Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Potrzebowalabym mapy, aby odnalzezc sie w Twoich oczach... "przepraszam" Przepraszam, ze za dnia tylko ciemnosc dostrzec potrafilam. Przepraszam, ze kazda prosta wykrzywilam. Przepraszam, ze za dobro zlem odplacalam. Przepraszam, ze zawsze wiecej miec chcialam. Przepraszam, ze bledow w sobie nie widzialam. Przepraszam, ze wszystkich oprocz siebie zmienic sie staralam. Przepraszam, za zawisc, zazdrosc, oblude i klamstwo. Przepraszam, ze tak czesto policzki zraszalam lzami. Przepraszam, ze usmiechalam sie tylko czasami. Przepraszam, ze krzywdy chowalam zbyt dlugo w swej pamieci. Przepraszam, za dziwnosc, innosc i zatopienie sie w kontemplacje. Przepraszam, za nienawisc i dotkliwe ciosy. Przepraszam, ze moj chod po kamieniach byl bosy. Przepraszam, choc sama nigdy nie wybaczalam. Przepraszam, ze nigdy nie przepraszalam... jesli prawdziwa milosc gory przenosi to moja milosc do ciebie zmieni uklad planet... Kochasz go? - zapytala dusza. Az za bardzo - odpowiedzialo serce. Usmiech jest jak prad, tylko wiecej ciepla daje. A to taka perelka;* "Mowia ze keidy rodzi sie czlowiek z nieba spada dusza i rozpada sie na dwie czesci... Jedna z nich trafia do kobiety, druga do mezczyzny... natomiast cale zycie polega na odnalezieniu tej drugiej polowy... polowy swojej duszy... polowy samego siebie..." Twoj tata na pewno byl zlodziejem - skradl gwaizdki z nieba i schowal je w Twoich oczach;*" Gdybys byl jedna z moich lez nigdy bym nie plakala, bo balabym sie, ze cie starce. Milosc mozna porownac do wschodu slonca. kiedy sie budzi rano jest piekne, potem kroluje najdluzej jak potrafi, a na koniec zachodzi chowajac sie w sercu nieba. Niestety urokowi slonca przeszkadzaja chmury, ktore od czasu do czasu daja sie we znaki. Milosc jest jak wegiel - kiedy plonie - parzy. kiedy zgasnie - plami. Milosc jest ulotna... nie pozwol by sie zmarnowala... prawdziwa milosc jest jak duch...- kazdy o niej mowi, ale niewielu spotkalo sie z nia twarza w twarz... -a zatem czym jest milosc? - zapytal mistrza mlody uczen. -calkowita nieobecnoscia leku. - odpowiedzial mistrz, nie odrywajac wzroku od plotna. - a czego w zyciu najbardziej sie lekamy? - milosci - odparl ponowanie mistrz dajac tym samym mlodemu adeptowi sztuki wiele do myslenia... "kiedy mowisz do Boga to sie modlisz. Gdy Bog mowi do Cieie cierpisz na schizofrenie" "zlap mnie za reke i nigdy nie puszczaj..." "przyjaciele sa jak ciche anioly, ktore podnosza nas gdy nasze skrzydla zapominaja jak latac" "ja juz znalazlam swoj skarb, ale zaden klucz nie pasuje" zycie ma smak czekolady. akurat gorzkiej nie lubie. -spotkalam dzis milosc... -i co ci powiedziala? -przepraszala, ze nie zawsze trwa do konca. -plakala? -plakala, bo czesto rani. -krzyczala? -krzyczala, ze nie jest zawsze piekna. -smiala sie? -smiala sie, bo umie z siebie kpic. -zalowala czegos? -zalowala, ze ludzie nie zawsze traktuja ja powaznie. -byla zla? -zloscila sie ze czasem w nia watpimy. -cieszyla sie?> -cieszyla sie, ze tak czesto jej szukamy. i co ci jeszcze powiedziala? -powiedzia;la, ze nie jest dla mnie... nie przegrywa ten co upada, tylko ten co nie chce powstac... Odwrocilem sie aby powiedziec Bogu o rozpaczy w jakiej pograza sie swiat, ale niestety Boga tam nie bylo... Mozecie smiac sie ze mnie ze jestem inny, bo ja sie smieje z was ze jestescie tacy sami. czasem kochac, znaczy dac odejsc tej drugiej osobie do innego czlowieka... "Uwierz" Uwierz w anioly Nawet, jesli ich skrzydla sa czarne... Uwierz w diabla, Chocby na jego rogach spoczywala plonaca aureola. Uwierz w slepa milosc I rownie slepa Nienawisc. Uwierz w slowa, z ktorych szydzi wiatr. Uwierz w strach. Uwierz oczom i spragnionym dloniom, obrazom pelnym barw i zakletego milczenia. uwierz w dotyk i glos, w muzyke i w cisze. Uwierz w tysiace codziennych spraw ktoregos dnia uwierz we mnie... czlowiek jest jak szklo. poznasz go gdy sie skaleczysz. w moim testamencie zapisze NIC osobie, ktora mysli, ze mam wszystko. Zycie jest jak pudelko czekoladek - nigdy nie wiesz na co trafisz. Jesli chcesz roz\smieszyc Boga to opowiedz mu o swoich planach na przyszlosc. Jesli kogos kochasz daj mu wolnosc. Gdy wroci zostanie z toba na zawsze. jesli nie wroci - nigdy nie byl twoj. czas nie leczy - on tylko przyzwyczaja do bolu... chcialabym byc twoja lza szczescia. Narodzic sie w Twoich oczach... splynac po twojej gladkiej twarzy... i umrzec na twych ustach... mowiles, ze zatraciles sie w milosic, teraz gdy juz jej nie ma powienienes odzyskac siebie. Zycie to boisko. tu nie kazdy gra czysto codziennie modle sie by twoje serce bilo -i nieszkodzi ze nie dla mnie... jestes drzwami ktore otworzylam, a potem przyciely mi palce... nie dyskutuj z debilem. najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doswiadczeniem nie ma znaczenia z kims sie ozenisz - nazajutrz i tak stwierdzisz ze to ktos zupelnie inny... kobieta moze uczynic milionerem tylko takiego mezczyzne ktory jest miliarderem. o milosci wiemy nieiwele. milosc jest jak gruszka... gruszka jest slodka i ma ksztalt. sprobuj zdefiniowac ksztalt gruszki... zabilam nadzieje... i choc podnislam ja i cucilam nie obudzila sie... myslicie ze duzo o mnie wiecie... wiecie tylko tyle i\le ja chce abyscie wiedzieli... mam jeszcze taki wiersz "aborcja oczami nienarodzonego dziecka" moge napisac tylko ze dlugie:)

Gość Lilluch
Niech się rozjaśnią dale mgliste Niech świat nie burzy się, nie sroży... O, byle ręce były czyste A reszta jakoś się ułoży… //Portishead// I stand on the edge of a broken sky And I\'m looking down, don’t know why And if I should fall Would you hold me Would you pass me by For you know I’d ask you for nothing Just to wait for a while

Gość serdunio88
I can fly //Potrafie latać but I want his wings //ale potrzebuje jego skrzydeł i can shine even in the darkness // Potrafię świecić nawet w ciemnościach, but I crave the light that he brings // Ale pragnę światła, które on niesie. revel in the songs that he sings //Rozkoszuję się śpiewanymi przez niego piosenkami... my angel Gabriel //Mój anioł Gabriel I can love // potrafie kochać but I need his heart // ale potrzebuję jego serca i am strong even on my own //Sama w sobie jestem silna, but from him I never want to part //Ale nigdy nie chcę się od niego oddzielić. he's been there since the very start //On istnieje od samego początku. my angel gabriel // Mój anioł Gabriel my angel gabriel // Mój anioł Gabriel bless the day he came to be // Błogosław dzień, który miał nadejść. angel's wings carried him to me // Skrzydła anioła przyniosły go do mnie... heavenly // Niebiański. i can fly // Potrafię latać, but I want his wings // ale potrzebuje jego skrzydeł i can shine even in the darkness // Potrafię świecić nawet w ciemnościach, but I crave the light that he brings // Ale pragnę światła, które on niesie. revel in the songs that he sings // Rozkoszuję się śpiewanymi przez niego piosenkami... my angel Gabriel // Mój anioł Gabriel my angel Gabriel // Mój anioł Gabriel my angel Gabriel// Mój anioł Gabriel Lamb- Gabriel

Gość paulina_2712
"Gdybym mogła uwolnić się od ciebie ale nie musiała cię stracić." "Albowiem miłość z natury swojej pragnie przyszłości." "Zakochałeś się w kimś, kto nie istnieje." "Czy cokolwiek ma coś wspólnego z czymkolwiek?" "Jestem z gatunku tych o których się mówi Kim była ta kobieta?" "Chcę zasypiać przy tobie i robić ci zakupy i nosić za tobą torby i mówić jak bardzo lubię być z tobą ale oni wciąż każą mi robić głupie rzeczy." "I chcę się z tobą bawić w chowanego i dawać ci swoje ubrania i mówić ci że podobają mi się twoje buty i siedzieć na schodach kiedy bierzesz prysznic i masować ci szyję i całować ci stopy i trzymać cię za rękę i wychodzić razem żeby coś zjeść i nie obrażać się kiedy mi wyjadasz z talerza i spotykać się w barze i rozmawiać o tym jak minął dzień i przepisywać na maszynie twoje listy i przenosić twoje pudła i śmiać się z twoich wariactw i dawać ci taśmy których nie słuchasz i oglądać wspaniałe filmy i oglądać głupie filmy i narzekać na programy radiowe i robić ci zdjęcia kiedy śpisz i wstawać żeby przynieść ci kawę i bułeczki i drożdżówki i chodzić do Florenta na kawę o północy i nic sobie nie robić kiedy podkradasz mi papierosy i nigdy nie masz zapałek i opowiadać ci program telewizyjny który widziałem poprzedniego wieczora i zabierać cię do okulisty i nie śmiać się z twoich dowcipów i pragnąć cię wczesnym rankiem ale nie budzić cię żebyś mogła sobie jeszcze pospać i całować twoje plecy i głaskać twoją skórę i mówić jak bardzo kocham twoje włosy twoje oczy twoje usta twoją szyję twoje piersi twoje pośladki twoją i siedzieć na schodkach paląc papierosa dopóki twój sąsiad nie wróci do domu i siedzieć na schodkach paląc papierosa dopóki ty nie wrócisz do domu i martwić się kiedy się spóźniasz i dziwić się kiedy jesteś wcześniej i dawać ci słoneczniki i chodzić na twoje przyjęcia i tańczyć do upadłego i przepraszać kiedy nie mam racji i cieszyć się kiedy mi przebaczasz i oglądać twoje fotografie i żałować że nie znam cię od zawsze i mieć w uszach twój głos i czuć dotyk twojej skóry i wpadać w panikę kiedy jesteś zła i jedno twoje oko staje się czerwone a drugie niebieskie włosy opadają ci na lewą stronę a twarz ma orientalne rysy i mówić ci że jesteś wspaniała i tulić cię kiedy się boisz i obejmować cię kiedy ktoś cię zrani i chcieć cię kiedy poczuję twój zapach i obrażać cię dotykiem i kwilić jak dziecko kiedy jestem obok i kiedy jestem daleko i ślinić twoje piersi i pieścić cię w nocy i marznąć kiedy zabierasz cały koc i dusić się z gorąca kiedy go nie zabierasz i wpadać w zachwyt kiedy się uśmiechasz i rozpływać się ze szczęścia kiedy się śmiejesz i za nic nie rozumieć dlaczego myślisz, że cię odrzucam i dziwić się jak coś takiego mogło przyjść ci do głowy i zastanawiać się kim jesteś naprawdę ale i tak cię akceptować i opowiadać historię o zaczarowanym w anioła leśnym chłopcu, który z miłości do ciebie przeleciał ocean i pisać dla ciebie wiersze i zastanawiać się dlaczego mi nie wierzysz i odczuwać uczucia tak głębokie że brak słów żeby je wyrazić i chcieć kupić ci małego kotka, o którego będę zazdrosny bo będziesz poświęcać mu więcej uwagi niż mnie i zatrzymywać cię w łóżku kiedy musisz wyjść i płakać jak dziecko kiedy w końcu sobie pójdziesz i tępić karaluchy i kupować ci prezenty których nie chcesz i odnosić je do sklepu i wciąż na nowo prosić cię o rękę, mimo że odmawiasz mi już któryś raz ponieważ ci się wydaje że mi na tym nie zależy chociaż zależy mi bardzo od kiedy zrobiłem to pierwszy raz i potem włóczyłem się po mieście które wydawało się puste bez ciebie i chcieć tego czego ty chcesz i wiedzieć że zatraciłem się cały i mimo to wiedzieć że przy tobie jestem bezpieczny i opowiadać ci o sobie najgorsze rzeczy i dawać ci to co we mnie najlepsze bo jesteś tego warta i odpowiadać na twoje pytania chociaż wolałbym tego nie robić i mówić ci prawdę kiedy wcale tego nie chcę i zachowywać się uczciwie dlatego że wiem że sobie tego życzysz i gdy myślę że wszystko skończone czepiać się ciebie przez króciutkie dziesięć minut zanim na dobre wyrzucisz mnie ze swojego życia i zapomnieć kim jestem i próbować być bliżej bo pięknie jest uczyć się ciebie i warto zrobić ten wysiłek i mówić do ciebie źle po niemiecku i jeszcze gorzej po hebrajsku i kochać się z tobą o trzeciej nad ranem i jakimś cudem jakimś cudem jakimś cudem opowiedzieć ci chociaż trochę o / nieprzepartej dozgonnej przemożnej bezwarunkowej wszechogarniającej rozpierającej serce wzbogacającej umysł ciągłej wiecznotrwałej miłości jaką do ciebie czuję." "Nie mów mi nie nie możesz mówić mi nie bo to wielka ulga kochać się znowu i leżeć w łóżku w objęciach i czuć czyjś dotyk i pocałunki i być wielbionym i serce ci drgnie na dźwięk mojego głosu na widok mojego uśmiechu czując na szyi ciepło mojego oddechu i serce będzie ci biło szaleńczo kiedy zechcę cię zobaczyć i od pierwszego dnia będę kłamać i wykorzystywać cię i rżnąć cię i złamię ci serce bo ty pierwsza złamałaś moje i z każdym dniem będziesz mnie mocniej kochać aż nie udźwigniesz tego ciężaru a twoje życie będzie należeć do mnie i umrzesz samotna bo wezmę co zechcę i odejdę nie dając ci nic ono jest tutaj, zawsze tutaj było życie którego nie możesz się zaprzeć pieprzone życie pieprzone życie pieprzone życie straciłem cię teraz." "Jest coś bardzo upokarzającego gdy pożąda cię ktoś tak pijany że nie widzi na oczy." "Siedzisz mi w głowie tak jak potrafią tylko nieobecni." Sarah Kane.

Gość jeny 21
,,Nigdy- rzekła- nie mam bardziej napełnionego serca wielkością Boga ja wpośród cichej, pogodnej nocy,krociami gwiazd i poważnym blaskiem księżyca oświeconej.Wspomnienie zeszłych osób i myśli o przyszłym życiu mnie natychmiast zajmują." ,,Szczęśliwą jest rzeczą w życiu być kochanym. Ale ja dokładam, że kochać jest już szczęściem, może nawet pierwsze przewyższającym. Kiedy kto bardzo kocha, tym samym myśli, dusza, serce jego są zajęte. Żadna godzina nie jest obojętną, dnie jak najmilej sa napełnione tym jedynym zajęciem, tą jedyna myślą, jak by los ukochanego sobie jestestwa nie tylko w ważnych, ale i w najdrobniejszych okolicznościach uszczęśliwiać i przyozdabiać. Te małe codzienne starania, przyjemności, przysługi są dla serca tym,czym są kwiaty w naturze. Życie słodzą i ubarwiają, tak jak kwiaty stroją i umilają krainę, i jeśli nader miło jest odbierać je od kochającej osoby, tysiąc razy jest milej krociami je sypać na ulubiony cel swego kochania." ,,Malwina czyli domyślność serca." Maria Wirtemberska

Gość Moni eM.
Mam pytanie: Czy ktoś wie do kogo należy cytat, który umiesciła tutaj Lisa ("cociaż pogodziłam się z tym, że mnie odtrącił, to jednak moje serce nadal się buntuje, szukając wyjścia...zaspokajając tęsknotę-wypatrywałam go w każdym autobusie.")

Gość SzaraDusza
-"Jak Tam Twoje Serce..?' -"Dobrze Tylko, Że Jest Trochę Nadłamane"

Gość Mdzia*
mozemy porozmawiac o twoich problemach ale nie zycze sobie zebys plakal.. -masz cos na twarzy -co? -milosc mojego zycia when you see a shooting star.. jestes 10 najnudniejszymi osobami jakie znam.. Jeżeli budzisz się w poniedziałek i nie boli cię głowa znaczy, że jest to środa Śnieg jest tak cichy, miękki i zimny, jak obojęność ludzi Mocniej wtuli się w koc W czarnej godzinie Nie policzy tych łez Zostały w kinie i z gry w klasy pare: Albo skromniej: zabil nas bo bylismy winni jego smierci. gdybyz mozna bylo zucic sie na lozko i zasnac na pare lat Przezroczysty wieloscian ktory powoli nabiera form w ciemnosciach-pomyslal gregorovius-Teraz ona powie to, a za drzwiami nastapi tamto...tyle ze nie wiem ani co to jest to ani co tamto Ale obiecuje ci cos: pomysle o tobie w ostatniej sekundzie, aby byla jeszcze bardziej gorzka. Mozesz mi wierzyc ze nie beda mnie wyciagali hakami z wody. Zdechne na skret kiszek, na azjatycka grype albo na peugota 403. bez slow dojsc do slowa, bez swiadomosci rezonujacej uchwycic gleboka jednosc. od czasu slowa umarlych pokrywaly sie z myslami zywych.

Gość Mdzia*
sorki wczesniej nie cale przepisalam pozdrawiam "od czasu do czasu slowa umarlych pokrywaly sie z myslami zywych"

\' Wspomnienie Twojego radosnego uśmiechu rozjaśnia nawet najbardziej ponury dzień...\' \' Na czas Twej nieobecności Bóg zesłał mi pocieszenie w postaci największego ze swych podarunków - prawdziwego przyjaciela...\' \' Chciałbym usłyszeć Twój słodki głos, który przynosił mi tyle radości...\' \' Wrócę po Ciebie. Obiecuję.\' \' Przypuszczam, ze pod maską opanowania kryje się czułe i kochające serce...\' \' Któregoś dnia, jeśli Bóg pozwoli, poznacie się...\' \' Jestem przekonany, że Twój wdzięk skruszyłby pancerz jego powagi...\' \' Wciąż karmię się nadzieją, że któregoś dnia, w miejscu lepszym od tego, snów spotkamy się...\' \' Lecz gdy się rozstawaliśmy, widziałem w Twych oczach cień kobiety, którą się staniesz...\' \' Modlę się, by mężczyzna, którego sobie wybierzesz naprawdę wart był takiego skarbu...\' \' Z jednej strony chciałbym Cię jak najdłużej chronić od złego, z drugiej jednak pragnę, być ujrzała ten dziwny świat i otworzyła oczy ze zdumienia...\' \' Być może nadejdą kiedyś czasy, gdy będziesz musiała stawiać czoło życiu bez mej miłości...\' \' Jeśli będziesz kiedyś patrzeć w przeszłość, proszę, nie myśl o mnie źle...\' \' Wszystko co robiłem, nawet rzeczy złe czy niewłaściwe robiłem z miłości do Ciebie...\' \' Przez ostatnie lata przelewałem wszystkie namiętności w muzykę, choć tak naprawdę chciałem przelać je właśnie właśnie w Ciebie...\' Teresa Medeiros \'Anioł\' \"Pęka szlachetne serce. Dobrej nocy, słodki książę: Niech aniołowie śpiewają Ci do snu!\" William Shakespeare

Gość Lisia
hehe tak ja dodałam ten "cytat"...kiedyś sama go napisałam, jakieś 3 lata temu - nie pamiętam dokładnie... - mam słabą pamięć ;p ale bardzo się cieszę, że komuś te słowa pod-pasowały ;p :D

Gość buziaka
tak bardzo chciałam poczuć jak niebo płonie pod twoimi plecami.

Gość czarownica77
Ja wierzę,ja wiem,że upiory chodzą po ziemi.Pozostań przy mnie na zawsze-przybierz,jaką chcesz,postać-doprowadź mnie do obłędu,tylko nie zostawiaj mnie samego w tej otchłani,gdzie nie mogę cię znaleźć!O,Boże!Tego się nie da wypowiedzieć!Nie mogę żyć bez mego życia.Nie mogę żyć bez mojej duszy! (Wichrowe Wzgórza)

Gość cardia
Sama z sobą walczę do utraty tchu Sprzeczne we mnie każda myśl i każdy ruch Niespokojna dusza zrywa się co dnia Czasem boję się odkryć to, co w sobie mam Nie do wiary ile we mnie kobiet jest I tajemnic, które ciągle odkryć chcę Nie myśl sobie, że mnie bardzo dobrze znasz, Bo zaskoczę cię, gdy odsłonię drugą twarz P.Markowska "Kameleon" "Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli" P.Coelho

Gość brilamarthiel
Witam :) od dawna śledzę ten temat. Czas dodać coś od siebie :) " Ono, niedobry jest brak miłości i niedobry jej nadmiar.Ponieważ jeszcze nie wiem, czy cię kocham, to wciąż mam szansę nauczyć się, jak to robić, żeby tego uczucia było w sam raz. Aby było go tylko tyle, żebyś czuło się wolne i aż tyle, żebyś chciało być ze mną. Tylko tyle, żebyśmy oboje wiedzieli, że poza nami jest jeszcze mnóstwo innych rzeczy godnych uwagi i aż tyle, żebyśmy pojęli, ze te inne rzeczy będą piękniejsze, gdy bedziemy je razem poznawać. I żebyśmy się zawsze nawzajem słyszeli i mówili do siebie, patrząc sobie w oczy, a wchodząc do domu, zebyśmy głośno tupali, wtedy nasze nogi będą sobie mówić: "

Gość brilamarthiel
"... bedą sobie mówić- Tak, to ja, oto jestem" :)

Gość brilamarthiel
"Rzucamy się w ucoechy miłosne przede wszystkim po to, by je zapamiętać" "Uwieść kobietę, to umie byle dureń. Lecz umieć ją porzucić... po tym właśnie poznaje się dojrzałego mężczyznę" "Jak się panom wydaje, po co kobiety w ogóle starają się was usidlić? Tylko po to, by zranić i poniżyć swe koleżanki. Bóg włożył kobietom wserca nienawisć do innych kobiet, bo chciał, żeby ludzkość się rozmnażała" "Każdy ma prawo do swojego cienkiego wina, do swojej głupoty i do swojego brudu za paznokciami" "z ślubem czy bez, wbrew Bogu czy poza prawem, warto żyć tylko i wyłącznie po to, żeby mieć mężczyznę w łóżku" "lecz tak już jest, ze pragniemy miłości, nie wolności" "trudno przewidzieć, czym ludzie zechcą samych siebie przekonać, ze oto nadeszła miłość" "pamięć jest super, ale czasem- dla odmiany- lepiej zapomnieć" "najczęście do samobójstw dochodzi na wiosnę. Kiedy świat oddaje się miłości, jej brak najmocniej rani" "nawet moralnosć jest tylko kwestią czasu" "w seksie szukamy pociechy, gdy cierpimy na niedostatek miłości"

Gość brilamarthiel
"Rzucamy się w ucoechy miłosne przede wszystkim po to, by je zapamiętać" "Uwieść kobietę, to umie byle dureń. Lecz umieć ją porzucić... po tym właśnie poznaje się dojrzałego mężczyznę" "Jak się panom wydaje, po co kobiety w ogóle starają się was usidlić? Tylko po to, by zranić i poniżyć swe koleżanki. Bóg włożył kobietom wserca nienawisć do innych kobiet, bo chciał, żeby ludzkość się rozmnażała" "Każdy ma prawo do swojego cienkiego wina, do swojej głupoty i do swojego brudu za paznokciami" "z ślubem czy bez, wbrew Bogu czy poza prawem, warto żyć tylko i wyłącznie po to, żeby mieć mężczyznę w łóżku" "lecz tak już jest, ze pragniemy miłości, nie wolności" "trudno przewidzieć, czym ludzie zechcą samych siebie przekonać, ze oto nadeszła miłość" "pamięć jest super, ale czasem- dla odmiany- lepiej zapomnieć" "najczęście do samobójstw dochodzi na wiosnę. Kiedy świat oddaje się miłości, jej brak najmocniej rani" "nawet moralnosć jest tylko kwestią czasu" "w seksie szukamy pociechy, gdy cierpimy na niedostatek miłości"

Gość brilamarthiel
"Bóg wysłuchuje tych, którzy błagają o łaskę zapomnienia dla nienawiści, lecz głuchy jest na głos tych, którzy chcą uciec przed miłością" "Trzeba być niezależnym. Wszystko zaczyna się od takich właśnie drobnych uzależnień. Najpierw się ich nie zauważa, a potem człowiek nagle spostrzega, ze jest w sieci przyzwyczajenia. Przyzwyczajenia, które ma wiele nazw, jedna z nich to miłość. Nie trzeba sie do niczego przyzwyczajać, nawet do czyjegoś ciała" "Kto za wiele ogląda sie wstecz, łatwo moze rozbić się o coś lub runąć w dół"

Gość kaaska
"Na zadnym zegarze nie znajdziesz wskazowek zycia" Stanislaw Jerzy Lec "Bierz od swiata to, co ci daje, ale niedomagaj sie tego, czego ci dac nie chce. Natomiast prosic mozesz zawsze" Ali Ibn Abi Talib "Ten kto klamie w twoim interesie, bedzie klamal i przeciwko tobie " Edward Morgan Forster "Niektorzy mowia ze aby osiagnac sukces, trzeba wstwac wczesnie rano. Otoze nie - trzeba wstawac w dobrym humorze" Marcel Achard "Dla trimufu zla potrzeba jedynie, aby dobrzy ludzie nic nie robili" Edmund Burke

Gość oluchh
" czasami jedynym sposobem chronienia osoby ktora sie kocha jest trzymanie sie od niej z daleka" -prison break

Gość nieska
Matka Teresa: \"Miłość, aby była prawdziwa, musi kosztować, musi boleć, musi ogałacać nas z samych siebie.\" \"Nie dopuść nigdy, aby ludzie po spotkaniu z tobą nie odchodzili trochę szczęśliwsi. \" Éric-Emmanuel Schmitt — Oskar i pani Róża: \"(...) codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.\" \"Tylko dzieci potrafią zatknąć kij w piasku, uznać, że jest królową i obdarzyć go miłością.\"

Gość nieska
„Jej miłość do niego była tak żywa jak tego lata, kiedy się poznali. Aby tak mogło być, matka wyrzekła się życia. (…), aby namalować głowę, trzeba zrezygnować z całej postaci. Aby namalować liść, trzeba poświęcić cały pejzaż. (…) Moja matka nie wybrała liścia ani głowy. Wybrała mojego ojca i żeby uchwycić pewne uczucie, poświęciła cały świat.”

Gość brilamarthiel
Rzeczy zmieniają się wokół nas, zmieniają się także ludzie, którzy zniżają się do poziomu rzeczy, ale nie zmieniają się przyjaciele, co udowadnia, że przyjaźń to cos boskiego i nieśmiertelnego. Nauka miłości zaczyna się od pozostawienia czystej łazienki i cichego zamykania drzwi ze względu na drugiego człowieka Gdyby szczęście naprawdę polegało na braku fizycznych dolegliwości i braku trosk, to najszczęśliwszym stworzeniem nie byłby ani mężczyzna, ani kobieta, tylko amerykańska krowa

Gość brilamarthiel
nie zaprzyjaźniaj się ze mną głęboko za wiele będzie pożegnań bądźmy ze sobą lekko, ze swobodą gdy uściski rąk będą za trudne powiemy sobie miło: do widzenia i unikajmy rozmów kłopotliwych że tylko ty albo tylko my że nasza tajemnica nie używajmy żadnych górnych słów jak bardzo ciebie pragnę pokazywać nie chcę ile myślę o tobie też nie dam ci znać po co znikam i dokąd nigdy ci nie powiem tylko tyle przyjaźni by rozstać się bez żalu nie iść ramię w ramię nie razem spędzić lecz osobno życie przy pożegnaniu lekko podajmy sobie dłonie - łatwiej zapomnieć

Gość brilamarthiel
zanim przyjedziesz Od czekania na ciebie ciepło w tym pokoju, choć wiatr w nieszczelnym oknie firanką kołysze Niby wierzę w niepewne, lecz bardzo się boję rozmowy w cztery oczy z drwiącym głosem ciszy Kłębkiem wełny mierzona codzienna tęsknota rośnie mi pod palcami w swetra pajęczynę Wieczór z kocim pomrukiem o szyby się otarł, zostawiając mi w spadku bezsenne godziny I oczy trzeba zamknąć, i ręce rozłożyć, dopić zimną herbatę i zasłonić okno, i gadaniu zegara nie dać się zatrwożyć, i światłem zapalonym wypłoszyć samotność I znowu wyczekiwać twych kroków na schodach, i podrywać się z krzesła za każdym szelestem, lecz kiedy przyjdziesz - dłoń bez drżenia podać i beztrosko powiedzieć: "fajnie, że jesteś"

Gość brilamarthiel
zanim przyjedziesz Od czekania na ciebie ciepło w tym pokoju, choć wiatr w nieszczelnym oknie firanką kołysze Niby wierzę w niepewne, lecz bardzo się boję rozmowy w cztery oczy z drwiącym głosem ciszy Kłębkiem wełny mierzona codzienna tęsknota rośnie mi pod palcami w swetra pajęczynę Wieczór z kocim pomrukiem o szyby się otarł, zostawiając mi w spadku bezsenne godziny I oczy trzeba zamknąć, i ręce rozłożyć, dopić zimną herbatę i zasłonić okno, i gadaniu zegara nie dać się zatrwożyć, i światłem zapalonym wypłoszyć samotność I znowu wyczekiwać twych kroków na schodach, i podrywać się z krzesła za każdym szelestem, lecz kiedy przyjdziesz - dłoń bez drżenia podać i beztrosko powiedzieć: "fajnie, że jesteś"

Gość brilamarthiel

Gość brilamarthiel

Gość brilamarthiel
Przepraszam, nie wiem, czemu ten wiersz wkleił się tyle razy :/ "Koniec miłości nie daje o sobie zapomnieć. Nawiedza snami. Nawiedza ciszą. nawiedzani przez upiory, stajemy się jak one. Życie odpływa. Słabnie tętno. Nic cię nie rusza. Niektórzy to aprobują i twierdzą, że to leczy. To wcale nie leczy. Martwe ciało nie czuje bólu."