Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 alex

Co zrobi膰 aby rzuci膰 palenie papieros贸w

Polecane posty

Go艣膰 bratek
Nie pale od 6 miesi臋cy i jestem SZCZ臉艢LIWA. :-) Uwolni艂am si臋. Wygra艂am z tym cholernym na艂ogiem.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 papierosiaraaa
hej, ja tez chce rzucic i probowalam wiele razy ale jak tylko odtsawiam to nie moge wogole wyjsc do toalety a ostaatnim razem utylam 4 kg w 2 tyg a brzuch mialam jak w ciazy. sam pociag do fajek nie jest najgorszy bo to moge wytrzymac ale nie wyrabiam tego zastoju w przemianie materii, co na to poradzic? we wrzesniu ide na taki specjalny kurs odwykowy, podobno niezle tam strasza, mam nadzieje ze to pomoze ale problem przemiany nadal pozostaje. ziolka tez nie pomagaly, ratunkuuu. pale paczke dziennie od 10 lat, plywam i cwicze i coraz bardziej fajki mi dokuczaja... jak sie ratowac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shelby
Nie pal臋 od 22 stycznia, jestem happy, bo uda艂o mi si臋 Papierosiara, nie martw si臋 tyciem, najpierw rzuc palenie potem zajmiesz si臋 wag膮, ja tak zrobi艂am. Po rzuceniu fajek uty艂am 6 kg, zastosowa艂am drastyczn膮 diet臋 i wa偶e tyle ile wa偶y艂am wcze艣niej no i nie pal臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lilitka
srata tata, wszyscy wmawiaja ze tak latwo rzucic palenie. Nie raz rzucalam, najlepszym momentem byla choroba wtedy nie w glowie mi byly fajki, kiedy jednak poczulam sie lepiej zaraz zaczelam od nowa palic. Wiem ze to sie rodzi w psychice, bo kiedy jestem gdzies gdzie jest zakaz palenia to o niczym innym nie mysle tylko o tym co zrobic aby zapalic, tak jakbym slyszala taki wew glos, zpal, zapal, zapal. To jest silniejsze ode mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bratek
-Lilitka -rzuci艂am palenia z dnia na dzie艅.Wczesniej rzucalam ze 100 razy. Postanowilam ze od 1 stycznia 2005 koniec i dotrzymalam slowa. Mia艂am juz tego dosc ze gdy rano wstaje chce mi sie palic,ze te cholerne papierosy mna rzadza. Teraz jestem szczesliwa, do tej pory nie pale,choc nie twierdze ze jest 艂atwo.Lubilam palic, raczej kochalam.czasami mam ochote,a zwlaszcza gdy sobie troche popije,ale wiem ze nie moge i tego sie trzymam. Mam nadzieje ze juz nigdy nie zaczne. Palacze nawet sobie nie wyobrazaja jak 艣mierdza fajami,wyczowam to na kilometr. Jestem kobieta i nie chce tak smierdziec !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bratek
A i oczywi艣cie troche przyty艂am. Jad艂am wszystko co tylko mialam,ale najwazniejsze ze nie pale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bratek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bratek
a jak d艂ugo pali艂a艣 czy wspomaga艂a艣 si臋 jakimi艣 艣rodkami? pozdrawiam agata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikogo nie ma
czy juz tu nie zagladacie bo wszyscy przestaliscie palic?

Udost臋pnij ten post

Posz艂am z kole偶ank膮 na biorezonans.Zap艂aci艂am, posiedzia艂am z opask膮 magnetyczn膮 na g艂owie ok.15 min. Po wyj艣ciu nie mog艂am prowadzi膰 samochodu. Nogi si臋 ugina艂y. Kole偶anka nie wzi臋艂a od tej pory papierosa do ust. A ja wytrzyma艂am ok. 3 dni i pal臋 jak poprzednio. Mam s艂ab膮 wol臋 i to jest to. Pozdrawiam Palaczka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NIKA 55
Niepale juz rok i troche . rzucalam od sylwesstra do 1 maja do wejscia do Unii i udalo sie robilam to stopniowo tz. najpierw pszeszlam na tz. slomki i coraz mniej , narzucalam sobie dluzsze przerwy i jak doszlam do jednej paczki na tdzien to przestalam kupowac i udalo sie po kilku m_cach zapalilam trzy na weselu i znowu koniec i juz. Teraz nie cierpie dymu w kazdym miejscu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety palaczka
A ja ju偶 z 10 razy rzuca艂am i nic... :( jako艣 nie umie, nie chce, nie mam si艂y.. MO偶e ktos zna jaki艣 przepis w stylu; dwa skrzyde艂ka muchy, cos tam, cos tam zamiesza膰 wstawi膰 pod poduszke i ju偶 nie palisz?? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tabeks
Pali艂am ponad 32 lata. Pr贸bowa艂am r贸偶nych rzeczy. Mi臋dzy innymi akupunktury. Pomaga艂o na godzin臋. P贸zniej nadrabia艂am. Pali艂am wi臋cej. Co z tego, 偶e chcia艂am rzuci膰 skoro nie mia艂am silnej woli. W ko艅cu lekarka przepisa艂a mi Tabex. Wspania艂a rzecz. Stosowa艂am si臋 艣ci艣le do ulotki. Nie pal臋 od 9 lutego. Wierzcie mi: nie mam ochoty zapali膰. Nawet jak jestem w艣r贸d pal膮cych. Albo jak jestem bardzo zdenerwowana. To dzia艂a. Jest rylko jeden warunek: trzeba bardzo chcie膰 rzuci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TABEX POCZ膭TKUJ膭CY
Witam, Wczoraj kupi艂em tabex, od dzisiaj go bior臋. Podobno pi膮tego dnia ma mi si臋 odechcie膰 pali膰, ju偶 dzisiaj czuj臋 r贸偶nic臋. Jest jednak poewien objaw uboczny o kt贸rym nigdzie nie przeczyta艂em. Na twarzy non-stop mam banana numer 7 (skala od 1 do 7). Wi臋c jak najbardziej pozytywnie :) Zobacz臋 czy si臋 uda Pozdrawiam wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakiego banana
o czym piszesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TABEX POCZ膭TKUJ膭CY
banan= u艣miech :) 3eci dzie艅 bez papierosa !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 belcia
Witam, widz臋 r贸偶ne dane dot.Tabexu - czy mo偶na go kupi膰 bez recepty i ile aktualnie on kosztuje ? Na jutro jestem um贸wiona na biorezonans, ale jeszcze mi chodzi po g艂owie Tabex :)

Udost臋pnij ten post

Ja rzuci艂am, gdy zasz艂am w ci膮偶臋 :) Pewnego dnia - jeszcze nie wiedzia艂am o niej - wzi臋艂am ulubionego superlajta do ust, wci膮gn臋艂am dym i - PAW KOSMOSU. Od tej pory nie wzi臋艂am ju偶 do ust papierosa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysl膮ca o przysz艂o艣ci
witam wszystkich.ja pale juz od 6 lat ,zaczelam dosc wczesnie bo juz pod koniec podstaw贸wki ,teraz jestem na studiach,mam c贸reczke i nadal pale ale postanowilam to skonczyc ,zaczelam myslec-p艂ace za oszpecenie twarzy,w艂os贸w, za smr贸d i zero korzysci ,tylko same negatywy,zaczelam w koncu myslec o przyszlosci-jak ja bede wygl膮dac np.za 5 lat -cera 偶贸艂ta zeby 偶贸艂te-afe kto by chcia艂 na tak膮 laske patrzec dlatego z poczatkiem nowego roku akademickiego przychodze na swoj wydzia艂 calkiem odmieniona z guma w ustach.mam nadzieje ze mi sie to uda trzymajcie za mnie kciuki i mam nadzieje ze takim sposobem podsunelam komus motywacje.ludzie pomyslcie-p艂acicie za oszpecanie siebie ,a do tego za z艂e samopoczucie i za zatruwanie innych!!!czas z tym skonczyc od pazdiernika ,bo teraz nie dam rady mmam jeszcze wone i nie mam czym sie zaj膮c ale od zajec bede walczy膰!!!

Udost臋pnij ten post

Najwa偶niejsza jest motywacja-ja z moim facetem rzucili艣my z dnia na dzie艅 (ju偶 dwa lata nie palimy).Motywacja by艂a nast臋puj膮ca; zakup PS2-na raty,a wiedzieli艣my 偶e nie damy rady finsowo sp艂aca膰 rat i jara膰. Najlepiej znale藕膰 sobie jakie艣 hobby(zamiennik), kt贸re nas bardzo jara i ca艂膮 woln膮 kas臋 艂adowa膰 w to co艣. Satysfakcja gwarantowana a palenie zamienione na co艣 po偶ytecznego. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 faja le偶y
Wszyscy co pal膮 papierosy s膮 g艂upi beznadziejni i do dupy. Smierdza jak g贸wno i smr贸d sie za nimi ciagnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shila
ja tez sie zmagam z tym okropnym nalogiem. Po miesiecznej abstynencji nie wytrzymalam... Spalilam jednak tylko dwie paczki i zaczynam od nowa. Juz 3 dzien:) Czy sa jeszcze jacys abstynenci ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lenik
Po miesiacu to juz bym nie wr贸ci艂. Szkoda by艂oby mi tego czasu. U mnie to juz trwa kilak lat. Juz mnie nawet nie ci膮gnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂a艣nie nie
mam co zapali膰, a bardzo mi si臋 chce. Nie wiem jak ytrzymam, nie mam za co kupowa膰 papieros贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wlasnie
w艂asnie n ie - skoro nie masz za co to co sie martwisz?? Nie kupisz:) OJ cz艂owiek czasmi tak nisko schodzi przez te fajki:( straszny na艂og. Ludzina zasilkach ledwo utrzymujacy roidzine a palacy 2 paczki dziennie straszne nie?? A wiecie co wam jeszcze napisze...zaobserwowalam ze osoby ktore palily a rzucily maja mniej tolerancji dla osob palacych niz osoby ktore nigdy nie palily. Nie wiem z czego to wynika a wydawaloby sie ze powinno byc odwrotni. Wiem to rowniez z autopsji nie pale od 3 miesiecy i moja toilerancja maleje:( troche mnie to martwii to nie to zeym myslala ze jestem lepsza albo cos takiego bo rzucilam ..to w czyms innym tkwki sama ni wiem w czym pozdrawaim i namawiam do rzucenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dociass
Witajcie Do tego zeby rzucic palenie trzeba poprostu dorosnac.Ja kiedys tez mowilam ze lubie papierosy i koniec, ale kiedy uswiadomilam sobie i poczulam ze odemnie smierdzi i w domu smierdzi i ciagle mam brzydki oddech to postanowilam udowdnic sobie i innym ze mam silna wole.Mam nadzieje ze do palenia nie wroce tak jak niektorzy moi znajomi, chociaz moda na niepalenie jest i mam nadzieje ze wytrwam.Tylko powiedzcie czy wy wszyscy ktorzy rzucaja palenie tez w takim tempie przybieraja na wadze ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dociass
Powiem wam jeszcze co mnie sklonilo do rzucenia palenia oprocz oddechu i smrodu, bo wlasnie sobie przypomnialam.Znam starsza pania moja sasiadke pali ,,jak smok,,a kaszle tak ze musi miec przy sobie chusteczki bo 艂e to jest naprawde obrzydliwe jak to widzialam. By艂a u lekarza i lekarz jej akurat zabroni艂 rzucic palenie bo ma rozedme pluc i jakby teraz rzucila to mogloby jej pluca rozerwac.Wiec postanowilam skonczyc z tym nalogiem zeby nie doprowadzic sie swiadomie do takiego stanu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonce
Dzis jest pierwszy dzien jak nie pale,bedzie ciezko ale mam do tego motywacje-niemoge i koniec!!!Raz udalo mi sie rzucic palenie przez 2 tygodnie co z tego jat to wrocilo.Zwykle czlowiek gdy nie pali jest niezwykle nerwowy ja akurat zapalilam wtedy z nudow i to byl blad.Zobaczymy ile teraz wytrzymam.Dobrze ze ktos wymyslil taki temat bynajmniej wiem ze nie jestem sama:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NIBI
Od jutra chce zaczac rzucac.Dopiero od jutra,bo dzis jeszcze przychodza do mnie znajomi z piwkiem-wszyscy palacy.........Jutro kupie tez TABEX aby sie wzmocnic...A Wy trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post