Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość Natti
hejka dzewczyny mam problem mielismy wpadkie podczas pierwszego dnia miesiaczki jaka jest mozliwosc zajscia wciaze plizka napiscie jak najszybciej ?? z gory dziekuje

Gość Marusia_
Szczerze ci powiem to bardzo mała.. Bo mówi sie, że podczas okresu jest mała prawdopodobnosc.. ale jakiś procent jest gdzie mozna zajsc.. ja czekam dalej na moją odpowiedz..1 pomóżcie!!

Gość ona 19 zdolowana
DZIDA555 ROBACZEK I SALMAH POWIEDCIE MI JESLI MAM MIESIACZKE I PREZERWATYWA PEKLA TO JAKIE JEST PRAWDOPODOBIESTWO ZE ZAJDE WCIAZE PROSZE ODPISCIE MI ? DZEKUJE

W czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze, wszystko zalezy od dlugosci cyklu. Jesli masz krotkie, to dni plodne zaczynaja sie wraz z miesiaczka. Odpowiedzi na inne zadane pytania znajdziecie w moich wczesniejszych postach. Przepraszam, ale nie mam juz sily poraz 60 odpowiadac na te same pytania. Chetnie sie tu udzielam, pomagam, sluze pomoca, ale kiedy poraz setny mam opowiadac to samo, to rece mi opadaja. Polowa osob nie czyta tego forum tylko pisze pytanie, ktore pojawia sie srednio raz w tygodniu i czeka na pilna odpowiedz. Pozdrawiam dziewczynki i zycze spokojnej nocy.

Salmah prosze odpisz na moje ..!! Mam problem .. mija już 2 tygodnie odkąd współżyłam z chłopakiem. W 33 h wzięłam jedną tabletkę Postinoru a drugą po 12 h później. Po 4 dniach miałam 4 dniowe krwawienie, na początku bardzo mnie bolał brzuch. Późniejh mnie bolały jajniki. Wczoraj byłam na solarium i bolały mnie jajniki.. !! Czytałam ,że gdy dostaje sie to krwawienie po zaży-ciu postinoru to to jest nowy cykl.. Tak to zawsze miałam okres jakoś 17-18 dzien w miesiącu. Dziś jest 6 maja. Mam okropne wątpliwości.. Boje sie. Mam 16 lat. Nie chce sobie spieprzyć życia. Od 16 lat można Postinor wziąść.. Ja ma głupie obawy że to nie pomoże ..ale mia łam krwawienie. A i musze jeszcze powiedziec że współżyłam z chłopakiem w ostatnim dniu okresu. na drugi dzień już nie miałam. Czy to zmienia postać rzeczy ? Prosze odpiszcie!!

Marusia - od pierwszego dnia krwawienia po postinorze liczy sie nowy cykl, tak wiec od niego licz sobie 30 dni bo chyba tyle trwal Twoj cykl skoro mialas zawsze w tych samych dniach. Bolami brzucha i jajnika sie nie przejmuj bo to standard po posti. Zaburzylas gospodarke hormonalna organizmu, ktory i tak jest bardzo mlody i jeszcze nie do konca dojrzaly. Nie wiem co prawda po co ktos przepisal 16letniej dziewczynie posti skoro kochala sie w dni nieplodne, no bo przy 30dniowym cyklu, koniec okresu to dni nieplodne. Reasumujac, w ciazy napewno nie jestes, ale bomba hormonalna jaka jest postinor napewno niezle namieszala Ci w organizmie. Nie zdziw sie jesli pierwsze meisiaczki beda wygladaly dziwnie, beda skape, nie przyjda o czasie, lub trzeba je bedzie sztucznie wywolywac. Tak niestety czasem sie zdarza. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze odpwoeidzialam na wszystkie pytania.

Dziękuje Ci Salmah :) Takiej odpowiedzi oczekiwałam. A Postinor dostałam po znajmości.. Wiesz zawsze trzeba sie zabezpieczyć :) Dziękuje bardzo i pozdrawiam :)

Gość ona 19 zdolowana
ale zrozum tio ze tiu jest 241 stron :))) i samej by ci sie pisac nie chcialo lecz jak chces zto suzkasz hehe ale ja na prawde oczebowalam i nie mialam glow szukac :( lecz dzis bylam u lekarza i powiedzala ze prawdopodobiestwo jest bardzoo male bo wszystko wyplynie mi lecz i tak dzekuje za odp :* >>>>salmah

Gość ona 19 zdolowana
ndch1920@tlen.pl

Gość Mala Marta87
Sluchajcie, ja ok 40h temu mialam stosunek z chlopakiem, to bylo kolo godziny 16. dzien wczesniej pomylilam melise z senesem babci i nastepnego dnia mialam biegunke przez ok 10h. 1,5h przed ostatnim wyproznieniem wzielam pigulke (yasmine), a pod wieczor wlasnie kochalam sie z chlopakiem. To byla moja 9 tabletka wiec miedzy 14 a 16 dniem cyklu. Pigulki biore regularnie. Mayslalam, zeby wziac Norlevo, bo moge miec dostep do niego, tylko czy jest sens. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze bede w ciazy. Mam 20 lat i tylko 32 h jak cos, zeby ie spieprzyc zycia, wiec prosze odpiszcie jaknajszybciej.

Marta - nie uwazam zeby istniala koniecznosc zazycia tabletki po. Po pierwsze bierzesz pigulki regularnie od jakiegos czasu, wiec owulacja jest wstrzymana, a po drugie jestes w drugim tygodniu brania pigulek, a wiec ryzyko mniejsze. Sperma bez obecnosci sluzu plodnego zyje w ciele kobiety tylko 30 minut. Tak wiec napewno juz dawno umarla, bo chronia Cie wczesniejsze pigulki, do wulacji nie doszlo. Spokojnie bierz dalej yasmin i nie martw sie, bo wszystko bedzie dobrze. Pozdrawiam.

Gość Mala Marta87
Dzieki, mam nadzieje, ze nic z tego nie bedzie... Pewnie masz racje, ale wiesz jak to sie mysli w stresie :( Pozdrawiam

Gość konik22
Ponistinor zazylam 5 godzin po stosunku,nastepna tabletke,zgodnie z ulatka po 12.Bylam jakies 2 tygodnie przed okresem,moze poltora tygodnia.Po zazyciu drugiej tabletki pojawila sie krwawienie,dosc obfite,wiem,ze jest to skutek uboczny.Ale czy krwawienie postinorowe moze swiadczyc,ze lek zadzialal????moze to mnie chociaz uspokoi...

Gość konik22
dodam jeszce,ze po wzieciu pierwszej tabletki (po 1 w nocy) na drugi dzien rano mialam brazowe plamienie,natomiast po zazyciu 2 tabletki juz normalne obfite krwawienie.A u wiekszosci wystepuja po 2 dniach albo i pozniej....

Mam pytanie. Czy któraś z Was jak brała postinor to miała bóle jajników ? bo ja własnie takie przeżywam tylko ze to juz ponad tydzien od zazycia jego.. cos jest nie tak ?

Gość czekolada099
ja juz 2 razy to brałam ale nie mialam zadnych skutkow ubocznych

Gość ona_ostróda
Witam! Nie wiem czy was to interesuje ale trafiłam do szpitala. Moja króciutka historia jest 2 str wcześniej. W każdym razie wszystko w porządku. Bo po tych 11 dniach krwawienia pojechałam na pogotowie, zapytać co jest. Wyszło, że musiałam zostać w szpitalu. Mamie powiedziałam, że nocuje u chłopaka (żeby jej nie martwić) i miałam nadzieje, że wypuszczą mnie dnia następnego. I na szczęście tak się stało. Pierwsze co - zrobiono mi test ciążowy, następnie morfologie i dnia następnego usg (takie przez pochwę, które pokazuje stan macicy i jajników). Zapisano mi Gravistat 250 i już po pierwszej tabletce moje 12-dniowe krwawienie ustało. Jestem happy :)

Gość ona_ostróda do czekolada
Ja tesh brałam 2 razy i nic nie miałam... Ale razu trzeciego nieźle mnie pokiereszowała (jeśli chcesz przeczytaj 2 str wcześniej)

Gość Dzida5555
A w szpitalu nie powiedzieli Ci co Ci było? Bo chyba kiedys jedna laska miala podobnie i to byla ciaża pozamacziczna czy poronienie, nie wiem nie pamietam :/

Gość o matko chyba mam problem
Nio witam:) Słuchajcie moje krwawienie ustało. Trwało 5 dni tak jak u mnie normalny okres. Nic mnie nie boli, nie ma żadnych skutków ubocznych. Czy myślicie ze wszystko w porzadku???

Gość Dzida5555
Ja mysle ze wszystko OK i nie bedzie z tego dzidziusia bo ja mialam bardzo podobna sytuacje do ciebie :) pozdraiwmaaaa

Gość alyyyyynka
postinor jadlam 5/6 maj i teraz mam jakies krwawienie okres normalnie mial byc 16.05 chodzi o to ze lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy to normalny okres czy krwawienie z odstawienia.mam wziasc 1 tabl. czy nie????

Gość DaVinci***
witam kobitki. dostalam okres i bardzo sie ciesze. tzn dostalam juz w czwartek a bardzo sie balam. teraz wiem ze mozna ufac tym tabletkom "po". polskim i nie tylko. jesli wezmie sie je w odpowiednim momencie i nie wpadnie sie nieswiadomie wczesniej albo pozniej to na 100% musi byc ok. a i nie panikujcie kochane jak okres troche sie spozni. zlota regula: PIERWSZY DZIEN KRWAWIENIA, PLAMIENIA(NAWET PO LEKU), JEST PIERWSZYM DZNIEM CYKLU!!! teraz juz w to wierze i zawsze bede o tym pamietac zanim zaczne sie martwic ze jeszcze nie mam okresu.poza tym postinor to tak duza dawka hormonu ze w naszym organizmie dziac sie moga rozne rzeczy. wiem, ze teraz jest mi latwo o tym pisac bo dostalam okres, ale jak jeszcze go nie bylo to staralam logicznie wyperswadowac sobie wszystkie glupie mysli. 3mam kciuki za wszystkie niepocieszone i mam nadzieje, ze wam tez sie ulozy.pozdrawiam:)

Gość DaVinci***
a wogole dziewczynki to tak sie wyedukowalam z tych nerwoe w trakcie czekania na okres o tych wszystkich postinorach, escapelle i norlevo ze chyba juz jestem expertem w tej dziedzinie hehe ALE SIE CIESZEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powiem szczerze ze troche mi pomoglo to czytanie ze nie jestem sama tylko w takiej sytuacji, wiec jak moge tez kogos podtrzymac na duchu to piszcie. bede tu zagladac od czasu do czasu. jeszcze raz pozdrówki:D

Gość MICHAŁ77797
PROSZE O POMOC! Przeglądałem już te forum by znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytanie ale niestety nic nie znalazłem więc postanowiłem pierwszy raz napisać... Opowiem wam moją historię... Moja dziewczyna (ma 16 lat) miała ostatnio okres 7 kwietnia. zakończył jej się bardzo szybko (jak nigdy) już 9 kwietnia. 14 kwietnia kochaliśmy się i niestety pękła nam prezerwatywa ;( Ratowaliśmy się postinorem który wzięła już 24h po stosunku a drugą tabletkę 48h od momentu stosunku czyli 24h po wzięciu pierwszej. 3-4 dni (już dokładnie nie pamiętam) miała okres ale bardzo mały, naprawdę tak mały że nie wiem czy to zasługuje by nazywać to okresem (o czym to może świadczyć?). W okresie od 20 kwietnia do 5 maja kochaliśmy się z 4-5 razy ale niestety 2 razy bez zabezpieczeń - choć wg mnie i tak było wszystko w porządku. Powinna mieć teraz okres 7 maja - nie miała. Doczytałem że po postinorze powinno się mieć miesiączke dopiero od tej niby miesiączki popostinorowej (przypominam że ona miałą bardzo małą tą miesiączke). Wypada, że powinna mieć właściwą miesiączke koło 15 maja ale przypominam że uprawialiśmy seks również po tabletce. Ona ostatnio jest często senna i uważa (nawet jej mama potwierdziła), że jej się przytyło w pasie. Z tego co słyszałem są to pierwsze oznaki ciąży... Co mam o tym myśleć? Jak powinienem jej pomóc? Co powinniśmy robić? Ona ma dopiero 16 lat, nie chciałbym popsuć jej reszty życia, bardzo ją kocham (mam 18 lat) i chce jej za wszelką cene pomóc. Zyjemy ciągle w stresie, nie wiemy co o tym myśleć i co robić. PROSZE O POMOC

Gość MICHAŁ77797
Czy możliwe jest to że ona jest senna przez to że ostatnio często pada? gdy pada ciśnienie jest niższe które powoduje senności... A większy obwód w pasie może wziął sie nie z powodu ciążu (w ogóle robi się więszy brzuszek już po połowie miesiąca?) ale z powodu zbyt dużej ilości wysokokalorycznych potraw? Postinor nam już znowu nie pomoże bo od naszego ostatniego stosunku minął już tydzień więc nic nam nie pomoże. W środe załatwie jej testy ciążowe i zobaczymy. Moglibyście mi napisac jak mogłaby się czuć młoda dziewczyna po połowie miesiąca która jest w ciąży? Czy możliwe jest to by miała okres tego 15-16 maja? PROSZE O POMOC

Gość DaVinci***
do MICHAŁ77797_ tak jak juz wczsniej pisalam pierwszy dzien krwawienia po postinorze jest pierwszym dniem nowego cyklu bez wzgledu na to czy krwawienie bylo obfite czy skape. zazwyczaj nazywa sie to plamieniem dlatego ze nie jest tak obfite jak normalna miasiaczka. poza tym postinor jest tak duza i inwazyjna dla organizmu dawka hormonu, ze termin miesiaczki moze sie przesunac. jesli ona miala dostac miesiaczke 15 maja wiec nic zlego na razie sie nie dzieje. postinor jesli jest prawidlowo przyjety tzn. w odpowiednim czasie daje 99% pewnosci (tak twierdzi lekarz). poza tym nieprawda jest, ze zupelnie na poczatku ciazy sie tyje. dziecko potrzebuje tyle zwiazkow od matki, ze w pierwszych trzech tygodniach mozna nawet schudnac:) nie chce tu prawic ci moralow ale jesli chodzi o ten stosunek po, ktorym twoja dziewczyna wziela postinor, to mozesz cyc pewny ze nie jest w ciazy. za reszte nie recze, ale badz dobrej mysli. pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Gość alyyyyyyyyynka
MIchaś ja rok temu jak bralam postinor to okres mi sieu spoznij 3 miesiace.. i tez w pasie mi sieu przybralo i w piersiach ale to przez to ze postinor to wielka dawka hormonow i mozna troszke przez nie przybrac. Proponuje zrobic test.wszystko wyjasni.Pre test proponuje bo jest najczulszy mysle ze nie masz sieu czym przejmowac.wiem ile to stresu i wszystkiego takze test was na pewno uspokoi

Gość MICHAŁ77797
DaVinci i alyyyyyyyyynka wielkie dzięki za wasze rady :) Alyyyyyynka naprawde nie miałas okresu aż 3 miesiące? Można wiedzieć ile Ty masz lat? 3 miesiące to bardzo dużo i rozumiem jak bardzo musiałas się bardzo stresować. Naprawde ąz nie mogę uwierzyć... 3 miesiące... Co do tych pre testów to rozumiem że to jest nazwa testów ciążowych tak? Mogłabyś mi napisać jaka jest mniej więcej cena testów ciążowych i ile kosztują te pre testy? Czy są one na receptce?