Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rzeszowianka

RZESZÓW otwieramy klub przjaciół !!!

Polecane posty

Gość Jerycho
Bardzo często kiedy robimy zakupy w internecie wymaga się od nas uiszczenia opłaty przez PayPal. Od 01 czerwca PayPal będzie miał konkurencję. Ceny będą niższe niż w PayPalu, system promocji taki sam jak na początku istnienia PayPala: W PayPalu było 20$, Greenzap daje 25$. Od pierwszego czerwca dostępny będzie na świecie, w tym również w Polsce. Warto się zarejestrować już dziś. http://www.greenzap.com/ W polu referer proszę wpisać blnks - będzie to korzyść dla mnie (w postaci 25$). Każdy może te informacje przekazać swoim znajomym, wtedy nowe osoby przypisane są na jego konto itd. Pomyślałem sobie że może sie przydać. Pozdrawiam blnks

Gość rzeszowski_warszawiak
No witam witam stare śmieci :-) Musiałem był się wynieść stamtąd ze względu na warunki bytowo - finansowe ale miasto z rozżewnienien wspominam ... Jest tu moze ktos z I LO ? Stoi buda jeszcze ?

hello wszystkim!! Znowu siedze sobie z kawka.... 7 7 Rzeszowski Warszawiaku: ja skonczylam 1 LO!!!!! A kiedy ty je skonczyles? Ja w 1997. Bylam w pierwszej w historii klasie \"wstepnej\" Rzeszowianko: moje fiolki na parapecie w kuchni walcza o zycie... Zobaczymy czy im sie uda. Ja tez kocham rosliny, ale zwykle nie mam czasu o nich myslec... Dziwne to po stoja tuz pod nosem, ale ja zawsze jestem w biegu. Aha, ja mam na imie Magdalena, ale wszyscy mowia na mnie Mada.

to co? juz wszyscy sobie dali spokoj? a ja znowu siedze z kawka za biurkiem. I jeszcze do tego mam babeczke...

Witam wszystkim serdecznie zwłaszcza Ciebie Mado. oraz Rzeszowiaka Warszawskiego. Ostatnio nie zaglądałam tutaj, byłam zbyt zajeta praca i domem. U nas w Rzeszowie ogromnie przez dwa dni i intensywnie padało, coś strasznego . Studzienki nie zdążały zbierać wody. Woda na Wisłoku bardzo podskoczyła, małe miejscowości sa po zalewane. Tragednia. Jak bedzie dalej padać to chyba katastrofa. Współczuję wszystkim, którzy potrzebują pomocy. Ja mieszkam na 6 pietrze więc mi nic nie grozi. Dzisiaj dzień tez zachmurzony, będzie lało. Okropna pogoda Pozdrawiam siedzę mam chwilkę czasu popijam kawusię. Do Mady..... mam na imie ........... wszyscy mówia Edit. Pa pozdrawiam

Gość sdfggh
ello?

Gość wolwo1
co tutaj tak cicho??????????????? jutro laba????????????????????????? spanko do 10?????????????????? rzeszowianko odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrowionka dla was

Gość anulaaaaaaaaaaaaa
o jak fajnie ktos pomyslał aby załozyc klub o rzeszowie, mam propozycje piszcie o wszystikm

Gość wolwo1
co tutaj tak cicho??????????????? jutro laba????????????????????????? spanko do 10?????????????????? rzeszowianko odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny znalazłam coś bardzo interesujacego. Zrywam boki. O wyższości przystawki nad deserem, czyli wydłużony stosunek przerywany Jeżeli – bądźmy wszak na czasie – prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym, jak kończy, to ja bym właściwie chciała wiedzieć - jak, bo przez cały czas odkąd te słowa skrzydlate wydostały się z paszczy premiera Millera, i dostały własnych nóżek, podobnie jak „nie chcem, ale muszem” Wałęsy, nie mogłam dojść do sedna rzeczonego problemu. O ile mi wiadomo z mojego doświadczenia – prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym, jak zaczyna. Nikt – powtarzając ten ucieszny bon mocik – jakoś nie zwrócił na to uwagi. Nie byłabym pewna czy premier Miller tym samym nie przysłużył się do rozleniwienia płci męskiej w tym względzie. Skończyć bowiem z fajerwerkami każdy gówniarz potrafi, a nawet nie ma w tym najmniejszej jego zasługi. Jedna moja koleżanka, jak brała ślub i to całkiem kościelny, poszła z narzeczonym na małżeńskie nauki, choć wcale nie miała ochoty; co ksiądz im może wyjaśnić, chichotała, a tu się okazało, że im owszem, ponieważ do narzeczonego wreszcie coś doszło, kiedy ksiądz z pełną powagą rzucił mu wiekopomne i jakże jasne w swej prostocie słowa: mężczyzna rozgrzewa się jak farelka, a kobieta jak piec kaflowy. Traf chciał, że ów narzeczony wychował się w mieszczańskiej rodzinie, gdzie jeszcze do niedawna paliło się węglem w piecu, a nawet jeden taki się zachował, zaczem metafora doszła do niego z całą siłą. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że po tej nauce zechciał nawet zapalić w piecu i zegarkiem w ręku zmierzyć czas rozgrzewania się swojej narzeczonej. Gorzej z tymi, co się wychowali przy centralnym. Na marginesie i po trosze w temacie, księża w ogóle bywają nieco dowcipni. Taki kawał krąży: przychodzi jeden ksiądz do drugiego i powiada – Stary, ty nie możesz tak do młodzieży na tej katechezie, bo cię młodzież nie rozumie. Archaicznym językiem mówisz. Młodzież teraz inaczej rozmawia, skrótami rozmawia. Nie mówi się „w porządku”, tylko w „wporzo”, mówi się „nara”, mówi się „cze”, mówi się „spoko”. Skrótami, stary, skrótami! Dobra, mówi ten drugi, wchodzi na katechezę i wita się: „Pochwa!”. Wracając do – excusez le mot – pochwy, niektórzy mężczyźni w ogóle lubią szybkość – szybkie samochody, szybkie numerki i tak dalej. Wejdziesz z takim do sklepu, to on by od razu chciał wszystko szybko kupić i wyjść, jakby głupi nie wiedział, że cała przyjemność nie w wydawaniu pieniędzy, tylko w przyglądaniu się błyskotkom. Jak przychodzi co do czego, to znaczy do seksu, to niejeden by to chciał załatwić równie szybko jak zakupy w butiku, chyba że łaskawie zechce wcześniej zaimponować swoimi utensyliami, ale tylko po to, żeby wybranka miała szanse rzucić okiem, jeśli według niego jest na co. Jeśli nie, tym gorzej, bo gra wstępna częstokroć wymaga wzięcia instrumentu we własne ręce. Niby stosunek premiera Millera (do służby patriotycznej) trwał dość długo, ale jako że kończy się dla niego przedwcześnie, jestem zmuszona stwierdzić, że to też nie jest ani zdrowe, ani zapewne dla samego zainteresowanego przyjemne, zaczem po jaką cholerę sobie i innym tę przykrość wydłużać aż do drugiego maja? Jeżeli prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy, premier Miller jest absolutnym prekursorem w tej kwestii, bo wydłużona grę wstępną pozostawił sobie na deser. Długo, panie premierze, to trzeba zaczynać, a kończyć - dosłownie - u szczytu. Inną sprawą jest, że bez względu na to, kiedy \"prawdziwy mężczyzna\" skończy, większość narodu przeżyje z tego powodu niekłamaną rozkosz.

Gość Rzeszowska dziewczyna
Hej Rzeszowiaki odezwijcie się Okropnie tutaj nudno

Gość Cos ciekawego o Górniak
Ciekawy artykuł Nie jestem polską patriotką Edyta Górniak ujawnia Kulisom swoje nadnaturalne zdolności i... brak głębszych uczuć do ojczyzny W życiu Edyty Górniak zaszło sporo zmian. Artystka jednak postanowiła powrócić na scenę, założyła własną wytwórnię płytową (E.G. Production), nagrała nowy singel ("Lunatique") i zapowiedziała poważne stylistyczne zmiany na nowej płycie, która ma się ukazać w lecie 2005 roku i być "chilloutowa". W rozmowie Edyta Górniak opowiedziała między innymi o ostatnim okresie swego życia, w tym walce z "Faktem" i "Super Expressem". Spotykamy się w okresie Zmartwychwstania. Edyta Górniak też zmartwychwstała? Mądre spostrzeżenie, ale nie mogę potwierdzić. Natychmiast mi zarzucą, że naśladuję Jennifer Lopez, która nagrała płytę "Rebirth" (Odrodzenie - przyp. red.) Co tam Jennifer Lopez. Powiedzą, że Górniak się porównuje do Chrystusa! (śmiech) No właśnie. Dlatego wolę mówić raczej o pozbieraniu się, zakończeniu kolejnego okresu w życiu, który na pewno nie należał do najmilszych. Z Twoich relacji wynika, że dzienniki "Fakt" i "Super Express" zamieniły Ci ostatni rok w koszmar, nasyłając paparazzich i brutalnie ingerując w prywatność. Jak myślisz, dlaczego tak się uwzięli właśnie na Ciebie i Twojego męża Darka? Z prostego powodu - bo nie daliśmy im zarobić. Kiedy "Fakt" wchodził na rynek, dostałam od nich propozycję z gatunku tych nie do odrzucenia. Zaproponowali, żebym dobrowolnie dostarczała im informacje z mojego życia prywatnego i intymnego, oczywiście załączając zdjęcia. W zamian obiecali przychylność wobec mojej osoby. Naturalnie odmówiłam. Skutki tej decyzji odczuwam do dziś. To był z ich strony po prostu zwyczajny szantaż? Dokładnie tak. A moja odmowa wywołała walkę, w której się pogubili i zatracili wszelkie hamulce. Przekroczyli granice nie tylko etyki dziennikarskiej, ale po prostu zwyczajnej ludzkiej przyzwoitości. Nie potrafili uszanować dosłownie niczego. Nawet policja nic nie mogła zaradzić? Policja była bardzo pomocna, ale nie przed wszystkim mogła nas uchronić. Wiecie -jak nie leci krew, trudno zdiagnozować czyjąś szkodliwość i czyjeś zagrożenie. Aż dziwne, że ktoś z "Faktu" nie powiedział sobie w pewnym momencie: Jezu, co my robimy! Stop! A właśnie że powiedział! Dostałam list od jednego z dziennikarzy "Faktu", który oczywiście poprosił mnie o dyskrecję. W tym liście gorąco przeprosił mnie za wszystko, co przeczytałam i co przeczytam w jego artykułach. Usprawiedliwiał się, że ma troje dzieci na utrzymaniu, a na rynku jest ciężko znaleźć pracę. By przeżyć i wykarmić rodzinę, musi wykonywać polecenia kierownictwa "Faktu" wbrew swoim zasadom i podejściu do życia. Wybaczyłaś im? Komu? Grzesiowi? (Grzegorz Jankowski, naczelny "Faktu" -red.) Nie. Tego, co spotkało moją rodzinę, chyba nigdy nie wybaczę. Pocieszam się tylko, że niektórych pracowników obu dzienników po wytężonej pracy stać było na lepsze wakacje. Wiecie -wypoczynek dobrze robi każdemu. Może któryś z nich wyszlachetniał na przykład? Przede wszystkim mam nadzieję, że moi wrogowie porządnie sobie ulżyli i teraz będą "lepszymi ludźmi". Jeszcze przed tą całą historią czytaliśmy opinię pewnego prasoznawcy, że w Polsce nie ma prawdziwych paparazzi. Twoi prześladowcy udowodnili, że jednak są... W pewnym sensie tak. Ale gdyby popatrzeć na to z innej strony, to jednak ten pan miał rację. Bo mimo ogromnej nagonki naszym prześladowcom nie udało się zdobyć najmarniejszego naszego zdjęcia. Jacy więc z nich paparazzi? Ciekawą postacią jest na przykład fotograf, którego spoliczkowałam. Strasznie się później tym chwalił. Wysłano go na mnie przypadkowo, a on zrobił dzięki temu karierę. Dotychczas był specjalistą od fotografowania bocianów, a teraz z niego paparazzi! Kiedy rusza pierwsza rozprawa w procesie z "Faktem"? Z "Super Expressem" już się odbyła, czekamy natomiast na termin rozprawy z "Faktem". Co konkretnie zarzucacie gazecie? Pozew liczy około 25 stron oskarżenia. Wytoczyliśmy dwa procesy cywilne i jeden karny. W swoim słynnym liście internetowym nazwałaś dziennikarskich prześladowców "pierdolonymi szczurami", dając im "w prezencie" zdjęcie swojego synka leżącego w kupie. Czy z perspektywy czasu nie sadzisz, że przegięłaś? Że to był niewłaściwy krok? A czy to, co mnie spotkało, było właściwe? Nie znam osoby, która przyjmowałaby taką dawkę agresji tak spokojnie i tak długo, jak ja. Na 15 lat działalności artystycznej miałam tylko dwie wpadki: dobrałam źle garderobę na Galę Wiktorów i zaśpiewałam hymn nie tak, jak śpiewają kibice. Natomiast historii z listami nie zaliczam do wpadek, ponieważ były one adekwatne do języka i form walki, jakimi posługiwał się mój wróg. Mogę żałować jedynie, że nie wytrzymałam tego napięcia i że nie stałam się w życiu bardziej chłodną i wyrachowaną osobą. Wtedy z pewnością ich działania nie doprowadziłyby mnie do stanu ostateczności.

Gość Eurowizja skrytykowana
Eurowizja skrytykowana Holendrzy krytykują Konkurs Piosenki Eurowizji. Ich zdaniem, wyniki głosowania w Kijowie były skandaliczne i uważają, że Holandia nie powinna więcej uczestniczyć w konkursie. Najostrzej skrytykowała werdykt reprezentantka Holandii Glennis Grace, rozczarowana tym, że nie weszła do finału. Jej zdaniem Konkurs jest obecnie nieprofesjonalny, a blok państw Europy Wschodniej uprawia kumoterstwo. Także krytycy mówią, że "blok wschodni" odciska coraz wyraźniejszą pieczęć nad kształtem konkursu. Zauważają, że tradycyjne kraje Eurowizji, takie jak Holandia, Belgia czy Portugalia, a nawet siedmiokrotny zwycięzca konkursu Irlandia, nie znalazły się w finale, za to połowa z 24 finalistów konkursu pochodzi ze Wschodniej Europy. W sondażu popularnego programu Barend & van Dorp aż 89 procent Holendrów opowiedziało się za wycofaniem się ich kraju z imprezy. Holandia była w gronie siedmiu państw, które w 1956 roku współtworzyły Konkurs Piosenki Eurowizji i trzykrotnie go wygrała. Przypomnijmy, że dzisiaj wieczorem poznamy laureatów tegorocznego konkursu Eurowizji. Na scenie Pałacu Sportu w stolicy Ukrainy wystąpią artyści z 24 krajów.

Witam Piękna pogoda w Rzeszowie. A wy ja się macie? Pozdrawiam Dawno tutaj nie zaglądałam.

Gość wolwo1
co tutaj tak cicho? odezwijcie sie hej Rzeszowianko. gdzie jestes???????????????///

Czesc Wolwo Cały czs tutaj jestem, gotuje obiad a w miedzyczasie zaglądam na kompa. Piekna dzisiaj pogoda. Pójde na piwko........

Gość wolwo1
co tutaj tak cicho.................

Gość wolwo1
cześć wam dzisiaj okropnie upalny dzień,ale ulga, jutro znów do pracy

Cześć Wolwo........... zapomniałam tutaj zaglądnąć. W Rzeszowie mieliśmy okropny skwar............ Pogota fatalna, az słabiło. Po pracy padłam jak mucha przespałam się i nie wiem o której teraz usnę. Pozdrwaiam

Gość wolwo1
rzeszowianko słyszałam że w Boże Ciało jest w Rzeszowie na Baranówce jakas impreza? odpisz - pozdrawiam

do wolwo............. faktycznie w czwartek jest impreza w parku sybiraków. Co roku organizowana jest tutaj impreza. Przeglad zespołów i piesni katolickich. naprawde warto przyjsc. A ilu jest młodych kleryków, więc zapraszam wszystkie dziewczeta

do wolwo............. faktycznie w czwartek jest impreza w parku sybiraków. Co roku organizowana jest tutaj impreza. Przeglad zespołów i piesni katolickich. naprawde warto przyjsc. A ilu jest młodych kleryków, więc zapraszam wszystkie dziewczeta

Gość wolwo1
czesć rzeszowianko w czwartek bede napewno? pozdrowionka

Cześć wszystkim Wpadłam się tylko przywitać. Widzę wolwo, ze jak narazie tylko obie korespondujemy 🌼 🌼 🌼 Zapraszam w czwartek do Rzeszowa