czując jak zbliżała mu się erekcja. Ale czy przypadkiem płyn, który wydziela przes orgazmem nie zawiera plemników, które w rezultacie mogą spowodować ciążę? Czy w trakcie miesiączki na 100% nie zachodzi się w ciążę?? Proszę Cię o odpowiedź.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź...

Salmha--------> hurrraaaa!!!!dostałam okres!!!Równe 29 dni:) Nie myślałam że można sie tak cieszyć z okresu:) Dziękuje za wsparcie i teraz widze że totalnie spanikowałam. Łatwiej doradzać komuś w sprawie która nas bezpośrednio niedotyczy. Bo gdy z kolei sprawa dotyyczy nas to dygamy jak cholera:) Pozdrawiam kochane moje i trzymam kciuki. do Dzida 5555---> Kochana może się spóźnić i to bardzo dużo. Znałam przypadki co się spóżniał nawet 20 do 30 dni. Czyli cykl trwał około 50-60 dni. Tak miała moja kumpela. Pozdro i niczym sie nie martw. Czekaj spokojnie na okres.

do oaza---->Nie szalej kochanie:) 4 dzien okresu to dni niepłodne szcególnie że masz cykle regularne. Ja uważam że jesteś bezpieczna. Poza tym nie było wytrysku w Ciebie.Napewno wszystko bedzie ok.

Dzida - drugi okres po postinorze moze sie spoznic, organizm wraca do normy po postinorze nawet do pol roku, ale pierwsze trzy cykle moga byc najbardziej rozregulowane. Takze nie martw sie i czekaj na okres. Oaza - 4 dzien miesiaczki to moga byc juz dni plodne, wszystko zalezy od dlugosci cyklu, jednak u Ciebie sa cykle dluzsze z tego piszesz, wiec nie masz sie czym martwic. Plyn przedejakulacyjny rzeczywiscie zawiera juz tysiace plemnikow, ale po pierwsze mialas dni nieplodne, a po drugie nie doszlo do wytrysku, wiec ja bym sie nie martwila i nie brala postinoru. Uzbroj sie w cierpliwosc i okres bedzie. Olusia - ciesze sie razem z Toba:) A co do opoznien 50 dniowych, to masz racje, ale skoro wyspilo u Dzidy pierwsze krwawienie po postinorze, to watpie zeby musiala przyjmowac luteoine na wywolanie okresu. Raczej na dniach, choc moze z malym opoznieniem, ale dostanie okres bez klopotow.

Gość mjakmadziunia
nie wiem co mam zrobić. używamy z chłopakiem prezerwatywy a oprócz tego biorę diane 35 od sierpnia 2004 albo 2005, na początku było pól roku miesiąc przerwy, pół roku, miesiąc przerwy, ale przez ostatni czas brałam różnie, np miesiąc później 2 m-ce przerwy, albo 2 m-ce i miesiąc przerwy, teraz po 2 m-cach przerwy zaczęłam brać tabletki i jestem na 14, tzn dzisiaj wezmę 15, mam często kilku godzinne opóźnienia, ale to góra 3 h. wczoraj wzięłam punktualnie (o 22.00), kochaliśmy sie z chłopakiem (ok. 23 albo 24)i prezerwatywa sie zsunęła :( miałam wrażenie że trochę spermy zostało we mnie.. poszłam szybko zrobić siusiu.. umyłam sie.. i nie wiem co dalej, bo on jest bardziej przerażony ode mnie, i namawia mnie żebym wzięła pomena albo postinor. nie wiem co zrobić, zostało mi jeszcze 7 tabletek anty, i w 4-5 dniu przerwy dostaje okres. poza tym wyjeżdżam za 11 dni i boje sie ze wezmę pomena a później będą jakieś komplikacje, i będę musiała sie motać w Anglii, żeby sie wyleczyć w razie W.. Tych tabletek nie można chyba brać jak bierze sie normalne pigułki anty prawda?? proszę odpiszcie mi szybko