Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Marla ale Ty zaszlas po laparoskopii i wtedy mialas w miare uregulowana prace jajnikow ;) Myszka jak by nie bylo trzymam kciuki i za Ciebie :)

Gość MyszkaM86
kurcze tak sie zastanawiam ale to chyba niemożliwe by wiesiołek jakos wpłynął na prolaktyne, zwlaszcza ze w tym cyklu go nie brałam (przypomniało mi sie w 9dc to już odpuściłam). Ale od tamtego czasu mam większy apetyt i przytyłam prawie 1kg (a u mnie to sukces i bardzo mnie to cieszy, wogóle jakas głodomorra mnie dopadła od czasu wiesiołka:))

Myszka moze potrzebne Ci bylo jakichs witaminek i po wiesiolku tak Cie wzial apetyt? Ja jedyne co czulam po wiesiolku to skurcze macicy no i sluz plodny "ksiazkowy" :)

Gość MyszkaM86
nie dziekuje Amefa:) a jak Wasze maleństwo? moja siostra spodziewa sie prawdopodobnie synka, kuzyn tez zmajstrował syna(i to z wpadki) a drugi to jeszcze niewiadomo, bo to pierwsze tygodnie-także w rodzinie znów wysyp ciąż nastąpił, może tym razem i my sie załapiemy na ciążowe fluidy:)

Gość MyszkaM86
śluz czułam ale raczej tylko przy przytulankach, na zewnątrz niezauważalny a brałam 6 tabletek dziennie. hmmm moze i czegoś brakowało, ja tam sie ciesze, gdyby tak jeszcze udało sie pare kg przybrac i żeby było to po mnie widać:)

Myszka jeszcze troche i bedziesz miala brzuszek i dodatkowe kilogramy :P Za tydzien idziemy na usg i juz zapowiedzialam dzidzi, ze ma pokazac kim jest :P Czuje juz ruchy i czasem delikatne kopniaczki :)

Amefa to chyba cudowne uczucie, bardzo się cieszę! A co do cukrów i pęcherzyków, to powiem Wam,że ja to też zauważyłam,że ma to wpływ. Przez 2 cykle z clo nie było w ogóle owulki, a w następnym cykl dostałam metformax dodatkowo (choć pierwsze dni z nim były tragiczne) i od razu na monotoringu 3 pęcherzyki i owulacja:) Także zbił cukier i od razu się coś ruszyło. Gin mi też mówił,żeby otreby jeść, że pobudza pracę jelit itd. Więc jem nagminnie- najważniejsze przed każdym posiłkiem. Wiecie co, tak się zastanawiam, bo piszecie,że większość z Was bierze luteine, później coś na pęknięcie pęcherzyka, a mój gin nic prócz clo i metformaxu mi nie kazał brać?!Teraz przed hsg w ogóle miałam odstawić clo. Myślicie, że to dobrze, że nic nie biorę?

Psioszka no uczucie wspaniale :) Milo jest poczuc wreszcie, ze ktos tam mieszka ;) Ja przed hsg tez nic nie bralam. Dopiero po badaniu jak nie dostalam okresu to mialam wywolany i potem Clo od nowego cyklu

Gość MyszkaM86
no Amefa jeszcze troche i ci spać nie da bobas:) zobaczymy czy dzidzia posłucha i odsłoni co tam chowa między nogami:)

witam dziewczynki. ja rowniez jak wracam z pracy to pierwsze co robie to czytam wszystkie Wasze wypowiedzi :-) amefka ja tez jak czytam o tych wszystkich tabletkach to zastanaiwam sie dlaczego ja zadnych z wymienionych nie biore ;-) po badaniach na hormony dostalam tylko bromergon na zbicie prolaktyny i nic wiecej i teraz sie zastanawiam czy oby nie zapytac sie o nie lekarza, ale tez nie chce zeby pomyslał ze jestem madrzejsza od niego ;-)

Dzięki Myszka:) Amefa - rzeczywiście byłam po laparo, może dlatego nie potrzebowałem luteiny, ale w ogóle tego nie łączyłam z laparo.

Amefka CA 125 wykrywa komórki nowotworowe:( teraz jak pojde do lekarza to musze sie zapytac o badanie na wrogosc sluzu bo nie mialam tego jeszcze robionego.Ziuta pewnie cos w tym jest ze blokijemy sie psychicznie , ale jak tu sie nie denerwowac jak sie bardzo chce miec dzidzie. Dobrze, ze jest to forum, jest troszke lepiej jak tu wchodze.

Gość justynka-83
Dziewczynki dzięki za rady:-) Zrobię tak, że w w niedziele biorę duphaston a w poniedziałek zrobię test. Jeśli wyjdzie pozytywny )w co wątpię) to zadzwonię do lekarza i zapytam czy brać dalej :-) Tylko czy duphaston nie zafałszuje mi testu?

Gość justynka-83
Myszka ja po wiesiołku mam tak samo jak Ty, śluz czuję raczej przy mizianku, tak na oko to go słabo widzę :-)

Gość asia.pco.1
Dziewczyny to mnie teraz zestresowałyście tym, że odstawiałam luteinę i nie robiłam testu :( a oto wyniki mojego M. całkowita licza plemników wynik- 95,4 (wartość referencyjna >39mln), ruch postępowy A 55%, ruch całkowity 75%, brak ruchu 25, plemniki o prawidłowej budowie 25 (wartość referencyjna >4%)

Gość asia.pco.1
justynka dup nie zafałszuje wyniku

Gość justynka-83
Asia wyniki Twojego M. jak najbardziej w porządku, dużo plemniczków o dobrej budowie i ruchliwych. Do dzieła :-) Co do tej luteiny to nie wiem co dioradzić ale myślę że czasem takie odpuszczenie daje lepsze skutki niż łykanie tych wszystkich prochów :-)

Wiecie co dziewczynki, ja też myślę,że dużo zależy od intuicji...Ja nie wiedziałam,że jestem w ciąży, @ miałam normalnie 2 cykle-troszkę mniejszą i inną niż zawsze,ale miałam.Nic nie podejrzewałam,że jestem w ciąży. Po prostu intuicja mi podpowiedziała i miałam @ do pt a w sob zrobiłam test i 2 krechy!Co prawda później poroniłam,ale jak macie przeczucie to róbcie, nie ma co się sugerować czy można czy nie:)Życzę wszystkim dobrej intuicji!!!

Gość Lin_kaa
dziewczyny wiecie może czy progesteron w 22d.c. to na czczo się robi,czy obojętnie?

Gość justynka-83
Linka chyab wszystkie badania z krwi powinno się robić na czczo. Ewentulanie mi babka mówiła że jeśli robisz np po południu to żeby 4 godziny ptrzed badaniem nic nie jeść (pić ewentualnie wodę)

Ja progesteron robiłam na czczo w 22dc. Bete za to o każdej porze dnia:)

Gość justynka-83
Psioszka dobrze wiedzieć :-)

Gość justynka-83
Wiecie co ja coś chyba straciłam wiarę, że się uda. Cały czas myślę że z tymi słabymi plemnikami to nie ma szans i na bank dostane @

Beti moze Twoj lekarz stwierdzil, ze nie potrebujesz wspomagaczy narazie ;) Majka lekarz podejrzewa u Ciebie nowotwor? Czy to tak profilaktycznie kazal zrobic? Wspolczuje Ci... Pewnie teraz masz niezly stres przez to badanie :( Justynka duphaston nie zafalszuje testu wiec spokojnie mozesz robic ;) Asia wyniki super! Dziewczyny a probowalyscie kiedys mierzyc temperature i obserwowac sluz i szyjke macicy? Mi to bardzo pomoglo :) Jak sie zapisuje wszystkie obserwacje, to mozna do tego wrocic w nastepnym cyklu i sobie porownac, a tak na pamiec to ciezko potem wychodzi :P

Justynka nie trac nadziei! Sa o wiele gorsze przypadki! Niektorzy mezczyzni np nie maja wcale plemnikow! Jesli sie nie uda sa jeszcze takie metody jak inseminacja ;) Glowa do gory :)

Amefa też mi się wydaje,że Czarna miała pójść...Trzymamy zatem kciuki! Dziewczyny nie poddawajcie się, to nie jest wyrok, są metody trzeba próbować! Nadzieja umiera ostatnia!:)

Gość asia.pco.1
Również miałam badanie CA 125 w momencie kiedy lekarka na USG wykryła u mnie 6cm torbiel, może być to torbiel czynnościowa (z nie pękniętego pęcherzyka) lub coś innego. U mnie okazało się że to torbiel czynnościowa przez 2 m-ce brałam antyki i wszystko ładnie się wchłonęło. Gdzieś wyczytałam, że CA 125 może być też diagnozą do endometriozy.

Gość justynka-83
Ja nie tarcę nadziei ale wierzę w to że się uda tak samo jak w to że trafię szóstkę w totka :-D

Gość asia.pco.1
Oj justynka na ciążę masz o wiele większe szanse niż na totka :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować