Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość niepewnosc
motylku i naprawde proponuje Tobie test z krwi w przychodni.to takie szybkie rozwiazanie.i pewne.i od razu ulga.zwlasza ze juz jestes tydzien od wpadki!!!napisz jak sie sprawy maja.

Gość mooootylek19
a nie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek testy i badania? - wiecie coś może na ten temat? "niepewność" cieszę się że masz to już za sobą :) napisz proszę jak przechodziłaś "krwawienie popostinorowe" - tak jak normalny okres? bo u mnie jest troche inaczej i nie wiem czy to normalne. zawsze przez 2 pierwsze dni strasznie bolało, a dół brzucha czułam tak jakby mi ktoś tam uwiesił 10 kg, a przy tym krwawieniu - brzuch bolał mnie 1 dzień dosyć mocno a teraz tylko delikatnie go czuje (dzisiaj jest 3 dzień krwawienia). Już nawet nie wspomne że zawsze przed okresem jakieś 10 dni zaczynały mnie boleć piersi, czym bliżej okresu tym mocniej a teraz nic :( czy to mi wróci do normy? że bede odczuwać zbliżający się okres jak dotąd? napiszcie proszę jak to było u Was.

Gość niepewnosc
motylku.... badanie z krwi mozesz juz robic smialo.docen polska sluzbe zdrowia.to naprawde skroci czas twojego stresu.moje krawaienie bylo dosc mocne przez pierwze 2dni.pozostale dni raczej skape.krwawienie brazowo-czerwone.bolu niestety nie pamietam.ale uczucie ociezalosci tak.moj nastepny okres byl czysta krwia.jak gdyby z kawalkami hmm... miesa... sorki za taki dosadny opis.zrob badanie z krwi po tym krwawieniu albo test z apteki za 2tyg.

Gość moniska1234
Hej. Postinor wzielam tydzien temu i przez caly tydzien boli mnie brzuch;/ Stresuje sie okropnie. Ile moze trwac taki bol?

Gość mooootylek19
ja jestem 9 dni po tych tabletkach, podbrzusze czułam cały czas :( aż w 6 dzień po nich dostałam krwawienie - pierwszy dzień to była masakra - tak bardzo bolało :( dziś jest 4 dzień krwawienia, rano już nie bolało w ogóle, po południu zaczęło boleć (już się martwiłam że znowu będzie męczyć) ale przeszło. Zauważyłam, że krwawienie teraz też zrobiło się skąpe - więc może będzie się kończyć. A teraz zaczynam czekać już na to następne - myślicie, że powinnam czuć jeszcze obawy i robić badania, czy powinnam być już raczej spokojna?

Gość boguska 34
Dziewczyny ratujcie nie wiem co mam myslec brałam tabletki miałam juz 3 okresy testy robiłam nedatywne ostatni test ok. 48 dnia po stosunku a po 8 tygodniach miałam usg i nie wykazało ciazy a teraz znów powinnam miec okres i jakos go nie mam fakt spóxnia mi sie tylko dwa dni ale ja juz panikuje dodam ze od tamtego czasu nie miałam mozliwosci zajscia w ciąże jak myslicie jakie jest prawdopodobienstwo ze od tamtego czasu jestem w ciazy ze miałam okres no i usg

Gość mooootylek19
myśle że powinnaś być spokojna, skoro robiłaś usg po 8 tygodniach i nic nie wykazało..... może to po prostu kwestia stersu lub innych podobnych czynników. trzymaj sie cieplutko

Gość moniska123
Boze niech ten bol sie wreszcie skonczy bo mam wrazenie ze tego nie przezyje....

Gość niepewnosc
do boguska: nie masz sie czym martwic serduszko:)wszystko jest w porzadku.ciaza to nie znikajacy punkt zeby raz pojawiac sie na usg a raz znikac:)masz stres za soba:) do motylek: czy moge spytac jakim sposobem udalo sie Tobie zdobyc postinor tak szybko?tzn jesli mozesz napisac:) do moniska: opisz dokadniej swoj przypadek:ktory dzien cyklu?po jakim czasie tabletki?glowa do gory:)

Gość mooootylek19
to wszystko się tak szybko działo a ja chyba byłam w szoku że w ogóle jestem w takiej sytuacji :( było ok 21 więc teoretycznie wszystkie gabinety pozamykane, ale wiedziałam, że musze zdobyć te tabletki chodźby nie wiem co. Zaczelam szukać na internecie jakiś dyżurnych przychodni - czegokolwiek. Znalazłam gabinet prywatny-całodobowy, zadzwoniłam czy moge przyjechać po recepte i w sumie tak to wyglądało. Pojechałam z moim facetem-byłam tak roztrzęsiona że sama nie dałabym rady prowadzić. Wzięłam szybko receptę, poźniej kwestia znalezienia apteki dyżurnej i tyle. U mnie już krwawienie się skończyło, trwało jakieś 3-4 dni. Myślicie że to, że było krócej niż zawsze (5-6 dni) może coś oznaczać? :(

Gość moniska123
Postinor wzielam pierwszy raz ponad miesiac temu - odczuwalam wtedy tylko zwykly bol brzucha przez gora 3 dni a okres dostalam normalnie. Niestety po miesiacu znow przydarzylo sie to samo;/ (mniej wiecej 2tyg po zakoczeniu okresu) nie bylismy pewni z moim facetem czy sperma nie przedostala sie na zewnatrz - mimo ze gumka byla w 100% cala i nie spadla to jednak znalazlam na zewnatrz "cos" co wygladalo jak sperma - dlatego znow wzielam Postinor. Wzielam go w sobote 30 sierpia ( dosc szybko bo jakies 2 godz po stosunku) i od tamtej pory boli mnie brzuch - codziennie;/ Dzis juz troche mniej niz ostatnio ale nadal boli... Dodam ze studiuje i jestem w trakcie waznych egzaminow wiec czuje sie jakbym stres miala pieciokrotnie wiekszy niz zazwyczaj a to pewnie tez sie odbija na moim organizmie....

Gość Martula07
A ja mam jedno zasadnicze pytanie, od kiedy powinno się liczyć cykl? Czy od ostatniej, normlnej miesiączki czy od krwawinia, które wystąpiło po postinorze??? Będę wdzięczna za odpowiedź

Gość Anna__636
Dziwczyny mam pytanie..Może kóraś też tak miała.. mam wszystkie obiawy ciąży a test już 4-y raz z rzędu wyszło że w ciążynie jestem.kupuje drogie testy..licze ze dobre. jeden lekarz mówi ze jestem a drugi że nie.. czy ja mam doczynienia z debilami?????prosze o odpowiedz

Gość pomocna30
jakie objawy masz jakie badania robiłas jaki wiek ciazy podejzewasz napisz cos wiecej moze cos doradzimy

Gość moniska123
PIsalam juz ale chyba nikt tego nie przeczytal... Postinor wzielam pierwszy raz ponad miesiac temu - odczuwalam wtedy tylko zwykly bol brzucha przez gora 3 dni a okres dostalam normalnie. Niestety po miesiacu znow przydarzylo sie to samo;/ (mniej wiecej 2tyg po zakoczeniu okresu) nie bylismy pewni z moim facetem czy sperma nie przedostala sie na zewnatrz - mimo ze gumka byla w 100% cala i nie spadla to jednak znalazlam na zewnatrz "cos" co wygladalo jak sperma - dlatego znow wzielam Postinor. Wzielam go w sobote 30 sierpia ( dosc szybko bo jakies 2 godz po stosunku) i od tamtej pory boli mnie brzuch - codziennie;/ Nadal boli i zauwazylam jakies plamienie. Myslalam ze to moze okres ale niestety jeszcze nie... ;/ Jakies sugestie/rady?

Gość Prolaktyna
Tak jak i wikszosc z Was albo i wszytskie zmuszona bylam wziac Postionor. Wrocilam wlasnie od ginekologa :( Po wykonaniu USG dopochwowo dowiedzialam sie,ze moj cykl zostal wstrzymany i na okres na razie nie mam co liczyc. Skierowal mnie na badanie z krwi na prolaktynę. Powiedzcie co o tym myslicie??? Moze miala juz ktoras podobny przypadek???

Gość niepewnosc
moootylku odezwij sie.co u Ciebie?robilas jakies testy?pozdrawiam

Gość misia123
Czy krwawienie po Postinorze daje jakas wieksza pewnosc co do nie bycia w ciazy? Czy mozna zrobic test ciazowy w trakcie tego krwawienia?

Gość niepewnosc
misia... test mozesz zrobic po 3 tyg od wziacia postinoru.taki z apteki.da wiarygodny wynik.jak rozmawialam z lekarzem o moich obawach zapytal czy mialam krawienie po leku i powiedzial ze to dobrze.i zeby od tego dnia liczyc teraz cykl.

Gość niepewnosc
pytanie: czy test z krwi wykonany po 6tyg od wpadki jest wiarygodny?czy mozna mu ufac?

Gość mooootylek19
cześć! byłam wczoraj na badaniach, odebrałam dzisiaj wyniki. HCG>2 - więce wynim ujemny :). Napiszcze proszę czy ten wynik moge traktować jako wiarygodny - badania robione 18 dni po wpadce.

Gość CHCE UMRZECCC
CZY JEST JAKAS DZIEWCZYNA KTOREJ PO ROKU CZASU ZACZELY WYCHODZIC SKUTKI UBOCZNE NP ZYLAKI? JA BRALAM RAZ POSTINOR I 3 X ESCAPELLE TO BYLO ROK TEMU I 2 LATA TEMU A TERAZ MAM NUDOSCI BRAK MIESIACZKI I WYSKCZYL MI ŻYLAK JESTEM ZALAMANA

Gość Monikuniasisunia
Hi. Postinor duo brałam raz, (po 30 godzinach od pęknięcia prezerwatywy), zadziałał, co prawda miesiączka opóźniła mi się znacznie, około 3 tygodni(!!). Nie warto się stresować tylko przejść się do np. Rossmana(tam bierze się z półki do koszyka, unika się rozgłosu...) i kupić 2 testy ciążowe. Pierwszy test zrobić 2 dni po zażyciu. a drugi dla pewności po tygodniu. Zawsze tak robię. Testy zawsze były negatywne. Po postinorze czułam się b źle. Uboczne efekty u mnie to była bolesność piersi, brzucha, było mi też niedobrze. Najważniejsze to nie zwrócić tabletki. Tylko o to się martwcie. (Zazwyczaj zażywam norlevo, mniej więcej dwa razy do roku jeśli jest potrzeba, nigdy bez poważnej przyczyny. Wcześniej byłam wiele lat na normalnych pigułkach więc nie musiałam się stresować pękniętymi prezerwatywami, ale i cilest i mercilon i inne pigułki źle na mnie wpływały). Wolę więc raz w roku być zmuszona do zażycia norlevo (W Holandii i Belgii po ok 15 euro) niż być cały rok na pigułkach i miec skłonności samobójcze. A niestety taki efekt uboczny miała na mnie hormonalna antykoncepcja. Pozdrawiam. Nie bójcie się.

Gość mooootylek19
proszę napiszcie czy mogę być już spokojna? pozdrawiam

Gość blazi woman
KU PRZESTRODZE Dziewczyny, nie bierzcie tego dziadostwa! naprawdę można zajść w ciążę pozamaciczną i do końca życia płakać

Gość zek
Witajcie, postinor uo wziełam 13 godzin po feralnym i stosunku i nastepną tabletkę 12 godzin później. Ządne krwawienie nie wystapiło dlatego po 12 dniach zrobiłam test. Wyszedł negatywny, ale jakos jeszcze mnie to nie uspokoiło. Okres dostałam z 3 dniowym poślizgiem, ale trwał zaledwie dwa dni. I co Wy na to bo ja nadl mam stracha mimo tego, że lekarz mówił, że tak może być;(

Gość Do ZEK
Jeżeli masz jeszcze wątpliwości wykonaj ponownie test, tak dla uspokojenia siebie :)

Gość czajkaaaaaaaa
witam wszystkich:(mam nadzieje ze to forum nadal dziala:( ze ktos mi pomoze i odpowie na moje ptanie: Czy test bhcg z krwi moze sie mylic?wynik

Gość czajkaaaaaaaa
wynik