Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość monikkaaa
czesc szaninka moj naturalny kolor włosow to ciemny popielaty blond,oczy niebieskie wpadajace w szary,cera jasna,najpierw opalam sie na czerwono dopiero pozniej skora zamienia sie w kolor brzoskiwniowy,brwi i rzęsy ciemne ale nie czarne aktualnie mam wlosy brazowe ze slonecznym balejazem co moglabys dopradzic?

Gość psychiczna17
miałam kiedyś blond włosy i użyłam szamponu timotei z henną i zrobiły sie rude!!!!!!! jak mam je w naturalny sposób rozjaśnic?????? proszę o radę...

Gość psychiczna17
miałam kiedyś blond włosy i użyłam szamponu timotei z henną i zrobiły sie rude!!!!!!! jak mam je w naturalny sposób rozjaśnic?????? proszę o radę...

Gość gośkaaaaaaaaaa
witam serdecznie panie:)ja mam piwne oczka, ciermna karnacje i wloski bardzo ciemny braz prawie czarne i juz mi nudo w nich co mi poradzicie???

Gość gośkaaaaaaaaaa
witam serdecznie panie:)ja mam piwne oczka, ciermna karnacje i wloski bardzo ciemny braz prawie czarne i juz mi nudo w nich co mi poradzicie???

Gość FRUIT KISS
No to ja tez skorzystam z porady :) Jestem naturalna blondynka, naturalne wloski maja jasny blond, jestem cieplym typewm urody, jasna oprawa oczu, brwi jasno brazowe, piegi, opalam sie na czerwono, potem brazowieje. Ostatnio zrobilam sobie platynowe wloski i myje je regenalem. Co powiesz o mnie? Pozdrawiam

Gość szaninka do karolina new.
Mam nadzieję,że wszystko dobrze zrozumiałam ;-) Niestety ale żeby kolor wyszedł jednolity to musiałabyś poddać ię dekoloryzacji,bo to że kolor będie inny na odrostach i na tym rudym to jest pewne na 100%(no chyba że jakiś cud),ale dekoloryzacja to jest trauma dla włosów a, jak mówisz że przydałoby im się w zmocneinie to już całkiem odpada,na dodatek jak zrobi ci to jakis psedofachowca to może ci tak wypalić włósy ,że NIC innego nie pozostanie jak obcięcie (niestety autopsja ;-( to że nie wychodzi ci taki jasny blond jakbyś chciała może być spowodowane słabą farbą (bo nie każdemu np.z farbu Garniera bardzo barddzo jasny blond wyjdzie w rzeczywości taki kolor),poza tym może mieć bardzo słabo podatne włosy na farbe i po prostu trudno ona wnika we włosy. wyjścią są takie: 1)albo skorzystasz z prof.fryzjera(oni maja farby które nie nieszcza tak włosów ,ale mimo to ppotrafią baaaaaardzo rozjasnić włosy) 2)zastosujesz rozjasniacz(małe prawdopodobieństwo ,ze wyjdzie ci rudy)ale to tez bardzo niszczy i wysusza włosy,a poza tym gdyby ie nie pasował ten kolor i chciałabyc np.powrócić do naturalnego koloru to musiałabyś kilka razy farbować włosy żeby ten naturlany kolor jako tako wygląda(ale te rozjasniane i tak będa przebyskiwać) 3)możesz próbowac z innymi farbami ,aż trafisz na taką która rozjasni ci włosy(może spróbuj Safirę),ale to nie jest najlepsze wyjście 4)na twoim miejscu to w ogóle zrezygnowałabym z tego kolorku ,bo jeżeli dobrze zinterpretowałam twoją wypowiedx to nie będzie ci pasowała ,proponowałabym cos innego. Jeżeli chcesz skorzystać z mojej rady to napisz mi(niektóre rzeczy wypisałas wczesniej, wiem,ale tak żeby było po kolei i wiadomo o co chodzi): 1-naturalny kolor włosów 2-kolor brwi 3-kolor powiek (jasniejszy czy ciemnejszy do cery) 4-kolor oczu(dokładnie,albo napisz czy ciepły czy zimny) 5-kolor cery 6-kolor ust 7-ewentualnie jak się opalasz np.najpeiwr na czerowno/szybko/ trudno

Gość szaninka do monikiiii
napisz mi jeszcze jaki masz kolor powiek (jasniesjzy czy ciemnjeszy od cery) i kolor ust,czy masz piegi?. ale jak na razie to mogę tyle powiedziec że (nie wiem dokadnie jaki masz kolor ten brązpwy) ale wydaje mi się ,że brąz jest dla ciebie za ciemny (dobrze że rozjąsniłas go balejażem).

Gość szaninka do psychicznej17
na 8 str,wypisałam metody naturlanego rozjasniania włosów,myślę że ten kolorek powienien szybko się zmyc,mogę ci jeszce polecić szampon REGENAL z Welli (ale to może jak już ci ten kolorek troche zejdzie),możesz myć włosy też w szamponie przeciwłupiezowm lbo typu 2w1 (wypłukują kolor). A to jest jeszce jedna matoda na rozjasnienie: filiżankę sproszkowanego korzenia rabarbaru rozmieszać z gorącą woda i odrobiną soku cytrynowego aby otrzymac półpłynną papkę. Suchym włosom dobrze zrobi dodanie oleju lub żółtka Papkę nanieść pędzelkiem na umyte włosy nastepnie owinąc głowe czepkiem, folią itp. Dodatkowo okręcić głowę ciepłym ręcznikiem i trzymać 30-60 minut. Natsępnie spłukać. A tak w ogóle to dzieki za info bo tak sie zastanwaiłam czy ten szampon w ogóle działa czy tylko sboei napisałi że do brązowych włosów.

Gość szaninka do gośkiiiiiiiiiii
napisz mi jeszce jaki masz kolor brwi i czy sa one rzadkie/geste/normalne.i jeszce kolor powiek (jasniejszy czy ciemnjeszy od cery) A próbowałaś czerweni?Jan odp. to postaram się zaproponowac coś konkterneij.

Gość szaninka do Friut Kiss
mysleże to dobry wybór nie ma sensu u ciebie zmieniać drastycznie kolory włosów, ja proponowalabym ci zafarbować włosy na midodwy/bursztynowy blond a do tego zrobic pasemka w kolorzez słomkowego blondu. Myslę,że możesz tez popróbowaz z jasno miedzianymi kolorkami(nie na całą głowę ,ale jakieś pasemka albo ewentulanie spód włosów ,moga byc tez jasne brązy)

Gość karolinia.new
Szaninka, mam natruralny kolor włosów taki mysi, popielaty ciemny blond, jak byłam małodsza to miałam blond włoski. Kolor brwi, raczej taki braz, nie sa czarne i bardzo ciemne i sa takie dosc cienkie. Powieki mam ciemniejsze od cery. Kolor oczy zielony, jedno oko ma takie plami dosc widoczne zółte. Kolor cery-jak sie opalam to raczej na brazowo, ale mam kolor opalenizny raczej taki "brudny", dosc szybko sie opalam. I jak sie nie opalam to cere nie mam raczej bardzo jasnej tylko taka lekko opalona, raczej piegów nie mam, jak sie opalam, ale za to mam czasem naczynka popekane. To by było chyba wszytko :)

Gość szaninka do karoliny
Powinnaś wybierać ciepłe kolorki9paltynowy do nich się nie zalicza), jeżeli już tak bardzo zalezy ci na blondzie to moze byc jasno złoty(bo złoty wychodzi jak żółty) i beżowe,ale nie polecam ci ich na całą głowę bo to za jasne kolorki dla ciebie,raczej zastosuj je jako pasemka,takie refleksy we włosach tutaj 2 i 3 blond http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp Ja na twoim miejscu zafrbowałabym całe włosy na ciepły brąz(między jasnym a średnim),cos takiego MISTYCZNE ZŁOTO akbo jakis odcień jasniejszy od SLONECZNEGO BURSZTYNU http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/safira/tabela_odcieni.jsp i do tego zrobiła takie jasniejsze blond pasemka.

Mam niebieskie oczka,cere ciut jasniejsza od sniadej wlosy jasnawy braz szatynka,mialam pasemka blondu przez 2 lata ale denerwowaly mnie odrosty i zafarbowalam na braz,czekoladowy braz.Teraz chciałabym je troszke ozywic dodac refleksow ale fryzjerka mowi ze mi nic jasniejszego nie wyjdzie wiec co mam zrobic jaki kolor?jaki by mi najbardziej pasowal.mam malutka główke lekko wydluzona,jestem sredniej budowy ciala i 165 cm wzrostu.

Gość szaninka do Agusi
napisz mi jeszce jaki masz kolor brwi,dokładnie oczu(zimny czy ciepły),ust,powike(jasniejszy czy ciemnejszy od koloru cery). A czy ten czekoladowy brąz nie wyszedł ci raczej jak taki tak ciemny brąz że aż praktycznie wygląda jak czerń?

jak mozesz wiedziec jaki kolor wlosow bedzie mi pasowal skoro np. karnacji skory nie da sie opisac, np since pod oczami tez sa ronego koloru, i np ja mam ziemista cere, piwne oczy i bardzo ciemne obwodki oczu, a pasuje mi taki brudny ciemny blond, a nie zadne ciemne kolory.

Tak,ten braz na poczatku wygladal na czarny pozniej zmienial sie w orzechowy,chcialabym co jasniejszego

Tak,ten braz na poczatku wygladal na czarny pozniej zmienial sie w orzechowy,chcialabym co jasniejszego

Gość szaninka do skaa
jeżeli nie chcesz to nie korzystaj z moich rad,ja nikogo do tego nie zmuszam,ktos jest ciekawy co mu doradze to pisze i tyle. Czy z tego skorzysta czy nie jego sprawa.

Gość szaninka do agusi
napisz mi jeszce o tym kolorze pwoiek,jasniejszy czy ciemnjeszy do koloru cery, czy taki sam

Gość monikkkaaa
to znow ja ....moze przypomne czesc szaninka moj naturalny kolor włosow to ciemny popielaty blond,oczy niebieskie wpadajace w szary,cera jasna,najpierw opalam sie na czerwono dopiero pozniej skora zamienia sie w kolor brzoskiwniowy,brwi i rzęsy ciemne ale nie czarne aktualnie mam wlosy brazowe ze slonecznym balejazem co moglabys dopradzic? kolor powiek mam ciemnijejszy ,oczy podkrązone czesto sine (taka juz mam urode) piegów brak...a kolor ust...kurcze to trudne pytanie...no raczej normlany :) rozowe.......kolor włsow po wyjsciu od fryzjera rzcezczywscie byl za ciemny jak dla mnie ale teraz zmył sie i pozostał taki bursztynowy z pasemkami blond....mam zamiar zminic kolor bo wydaje mi sie ze w tym jestesm jakas bezbarwna no i te moje popielate naturalne odrosty zle wygladaja ale nie mam koncepcji wogole jaki kolor mi odpowiada.

Gość szaninka do agusi
Powiem ci że troche dzieny ten twój fryzjer bo co to znaczy że się nie da? Czyli jak zafrbujesz włosy na ciemny to zmnaczy raz na zawsze. Dac się da. Najlepij to oczywiście zrobić u prof.fryzjera,ale jeżeli chesz to zrobić w domu to wybierz kolor raczej o ton jasniejszy niż chciałbabyć uzyskać i zrób pasemka,potem jak już będziesz miała odrosty to znowu zrób pasemka ,chyba że znasz kogos kto mógł by ci zrobic balejaż to fajnie by wyglądało,tylko żeby pasemka były cieniutkie. Jednak możesz się liczyc z tym że farba mnie chwyci na twoje włosy i nic może z tego nie wyjść. a tak poza tym to z tego co wypisałas to osobiście proponowałabym ci garantową czern ,ale powinnas przed tym zafarbwoać henną brwi na czarno. Myslę też że mogłabyś spróbować z ciemnymi czerwnienami. TUTAJ MAHONIOWY http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/viva04/levelma/colorprodu/warm_red/nuancentabelle.jsp TUTAJ 44/44 I ewentualnie 55/55 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/ired_h2/index.jsp

ja również chciałabym zasięgnąć Twojej rady, jeśli nadal ich udzielasz, z tym, że ja wolałabym skontaktować się z Tobą listownie, gdybyś tylko mogła :) podałam swojego maila i jeśli wyrazisz chęć wyśle fotkę :) Pozdrawiam serdecznie

Gość szaninka do vectry
szaninka@interia.pl

Gość szaninka do monikiiiiii
Ja proponuje ci zafrbowac włosy na popielaty blond. cos takiego jak nr 7/89 ale ciemnejszy,taki ciemny popielaty/szary blond taki kolorek mają farby l'oreala ale niestety nie pamietam jak się nazywa http://www.wella.pl/hairdresser/products/ct_04h/hnuance03/hfashion03/index.jsp I jeżeli ci sie spodoba to możesz mieć tylko taki jednolity popeilaty kolor albo możesz dp tego zrobic też takie bardzo bardzo bardzo jasne blond pasemka ,proponuje takie bardzo bnardzo cieniutkie.

Gość malaaaaa
mam 15 lat. szaro-niebieskie oczy, ciemne rzesy i wyrazne brwi. wlosy ciemny blond wpadajacy w jasny braz. Chcialabym zrobic cos kolorem wlosow - moglabym prosic o rade ? mysle o szamponie koloryzujacym ale nie wiem sakd moglabym zasiegnac jakichs szczegolow. Chcialabym wlosy rozjasnic lub zabarwic na blondo-rudo.

Gość malaaaaa
mam 15 lat. szaro-niebieskie oczy, ciemne rzesy i wyrazne brwi. wlosy ciemny blond wpadajacy w jasny braz. Chcialabym zrobic cos kolorem wlosow - moglabym prosic o rade ? mysle o szamponie koloryzujacym ale nie wiem sakd moglabym zasiegnac jakichs szczegolow. Chcialabym wlosy rozjasnic lub zabarwic na blondo-rudo.

Gość malaaaaa