Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malka_mi

Czy mozna miec bole menstruacyjne w ciazy?

Polecane posty

Gość malka_mi

j/w

Gość Malta
Mozna miec. Ja mialam przez prawie 2 pierwsze miesiace ciazy. Raz mniejsze, raz wieksze. Ginka mi kazala wtedy brac Nospe-Forte i odpoczywac. Pozdrawiam :-)

Gość Hana
Już myślałam że dostanę okres bo miałam takie same bóle piersi i skurcze macicy, do pewności zrobiłam test ciążowy przed planownym terminem miesiączki bo pisało że wykrywają ciąże już po 6 dniach no i wynik negatywny, więc czekam na okres i czekam i czekam 6 dni 8 dni bóle jak niewiem no ale poszłam po 2 test i Ciąża!!! Niedoś że pierwszy test mnie zmylił to jeszcze te bóle jakby na okres. Ciotki nagadały mi że tak nie może być w ciąży, .ze boli brzuch i są skurcze macicy więc poszłam do gina i powiedział, że u niektórych kobiet to normalne bo rozciągają się mięsnie gładkie i wszystko się rozrasta kazał odpoczywać i w razie wielkich bóli jeść nospę.

A czy w pierwszych miesiacach ciąży można mieć miesiączki lub coś podobnego do nich i to w terminie? Ja dostałam,ale jakby samo krwawienie z dróg rodnych. Jasna krewka, która raz była słaba,a później mocna, a teraz ustała i łącznie trwała 1,5 dnia.

A czy w pierwszych miesiacach ciąży można mieć miesiączki lub coś podobnego do nich i to w terminie? Ja dostałam,ale jakby samo krwawienie z dróg rodnych. Jasna krewka, która raz była słaba,a później mocna, a teraz ustała i łącznie trwała 1,5 dnia.

Gość Hana
co do krwawieni to podobno wiele kobiet tak ma i jest to normalne ale radziłabym iść do gina zapytać czy wszystko ok.

Gość izaM
Wszystko zależy od budowy kobiety, ja jestem szczupła i przez pierwszy trymest brałam cały czas nospe bo bardzo bolał mnie dół brzucha, ale najlepiej skonsultować to ze swoim lekarzem. Co do krwawień podobno czasami występują ale radze szybko skontaktować się z lekarzem wiem to z doświadczenia ponieważ pierwszą ciąże poroniłam i zaczęło się od lekkich krwawień. Krwawienie jest oznaką że coś sie dzieje wiec nie czekaj tylko zgłoś się do lekarza. Podzdrawiam Iza.

Gość Ara
Do Malka_Mi.. Ja miałam bóle podczas ciaży.. Myślałam że to normalne no i się pomyliłam. Dziś wróciłam ze szpitala. Jestem po zabiegu łyżeczkowania. Radzę Ci spiesz się zanim będzie za późno.. Trzymam kciuki.

Gość Aneczka Łódź
Hana: ja miałam identycznie! Też spóźniał mi się okres, ale bolał mnie brzuch i piersi zupełnie, jakbym zaraz miała go dostać, a tu nic! Zrobiłam test i nie wykazał nic, potem dalej to samo, czekanie, zrobiłam po 2 tygodniach drugi test i były dwie kreseczki:) Bóle po drugim miesiącu przeszły same, pojaiły się mdłości, apetyty, zwroty głowy. Teraz jestem w 15 tygodniu i czuję się super. Przytyłam tylko 2 kg, byłam u gina i pwiedział mi, że "wszystko jest cacy" :) Powodzenia i pozdrawiam!

Gość mam takie przeczucie
że u mnie może to być równiez to.... Od tygodnia czują bóle jakby jajników i podbrzusza, trochę jak przed okresem. Nie cały czas, nie zbyt mocne ale jednak... Biorę Logest ale tabletki bywają zawodnie. Zostało mi 7 w opakowaniu. W poniedziałek idę do lekarza zobaczymy co powie.. Wiem że jeszcze za wcześnie... Ale ja to chyba czuję... Nie wiem co będzie dalej... I boję się... A jednocześnie już staram z tym oswajać... Trzymajcie kciuki :( Jeszcze się odezwę...

Gość drazetka
dziewczyny jak podejrzewacie ze jestescie w ciazy a boli to szybko do lekarza, mnie strasznie bolal brzuch, bylam w ciazy, test to wykazal, pozniej krewka, troszke czerwonej i szybko do szpitala, niestety poronilam, teraz wiem ze jak cos sie dzieje, chocby najmniejszego to trzeba szybko do lekarza, nie wolno czekac az przejdzie

Gość mam takie przeczucie
:] No i wszystko dobrze jednak. Test wyszedl negatywnie, lekarz uspokoil, okresik jest :). Mam jednak jedno pytanie. Czy jeśli w trakcie okresu pojawia się z krwią taki śluz przypominający ten z dni płodnych jest to raczej rzecz normalna, czy może wskazywać na rozregulowanie cyklu i wystąpienei owulacji? Miała któraś z was coś takiego? Ja wcześniej nie zauważyłam u siebie.. Nie wziełam 4 ostatnich tabletek i wcześniej zrobiłam przerwę. A w pierwszym tygodniu wziełam 2 dodatkowe tabletki, bo raz nie czułam się z byt dobrze i miałam rozwolnienie (delikatne i tylko jednorazowo). Wiem że trochę to zamieszane... Po okresie ide do lekarza i o wszystko go wypytam :)

Gość gosiaczek2297
ja miałam takie plamienie jak kawa z mlekiem. Dzwoniłam do giną kazała jesc duphaston i odpoczywać. boje się bo to 4 tydzień. może ktoś mnie pocieszy ze też tak miał i wszytsko było dobrze. czytałam że czasami kobiety w ciąży tak mają. nie ma żadnego krwawienia.

U mnie taka sama sytuacja :) Po zrobieniu testu nie mogłam uwierzyć w 2 kreseczki bo brzuch bolał tak, że myślałam, że to jakaś pomyłka bo ja przecież zaraz okres dostanę! A tu proszę 6 miesiąc zaczynam :) Miałam na początku 2 razy takie niewielkie plamienie - właśnie jak kawa z mlekiem, nie żadna świeża krew. Brałam luteinę do 13 tygodnia, teraz znowu biorę.

Gość doomsday
hej dziewczyny! powiedzcie mi taką rzecz, moze opowiem wam jak to u mnie od poczatku wygladalo... Mam 22 lata, w maju dostalam pierwsze moje pigulki antykoncepcyjne - Logest. Zaczelam je brac, po czym wyjechalam na wakacje w lipcu i ze nie chcialam dostac okresu nad morzem to sobie go przesunelam i dostalam jak wrocilam. wtedy tez skonczyly mi sie tabletki, ale ze nie mialam juz stalego partnera to nie szlam po nastepne. We wrzesniu zaczelam spoytakc sie z moim owczesnym partnerem, wiec zaczelam tez brac pigulki. Dostalam okres wiec wzielam pierwsza tabletke. Tyle ze okres dostalam tydzien przed wyznaczonym terminem. Po tym jak skonczyl mi sie okres, okazalo sie ze mam krwawienia z drog rodnych. Trwaly juz piaty dzien, nie są obfite, wrecz przeciwnie, są małe, wiec postanowilam pojsc do gina. Pani powiedziala mi ze to normalne ze moge dostac takie krwawienie i nie powinnam sie niczego obawiac, ze moze to byc spowodowane silnym stresem, ale skierowala mnie tez na badanie krwi zeby wykluczyc ciążę... wyniki badan dostane dopiero w poniedzialek... ale caly czas mam mysl ile jeszcze to krwawienie bedzie trwalo... i czy nie jest to ciaża... prosze Was, jesli mialyscie podobnie, to napiszcie mi... ja juz i tak mam za duzo stresow zwiazanych z pracą i moim partnerem, zeby jeszcze ze zdrowiem miec problemy... czekam na Wasze posty... POMÓŻCIE MI, PROSZĘ...!!!!

Gość przyszłamama1
Odpowiadam na pytanie autorki watku.Ja jestem w 20 tygoniu ciazy i mam takie bóle.Lekarz mówi ze to wiazadła i....gazy:)Macica miekka nie twardnieje , szyjka zamknieta i długa.Nie kazdy ból jest niebezpieczny ale trzeba powiedziec lekarzowi.

Gość do przyszłamama1----
jestem w 27 tc i dosłownie od wczoraj boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Brzuch mam miękki, nic poza tym się nie dzieje. Wizyta u lekarza dopiero na początku listopada, nie wiem czy iść czy poczekać? Normalnie bym nie zwlekała,ale wczoraj zostawiłam masę pieniędzy u dentysty i czekam dopiero na wypłatę Wiem, jak to brzmi żałośnie, ale tak właśnie jest. Nie mam pieniędzy żeby iść do ginekologa, czy poczekać czy pożyczyć od kogoś?

do przyszłamama1---- - a nie masz telefonu do swojego ginekologa? jak nie prywatnego to chociaż do gabinetu. powiedz co się dziej i jeśli lekarz uzna że powinnas przyjść wcześniej to idź. wiesz dzidziuś jest jeszcze malutki i nie byłoby dobrze gdyby ten ból oznaczał skracanie się szyjki czy co gorsza jej rozwieranie. myślę ze lepiej dmuchac na zimne niż potem żałować. moga to byc zwykłe bóle więzadeł, czy też bóle przepowiadające, ale lepiej sprawdzić.

Gość do przyszłamama1----
no to mnie nastraszyłaś Dzwonię. Dzięki !

na pewno nastraszyć nie chciałam a raczej przestrzec. dzwoń. zawsze to lepsze niż ciągłe zastanawianie się czy wszytsko jest ok :)

Gość zaniepokojona 1982*
Hej dziewczyny a co powiecie na to po ostatnich dosc szalenczych zabawach z moim facetem miam okres i teraz pozostalo mi 9 dni do konca brania tabletek - ale ostatno jakies 2 - 3 dni pobolewa mnie jakby jajnik z lewej strony bylam u gina we wrzesniu cyt i usg jest ok - mozliwe ze mam tez jakies dolegliwosci bo mam ostatnio zaparcia ?? chya w ciazy nie jestem :(

Gość 25agnieszka25
witam dziewczyny :) mam pytanie i mam nadzieje ze mi pomożecie (bardzo was o to proszę). mianowicie miesiączkę miałam 16.10.2008 mam cykle 30 dniowe, zawsze dzień przed spodziewaną @ bolał mnie brzuch (wiecie ten charakterystyczny dla @) teraz jest 8 dni przed spodziewana kolejną @ a mnie od kilku dni boli brzuch jak bym miała dostać @ . Czy myślicie że mogę byc w ciąży i czy miałyście podobne problemy ???? czy to możliwe że aż tyle dni przed @ boli brzuch ?? bardzo proszę o odpowiedź , serdecznie pozdrawiam

Gość admin12
czy ktoś tu jeszcze zagląda??

Gość marika80
bóle menstruacyjne można mieć do 3 miesiąca ciąży jeśli jesteś wyżej w ciąży zgłoś się do lekarza

Gość i na koniec ciaży
mam termin za 2 tygodnie, a czuję się jak przed okresem.

Gość 25agnieszka25
dziękuje za odpowiedz :) nie wiem czy jestem w ciąży za tydzień powinnam dostać miesiączkę ;) pierwszy raz mam cos takiego zawsze takie bóle występowały dzień przed @ a nigdy tak jak teraz hmmmmmm

Gość 24agnieszka24
witajcie dziewczyny mam doła zrobiłam dziś rano test i wynik negatywny, załamałam się czekałam na ta drugą kreseczkę i nic !!, wiem że zrobiłam test szybciej ponieważ 15 powinnam dopiero dostać@ ale nie wytrzymałam a teraz mam za swoje :( czy są jakieś szanse że to iz zrobiłam za wcześnie test pokazała sie wynik negatywny ?????? jesteście bardziej doswiadczona bardzo proszę was o odpowiedz i wyrozumiałość dla mnie (wiem że na teście jest napisane , ze najlepiej iż test jest zrobiony w dzień @ )

Gość 24agnieszka24
a i jeszcze jedno przepraszam za zmianę nicka ale mam problemy jak chce wpisywać taki sam jak poprzedni nie chce mi wysyłać wiadomości i pisze że nick zajęty :(

Gość mala1984
HEJ!!! Jestem tu pierwszy raz, znalazlam sie tu poniewaz spoznia mi sie okres (ostatni miałam 8 paz) i nie wiem co o tym myslec?? bole menstruacyjne mam tak jak przed okresem ale to wszystko, bardzo chcemy miec dziecko i staramy sie 3 miesiac:( test robilam jeszcze przed data spodziewanej miesiaczki bo maialm lekkie zawroty głowy ale wyszedł negatywnie, teraz boje sie zrobic kolejny test ze znowu bedzie negatywny,juz sama nie wiem co mam o tym myslec?? :(