Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rzeszowianka

RZESZÓW otwieramy klub przjaciół !!!

Polecane posty

Gość wolwo1
Rzeszowiano w czwartek wybieram sie do rzeszowa odwiedze Baranówke 3, bedzie super, no i bedzie mnóstwo znajomych, nie moge się doczekac. pozdrowionka :P

Gość ferdek kiepski007
a i jest rzeszów tak myslałem, ze to ty Rzeszowianko, krązysz po całym necie, no znalazłem sie tutaj przypadkiem, trzymaj sie i pozdrów cały Rzeszów oraz ul. Cichą.

Cześć Wolwo oraz i witam Ciebie Ferdku do Wolwo jeszcze raz serdecznie zapraszam do Rzeszowa w Czwartek. do ferdka.............. Miło że wpadłeś przypominam i kojarze fakty. To miłe, że mnie pamietasz. Zagladaj tutaj do nas serdecznie zapraszam. Jesli chodzi o ul. Cichą pozdrowię obiecuje. Pozdrawiam

Byłem w Rzeszowie nie raz, może z kilkadziesiąt razy, nie pamiętam, miasto jak miasto, mało zabytków, ale się podoba. Nie narzekam, od Rzeszowa na południe znacznie ciekawiej, na Bieszczady!!!!!!!! Hehehe PS: Ładne są tam dziewczyny?

Gość nie używaj brzydkich słów
W życiu zdarzają się sytuacje, kiedy nie sposób ich nie wypowiedzieć - komentując sytuację czy dosadnie określając osobę, z którą nie do końca się zgadzamy. Jedno słówko w naszym nieoficjalnym języku, które odpowiednio wyartykułowane pięknie wybrzmienia soczystym er, pierwotnie było określeniem niekoniecznie pejoratywnym. Dawniej określano tym mianem panią pracującą na rogu ulicy, natomiast dzisiaj jest na tyle rozpowszechnione i uniwersalne, że pasuje do wielu okazji i okoliczności. Czasami wyraża zdziwienie, czasami niezadowolenie, jeszcze innym razem przeplatane z resztą wyrazów, występuje jako wdzięczny zamiennik kropek, przecinków i myślników. Umiejętność umieszczania wulgaryzmów w zwykłej, pozbawionej emocjonalnego zabarwienia rozmowie wykształciła szczególnie grupa młodzieńców odzianych w sportowe stroje. Żeby nie powstał nam żaden paskudny stereotyp, zaznaczę, że ten specyficzny zabieg oratorski nie jest domeną tylko i wyłącznie młodzieńców. Pokolenie starsze, naznaczone ciężarem lat i doświadczenia, także chętnie ze słów kąśliwych korzysta. Najczęściej popis bluzgów w czystej formie można zaobserwować rano, w południe i wieczorem w pobliżu uznanych, osiedlowych sklepów nie propagujących prohibicji. Panowie mają dużo czasu, żeby przy zimnym piwku, w doborowym towarzystwie dyskutować o problemach egzystencjalnych (też). Polacy przekleństw mają dużo. Istnieje bogaty wybór określeń danych części ciała, czynności fizjologicznych czy tych zupełnie prozaicznych, jak chodzenie albo jedzenie. W porównaniu z innymi krajami, wypadamy jednak słabo we wszelkich obraźliwościach niewerbalnych. Podczas kiedy Polak może co najwyżej wystawić środkowy palec, taki Włoch czy Latynos przy użyciu dziesięciu palców, potrafi odpowiednimi epitetami obdzielić nas, naszych sąsiadów i naszego psa. Kwestia temperamentu. Anglosasi większość kłopotliwych sytuacji kwitują jednym, lecz jakże pojętnym słowem, znanym im dobrze pod pseudonimem „the F word”. O ile zdarzają się w życiu obszary czy sytuacje, w których kolokwializmy nie dziwią, o tyle pewne sfery powinny zostać jednak wyłączone z zasięgu wulgaryzmów. Do literatury, sztuki i muzyki wkradły się i nikt ich nie wypleni, ale najdziwniejsze jest to, że także mury politycznych gmachów naszego kraju zdają się czasem rozbrzmiewać ich cichym i kąśliwym echem. Niewielu jest polityków-kamikadze, którzy stosują brzydkie wyrazy równie często jak słowa łapówka czy afera, niemniej jednak językowe rozluźnienie polityczne doprowadziło już kilka razy do publicznych obelg poniżej poziomu dyplomatycznego. Nie da się ukryć, że przekleństwa w języku polskim nie są rzadkością. W księgarniach pojawił się nawet słownik wulgaryzmów. Wydawnictwo to w sposób bardzo rzetelny i naukowy śledzi losy ostrych odzywek, które często pierwotnie miały inne znaczenie. Zanim rzucimy w kogoś mięchem, można sprawdzić pisownię i językową funkcję określonych słów, żeby nie wyjść na niedouczonego prostaka. Kultura musi być. Problem szewskiego języka stał się dla wielu bardzo poważny. Na rzecz słów brzydkich ze słowników umyka często wiele innych, bardziej przydatnych. Jedna doba w roku została uznana za dzień bez wulgaryzmów - wtedy z ust płynąć powinien balsam dla zwiędłych codziennym słownictwem uszu naszych współobywateli! Motyla noga! - Zwykł przeklinać mały chłopiec z dobrze nam znanego filmu Miś. Za wskazaniem Wujka Dobrej Rady, czasami warto odstawić siarczyste słówka, na rzecz mniej dosadnych określeń. Stłukła się szklanka - powiedz - Ojej! Nie zdałeś egzaminu, krzyknij - Masz ci los. Wyjątkowo czymś zachwycony powiedz, że jest pierwszoklaśnie, a żeby wyrazić nagłe zdziwienie wolno Ci zakrzyknąć - O psia kostka! Brzmi głupio? Owszem, ale old school podobno ostatnio w modzie, więc czemu nie?

Gość . . . .. .... .......... . .
przed chwila na 2 programie w programie pytanie na sniadanie był zespol "Haratacze " oni sa chyba z Rzeszowa,za chwile tez maja znowu byc na zywo

Cześc dziewczyny Cześc Rzeszowianko. Cześć wszystkim Serdecznie zapraszasz do Rzeszowa. Chciałabym tutaj przyjechać, kocham to miasto, w czerwcu wybieram sie na wesele siostry, bedzie organizowane w Hotelu Rzeszów. Nie moge sie doczekać. To bedzie piekne wesele, slub, przysiega małżeńska ,biała sukienka, welon, Korzystając z nastepnej okazji zagladnę. Jesli pozwolisz. Pozdrwaiam cały Rzeszów

Gość wolwo1
siemka miałam okropny dzień, mam cholernego doła, mysle, że jtro bedzie lepiej, jestem bardzo zmeczona i smutna, mój piesek zachorował. jutro jade do rzeszowa, robię sie na bóstwo. pozdrowionka

Witam wszystkie kochane mamuski Życzę wszystkim wszystkiego naj.......... i duzo kasy.................... TE KWIATY DLA WSZYSTKICH KOCHANYCH \"MAM\" 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 wpadłam sie tylko przywitać. Pozdrawiam.

Gość dziewczyna z rzeszowa.....
hejka wszystkim rzeszowiakom, idę na koncert, bedzie superowo moze kogoś poznam, zmykam :D

Gość hejka.......
a co tak cicho? gdzie jesteście? odezwijcie się?

witam wszystkich cieplutko :D wpadlam sie przywitac u nas goraco, wreszcie lato, wlasnie skonczylam prace i uciekam na plaze uff jak goraco :D:D:D

WItaj Leelo........... U nas okropna warota ponad 35 C. Wczoraj byłam nad woda było super............ A wieczorem integrowałam sie z kolezankami , było świetnie. Jak miło powspominać stare czasy........... Jeszcze ze szkoły........... Pozdrawiam

Gość wolwo1
cześć rzeszowianko Koncert był udany było świetnie. Od wczoraj bawię na Rynku, jest też bardzo fajnie, dzisiaj również się wybieram z moim chłopakiem, piwko itd. pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Gość kinia_17_17
czesc wszystkim mieszkam w Rzeszowie na B 4 mam na imie KINIA UCZE SIE. łacze pozdrowienia dla tego topiku

Cześć wpadłam sie tylko przywitać. Pozdrawiam Ciebie Wolwo.. oraz Kinię Popijam kawusie.. pozdrowienia

Gość wolwo1
cześć co słychac u Ciebie Rzeszowianko, jak mija tydzień?

Witam, dawno mnie tutaj nie było. pozdrwaiam Cie Wolwo, Widze jak narazie tylko my we dwie trzymamy jeszcze ten topik w garści. U mnie wszystko po staremu. Praca dom itd.... Jak fajnie że jutro niedziela, spanie leniuchowanie......... Pozdrawiam i zycze miłej soboty

Gość genek w gumakach.
pozdrawiam wszystkich Rzeszowian!pozdrawiam rowniez znajomych z Cisnej. pieknie tam u Was.

Witam Cie Genku..... Jak miło iz tutaj zagosciłeś. Nie wiem skąd piszesz? Napisz coś więcej. Dzisiaj w Rzeszowie pochmurna pogoda. Wszystko wisi w powietrzu. Ale mysle, że bedzie udana. Pozdrawiam i zycze miłej niedzieli

Gość genek w gumakach.
dzieki za mile slowo , ludzie z Podkarpacia sa mili i zyczliwi. ja to jestem stoleczny mieszkaniec pod takim nickiem zalozylem topik o Warszawie.Pozdrawiam Was .

Ponownie do genka............. Genku podaj dokładną nazwę, a myslę, że i Rzeszowianka od czasu do czasu znajdzie chwilke czasu aby zajrzeć na twój topik. Napisać chociazby pozdrowienia. Pozdrawiam genku odezwij się!!!!!

Jeszcze do genka................. zastanawiam sie dlaczego w gumakach a nie w mesztach......... lub lakierkach............... albo na obcasach. Lecz mimo to pozdrawiam Cie bardzo serdecznie.

ooo hihi nareszcie cos znajomego :) witam witam wszystkich ,dalanczam do klubu wprawdzie z okolic jestem no ale znajme rejony :) ze tez mi ten topik dopiero teraz w rece wpadl :) pozdrowionka dla wszystkich rodakow :P

Gość dziura zabita dechami
e eeeeeeeeeeeee.... co tam rzeszów dziura zabita dechami , plus tabliczka koniec swiata

jakie eee jaka dziura? wspaniale miasto moze i nie takie jak warszawa czy krakow ale rzeszow ma swoj urok.. :)