Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Czarnolka, ja nie musiałam żadnych badań mieć i robić, ale co szpital i lekarz to inna procedura. Badanie do przeżycia, powodzenia!

Ja też żadnych badań nie robiłam, w szpitalu zrobili tylko usg i zwykłe badanie na fotelu ginekologicznym zanim mnie wzięli na badanie. na wszelki wypadek możesz wziąć ze sobą coś przeciwbólowego, ale skoro nic nie mówili to powinni ci w szpitalu podać głupiego jasia lub ketanol. Możesz potem kilka dni krwawić lub plamić, a samo badanie troche nieprzyjemne. Stopień odczuwania bólu zależy indywidualnie od każdego, przy drożnych raczej powinnas poczuć tylko kilkusekundowy ból jak przy miesiączce. Wynik dostajesz od razu (zdjęcie rtg), czasem też lekarz w trakcie badania mówi jak sprawy wyglądają

czarnulka ja miałam przed badaniem robione wyniki na czystość pochwy a o wyniku gin mi powiedział dopiero jak się umówiłam do niego na prywatną wizytę więc jak widzisz co szpital to inna procedura, w każdym razie życzę powodzenia. Asia ogromne gratulację, mam nadzieję, że podzielisz się emocjami jak już dojdziesz do siebie. Pełna życzę szybkiego porodu.... Myszka jak Twoja kruszynka zniosła te upały? Słońce co u Ciebie? Za staraczki oczywiście trzymam mocno zaciśnięte kciukasy. Pozdrawiam.

Gość czarnolka
dziękuje wam bardzo za informację mam nadzieję że wreszcie dowiem sie co mi dolega od 2 lat słysze to samo wyniki super a miesiączki brak

Beti poza trudnościami z zaśniecięm wieczorami w nagrzanym mieszkaniu (dorosłemu ciężko było a co dopiero dziecku) to zniosła dobrze, dopajałam ją czysta wodą żeby sie nie odwodnila a wietrzenie w samym body bardzo jej sie podobało, im mniej warstw na sobie tym weselsza :) Pełna a na kiedy masz termin? miedzy Tobą a Asią były chyba 2 tyg. różnicy?

Asia dopiero wczoraj wyszła ze spzitala, na pewno odezwie się jak dojdzie do siebie.. ja mam termin z miesiączki na 13.07, z USG na 10.07, ale cos nic się nie kroi, mimo że podbrzusze mnie pobolewa...wczoraj byłam na wizycie, szyjka miękka ale jeszcze długa, rozwarcie 0, KTG prawidłowe, skurczów brak :/ więc chyba jeszcze posiedzę w dwupaku... Beti a Ty na kiedy masz termin? Masz już jakieś objawy?

czarnolka a miałaś badanie pod kątem policystycznych jajników? moja znajoma miała podobną sytuację cykle po 450dni wyniki niby ok a wyszło PCO. Pomogła jej NaProTechnologia, teraz jest mamą 2 dzieci.

hej,moja IUI sie nie udala,mam takie zalamanie ze nie pytajcie,jestesmy z m tak przybici,bez sil do zycia,dzis przylazla @,wczoraj wynik bety juz znalam bo mi babki z przychodni dzwonily po niego,3 recepconistki powtorzyly mi ze nie jestem w ciazy i z 6 pacjentow to slyszalo,myslalam ze umre tak mi przykro bylo i czulam sie upokorzona,dzis moj wynik juz bedzie do odebrania ale nie mam po co do niego isc,jakos dalam rady poinformowac mojego gina ze sie nie udalo,dzwonilam a on mowi ze akurat jest na lotnisku i wyjedza na wczasy ale zebym pod koniec lipca sie u niego zjawila i bedzimy probowac invitro sierpien/wrzesin...teraz odpoczywam miesiac,musze dosc do siebie i nabrac sily do walki,27 lipca mam urodziny 27,niestety prezentu na nie zadnego miec nie bede

Gość czarnolka
tak miałam to badanie nie stwierdzono każdy lekarz mowi coś innego nadzień dzisiejszy lecze się u dr kormana z polnej może on mi coś pomoże. a mam jeszcze jedno pytanie czy po hsg mozna isc od razu do pracy

Czarnolka, ja od razu poszłam do pracy, nic się nie działo, więc nie było przeszkód. Mało tego gin kazał od razu się starać tego samego dnia, więc próbujcie!:)

kasiula wszystkie tu znamy to uczucie, ja po pierwszej IUI też byłam mega załamana, po drugiej jeszcze bardziej ale za trzecim razem się udało. A Ty nie chcesz jeszcze raz próbować IUI tylko od razu in vitro? Swoją drogą to te babeczki co przekazywały Ci wynik bety zasługują na niezły op*****l... zero taktu, brak słów... czarnolka jeżeli Ci chodzi o pójście do pracy zaraz po hsg to raczej nie dasz rady, ja po badaniu w szpitalu od razu zasnęłam na 2 godziny. Wzięłam tylko urlop na ten jeden dzień żeby nie brać zwolnienia od gina i żeby nie było plotek w pracy... Pełna ja mam termin na 22 lipca. Co do objawów to niestety nie mam żadnych (przynajmniej tak mi się wydaje bo nie wiem za bardzo jak one mają wyglądać), w każdym razie nic mnie za bardzo nie boli. Z jednej strony bardzo chciałabym być już po a z drugiej strony trochę się boj,ę rodzić wcześniej bo na ostatnim pomiarze wyszło że moją córcia ma tylko 2 kg i chciałabym żeby jeszcze sobie troszkę podrosła (ale też nie za dużo oczywiście ;-) ) chociaż gin powiedział że do 3 kg i tak już nie dorośnie. Ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i to że jest taka kruszynka to tylko mi ułatwi poród a później już będzie rosła i rosła.... :-) Pełna dawaj cały czas znać jak się czujesz..

Beti dobrze że będzie drobna ułatwi to poród i Tobie i jej, ja już bym chciała rodzić, bo moja waży już 3200g no i ciągle rośnie, w dodatku dr powiedział że ma sporą główkę więc pewnie będę się trochę męczyć przy porodzie... Ty masz jeszcze troszkę czasu do porodu...

Pełna to życzę aby było jak najszybciej, te ostatnie dni są chyba najgorsze jak tak czekasz aż się zacznie. Ja mam jeszcze trzy tygodnie a już jestem przerażona ;-)

No właśnie te ostatnie dni najgorsze bo to takie siedzenie jak na szpilkach, nie wiadomo kiedy się zacznie, strach na weekend wybrać się gdzieś do rodziców, żeby zdążyć wrócić w razie co :) Teraz teoretycznie może zacząć się każdego dnia :D Jutro mam znowu KTG, może w końcu wyjdą jakieś skurcze sensowne No to skoro prawie się rozpakowuję już niedługo to prześlę jeszcze ostatnie wiruski ciążowe, łapcie dziewczyny ~~~~~~~~~~~~~~~~~ co by szybciutko były kolejne ciąże :)

Nie wiem dlaczego ale zjada moje posty :( Wy mnie dziewczyny nie straszcie z tą wagą bo mój Klusek dwa tyg temu wazył 2200 a termin mam na 18 sierpnia :)

Słońce zjada bo Cę nie poznaje bo za mało się ostatnio udzielasz na naszym forum ;-) Piękna waga Twojego maluszka :-)

No Maluch rośnie ale co najważniejsze mnie w ogóle nie przybyło. Ważę tyle ile wazyłam :) także jest nadzieja ze po porodzie będę ważyć mniej jak przed ciążą :p U mnie generalnie w porządku. Nie dokucza mi nic specjalnie, ale już chciałbym mieć Maluszka przy sobie. Asia gratulacje. Pełna życzę szybkiego rozwiązania. Justa co u Ciebie? Jak synek? Beti ja jestem zaraz po Tobie :) Kasiula trzymaj się. Psioszka i Justynka pozdrawiam. Myszka ucaluj Emilke :) Trzymam kciuki za starajace się bo cały czas w pamięci mam to uczucie kiedy z miesiąca na miesiąc testy były negatywne :( Jestem z Wami całym sercem.

malduje sie poslusznie na forum... ;))) u mnie ostatni tydzien to wielki szal przed weselem meza brata, a ze mieszkamy z tesciami to sprzatanie i jezdzenie z tesciowa praktycznie spadlo na mnie ( tydzien temu robotnicy skoczyli ocieplac dom- wiec bylo co robic) no i jeszcze Bartus, bo Kamil to chodzi juz swoimi sciezkami ;))Bartus odpukac jest grzeczniutki, je, spi i robi kupe. Prawie wcale nie placze a i nocy ladnie spi ;))) mam nadzieje ze nie przechwalilam go ;)) Wczoraj bylismy u lekarza i na szczepieniach. Kluska wazy juz 5020 (50centyl) i ma 57 cm dlugosci ( dziwne bo przy porodzie mial 58 ;))) (tj75 centyl) no i niestety pewnie bez rehabilitacji sie nie obejdzie. Narazie dostalismy skierowanie do neurologa- zobaczymy co ona powie. Za to szmeru nad serduszkiem juz nie slychac ;)) wiec chodz to jest pocieszajace ;)) .. Asia gratulacje!!!!! Jak juz dojdziesz do siebie to odezwij sie ;))Myszka dokladnie foch za to ze nam sie tu nie pochwalila ;)) .. Pelna ja mialam KTG robione o godzinie 10 rano i nie wykrylo zadnych wiekszych skurczy, rozwarcie na 1 cm a o 16,55 Bartus byl juz na swiecie ;)) takze nie zna sie ani dnia ani godziny... jestescie teraz jak male cykajace bombeczki ;)))

Asia ogromne gratulacje!!! Dziewczyny czekające na maluszki: trzymam kciuki za bezbolesne i szybciutkie rozwiązania :-) Buziaki

Justa to mały pakerek z twojego synka, Emilka kończy dziś 3,5 miesiaca i waży 6100g, podobno w 5m-cu powinna podwoić mase urodzeniową-myśle że ze spokojem ten kilogram przybierze :) Słońce córcia ucałowana :) dzidziuś napewno wyhamuje troche z waga, u koleżanki też rósł jak szalony a ostatecznie przy urodzeniu mial 3,7kg i jakos bez większych problemów go wypchneła na świat:) Pełna ani sie obejrzysz a już powitasz szkraba na świecie :) niby nic sie nie dzieje a za chwile bum i już akcja nabiera tempa. Kasiula przykro mi że IUI sie nie udała :( odsapnij teraz troche i spróbuj jeszcze 1-2razy inseminacji zanim zdecydujesz sie na in vitro. Beti polecam na te ostatnie tygodnie dużo serków, jogurtów naturalnych, jajek i ryb- Emilka prawie kilogram tyła na tej diecie. Może chociaż te pół kilo maluszek jeszcze przybierze, a może po prostu będzie taki drobniutki, na pierwszy poród to nawet lepiej bo sprawniej pójdzie :)

Gość asia.pco.1
Czesc dziewczyny. Powoli wracam do siebe chociaz plecy bola mnie potwornie, a tak to maluszek i ja czujemy sie dobrze. Za dnia ladnie spi troche gorzej w nocy ale z nocy na noc coraz lepiej. Emocje wielkie, łzy meza juz w trakcie wychodzenia glowki niezapomniane. Ogolnie porod bez komplikacji wiec nie Ijestem zniechecona przed rodzenstwem dla malego. Do szpitala trafilam o 2.30 w nocy bo odeszly mi wody w domu , a skorcze powazniejsze pojawily sie dopiero ok 5 rano. O 9.30 oksytocyna o 11.50 synus wita sie z rodzicami. Buzki dla was niedlugo jakies zdjecie wstawie. Trzymam kciuki za reszte dziewczyn.

Gość gość
dziewczyny mam do Was pytanie czy badanie hsg jest robione w każdym szpitalu czy tylko w niektórych? A może któraś z Was jest z okolic Nowego Targu i się orientuje czy w tamtejszym szpitalu można to badanie bez problemu wykonać?

Myśle, że w każdym który tylko posiada oddział ginekologii to zrobią ci hsg, w jednych umawia sie na badanie 1-2cykle wcześniej a w innych idzie sie na początku cyklu w którym ma być badanie i wyznaczają temin. 1 Asia gratulacje :) Pierwsze noce sa troche trudne, bo jednak maluszek wciąż jest głodny albo jest niespodzianka w pieluszce. Mi kiedyś położna mówiła, że dopiero jak skurcze robią sie regularne to jechać do szpitala żeby nie czekać tam tyle czasu,ale pewnie też bym pędziła zaraz po odejściu wód.

Witam porazka kolejne urodziny bez maluszka w ramionach poprostu płakać się chce:((((((

Gość czarnolka
fionnka nie martw się przyjdzie ten czas i napewno będą urodzinki z dzidziusiem u mnie ta sama sytuacja łzy same nachodzą ale co tam czeba walczyć i się nie poddawać.ja właśnie szykuję się do szpitala na hsg i zaczynam się bać ale wiem że będzie dobrze i może się uda.powodzenia wszystkim życzę.a dla wszystkich mamusiek wielkie gratulacje.

Halo halo jest tu kto? Czarnolka jak tam po hsg? Fionnka też kiedyś ubolewałam gdy mijały kolejne urodziny a my nadal byliśmy we dwójke, ale zobaczysz wreszcie i Ty będziesz świętować w powiększonym składzie :)

Chciałam Was tylko poinformować,że wyjeżdżam na tydzień i będę pewnie bez neta, więc odezwę się w przyszłym tygodniu. W pt dostałam @, ale dziś już jej nie mam, więc nie wiem co się dzieje, wydaje mi się,że znowu mam torbiela, bo dziś miałam atak bólu.Biorę od pt antykoncepcyjne, więc mam nadzieję,że się wchłonie i będzie ok. Trzymajcie się ciepło, pozdrawiam!

Hej dziewczynki! Nie odzywałam się długo. Ale u mnie bez zmian. W sierpniu mam mieć laparoskopię. Już się do tego nastawiłam psychicznie. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Teraz jestem na wakacjach i odpoczywam. Pozdrawiam was cieplutko! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować