Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

Gość Wojtek ,K, Gocha
o 21 na fejsie i co?Tylko dwie osoby,a Wy gdzie,czekamy potem idziemy dalej.Pozdro.

Gość Do Hej, dziś zaczęłam biegać.
Wysiłek fizyczny zwiększa wydzielanie endorfin hormonów szczęścia co poprawia samopoczucie i pozwala rozładować napięcie wywołane „efektem odstawienia . Sport odrywa myśli od palenia. Po prostu skupiasz się na czymś innym. Dobrze zatem nie tylko się ruszać, ale też mieć sportowy cel. Na przykład trening do biegu na 5km. Wysiłek fizyczny pobudza metabolizm zatem nie pozwoli Ci przytyć (wiele osób, które palą tego się właśnie obawia przy rzucaniu nałogu). Podczas uprawiania sportu Twój organizm pozbywa się toksyn. Sport np. bieganie usprawnia serce. Jednostajny niezbyt ciężki wysiłek poprawia wydolność serca i płuc co pozwala na stopniową poprawę funkcjonowania tych narządów po okresie palenia. To Tyle.Nie pal Dziewczyno,nie warto.:)Trzymaj się. Już do Was idę.:)Czekajcie.

Gość Czekam i czekam na Was
Wojtek, Kasia zaraz będę na fejsie,nara.

hehe, nie palę-to dobra wiadomość,szczególnie dla mnie:P Opanowało mnie zniechecenie do wszystkiego,chodzę jak wariatka,a waga i tak rośnie,wczoraj olałam bieżnię ,dwa tygodnie bez papierosa i ponad dwa kilo do przodu,trochę mnie to podłamuje.Na razie wyglądam jeszcze dobrze,ale co będzie za miesiąc czy dwa:-o.Łudzę się,że mój organizm jakos się przestawi i przystopuje,albo rzucę też jedzenie:(,ograniczyłam bardzo,nic nie pomaga........

Gość Spokojnie_Palaczko
Rzucenie palenia to duża zmiana jeśli chodzi o przemianę materii. Dodaj do tego jeszcze zimowy okres, kiedy to wszyscy w tłuszczyk obrastamy. Nadal ćwicz, biegaj. Nadal z daleka od lodówki się trzymaj. Gdybyś tego nie robiła, to jeszcze więcej by przybyło ciałka... Z czasem organizm sam przestawi się na dobre tory. Najważniejsze jest to, że nie palisz.

Gość Palaczko-rz., cierpliwości
to wszystko minie.Te ataki głodu i tycie także się unormują ,bez obawy. Nie poddawaj się,to chyba najtrudniejszy okres,takiego zniechęcenia,kiedy niepalenie przestaje cieszyć,a widzi się tylko same minusy:) Minie,miałem to samo.Waga spadła,ale z ćwiczeń nie rezygnuj.Takie pozytywne zmęczenie jest dobre nie tylko dla zrzucenia wagi,ale i samopoczucia. Głowa do góry. Jesteś bardzo dzielna .Powodzenia i spotykamy się w strojach sportowych.Narka;)Aga , nie zaniedbuj nas.;)

Gość Kolorowa Mi
My dzisiaj na osiemnastkę sie wybieramy,taka domowka,ale na 14 osob,niezle co?;)zobaczymy,czy tak jak obiecali palacze będa palic na balkonie......super ,ze polowa to niepalacze,najgorzej to wytrwac przy alko;)

hej ,,hej jestem i ja :):) Paleczka jesteś super i tak pozostan nie złam się i nadal nie pal ------------a kilogramy i tak spadną!!!!!!!!!!!! nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:): hmmmmmmmmmmm:) a reszta kobitek milczy ujććććććććććććććććć nono jak długo jeszcze kochane nasze cooooooooooooooooooo??????????????????????? DZIŚ JEST DZZIONEK SPORTU ---dziś jest moje bieganko,,, fajnie śniegiem przysypało tak bialutko super ....więc po pracy startuję :)pozdawiam wszystkich pachnąco --- SI ROZUMI Haha i z dużym uśmiechem haha:)

Gość Ja też Ciebie kocham
ale mam grypę i leżę plackiem:(nici z imprezy i wypadu do znajomych.Jest jedna dobra strona,poczytam sobie to,co odkładałem z braku czasu.Nareszcie mam go pod dostatkiem.;)Posiłki do łóżeczka,herbatki,przekąski;)nieźle,czasami warto chorować.;) Pozdrawiam trzymajcie się i nie dajcie przeziebieniu :D

witam wszystkich w sobotni dzionek PACHNĄCO Z UŚMIECHEM rzecz jasna NA TWARZY,,życząc wszystkim udanego dzionka z humorkiem pachnącym:):) SIEDZĘ sobie w pracy ,,,,no bo ktoś musi i odliczam czas żeby iść do domku ,,,no ale jeszcze muszę tu kwitnąć ,,cóż zrobić jaj trzeba to trzeba haha:):):) Imciu ostatnio jak pisałaś wspomniałaś o problemach i do tej pory cisza z Twojej strony,,, odezwij się proszę czy wszystko jest ok bo strasznie mnie to dręczy ---choć trzymam kciuki że to już na Tobą obym i się nie myliła!!!!!!!!!!!!!!!! no i tęskno mi --kumasz !!!!!!!!!!!!!!!!brakuje tu Ciebie ,,,napisz kilka słowek ok..:):)................ Monia nadal milczy !!!!!!!!!!!!! a szkoda:( ,,,OK MOCNO WAS WSZYSTKICH ŚCISKAM >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>I WSTAWAĆ LENIE MAMY PIĘKNY CHOĆ ZIMOWY DZIEŃ HIHI:):):):)

Gość TRZYMAJMY SIĘ TEMATU!
Drogi internauto,czy internautko.Ten topik jest o rzucaniu palenia, a nie o wyznawaniu swoich uczuć😠 Wejdz na stronę sympatia i pisz dowoli z ciotką, mnie to lata i powiewa 😡

A JEŚLI W TEMACIE TO POWIEM TAK ------------ KOCHAM BYC PACHNĄCA I KOCHAM WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY NIE PALĄ I RÓWNIEŻ Z DALEKA PACHNĄ:):):):)czy tak bedzie ok?????????????????????????????????????? z wieką nadzieją wierzę że tak bo wszystko to co napisałam to najprawdziwsza prawda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pachnieć wspaniale jest:):)

Witam Wszystkich pachnących BP. Nie palić to fajna sprawa, wiem coś o tym. Paliłem kiedyś prawie 27 lat Męczyłem się ponad 3 miesiące zanim udało mi się definitywnie rzucić fajki.Nie palę trzeci rok i jestem zadowolony z siebie! Wam również życzę wytrwałości w niepaleniu.Ciotka teraz wiesz jakie to miłe być pachną :D? Pozdrawiam Wszystkich czytających i piszących, stałych i nowych tego forum.

Gość Czilaucik
Witajcie Niepalacze,ale nas zasypało co?:DNie palimy,nie palimy ,super się mamy,pachniemy z daleka śniegiem i mrozem:DAga moja Kochana Niepalaczko :D Kocham Ciebie za to że nie palisz,kocham Ciebie za to,ze masz poczucie humoru,kocham Ciebie za to ,że jesteś wesoła i radosna:DZaraz zaraz,a może to nie ten temat?:DNieeeeee -----ten!!!!!:DO rzucaniu palenia i niepaleniu,wiec kocham Cię Ciotka za to,że nie [alisz:Dpozdro wszystkim:D

Gość Rokefeler ,wzajemnie
dobry człowieku:D Straszniście zimno dzisiaj,i sypie nieustająco.A do tego jutro poniedziałek.:D:D ale udało się przezyć bez fajek imprezę sobotnią.Pozdro:D

Gość Puchaty nie jest
tak zle, poniedzialek to poczatek czegos nowego,czyz nie?:) A ,ze nie palisz to super,kolejny pachnacy facet na swiecie.:)do tego wysportowany,no no..;)

hej wszystkim u mnie ---oczywiście pachnąco :) i to mnie cieszy uchhhhhhhhhhhhhh bardzo moćko... no no czuję że reszta towarzystwa również pieknie pachnie więc jest super,,,, a więc jak już ktos wspomniał jutro poniedziałek---- startujemy do pracy,, RODACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haha :):):) ale co tam damy radę pojutrze będzie już wtorek TO NA POCIESZENIE jesli kogoś dręczy myśl o poniedziałku!!!!!!!!!!!!!!!:):)hihi IMCIA CO Z TOBĄ CZEMU NIC SIĘ NIE ODZYWASZ???????????????/ --ZWARIOWAŁAŚ ILE JESZCZE MOGĘ CZEKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość E-papierosy wzięli pod lupę
E-papierosy wzięli pod lupę również polscy badacze. Naukowcy z Instytutu Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego w Sosnowcu, którzy pracują nad tym zagadnieniem od czerwca 2012 roku, są pewni, że palenie tytoniu w formie elektronicznej jest mniej szkodliwe niż w formie tradycyjnej, jednak wciąż nie do końca wiadomo, w jakim stopniu wpływa na organizm. Badania nad szkodliwością elektronicznych papierosów są kontynuowane przez wielu naukowców z całego świata. Zarówno lekarze, jak i badacze zalecają, aby rozstając się z nałogiem, korzystać z metod, których skuteczność potwierdzono klinicznie - w tej puli nie znajdują się e-papierosy. Jeżeli wyniki trwających badań potwierdzą aktualne hipotezy, możliwe, że zakaz korzystania z e-papierosów zostanie wprowadzony nie tylko w środkach komunikacji, ale również w lokalach i miejscach pracy w całym kraju.

Gość E fajki? to jasne,że będzie z
akaz ,one nie są takie super jak się wydawało na początku wszystkim.

Gość Te e-fajki
to uzywa się po e-seksie?

Gość Producenci gum i plastrów
tak łatwo nie zrezygnują z zysków. Czuja na plecach oddech konkurencji .Zrobią wszystko by wyeliminowac E-fajki.Nawet opłacą ,, badania"

siemanko wszystkim ---- Temat palenia ---------jest tematem tego forum i po zostanie na zawsze,,, To bardzo ważny temat --- który tak naprawdę ratuje ludzi i pokazuje im jak przyjemne >>>>>>>>>>>>>>..jest ŻYCIE BEZ PALENIA... są ludzie tacy np; jak ja co palili 20 lat i uważali że życie bez peta jest nie możliwe!!!!!!!!!!! A DZIĘKI TEMU że mamy to forum to -- POTRAFIMY WALCZYĆ I WSPIERAĆ SIE WZAJEMNIE>>> i dajemy radę .,.. chcemy żyć bez smroda bo nic nie tracimy --- wiemy że jest to możliwe:):):):) I JAK FAJNIE BYĆ CZŁOWIEKIEM PACHNĄCYM I WOLNYM OD TEGO NAŁOGU!!!!........ więc bardzo proszę trzymajmy się tego ,wspierajmy wzajemnie i niech to bedzie dla nas WSZYTKICH WIELKIM MOTTO a nie pisanie jakiś pierdół ------ kto co ubiera ,,kto jak sie nosi i kto z kim romansuje!!!!!!!!!!!!!!!!! ważne by pachnącym być i cieszyć się tym..:):) Uśmiech niech nam towarzyszy każdego dnia bo to super dodatek do rzucania palenia :)

no; no ; ja >>też tęsknię ,,,ale że nie piszę !!!!!!!!!!...uch tu sie nie zgadzam:):) haha bo przecież ja pisze i piasc będe bo tak chcę i TAK już będzie !!!!!!! hehe :):):):) ciotka tutaj pozostaje--- I TO NA STAŁE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):)

Też nie moglam ani cwili bez fajki wytrzymac, az w koncu narzeczony mnie namowil na tabex i bez problemu rzucilam, ale trzeba uwazać na ten lek

Gość Buczi82
Witam :D Jeszcze nie zaczalem brac, ale mam zamiar :) Chociaz wydaje mi sie ze wystarczy miec silna wole, obecnie nie pale 7 dzien i jakos aje rade, nie wiem jak dlugo, ale mam nadzieje ze tabletki zdaza przyleciec do mnie za nim znow zaczne palic, a pale juz ponad 15 lat... slyszalem duzo o tych tabletkach i dlatego chce sobie zazyc mala kuracje, mam nadzieje ze mi pomoga, bo czas sie rozstac z tym cholernym nalogiem :D czy pomogly napisze nastepnym razem, narazie cicze moja silna wole i z niecierpliwoscia czekam na tablety hehe :D pozdrawiam i zazdroszcze wszystkim tym co rzucili ten przeklety nalog :D

Tzn jesli masz rzetelnego lekarza rodzinnego to nie masz sie czym przejmowac, wiem ze napewno nie moga ich przyjmowac osoby z nadcisnieniem a pozatym znajoma ktorej lekarz nie znajac tego leku przepisal go na jej prosbe i dostala zapasci dodam ze dziewczyna 30 lat

Gość Molixxxx
A może spróbujcie tego.Brałam ZYBAN i jestem zachwycona. Rzucałam palenie wielokrotnie. Znam chyba wszystkie metody: plastry, gumy akupunktura, itp. i nic mi nie pomagało. Jak dostałam ZYBAN wiedziałam, że to jest to. Rzuciłam palenie za drugim razem. Moja rada: podczas kuracji odstawić alkohol. W moim przypadku alkohol(kieliszek wina) wywołał ogromną chęć palenia. Popaliłam miesiąc żegnając kochane papieroski i wiedziałam, że teraz już rzucę na stałe. Nie pale 3 lata.