Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość mrówetszkaa
Hej:) Waleczna, jakbym o sobie czytała:( Tylko ja nie miałam tylu zabiegów. Jednak wciąż wierzę że blizny znikną, może nie całkiem ale że będą widoczne tylko dla mnie. Ciężko je mieć, wiem coś o tym. Natomiast nie zgodzę się,że skoro Twoje blizny są jak na 1 zdjęciu potrzebne byłoby kilka dermabrazji. Dermabrazja jest tak silna, że usuwa o wiele większe blizny niszcząc warstwy skóry bardzo głęboko. Skoro usuwa blizny po ospie, to takie tym bardziej - moim zdaniem, mogę się mylić oczywiście. Ciekawa, wiem o czym piszesz, to TCA Cross. Też o tym mnóstwo czytałam. Jednak kwas trójchlorooctowy to " ostra" rzecz. Widziałaś zdjęcia po nałożeniu punktowo kwasu? Koszmar.Dziury wydają się pięć razy głębsze , otoczone białą skórą ( efekt frost), ale wiem też,że jest skuteczny. Potem są strupy. Niemniej, sama wypróbuję jak zawiodą inne metody ( tfutfu). I tak, TCA Cross też działa na te ice pick scars, o tym też czytałam. Spalam się Salidermem, obecnie czekam na odpadnięcie strupków i złuszczonej skóry:) Zobaczymy co pod spodem. Adwanced na noc i dwa dni temu Saliderm zamiast Adwanced ( jeden raz na jedną noc:)) Jutro kolejny raz położę Saliderm, zobaczymy. Aha i uważaj z ebayem i TCA. Lepiej zamówić na stroach sklepów internetowych zagranicznych. Zdarzały się przypadki,że sprzedawano na ebayu nieoczyszczony TCA albo o znacznie wyższym stężeniu i ludzie palili sobie skórę. Acidpunk, nie załamuj się. Glyco A - na to bym nie liczyła, u mnie na żadne nie zadziałał. Ale terapia skojarzona - Adwanced plus Saliderm. Kto wie? Uszy do góry:) Mille, napisałaś :ale niezłe te wasze blizny. Skoro uważasz,że takie blizny są : niezłe" polecam przejrzenie innych zdjęć z ostrym trądzikiem i śladami po nim. To są dopiero blizny. I też daje się je usunąć. Powiem Wam,że chyba stałam się zwolenniczką działania na własną rękę, tzn. sama sobie dawkuję kwas, mogę robić to częściej, widzę co się dzieje, sama ustalam sobie stopień złuszczania, w każdej chwili mogąc przerwać. I chyba to mi się podoba:):) Pozdrawiam

Gość Ciekawa jak diabli
Tak zgadzam się z Mrowetszka, na glyco nie ma co liczyc, ewentualnie moze pomoc na przebarwienia jesli takie masz, blizn nie ruszy, poza tym podraznia bardzo, a efektu nie ma. A co myslisz Mrowetszko co myslisz o tej masce o ktorej pisalam? Na razie Tca kupowac nie bede, jesli to na jesien na razie Saliderm +Adwenced i zobaczymy jaki bedzie efekt, planuje ta kuracje stosowac do polowy lipca, potem robie sobie odpoczynek, sobie i skorze. Milego dnia! 🖐️

Gość Mrówetszkaa
Ciekawa - jasne,że ją zamówię, też na nią już wcześniej patrzyłam i też Ph mnie uradowało:) Myślę,że ją zamówię niebawem ( w ciągu dwóch tygodni) ale najpierw zestaw podstawowy :) Saliderm pali cudownie , od razu człowiek czuje,że się coś dzieje:) Zobaczycie,że nam się uda, dziewczyny. Smarowanie się codzień 30 procent Aha plus kw. salicylowy to mocniejsze oddziaływanie niż 6 peelingów na rok,choćby mocniejszym kwasem. Aha i co jeszcze wyczytałam: gdzieś na forum jakaś laska pisała ( ale nie pamiętam którym, jakimś pryszczowo-bliznowym:):):), żeby ostrożnie z Salidermem bo po nim nawet blizny jej zeszły:):):) Pozdrawiam:)

Gość mille
czesc dziewczyny,kobiety....nie znam waszego wieku, ja mam 31 lat.otoz...tca zeczywiscie jest ale nie widzialam nikogo kto uzywal , iczytajac prase medyczna dowiedzialam sie ze czasem skutki sa katastrofalane i niewiele osob ryzykuje. mikrisermabrazje robilam na sobie i wielu klientkach i...ja nie widzialam poprawy, one niby cos, wyslalam je do lekarza na cos "ostrzejszego".jak dla mnie-szkoda pieniedzy. bedac w Polsce bylam u lekarza w prywatnej klinice pytac o dermabrazje. koszt byl 6-8 tys.ale lekarze( bylo ich 2 na darmowej wizycie) odmowili bo buzia za ladna .poza tym ryzyko. ale tu mialam kobiete, ktora byla na zabiegu laserowym, przez tydzien miala specjalny opatrunek, potem jeszcze 3 tygodnie meczarni, kilka miesiecy z zaczerwieniona twarza. ale..!!!widzialam ja rok po zabiegu-twarz jak u dziecka. wczesniej widzialam tylko zdjecia z jej bliznami.nie moglam uwierzyc. tak wiec moze zamiast wydawac pieniadze lepiej odkladac i sprobowac czegos bardziej skutecznego. niestety mowa to o ogromnych pieniadzach ale...jezeli to wam nie daje spokojnie zyc to moze warto. przynajmniej zaoszczedzicie na psychologu... a propos adwanced- posmarowalam 3 razy i skura z brody mi zeszla. za 2 tyg. bede w domu i koniecznie kupie ten drugi krem i podziele sie z wami wynikami:)

Gość mille
ale wstyd...sorry za bledy ale strasznie sie spieszylam i na codzien nie mowie po polsku. bede sie lepiej starac:)

Gość walcząca
Dziewczyny TCA bez tego Cross to to właśnie jest easy peel o którym wam pisałam. Nie wiem co to jest TCA Cross - może różni się tylko jakimś składnikiem. Ten który ja miałam pali jak jasna cholera. Robiła mi po kawałeczku żebym mogła wytrzymać. Obłaziłam ze skóry okropnie. Przez miesiąc nie wychodziłam z domu. Jeżeli chodzi o dermabrazję to ja konsultowałam się z dr. Szczytem z Warszawy. Za same policzki powiedział mi 2 tys- jeden zabieg. Można to zrobić laserem podobno lepiej się goi, ale cena jak dla mnie jest zaporowa. Zastanawiam się nad kremem który tu testujecie, ale jak 70% nie pomogło to jakie efekty da 30% ? Powiedzcie gdzie szukać informacji o tym TCA Cross. Pozdrawiam. Piszcie dalej dziewczyny o efektach.

Gość Ciekawa jak diabli
Walczaca, tca cross rozni sie tylko tym ze ma wysokie stezenie kwasu, Twoje peelingi to pewnie bylo 20-30 % prawda, a tutaj stosuje sie 50-100%. Wejdz na google i wpisz w wyszukiwarke zagraniczna tca cross powinno sie pokazac pare stron. Mille ja wlasnie tu i owdzie czytalam o Tca, ale tym nakladanym punktowo i podobno efekty sa rewelacyjne. Ja na razie z tym daje sobie spokoj. Poczekam do jesieni jakby co. A Ty czego chcesz sie pozbyc na ze stosujesz adwanced? Przebarwien, blizn?? Mrowetszka, ja tez sie namiarzam na ta maske. Jak kiedys korespondowalam mailowo z babka z bio-medu, to napisala mi ze wlasnie trzeba nalozyc ta maske, trzymac iles tam, potem ja zmyc i dla przedluzenia dzialania posmarowac sie adwenced. Zastanawiam sie czy nie kupic sobie od razu, tego preparatu do mycia twarzy tez z kwasem, ma wysokie ph wiec nie powinien podrazniac, a podobno doskonale oczyszcza i przygotowuje skora do nalozenia pozostalych preparatow. Ja juz zauwazylam, ze powoli odpada mi ta skora przypalona Salidermem, szybko :D. 🖐️

Gość walcząca
Dziewczyny wyczytałam BIO MED kosmetologia o jakimś peelingu pirogronowym ale nie wiem czy można go zrobić w domu. Wyczytałyście może o nim coś więcej? Może ten peelig jest dobry. Mille może ty coś wiesz o nim więcej?

Gość mille
ok dziewczyny, ten zabieg tca to jest kwas trojchlorooctowy. silnie dzialajacy zwiazek chemiczny. tak nie moglam skojarzyc nazwy ale juz wiem o co chodzi:)mozna i powinni sie go wykonywac u lekarza a nie kosmetyczki. odmiany tego peelingu to bleu peel i oczywiscie easy peel. poszukalam troche o tych "katastrofach" po wykonaniu tego zabiegu. no coz..pod okiem lekarza na pewno bedzie dobrze. sama go kiedys robilam u lekarza ale tylko raz, nie widzialam wielkiej roznicy i zrezygnowalam bo myslalm ze ten lekarz to zwykly naciagacz. ale to bylo dobrych kilka lat temu:) na stronie bio-med czytalam o zabiegach neo strata skin reuvi. i mysle ze to byloby cos. mialam okazje pracowac z produktami tej firmy, (nawet poznalam w usa lekarzy ktory ma patent na kwasy aha) i firmie tej mozna zaufac. polecam bardzo. rowniez plyn jessnera z peelingiem neostraty jest super-lagodzi tradzik, sciaga pory. ja sama walcze z upierdliwymi plamami(usunelam je laserem ale znowu sa) moje blizny juz zdazylam niezle splycic ale jeszcze cos tam jeszcze zostalo:(

Gość mrówetszkaa
Hej:) Ciekawa - odpadła mi salidermowa spalenizna i nie czekając nałożyłam go ponownie dziś - wyglądam teraz jak w filmie Epidemia:) ewentualnie jak ciężka postać ospy:)Nałożyłam go punktowo stąd masa czerwonych plam:) Ale już wiem,że jutro nieco zbledną a skóra odpadnie koło niedzieli - poniedziałku - tak było teraz, 4 dni:) Specjalnie nałożyłam go od razu drugi raz,żeby efekt ocenić po dwukrotnym nałożeniu, choć dziś jak odpadły te spalone resztki, to wydało mi się że jest lepiej no ale poczekam do niedzieli. Odczekam wtedy jeden dzień na zgojenie i zbadam co tam się porobiło;) No i cały czas Adwanced oczywiście. Mille - czym Ci się udało spłycić te blizny, o których pisałaś, zabiegi czy coś innego? Walcząca - trudno polecać Ci Adwanced jak miałaś już kw. glikolowy i to 70 procent, choć może codzienne nakładanie tego kremu da lepsze efekty, bo to w końcu codzienne dzioałanie kwasu a nie kilkukrotne ale trudno mi ocenić. Może Mille coś poradzi. A też widziałam ten peeling pirogronowy ale to jest chyba zabieg? Nie do kupienia do domu? Tak mi się wydaje. Blue peel mnie zniechęcił po tym, jak dziewczyna na kafeterii opisała cały swój zabieg który nie dał jakichś superefektów a druga opisywała swój EXODERM i dziurek nie zlikwidował. Nie wiem czemu ale mnie się wydaje,że lepiej łagodniej a dłużej i stale oddziaływać na skórę niż raz czy dwa. Może się mylę. Pozdrawiam

Gość Ciekawa jak diabli
🖐️ Mnie odpadl jak na razie jeden placek ktory sobie przypalilam, jutro powinnam sie pozbyc reszty, tak mi sie wydaje. Widzialyscie w sklepie bio-medu pokazal sie preparat z 50% kwasem, ale przewaga w nim kw. mlekowego wiec jest chyba za slaby?! Sama mam w domu flaszke kw. mlekowego i to w stezeniu 90%, ale podraznia okropnie a nawet po nim skora nie zlazi :0. Moze sprawa ma sie inaczej jak jest polaczony z kw. glikolowym...Sama nie wiem... Mrowetszka nie pieklo Ci bardzo jak nakladalas na taka swiezutka skorke? Ja jeszcze tak nie robilam, ale jest to chyba dobry pomysl bo docierasz do glebszych wartsw skory, wiec jak ta mi zlezie to chyba sprobuje. Pozdrawiam!!

Gość mrówetszkaa
hej:) Ciekawa - chodzi Ci o Glyco Exfoliant? Na tej stronie: http://www.viteasun.pl/product_info.php?products_id=193 kosztuje 65 złotych. Biomed sobie taką marżę naliczył czy co?:) Ale nie wiem jakie jest stężenie poszczególnych kwasów, to są ampułki z kwasem glikolowy i mlekowym, 10 razy po 2 ml. Za 65 warto by spróbować ale 176 plus maska z 25 % to już ponad 300:) Saliderm nałożyłam zaraz po odpadnięciu tamtej skóry, piekło jak pożar, spuchłam nawet ( tzn. te miejsca) i czerwone jak ogień były. Dziś już różowe. Zejdzie pojutrze, tak czuję:)

Gość Ciekawa jak diabli
Hej! O rany jestem w szoku, jak to mozliwe ze w jednym miejscu cos kosztuje 65 zl a w innym 180?? Chore jakies. Wczoraj rano zeszla mi skora po Salidermie, wieczorem nalozylam nowa warstwe i przypalilo mi strasznie. Mam purpurowe placki oj zejdzie mi skora zejdzie ;). Nie moglam dzisiaj niczym tych plam przykryc, ale nic to. Dobrze by bylo, zeby to zeszlo mi w poniedzialek rano, chcialabym wygladac jak czlowiek ;). Jak ta skora mi odpadnie, zrobie kilka dni przerwy i pewnie w czwartek lub piatek znowu ja przyjaram Salidermem. Naprawde to jest cholernie silny specyfik i dobrze bo chociaz cos sie dzieje ;). Poza tym zauwazylam ze jest bardzo wydajny, stosowalam go juz wiele razy, nakladalam dosc gruba warstwe, a nawet nie jest w polowie buteleczki, plus rowniez za to ze jest tani jak barszcz.:) Teraz chce go stosowac systemtycznie, bo kiedys nakladalam raz na jakis czas i efektu specjalnego nie bylo. A jak u Was? Pa

Gość Ciekawa jak diabli
SZOK, weszlam przed chwila jeszcze do sklepu Bio-medu i teraz te ampulki kosztuja juz 250zl!!!! Az mnie korci zeby do nich napisac i cos im nawrzucac ;).

Gość walcząca
Dziewczyny muszę wam szybko powiedzieć : jak wy tak smarujecie buzie kwasami to ja też wyciągłam resztkę glyco-a która mi jeszcze została po zimie i nawaliłam ile tam jeszcze było. Po rozsmarowaniu okazało się że warstwa jest dość gruba. Przypaliło mnie w kilku miejszcach tak że zrobił się strupek. Wczoraj odpadły. I tam gdzie strupki były największe jest gładziutka skóra- bez dziurek, porow, nic nie ma!! Niewiele jest tych miejsc i wielkości takiej że mogę je palcem przykryć ale są. Moja skóra była już palona, zdzierana- cuda już robiłam- a tu taka niespodzianka.W takiej sytuacji też zamawiam ten krem. O rany jak się cieszę, bo już zwątpiłam że jeszcze coś mi się uda z tym zrobić.

Gość Ciekawa jak diabli
Walczaca, a czy dla Ciebie nie bylby lepszy Saliderm?? Jest silniejszy od Glyco i od Adwenced, poza tym na kw. glikolowy sie skora uodparnia a na kw. salicylowy nie. Ja uwazam, ze pomoc moze tylko jakas kuracja laczona bo u mnie ten Adwenced sam w sobie nie wiele daje. Wyglada skore, pory i likwiduje zaskorniki, wplywu na blizny nie zauwazylam poki co. A Saliderm jest taniutki, buteleczka kosztuje cos ok. 9zl.

Gość walcząca
Wiesz co sama nie wiem i trochę się boję tego. No i jak pokazać mam się w pracy skoro mówicie że jak strupek odpadnie to i tak zostaje plama. Czy można to przykryć podkładem ?

Gość Ciekawa jak diabli
Walczaca hmm ja tez nie wiem. Jak juz strupek odpadnie, wlasciwie to taka przypalona skora, to plama jest do zamaskowania zarowno podkladem jak i jakims korektorem. Najgorzej jest jak ma sie ta przypalona skore :0. Ja wygladam aktualnie okropnie :P Mam centke na centce, dzisiaj rano jeszcze posmarowalam Adwenced, zeby szybciej sie to zluszczylo, ale jakos ciezko to widze aby do jutra odpadly mi te placki, jak ja sie ludziom pokaze :P. Szacuje ze we wtorek rano powinnam sie ich pozbyc ;). Naprawde nie jest az tak straszliwie ;). Poza tym o po tym srodku widze ze dziala, cos sie dzieje, a na moj gust to Adwenced jest delikatniejszy niz Glyco. Mrowetszka a Ty jak tam? Ile juz zuzylas tego kremu? Mnie zostalo mniej wiecej pol sloiczka. 🖐️

Gość mrówetszkaA
Hej:) Nadal jestem w strupach, mam nadzieję,że jutro już zlecą. Adwanced zostało mi tak3/5 słoiczka. Normalnie palę Salidermem do strupów, mam je w paru miejscach, no strupy jak nic. Nowy peeling Saliderm-Peel:):):) Ciekawa - jakaś poprawa jak odpadła skóra , zanim na nowo posmarowałaś? Coś się ruszyło? Ja zobaczę jutro:) Walcząca - cieszę się, że Cię tak przypaliło i że widzisz efekty:):):) Naprawdę, pomyśl o Salidermie, nałożysz w piątek, w poniedziałek spokojnie pójdziesz do ludzi, tylko sobota będzie horrorem:)

Gość Ciekawa jak diabli
Gapie sie wlasnie w lustro i zaklinam moja twarz, zeby chociaz w polowie tego co mam mi odpadlo do jutrzejszego rana ;). Ja wlasnie nakladalam w piatek, co prawda dosc pozno w nocy, bo kolo 1, ale nadal wygladam malo wyjsciowo ;). U mnie to tak wyglada jak spojrze np. pod swiatlo jakby mi w tych miejscach gdzie smarowalam Salidermem narosla jakas naprogramowa skora ;) . Jest przysuszona i naprawde testowalam dzisiaj jakis make-up jakby w razie czego do jutra to nie zeszlo i widac te slady nawet bardzo. W ogole Saliderm fajne napina skore, teraz to ja nie widze zadnych blizn, zobaczymy jak to odpadnie co bedzie pod spodem, ale mysle ze bede musiala go nalozyc jeszcze pare razy. Tak jak pisalam wczesniej do 15 lipca bede sie zdzierac, obdzierac i robic rozne cuda, potem przerwa :). Plus takich zdzieranek to rowniez to ze dlugo bedziemy mlode i bez zmarszczek ;) :D . Hehe. Mrowetszka a gdzie Ty masz zlokalizowane te blizny na twarzy?? Np. czolo to pol biedy, bo zawsze mozna sobie to jakos wlosami przykryc, a ja mam tylko na policzkach i teraz ta przypalanka wyglada zabojczo ;).

Gość mrówetszkaa
Hej:) Mam je na czole i na skroniach, na policzkach może ze dwie. Saliderm spadł - poprawa jest, tak o 30 procent. Spłyciły się jak nic. :):):):):) Dalej palę w okolicach weekendu, mam nadzieję że z każdym razem będzie coraz lepiej. Ciekawa jak u Ciebie? Strasznie jestem ciekawa;) Twoich rezultatów:)

Gość Ciekawa jak diabli
Oj ja dalej wygladam "pieknie". Rano przy myciu twarzy, troche skory mi sie zdarlo, ale pod spodem skora byla rownie czerwona !! 😠 Zatuszowac mi sie tego specjalnie nie udalo, nalozylam tylko troche korektora i podklad bo jak mialabym sobie walnac jakas mocna tapete to wygladalabym jeszcze tragiczniej poza tym nienawidze tego. Planuje w czwartek nalozyc kolejny raz Saliderm, chce teraz jednak aby ta skora mi sie wygoila, poniewaz teraz specjalnie duzo mi nie zlazlo, a jest mocno podrazniona. O efektach na razie nie moge praktycznie nic powiedziec, bo mam purpurowe plamy, jak juz zejdzie mi jutro reszta skory i sie wygoi to chetnie napisze czy widze zmiane :). Ciesze sie ze Tobie pomaga :) . Dzisiaj na noc planuje nalozyc troche Adwanced jak sie wchlonie to na te plamy jeszcze krem regenerujacy A-dermy Epitheliale. Pozdrawiam :)

Gość Ciekawa jak diabli
Hmm, cos dziwnego sie dzieje ;). Luszcze sie jeszcze raz, tzn to co wczoraj rano odpadlo, przyschlo znowu i znowu sie zdziera, a wczoraj na noc zrezygnowalam z Adwenced, posmarowalam tylko Epitheliale... Dzisiaj chyba tez jeszcze nie bede tego przypalac zadnym kwasem, posmaruje sie jakis lagodzacym kremem...

Gość walcząca
Dziewczyny zamówiłam ten krem. Wczoraj mi wysłali to chyba będzie na dniach. A co mi tam , zużyję opakowanie to zobaczę czy warto zamawiać następne. Nie dowiem się jak sama nie sprubuję. Każda skóra reaguje inaczej. Zobaczymy jak będzie to szło na mojej. Pozdrawiam.

Gość walczaca
Przypomniało mi się jeszcze,że jak miałam robione mocne peelingi to pani doktor kazała mi po nich smarować buzię dermosanem półtłustym. Mialam dbać o to żeby go było tyle nałożone żeby skóra była cały czas mokra. Może ta informacja na coś wam się przyda. Szybciej się złuszcza i dobrze regeneruje.

Gość gosiulka
hej kobitki kurde nie bylo nie kilka dni. Uzywam advanced tak jak pisalam tylko na czolo narazie w sobote bylam na imprezie i wrocilam dosc pozno bylo cos kolo 5 i juz spac nie poszlam!! Wieczorem nalozylam advanced i kurde jak sie rano obudzilam to mialam tak przypalone czolo ze az sie przestaraszylam heh i stwierdzilam ze narazie do poki rumien nie zniknie to kremu nie bede stosowac czy to mozliwe zeby 3 dni juz nie uzywac a rumien jeszcze byl?? Oczywiscie jest mniejszy niz wczoraj czy przed.. Njlepsze jest to bo ja nie uzywam zadnego filtra heh i jak swieci to normalnie chyba ludzie umieraja ze smiechu jak mnie widza ide pozakrywana jak by bylo -30 heheh ok pozdr :) planuje dzisiaj nalozyc znwou advanced a ja zaczelam sie luszczyc po 2 razie nalozenia kremu:) a dodam ze nakladam go co 2 dzien i ostro nawilzam

Gość mille
czesc dziewczyny ja smaruje i smaruje. piecze strasznie. lekko sie zluszczylam i ...zadnych sensacji. w niedziele bede juz w Polsce i kupie saliderm. chce tez wyprobowac jakies nowe zabiegi u kosmetyczki i lekarza. jak cos ciekawego "odkryje" to dam znac. dziewczyny, pamiwtajcie zeby uzywac kremu z filtrem!!!!!!

Gość Ciekawa jak diabli
Gosiulka mozesz tylko sie cieszyc, ze tak dobrze Ci sie skora zluszcza. U ten krem nie dziala tak agresywnie, tzn. ja sie w ogole nie luszcze !! :0 Za to Saliderm spala mnie do zywego ;) . To co napisala Mille FILTR to OBOWIAZEK przy stosowaniu kwasow. Ja mam Bioderma Photoderm Max Spray 60+ i sluchajcie rewelacja!! Leciutki, konsystencja wodnista, swietnie sie wchlania, nie jest tlusty, nie zostawia tego potwornego perlowego koloru na skorze. Naprawde najlepszy filtr jaki mialam!

Gość mrówetszkaa
Hej:) Ciekawa, to my musimy mieć jakąs supergrubą skórę:) Mnie tam nic nie piecze ani nie mam żadnego rumienia:) Dla mnie Adwanced jest delikatny jak krem Nivea;) Twarz doprowadziłam do porządku, śladu nie ma po torturach, w piątek nakładam Saliderm ponownie. Muszę dokonać pewnej korekty: widzę poprawę około 10 - 15 procent jednak, Saliderm napina skórę i faktycznie ona nieco wraca do stanu wyjściowego. No ale poprawa jest i ja ją widzę. Zresztą, raptem dwa razy nałożyłam Saliderm, więc nic dziwnego. Walcząca ja na podrażnione miejsca, jak chcę przyspieszyć gojenie kładę Penaten. Sprawdza się całkiem nieźle:) Ciekawa, jak tam ?:)

Gość walcząca
Krem przed chwilą dostałam. Na noc nasmaruje buzię. Ciekawa jak diabli - gdzie ten filtr można kupić ?