Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość asia.pco.1
Miałam 2 razy monitorowane cykle bez stymulacji no i niestety do owulacji nie dochodziło. Potem na CLO pęcherzyki rosły ale nie pękały dopiero po podaniu pregnylu pękały, potwierdzone było to monitoringiem. Hm... z tego co opisujesz może faktycznie masz pco. A nie masz możliwości umówienia się do innego lekarza? Spróbuj zobaczysz co Ci powie.

Gość asia.pco.1
A jak się oblicza ten stosunek LH do FSH, bo z moich ostatnich wyników gin powiedział, że nieznacznie podwyższona prolaktyna a tak to Ok.

Gość asia.pco.1
moje wyniki : LH 6,28, FSH 6,49

Gość justynka-83
Asia dzielisz wartość LH przez FSH. Najlepiej gdy jest bliski 1 więc masz idelany. Niby pco jest gdy ten stosunek przekracza 1,5. Więc wyglada jakbys nie miałą PCO. Z tą zmianą lekarz to nie bardzo. Bo mój gin jest ordynatorem w spzitalu. I jeśli chcę tu rodzić to lepiej chodzić do niego. Liczę że jeśli on nie zauważył to w klinice się czegoś dopatrzą. Generalnie wiem że jesli to pco to cykle będę musiała mieć stymulowane. Ale pozostaje jesczez ta kauteryzacja.

Gość asia.pco.1
Dzięki Justynka :) Wiesz co wydaje mi się, ze Twój lekarz wie co robi. Spróbujcie z kliniką, musicie mieć na uwadze, że problem leży również po stronie Twojego M.

Gość justynka-83
Asia ja to wszytsko wiem ale liczyłam że będę miała owulację bez leków a tu klops :-( Podejdę jeszcze na wizytę w tym tyg. i podpytam konkretnie o tę klinikę i pwoiem o swoich obawach. Najwyżej mnei ochrzani:-)

Gość asia.pco.1
Hm... no widzisz z tym moim pco jest tak , że wcześniejsza lekara powiedziała, że mam pco i tak mi to już zostało. A ten nowy lekarz mówi, że obraz usg wcale nie świadczy o pco. Tylko powiem Ci, że poza obrazem na usg świadczacym o pco to mam przetłuszczające się włosy i nadmierne owłosienie, które próbuję likwidować laserami. Chodziłam dokładnie na brzuch i twarz (wąsik i broda), a zabiegi przydały by się również na inne cześci ale wiadomo, że są bardzo drogie więc zrobiłam to co jest najbardziej widoczne.

Gość asia.pco.1
Jasne idź porozmawiaj, powiedz o swoich obawach itd. może podpytaj czy poleca jakiegoś lekarza z tej kliniki?

Gość justynka-83
Właśnie mam taki zamiar chociaż już poczytałam który ma najlepsze opinie, ale zapewne będzie ciężko się do niego dostać. Wiesz mi sie tez przetłuszczają, codziennie je myję. No i ostatnio mam problem z wypryskami. A tak poza tym jesli chodzi o owłosienie to jestem trochę kudłata ale to raczej jaśniutki meszek a czytałam że przy PCO jets już mowa o ciemniejszym i wtardym owłosieniu.

Gość justynka-83
I tylko sie zatsnawiam czu zdiagnozowanie ummnie pco coś by dało. I tak juz jestem stymulowana. Chyba że zaleciliby laparoskopie i kauteryzację.

Gość asia.pco.1
No właśnie tak się zastanawiam czy oni w tych klinikach zlecają jakieś zabiegi czy już tylko próbują inseminacje i in vitro.

Hej dziewczyny, jak tam- od dzisiaj u kilku z nas tydzień testowania:)Tak jak pisałam ja nie wytrzymałam i zrobiłam test w sob-23dc(negatyw.), dziś 25dc ,ale zero objawów na @...Poczekam jeszcze i zobaczymy co i jak. Ale jakoś nie wydaje mi się,żeby się udało. Z drugiej str myślę sobie, że jak się nie uda to tak jak gin chce- zrobimy tą laparo i będę miała spokojne sumienie,że zrobiłam co w mojej mocy, a przykład Amefy i innych dziewczyn po laparo daje mi wiarę i siły:)!

Gość justynka-83
Obawiam się że tylko inseminacja i in vitro. Te wszystkie zabiegi chyba trzeba u swojego lekarza wywalczyć. Mj gin mnei trochę stresuje bo jak mu wspomniałam i inseminacji to się zdziwił że nie in vitro. A nasze wyniki nie są aż tak fatalne przecież.

Gość asia.pco.1
Psioszka ja też 25dc mam wielką ochotę testować :) Mnie piersi pobolewają od soboty, no i jakieś syfki się pojawiły. moje cykle są trochę dłuże około 32.

Gość asia.pco.1
Ja też bym próbowała inseminacje, na in vitro przyjdzie jeszcze czas. A słyszałyście, że Małgorzata Rozenek ( prowadząca perfektycje pani domu) ma synów właśnie z in vitro. Powiedziała, że nie kryje się z tym i otwarcie o tym mów bo to była jej jedyna szansa na dziecko.

Gość justynka-83
Szkoda tylko że to takie koszty :-(

Gość asia.pco.1
No niestety koszt jest ogromny. Ale narazie o tym nie rozmyślaj, nie wybiegajmy tak daleko w przyszłosć. Żyjmy tu i teraz :)

Gość justynka-83
Spróbuję:-) Dzwoniłam do kliniki i od 1 czerwca rejestrują na czerwiec więc tragedii nie ma :-)

Gość asia.pco.1
O faktycznie to nie ma tragedii, zawsze myślałam, że tam z 2 m-ce się czeka na wizytę :)

Gość justynka-83
No ja też, w invimedzie szybko umawiają, natomiats do dr polaka o którym chyba Beti kiedyś pisała trzeba czekać do sierpnia. Swoją drogą ciekawe co u Beti, dawno nie pisała.

Asiu.pco to że bierzesz bromergon na pewno miało wpływ na owulację, bo podwyższona prolaktyna blokuję owulację i to nawet bardzo skutecznie. jest nawet tzw. laktacyjne zatrzymanie owulacji po porodzie, prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym za laktację. Ja po bromku lepie już się czuję wczoraj wzięłam 3 raz połówkę tabsa, chyba 3 i 4 dzień był u m nie najgorszy. dla mnie ten tydzień też pod znakiem testowania ale LH :)

Gość asia.pco.1
Wiecie co poczytałam troche o prolaktynemii no i optymistycznie się nastawiam na to , że wreszcie zajdę w ciażę. I faktycznie stosunek LH do FSH chyba wyklucza u mnie pco bo mam bliski 1, a dokładnie 0,97 . Z tego co wyczytałam hiperprolaktynemia może powodować brak owulacji, zaburzenia ciałka żółtego, nadmierne owłosienie, zaburzenia w miesiączkowaniu, no i problem ze wzrokiem, który również mam.Tak więc może od momentu jak zaczęłam brać bromergon wszystko potoczy się w tą dobrą stronę ?:) Naprawdę optymistycznie się nastawiłam.

Gość asia.pco.1
Yvonkaa a ja mam do Ciebie pytanie z innnej bajki, pisałaś że byłaś na pielgrzymce prawda? A przyjaciółka mojej teściowej w czerwcu będzie w Częstochowie i pyta co nam przywieźć albo jaką intenecję zawieźć, powiem Ci że kompletnie nie orientuję się o co mogę ją poprosić. Może Ty coś mi podpowiesz? :)

Gość justynka-83
Asia a czy Ty robiłaś badanie prolaktyny po obciążeniu czy zwykłe? Bo ja tylko zwykłe i niby miałam w normie.

Gość asia.pco.1
Też zwykłe ale wyszło mi 36. A w necie teraz wyczytałąm, że to hiperprolaktynemia. Zresztą, któraś z Was pisała, że jeśli prolaktyna wyjdzie w normie to należy zrobić z obciążeniem, u mnie od razu była podwyższona.

Gość asia.pco.1
Jeszcze zauważyłam, że od momentu jak zaczęłam brać bromergon nie mam wybuchów złosci, które u mnie występowały praktycznie codziennie.

Gość justynka-83
A dziewczyny czy ta prolaktyne po obciażeniu mogę zrobić na własną rekę czy ten lek co tzreba zarzyć jest na receptę?

Gość asia.pco.1
hm... nie wiem , a może zadzwoń do laboratorium, w którym chciałabyś wykonać to badanie i tam zapytaj?

Gość justynka-83
Zapytam mojego gina chyba i tyle :)

Asiu poproś ją o modlitwę (intencję) o dar rodzicielstwa dla WAS (dla Ciebie i M), oraz o uzdrowienie płodności. Jak dobrze pamiętam to można w Częstochowie zamówić Mszę w danej intencji. Polecam też przyjąć sakrament namaszczenia chorych i uczestnictwo we Mszy świętej z modlitwą o uzdrowienie chorych. We Wrocławiu takie Msze są u dominikanów. Nie wiem jak Wy do tego podchodzicie, ale mi to pomogło, jestem spokojniejsza, pełna wiary i nadziei, że będzie dobrze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować