Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 alex

Co zrobi膰 aby rzuci膰 palenie papieros贸w

Polecane posty

Go艣膰 zochna*
Ja tez chcialabym przestac palic , pale juz bardzo dlugo .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 akne14
Witam z rana zochna* Rzu膰my razem, b臋dzie mi ra藕niej. Dzi艣 rano niestety zapali艂am i si臋 porycza艂am z w艂asnej bezradno艣ci. Mia艂o by膰 od dzi艣. Zaraz lec臋 do apteki bo bez wspomagaczy si臋 nie obejdzie. zochna8 od jutra zaczynamy. kasia3 dzi臋ki za wsparcie. Obiecuje popraw臋. 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jessy28
witam wszystkich zawzi臋tych! Ja nie pal臋 3 tygodnie, a miesi膮c wczesniej palilam tylko 1 dziennie.Rzuci艂am dzi臋ki Tabexowi.Wcze艣niej 4 miesi膮ce termu robi艂am podej艣cie ale nie wysz艂o, teraz mysl臋 偶e 100% sukcesu, Jestem wolna. Czyta艂am Carra ale nie pomog贸 mi to, wiele rzeczy zrozumia艂am ale dopiero Tabex mi pom贸g艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisiek55
mam55 lat do rzucenia palenia robi艂em nieraz przymiarki ,i by艂o od jutra,od Nowego Roku,min臋艂o du偶o takich dni.I nadszed艂 taki dzie艅 04.02.09.nigdy nie m贸wi臋 偶e nie b臋d臋 pali艂.,nie pal臋 dzisiaj ,i to mi wystarczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetara
Szcz臋艣cie mnie rozpiera.czuj臋 wiosne za oknem i jeszcze do tego ja NIEPAL膭CA. nie ma rzeczy nie mo偶liwych!!!!to tak na pocieszenia dla os贸b kt贸re chc膮 rzuci膰 palenie. fakt , nie pal臋 dopiero 8 dzie艅,ale robie to bez wspomagaczy Pali艂am 17 lat z ma艂膮 przerw膮 i by艂y okresy ,偶e 15 fajd偶ur贸w dziennie schodzi艂o. mam te偶 na koncie podej艣cia do rzucania ale jako艣 tak nie wytrzyma艂am nigdy nawet dnia i w sumie wychodzi艂o na to ,偶e oszukiwa艂am rodzin臋, kt贸ra mnie dopingowa艂a.W domku nie pali艂am jak kto艣 by艂,a jak sz艂am do pracy to nadrabia艂am. JEDNAK NADSZED艁 DZIE艃 ,呕E POCZU艁AM SI臉 GOTOWA ZROBI膯 TO PORZ膭DNIE TAK DLA SIEBIE A NIE RODZINY I JAK NA RAZIE JEST DOBRZE. TRZYMAM ZA WAS KCIUKI. MI艁EGO DNIA :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
akne - pewnie, ze mozemy zrobic to razem i sie wspierac wzajemnie. Ja przygotowuje sie psychicznie do rzucenia palenia juz od paru tygodni. Dzisiaj zaczelam brac tabex. Moja powazniejsza proba rozstania sie z nalogiem 3-tygodniowa w zeszlym roku niestety nie powiodla sie. Szkoda tych 3 tygodni ale coz , trzeba sprobowac jeszcze raz. Trzymam kciuki za wszystkich juz niepalacych , wytrwajcie w postanowieniu .

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich w kolejny pachn膮cy, aczkolwiek pochmurny dzie艅. Ja juz dzi艣 nie mia艂am rano kaszlu po przebudzeniu. Jest superowo. Mi艂ego dzionka 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akne14
zochna* ciesz臋 si臋, mo偶e nam si臋 uda. Ja oczywi艣cie dzi艣 zapali艂am i jak zwykle jestem w艣ciek艂a. Zdaj臋 sobie spraw臋 z problemu, ale to jest silniejsze ode mnie. Najgorsze jest to, 偶e pozwoli艂am si臋 ubezw艂asnowolni膰 przez papierosy. Nie ma sk艂onno艣ci do innych na艂og贸w a ten mn膮 pomiata jak chce. Jakie to trudne.... Zaczyna艂am pali膰 okazjonalnie przy spotkaniach z przyjaci贸艂mi przy piwie. Nie ukrywam, ze teraz czas mi nie sprzyja na rzucanie - sprawa rozwodowa przede mn膮. Nie chce jednak by ta sprawa uzale偶nia艂a mnie od fajek i chce rzuci膰 przed. Pozdrawiam wszystkich Mo偶e od jutra... (chyba sama w to przestaj臋 wierzy膰)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
Kasiu gratuluje i zagladaj tutaj aby nas motywowac :) Czesc akne :) . Rozumiem Cie , ze Twoja sprawa rozwodowa nie ulatwia tej decyzji ale popatrz na to z innej strony. Skoro musisz sie rozwiesc - zaczniesz inne nowe (pewnie lepsze) zycie , jezeli rzucisz palenie - tez rozpoczniesz inne nowe (z pewnoscia lepsze) zycie - robisz to tylko i wylacznie dla siebie. Twoje palenie niczego nie zmieni w Twojej sprawie rozwodowej , ani Tobie nie poprawi humoru ani lepiej stresu w zwiazku z tym nie przezyjesz. Gdy rzucisz palenie sama bedziesz sie lepiej czula , nabierzesz do siebie szacunku - to prawda, czlowiek nabiera do siebie szacunku gdy rozstaje sie z papierosami. Musisz tylko tego mocno chciec. Nie tacy palacze jak my rzucili to swinstwo. Skoro oni mogli - my tez potrafimy. :) Bijesz sie z myslami sama ze soba i z tego powodu jestes byrdziej zestresowana a palenie w niczym Ci nie pomaga . Ja rzuce od jutra lub pojutrze . Nie wiem ile dzisiaj zapale , pewnie mniej niz zwykle . Dzisiaj drugi dzien na tabexie. Wspomagam sie bo bez niczego byloby mi trudniej. :) Jak dlugo palisz? Odezwij sie :) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetara
cze艣膰 dziewczyny :) trwam dalej w swoim nie paleniu i jestem pe艂na energii. kaszlu nie mam i nie mia艂am. mam za to straszne zawirowania w g艂owie. lekarka powiedzia艂a ,偶e to ca艂kiem normalne i mog臋 mie膰 nawet os艂abni臋cia i problemy wzrokowe. 呕ycz臋 powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anetara
W ka偶dym razie nie przera偶a mnie to i nie poddam si臋. zreszt膮 jako艣 m贸j organizm musi si臋 oczy艣ci膰 z tej trucizny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
anetara - trzymaj sie . Rozne nieprzyjemne reakcje ma kazdy i musimy to przetrwac. To wszystko minie a potem bedzie coraz lepiej. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akne14
zochna* Dzi臋ki za wsparcie.鉂わ笍 Je艣li chodzi o rozw贸d to nie jest dla mnie ju偶 w tej chwili wi臋kszy problem (przykre prze偶ycia mam za sob膮). Zaczynam rzeczywi艣cie nowe 偶ycie. Bardziej je艣li chodzi o t臋 spraw臋, to sama rozprawa mnie troch臋 przeraza, jest to dla mnie zupe艂nie nowa sytuacja w kt贸rej nie wiem jak si臋 odnajd臋. Zreszt膮 to nie na ten topik. Bardziej jednak wkurza mnie to palenie, ale dzi艣 zdecydowanie mniej spali艂am fajek. Te偶 spr贸buj臋 od jutra. Bardzo mi si臋 podoba艂o co napisa艂a艣 o szacunku dla samej siebie. Od jutra nad tym pracuj臋. Rzuc臋 przed rozwodem i nied艂ugo b臋d臋 pachn膮ca i wolna. Pal臋 stale od 8 lat z przerw膮 na ci膮偶臋 i karmienie. P贸藕no zacz臋艂am po 20 roku 偶ycia (sama nie wiem po co). Gratulacje dla wytrwa艂ych.馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nokialady
59 dzie艅 bez papierosa :) jest ok, chocia偶 kryzysy zdarzaj膮 si臋, przychodz膮 gdy spotykam si臋 ze znajomymi i jest alkohol, ale trzymam si臋. Podobno po p贸艂 roku odechciewa si臋 ca艂kiem. Zobaczymy...Trzymam kciuki za wszystkich rzucaj膮cych

Udost臋pnij ten post

akne14 zacznij nowe 偶ycie. Przemy艣l to wszystko, pal膮c zastanawiaj si臋 nad smakiem, zapachem papaierosa, nie pal bezmy艣lnie. Zobacz ile wytrzymujesz bez papierosa mi臋dzy jednym a drugim paleniem. Pomy艣l dlaczego chcesz to zrobi膰, dobrze gdyby艣 mia艂a jak膮艣 siln膮 motywacje. A najbardziej co mi pomog艂o to tabex i wyobra偶anie sobie siebie jako niepal膮c膮. Wymy艣lanie sobie co kupi臋 za zaoszcz臋dzone pieni膮dze. Naprawde warto i ca艂y czas my艣l o tym 偶e jestes nie pal膮ca a nie 偶e pozbawiasz siebie jakiej艣 przyjemno艣ci. Wspaniale jest czu膰 zapach w艂asnych perfum. zochna,anetera jeste艣cie wielkie, oby tak dalej. Ja wiem jedno 偶e nie chce wr贸ci膰 do tego parszywego, 艣mierdz膮cego na艂ogu, bo zn贸w zacznie si臋 kupowanie fajek, smr贸d, zero szacunku do siebie, zn贸w b臋d臋 bezradna i bezsilna wobec tego smrodu, tego na艂ogu. To prawda cz艂owiek jak nie pali czuje sie pewniejszy siebie, ma wi臋kszy szacunek do siebie samego. Nie pal臋 dopiero p贸ltora tygodnia ale czuje sie jakbym nie pali艂a od bardzo dawna. Moje my艣lenie jest zupe艂nie inne niz przy poprzednich pr贸bach rzucania. Czuj臋 si臋 super. Zero g艂odu nikotynowego, nawet nie mam dyskomfortu psychicznego. Czasem boj臋 si臋 tego 偶e co艣 za lekko to idzie, ale iwm 偶e bez wzgl臋du na wszystko dam rade i nie my艣l臋 o jutrze. Liczy sie to co jest teraz, dzisiaj. Te偶 mam powa偶ne problemy osobiste, ma艂偶e艅skie a jestem bardzo m艂oda, bo zaledwie 25 lat, ale wiem r贸wniez 偶e palenie w niczym mi nie pomo偶臋, to strata pieni臋dzy i czasu. Za zaoszcz臋dzona kase wol臋 kupi膰 艂adny ciuszek lub kosmetyk. Mnie do rzucenia zdopingowa艂o to 偶e u艣wiadomi艂am sobie i偶 id膮c na zakupy przelicza艂am ka偶da z艂ot贸wke wydana na jedzenie na ubranie. Wola艂am nie kupowa膰 sobie jakie艣 bluzki, but贸w bo t艂umaczylam sobie 偶e w gruncie rzeczy mam w czym chodzxi膰 ale na fajki nie by艂o mi szkoda prawie 10 zl codziennnie. To mi naprawde otworzylo oczy. tak by膰 nie mo偶e!!! Zacz臋艂am zauwa偶a膰 偶e bardzo mi sie ju 偶 poprawia cera. Jestem przed @ i jak zwykle mia艂am wysypana twarz w jakiejs kaszce, lekkim tr膮dziku tak teraz nic. czujecie nic!!! Chociazby dlatego naprawde warto rzuci膰. Nie mam dyskomfortu rozmawiaj膮c z kim艣 偶e 艣mierdzi mi z ust, bo mi nie 艣mierdzi! Zapach papiero gdy kto艣 przy mnie pali mi nie przeszkadza, wr臋cz przeciwnie - lubie go, ale za to gdy kto艣 pali艂 pare minut wcze艣niej i przejdzie ko艂o mnie , nooooo wtedy mnie odrzuca. 艢mierdzieli艣my, cuchneli艣my OKROPNIE!!!! Nawet o tym nie wiedz膮c, bo przeciez palacz tego nie czuje. Ale sie nagada艂am. Dam wam jeszcze link do fajnej stronki. Poczytajcie do poduchy jak inni walczyli z tym paskudnym nawykiem palenia. http://palenie.esculap.pl/ zapraszam was r贸wnie偶 na stronke \"rzuci艂am palenie. Pomocy!!!\" na kafeterii. Tam r贸wniez znajdziecie wsparcie. Spokojnej nocki, pachn膮cych senk贸w 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akne14
kasia3 dzi臋ki za rady i wsparcie. zochna* piszemy na "rzuci艂am palenie, pomocy"? Czekam tam na Ciebie i wie艣ci z dzisiejszego dnia. Ja na razie si臋 nie wypowiadam, nie chce zapeszy膰. Mi艂ego dnia

Udost臋pnij ten post

witam ja od stycznia rzuci艂am palenie :) osobi艣cie sama nie chcia艂am rzuci膰 bo lubi艂am papieroski :) zosta艂am zmuszona przez mojego m臋偶czyzn臋... pali艂am 5 lat i by艂o ci臋偶ko na pocz膮tku... p贸藕niej wyczyta艂am na forum o takich magicznych tabletkach o nazwie TABEX na mnie one podzia艂a艂y z super efektami bo nie pale!!! fakt nie powiem bo zdarza mi si臋 raz po raz ch臋膰 na papierosa ale ju偶 si臋 nie daje i na si臋gam... do wszystkiego idzie si臋 przyzwyczai膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
czesc akne :) . No ja tez nie chcialabym zapeszac ... jeszcze dzisiaj nie zapalilam i mam nadzieje, ze tak zostanie :) . Rozumiem, ze Ty tez jeszcze nie .... :D Brawo !!! :) Wiesz co , jak ktos wyzej napisal , nie bede mowic , ze juz nigdy nie zapale . Mowie sobie , ze teraz nie pale . Moje poprzednie rzucanie bylo zupelnie inne. Bylam w takiej euforii , ze postanowilam rzucic palenie , ze sama siebie nie poznawalam. Niestety z uplywem czasu euforia zaczela opadac , po 3 tygodniach bez chwili zastanowienia wzielam ze stolu papierosa (moj maz pali wiec one wszedzie leza) i zapalilam. Nawet nie przeszkadzalo mi to , ze moj maz palil w domu a on pali bardzo duzo. Teraz widze , ze jest jakos inaczej . Jestem ostrozna , obserwuje sie i brak wlasnie tej euforii . Ale nie chce zeby mojmaz tutaj palil , juz mu o tym powiedzialam. Zobaczymy . Mam nadzieje, ze nam sie uda . To zalezy tylko od nas samych. Jak mnie wezmie chetka na papierosa to pomysle o moralnym kacu , ktory mnie dopadnie po papierosie. A papieros nic nam nie da tylko zwiekszy checi palenia ! Zagladnelam na tamto forum , sama nie wiem . Na razie tutaj zostane. Moze pozniej . Pisz co u Ciebie , bierzesz jakies wspomagacze? Ja biore tabex.

Udost臋pnij ten post

dzie艅 dobry wszystkim. Ciesz臋 sie 偶e dla wszystkich pachn膮cy. Dziewczynki moje koffane , jak sie trzymacie? Ja ma dzi艣 ataki g艂odu i ch臋tki na s艂odkie, ale co tam? Rafa艂_79 jak sie trzymasz? Co u ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
Kasiu - jakos sie trzymam. Niedawno mialam ochote na papierocha ale stuknelam sie w glowe i przemowilam sama sobie do rozumu. Ochota przeszla :) . Akne - co u Ciebie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
Kasiu , te ataki glodu podobno nie sa oznaka glodu ale zwiazane z odstawieniem nikotyny :) . Ponoc podjadanie wzmaga wlasnie te ataki. Wytlumacz sobie , ze jestes najedzona (chyba, ze faktycznie jestes glodna) , wypij wode albo jakis sok - powinno przejsc.

Udost臋pnij ten post

A czytal ktos taka ksiazke, ktora podobno jest bardzo skuteczna? Ale nie pamietam jak sie nazywala :D:D W kazym razie istnieje cos takiego bo kolezanki mojej mamy rzucily po przeczytaniu jej, zawsze mnie ciekawilo jak to sie stalo, ale sama nie pale wiec nie moge na sobie wyprobowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
Tak - "Prosty sposob na zucenie palenia" , mam ja tez i czytalam . :) Chyba powinnam do niej czesciej zagladac . :)

Udost臋pnij ten post

wiem 偶e to atak g艂odu nikotynowego, ale zapodzialam gdzies tabexy i nie wzi臋艂am dzi艣 dlatego chce mi sie je艣膰. Jak je bior臋 to nie jem tyle. I pami臋tajcie: chocia偶by nie wiem co trzeba sobie powiedzie膰 NIE. Wiem z do艣wiadczenia 偶e te kryzysy i kryzysiki przychodza i odchodz膮 tak偶e nie ma co sie za艂amywac 偶e ca艂y czas b臋dzie nas ci膮g艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zochna*
Kasiu - zjedz jakis owoc , tabletki pewnie znajdziesz. Bardzo dobrze napisalas : bez wzgledu na wszystko musimy zawsze powiedziec NIE , gdy kusiciel zacznie szeptac. A moj maz wrocil z roboty , zobaczyl, ze nie mam na biurku papierosow - wiec mi je polozyl :D . Teraz lezy na sofie , oglada TV i pali :P Niech sobie zapali bo on zaraz idzie do dentysty i pewnie ma cykora bo moze beda mu zeba wyrywac a nigdy w zyciu nie mial wyrywanego zeba :D . Jeszcze nie zauwazyl , ze ja nie pale.

Udost臋pnij ten post

zochna nie m贸w nic m臋偶owi. niech sie sam dopatrzy. Ale b臋dzie mia艂 niespodziank臋. ja swojemu nie powiedzia艂a艂am, bo nie chcia艂am zapesza膰, a on badzo lubic wyszydza膰 z mojego rzucania. Dopiero teraz sie domy艣li艂 i nawet wyczu艂am u niego nutk臋 uznania. On nie pali juz 2 miesi膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akne14
Witam popo艂udniu. Dzi艣 jeszcze nie zapali艂am, ale ci膮gnie mnie jak nie wiem co. Jad臋 bez tabletek. Powstrzymuje mnie od zapalenia papierosa z艂o艣膰 na sam膮 siebie po zapaleniu i kac moralny. Oj ci臋偶ko mi to idzie. Fajki w szafce le偶膮. Jak przetrwam dzisiejszy dzie艅 to b臋dzie super.... zochna* super, 偶e dajesz rad臋. Jeszcze jedno: wi臋cej jem, ale dla mnie to nie problem. Pozdrowienia dla pozosta艂ych wytrwa艂ych i pachn膮cych. 馃尰

Udost臋pnij ten post