Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość AniaszyFi
Hej dziewczyny :-) ja jutro rano mam wizytę u mojego magika na szczęście z moim M więc sama nie muszę nic przyjmować na klatę. hmm ciekawe co mi powie na temat mojego AMH 1,8 i jakie rozwiązanie zaproponuje. Stwierdziłam że się posłucham i podejdę do jednej inseminacji a co mi szkodzi ale to pewnie grudzień/styczeń bo za chwilę wyjeżdża. Słyszałyście o książce Sekret?? Kiedyś ją kupiłam z myślą o kimś innym czytałam ale nie pamiętałam o czym jest. Mój M ostatnio ją przeczytał. Generalnie jest o pozytywnym myśleniu. Mojemu M się super sprawdza ta teoria z książki po 5 latach szukania pracy z jego marzeń dostał ją :-))

No ja właśnie dostałam @ :( przynajmniej się test nie zmarnował. Ale powiem wam że to był zajebiście krótki cykl, tylko 25 dniowy :(

Gość pełna_nadziei83
Ania - napisz potem co ci powie dr o twoim AMH, ja czekam na wynik mojego, będzie w piątek Słońce- tak mi przykro że przyszła @

Gość AniaszyFi
Moje cykle się skróciły po tym jak zaczęłam brać dostinex z 28 dni nawet czasem do 24 :-(((( Na pewno napiszę co mi powie. Ja jestem już od bardzo dawna zdołowana więc chyba bardziej mnie nie dobije :-P

Gość elka 84
gaja ja mialam 2 miesiace temu hsg okzalo sie prawy jajowod niedrozny.w tym miesiacu mialam owulke z prawego wiec nici z ciazy zobaczymy jak bedzie w tym mieisacu

Dziewczynki nie spodziewałam się ciąży. Ten cykl był dziwny. Z jednej strony dobrze, że był krótki. Szybciej nadejdą płodne. W tym cyklu umówię sie na monitoring. Raz zeby sprawdzić czy coś rośnie i drugi czy pękł. Teraz tylko utrafić dobry dzień na monitoring. I tak własnie dostałam 3 "ustawową" @ po poronieniu. Teraz już bez obaw możemy się starać. DZIEWCZYNY JESTEM ZDETERMINOWANA I LSTOPAD JEST MÓJ ! ;) Zrobiłam dzisiaj remanent we wspomnieniach tzn. popakowałam wszystkie pamiątki po naszym Maleństwie: pierwszy test, usg, karte ciąży i wyniki badań. Dołączyły do pamiątek z pierwszej ciąży. Spłakałam się przy tym, ale stwierdziłam że już czas. Odcinam przeszłość grubą kreską i daję do przodu. Oczywiście nie zapomnę nigdy, ale musze iść dalej na spotkanie swojego Aniołka. Dziś Dzień Pamięci Dzieci Utraconych :( ciężki dzień dla mnie i mojego M. ale też pełen nadziei. Jakoś nas pozytywnie dzisiaj natchnęło, pomimo @..

A to taki troszke naiwny wierszyk, ale spowodował że jest mi lżej.. Bose aniołki siedza na chmurkach, A kazdy lekko jak piórko fruwa I każdy czuwa, cichutko czuwa Nad tatą, który płakać nie umie, nad siostrą, która nic nie rozumie, Nad dziadkiem, babcią smutną czasami i swoją mamą -osnutą łzami I każdy woła cicho z daleka: mamo już nie płacz, mamo ja czekam..

Słońce wiem że to dla Was ciężki czas ale dobrze zrobiłaś. Bardzo podoba mi się Twoje podejście:-) I mówię Ci że ten cykl jest Twój :-) Podoba mi się ten wierszyk. Na każdą z nas na górze czeka taki mały aniołek:-)

Gość asia.pco.1
No Słońce aż łezki w oczach się kręcą. Jasne że na kazda z nas czekają gdzieś u góry Aniołki czekają tylko na ten jeden jedyny moment.

Słońce tym silniej przesyłam swoje ciążowe fluidki w twoim kierunku w tym nowym rozpoczynającym sie cyklu:) łap ile zdołasz:)

Myszka Dziękuję :) Dzwoniłam do mojego gina. Umówiłam się na wizytę. Powiedziałam co i jak i zdecydowaliśmy się na powrót na metformax i na deksametazon. Brałam je wcześniej a po laparoskopii miałam po nich swoje owulacje i udało sie zajść. Także pierwszy krok zrobiony :) jeszcze sobie kupie wiesiołek.

Słońce to idziemy równo w tym cyklu :) mnie też @ nawiedziła. Ja zaczynam znowu pić siemię lniane. Na poprawę ilości i jakości śluzu pomaga też...uwaga...picie wody! Często śluzu jest mało lub jest gęsty bo organizm jest nienawodniony. Ja zauważyłam, że jak na wakacjach piłam dużo wody, bo było gorąco, to śluzu miałam zdecydowanie więcej. Minimum 1,5 litra wody dziennie, nie licząc kawy, herbaty i soków. Zaczynam wszędzie łazić z flaszką, jak w wakacje :)

Yvonka na to idziemy razem.. A o tej wodzie to też słyszałam, tak jak to że jak się ma za gęsty śluz to się powinno pić syrop przeciwkaszlowy! Trochę mnie to zaskoczyło bo niby ską mam wiedzieć czy śluz jest za gęsty? To samo jeżeli chodzi o nasienie. Jeżeli jest za gęste bo szybko ulega aglutynacji to facet powinien pić syrop.. Dziwnie nie?

A jeżeli chodzi o siemię to niestety.. próbowałam ale tak mnie te gluty brzydzą ze nie dałam rady.. bo generalnie obrzydliwa jestem ;)

parę stron temu pisałam jak sobie z glutem radzę. 1-2 łyżeczki mielonego siemienia zalewam 1/2 kubka wrzątku, w małej filiżance (tak żeby było ok 1/2 kubka) parzę owocową herbatę (np. czarna porzeczka), dolewam do siemienia, dodaję łyżeczkę miodu i jest do wypicia, bo rozrzedzone jest mniej glutowate, dodawałam też do mleka albo do jogurtu i daje rade

Yvonka, ja łykam oeparol femina. To są kapsułki a olejem z wiesiołka i lnu. Pewnie naturalny len lepszy bo mniej przetworzony. I zawsze to więcej płynu wypitego... sprawa warta zastanowienia.. Mój M. jest fanem ziółek i naturalnych metod. Powiedział że będzie razem za mną pił gluty :) Facetowi siemie też na cos wpływa? :p

Gość pełna_nadziei83
Słońce- masz bardzo dobre nastawienie, pewnie że będziesz zawsze pamiętała o swoich aniołkach, ale trzeba żyć dalej i mieć dużo siły do walki o dzidzię, trzymam mocno kciuki za ten cykl, na pewno będzie udany &&&&&&&&&&&&&

Gość elka 84
cztery bo ja dostalam 2 dni temu:)wiec ten cykl nalezy do nas dziewczynki:)

A ja już Dziewczyny nie mam okresu, nawet plamienia, nic.. Czysty biały śluz.. Rozumiecie o co chodzi? Bo ja zgłupiałam. I co teraz? Mam brać dalej te luteine czy nie? Zwariuje zaraz. Gin nie odbiera.

Ja trzymam za Was mocno kciuki, my 2 msc odpuszczamy, w sensie będzie co ma być, a w grudniu przed świętami nasza pierwsza IUI. Może dostaniemy prezent na gwiazdkę?!

aż się popłakałam jak ten wierszyk przeczytałam..... ale wierze że taki aniołek właśnie woła do nas:) Słońce niechce dawać płonnych nadzieji ale może warto zrobić test;)

No mam zamiar zrobić jutro test. O ile @ nie powróci. A specjalistką od siemienia jest Yvonka ;) generalnie chodzi o to że picie wywaru z siemienia lnianego, wspomaga śluz plodny.

Gość pełna_nadziei83
Słońce to trzymam kciuki za test :) Psioszka- my też mamy przerwę, do IUI podchodzimy ok 10 grudnia i tez liczę na prezent

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować