Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość zaciekawiona_ania
niee, ja po pierwszym opakowaniu dostalam 5 dni przerwy :) zawsze koncze brac w sobote i od niedzieli mam przerwe, a po pierwszym opakowaniu dokladnie w czwartek rano dostalam okres, nie martw sie tez sie stresowalam, bez powodu oczywiscie:)

Gość siejanatalka
Wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie Regulon... i straciłam ochtę na seks(już po 7tabletkach). ginekolog przepisał mi te tabl. (mają silniejsze składniki od novynette i jak wiadomo anty działją przeciwzapalnie), ponieważ 11miesięcy temu przy porodzie wynicowała mi się macica i teraz często ląduję w szpitalu z zapaleniem przydatków. Podobno wszystko jest wporządku, macica sie nie przemieszcza, jest odpowiedniej wielkości.... Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Cudem będzie jeśli za 20dni(przeważnie 10 po krwawieniu)nie odwiedzę znowu szpitala. Pozdrawiam.

Gość siejanatalka
Wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie Regulon... i straciłam ochtę na seks(już po 7tabletkach). ginekolog przepisał mi te tabl. (mają silniejsze składniki od novynette i jak wiadomo anty działją przeciwzapalnie), ponieważ 11miesięcy temu przy porodzie wynicowała mi się macica i teraz często ląduję w szpitalu z zapaleniem przydatków. Podobno wszystko jest wporządku, macica sie nie przemieszcza, jest odpowiedniej wielkości.... Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Cudem będzie jeśli za 20dni(przeważnie 10 po krwawieniu)nie odwiedzę znowu szpitala. Pozdrawiam.

Gość Mądrzejsza29
Brałam regulon przez rok- na pocczątku było ok a potem, ból głowy, nudności, całkowity spadek libido i jeszcze wiele innych, jedyny plus tych tabletek to super cera :)

Gość Mądrzejsza29
Brałam regulon przez rok- na pocczątku było ok a potem, ból głowy, nudności, całkowity spadek libido i jeszcze wiele innych, jedyny plus tych tabletek to super cera :)

Gość Mądrzejsza29

Gość mama24lu
Wita.Dziś byłam u ginka i przepisał mi własnie regulon.Powiem szczerze, ze jak tak czytam wasze opinie na temat tych tabletek, to trochę sie obawiam.Ale bardziej obawiam się kolejnego dzidziusia ;)więc spróbuję.wcześniej bralam Cilest i przy nich mje libido spadło do zera :(ale to może była wina faceta a nie tabletek :)Zadam może głupie pytanie ale nie jestem pewna jednej rzeczy.Otórz zawsze dzień przed okresem mam plamienia, no i zazwyczaj następnego dnia już się ze mnie leje (że tak powiem )i nie wiem czy te plamienia mam zaliczyć jako pierwszy dzień okresu i już dziś zacząć brac tabletki, czy czekac aż się poleje?Pomóżcie :(

Gość Mirella33
Poczekaj na konkretny okres :):):) Liczą sie pierwsze 24 godz. krwawienia. Odnośne tematu...czy może któraś z Was chce kupić jedno op. Regulonu??? Stosowałam przez dwa lata i byłam zadowolona, żadnych objawów ubocznych nie miałam. Teraz zmieniłam bo założyłam wkładkę, no i zostało mi jedno opakowanie. piszcie na adres mejlowy. Pozdrawiam Regulonki i życzę najmniej skutków ubocznych przy stosowaniu tych pigułek.

Gość mama24lu
Dziękuję Ci Mirella33:)Poczekam więc:)

Gość Gosiak1
Ja nie mam żadnych skutków ubocznych :) Super się czuję po Regulonie:)

Gość mama24lu
Dziewczynki a jak jest z Waszym okresem, tzn.czy jest on bolesny tak jak przed tabletkami (jeśli któraś miała bolesny)i jak długo trwa:)

Gość zaciekawiona_ania
mój nie jest bolesny, trwa tak z 3-4 dni, zaczyna mi sie wieczorkiem w sobote albo rano w czwartek i wlasciwie w sobote konczy, niedziela to jak to ja mówię "resztki" :P

Gość aygul
dziewczęta a co robić aby nie zapominać brać tabletek?Zdażyło mi się już kilka razy zapomnieć i wziąść godzinę później nastawiłam sobie już przypomnienie w tel ale nie pomaga jakie macie sposoby? Dziękuję...

Gość Nati21_1
Czy któraś z was przytyła jakoś ZNACZNIE podczas przyjmowania Regulonu? Biorę go od pół roku i przytyłam już 7 kg, biust urósł o 3 rozmiary. Jestem bardzo niska i te tabletki zrujnowały mi figurę :-( To są moje 6-te tabletki, jak tylko moja lekarka wróci z 2-miesięcznego urlopu, natychmiast je zmienię. Jak byłam u niej ostatnio w wakacje, to nie wierzyła, że tyję, ale dla świętego spokoju mnie zważyła i zapisała w karcie, teraz będzie miała naoczny dowód. Zanim do niej pójdę, na pewno będzie to już 10 kg nadwyżki mimo diety i codziennych treningów.

Gość dori65
ja biore regulon 3 lata i ostatnio zauwarzylam ze przybylo mi jakies 5 kilo pryez ten czas, ale to nic strasznego bo waze 57 kilo to nie tak duzo .Najbardziej wrurza mnie brzuch ktory wyglada jak balon mam ciagle wzdecia, juz kilka osob pytalo mnie czy jestem w ciazy.Wciagam brzuch, od miesiaca prawie nic niejem i schudlam 2 kilo ale brzuch jest taki sam.juz niewiem co robic.MYSLALAM ZEBY ODSTAWIC NA JAKIS CZAS TABLETKI I ZOBACZEC CZY WTEDY SCHUDNE.dodam ze niemam zadnych skukkow ubocznych i bardzo dobrze toleruje regulon.GINEKOLOG POWIEDZIALA ZE TEZ NIE ZATRZYMUJE WODY BO WTEDY BYMNIE BOLALY PIERSI PRZED OKRESEM I ZLE BYM SIE CZULA.to co mi dolega

Gość ania 40
czy po zazywaniu macie jakies zmainy w piersiach?

Gość zaciekawiona_ania
no w sumie nie jakieś duże, ale są fajniejsze jeszcze bardziej, krąglutkie jędrniutkie, tak mówi mi mój facet :)

Gość paulunianokia
Witam. Mam pytanie. Skończyłam pierwsze opakowanie Regulonu. Dzisiaj mija mi piąty dzień tej siedmiodniowej przerwy w której powinien wystąpić okres. No i ja już miesiączkę miałam. I czy w tej przerwie dalej jestem zabezpieczona? Czy lepiej użyć czegoś więcej ? Proszę o pomoc

Gość Karolkkkkaaaa
Jesteś zabezpieczona :))

Gość paulunianokia
napewno? bo wiesz dzieci nie chce jeszcze mieć:)

Gość mam 3 opakowania
regulonu do odsprzedania, niestety zle je toleruje.... gg 1007565

hej dziewczyny mam takie pytanie czy jak ktos zwymiotuje albo pogoni kogos do lazienki to znaczy ze tak jakby pozbyl sie tabletki i przez tydzien trzeba sie zabezpiecac dodatko ? bardzo jestem ciekawa.. bo moj zoladek czesto mi robi takie niespodzianki.. Biore regulon jakos od lipca i w sumie przytylam ok3kg ale nie wiem czy to przez tabletki czy wakacyjny tryb zycia (grillowania piwkowanie) ogolnie malo wiem na ich temat poniewaz ginekolog nic mi nie powiedziala a ja jakos sie krepowalam tak wszytkiego wypytywac..

Gość zaciekawiona_ania
no jeśli od czasu kiedy weźmiesz tabletkę minie jakieś 2h, czyli krótko mówiąc czas w którym tabletka się wchłonie na 100% to myślę że nie ma problemu :) ale nie opieraj się tylko na mojej opinii, niech też się wypowiedzą inne koleżanki Regulonki :P

Gość kaja 42
po ktorej tabletce zauwazylyscie powiekszenie piersi w Reguolonie? -pozdrawiam

Gość dumbolodz
DZiewczyny pomóżcie! Moja dziewczyna bierze regulon od 4 miesięcy, nigdy nie przedłużaliśmy serii...zawsze robiliśmy 7 dni przerwy na okres. Teraz jej nie zrobiliśmy ze względu na wesele znajomego, a ona dostała plamienia, a teraz praktycznie okres...mimo brania tabletek :// Jaka możę być przyczyna?? pozdrowienia

Gość zaciekawiona_ania
kaja 42, tak wydaje mi sie ze przy 3 opakowaniu :)

Gość dori65
dziwne to plamienie.Ja stosowalam dlugo schemat 3 opakowania i dopiero przerwa i nigdy niemialam plamien,tylko dowiedzialam sie ze w czasie 7dniowej przerwy nietylko wystepuje okres ale tez pozbywamy sie zatrzymanej wody z organizmu,no i rzeczywiscie troche przytylam w tym czasie.teraz juz robie przerwy po kazdym opakowaniu

Gość Pluskwa_77
Pigułki anty biorę ze względu na cerę (i tu chciałam wytłumaczyć tym młodym osobom, które jeszcze tego nie wiedzą: na trądzik można chorowć przez całe życie, a nie tylko podczas okresu dojrzewania), a Regulon biorę już chyba ze 100 lat! (w przybliżeniu około 6) W przeszłości bardzo źle zareagowałam na Diane-35 (nudności i zawroty głowy) i moja ówczesna dermatolog poleciła Regulon. Moje miesiączki nie są już tak bolesne, stały się regularne i skróciły się z 9 do 4 dni maksymalnie, z czego jestem niesamowicie zadowolona. Cera polepszyła się bardzo, ale wg mojej kosmetyczki powinno być lepiej, jeśli bierze się hormony... Dlatego też przy okazji mojej następnej wizyty u ginekologa poproszę o odpowiednie \"dobranie\" tabletek. A jeśli chodzi o Regulon - od jakiegoś czasu zastanawia mnie, czy przypadkiem nie z tego powodu obniżyło się moje libido, co generalnie rzecz biorąc jest jak najbardziej możliwe :-(

Gość Pluskwa_77
aygul... Żeby nie zapomnieć, ja ustawiam przypomnienie w komórce, najlepiej na wieczór, tuż przed snem, bo wtedy ciężko o tym zapomnieć ;-) A jeśli nawet weźmiesz 2-3 godz. później to nic się nie stanie. Pozdrawiam wszystkich.

Gość zaciekawiona_ania
Pluskwa_77 chyba za dlugo już bierzesz tabletki anty, no bo 6 lat.... mi ginekolog mowil ze max zeby tak z 5 lat brac a potem zrobic dluuuga przerwe zeby organizmu nie meczyc etc. nie chcesz miec chyba problemów poźniej..