Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość Natala3
Myszka nie zazdroszczę tej suchości, miałam taki etap kilka lat temu, masakra, żele też nie wiele pomagały. U Ciebie to pewnie ma coś wspólnego z szyjką macicy jakaś wada, może to właśnie jest powodem kłopotów z naturalnym zajściem dlatego IUI udała się za pierwszym razem. Wcale mnie nie pocieszyłaś mnie pisząc, że jesteś chora, nie życzę nikomu tego co ja mam, ale raźniej chorować razem, a co to za krostki ma Niunia na pupci? U mnie dalej śluz płodny może trochę mniej ale jednak jest, chyba będę miała mega długi cykl albo to jakieś zaburzenia po tych wszystkich lekach. Zobaczymy.

Gość Mia777
Witajcie Kochane :) Witam także nowe forumowiczki :) Dzięki temu forum trwa :) Miałam przerwę w czytaniu i pisaniu na forum. Dołączam do tych które smarkają noskami -też nie wiadomo z czego złapało mnie coś i psikam na całego , co gorsze wolnego nie moge wziąć :( No ale trzeba dać radę :) Zdrówka zakatarzonym :).

Natala cięzko stwierdzić skąd sie wzięly i co to dokładnie jest ale po maści z antybiotykiem zaczynają schodzić :) Wiesz tylko przed ciążą czułam kiedy sa płodne dni bo choć troche śluzu było na 1-2dni przed owulacja i po a teraz dupa blada, nic nie wiem, nawet nie mam objawów przed @ jak kiedyś Ja juz troche lepiej sie czuje, za to gadam teraz jak kaczor donald bo z nosa przeszło mi na gardło i mam chrype. Zdrówka wszystkim :)

Gość Natala3
O Mia777, Ciebie też dopadło, chyba jakaś epidemia katarowa. Myszka oby Ci tylko w oskrzela nie zeszło, albo w płuca. Mi katar rozwinął się na całego głowa mnie boli, co gorsza o wolnym do niedzieli nie ma mowy.

Gość gośćanja
Hej dziewczyny , ja mam pytanie gdzie najlepiej prywatnie zrobić badanie drożności we Wrocławiu .. miałam mieć w szpitalu, ale już drugi raz zmienili termin bo problem z urządzeniem podobno... czekam już ponad 5 miesięcy.. Który lekarz/przychodnia i jaki jest koszt ? Pozdrawiam Was i z góry dziękuje za pomoc:)

Gość psioszka
Gośćanja, spróbuj uderzyć do dr. Radeckiego, pracuje na Kamieńskiego i robi też prywatnie w innym szpitalu.

Gość gośćanja
Dziękuję !

Gość Lula26
Witam wszystkich i prosze o pomoc . Jestem po HDT juz 3 dzien i caly czas plamie czy ktos mial tak jak ja prosze jakies wiadomosci czy tak ma byc . Dodam ze badania mialam pod uspieniem i nic nie bolalo . Pozdrawiam Lula

Gość akida2014
Witam :) mam pytanie do Pan, ktore mialy inseminacje w jakiejs klinice we Wroclawiu. Jaka to byla klinika, czy mozecie ja polecic a moze slyszalyscie cos o innych klinikach we Wroclawiu? Wraz z mezem musimy sie zapisac do kliniki leczenia, najblizej mamy do Wroclawia, ale nie wiem jaka wybrac :( bede wdzieczna za kazda informacje! :)

Gość akida2014
Lula26 czy chodzi Ci o HSG? Jesli tak to ja plamilam jeden dzien, ale z tego co sie orientuje to dziewczny plamia nawet po 3-4 dni, wiec mysle, zejeszcze nie ma powodu do niepokoju. Jeezeli bedziesz plamic przez kolejne 2-3 to wtedy lepiej zgos sie do gina.

Gość Lula26
Witam wszystkich i prosze o pomoc . Jestem po HDT juz 3 dzien i caly czas plamie czy ktos mial tak jak ja prosze jakies wiadomosci czy tak ma byc . Dodam ze badania mialam pod uspieniem i nic nie bolalo . Pozdrawiam Lula

Gość Lula26
Do akida2014 hsg jet podobne do hdt inacze hydrotubacja i ja wykonuje sie u kobiet ktore juz rodzily a nie moga ponownie zajsc w ciaze tak powiedzial lekarz dziekuje za informace . Pozdrawiam

Akida, ja się leczę w Polmedisie. Polecam, mała klinika, niedawno dostali dofinansowanie, na wylocie z Wro do A4, więc fajnie, bo nie trzeba w korkach stać.

Gość MyszkaM86
Lula26 ja rodziłam a miałam w tym roku ponownie hsg więc to raczej nie o to chodzi, takie pewnie widzi mi się twojego lekarza. W każdym razie po jednym i drugim badaniu plamienie jest możliwe przez kilka dni, gdyby było bardzo intensywne albo sie przedłużało to wtedy trzeba sie zgłosić do lekarza. Ja np. według elkarki miałam po tym drugim hsg plamić mocno, bo miałam przepychany zatkany jajowód a plamiłam troche ledwie kilka godzin :)

Gość akida2014
Dziekuje Psioszka za odpowiedz. A mozesz polecic jakiegos lekarza i troche opowiedziec jak wyglada pierwsza wizyta, za jakie badania trzeba dodatkowo zaplavic? Wiem, ze tam wszystkiego sie dowiem, ale chcialabym miec chociaz jako takie pojecie :)

Hej dziewczyny! Ile nowych ników :) Wyzdrowiałyście już wszystkie? Bo mnie wczoraj też coś chwyciło i wieczorem gorączka i wymioty ale dziś już ok i siedzę w pracy. Psioczka zaczęłaś już przygotowania do ivf? Kiedy masz transfer? Ja czekam na @ i od 2 dc mam estrofem i encorton.

Gość Natala3
Cześć dziewczyny, u mnie zdrowie w kratę wczoraj już buło dobrze cały dzień, a wieczorem zaczęło mnie boleć gardło i nos znowu mi się zatkał, dziś chrypię i smarkam na nowo. Tak to jest jak nie wyleczy się przeziębienia do końca. Asiak, a kiedy masz ten okres mieć? Może to wieczorne, a nie poranne mdłości. W końcu cuda się zdarzają. Fajnie, że nowe dziewczyny dołączają do nas, mam nadzieję, że zostaniecie z nami bo razem naprawdę raźniej. Wczoraj przekonałam się, jak wiele par ma problemy z zajściem. Moje dwie nowe koleżanki w pracy też się starają kilka lat, wczoraj ucięłyśmy sobie pogawędkę na ten temat i mamy plan na spotkanie przy winku w babskim gronie. Dodam, że będzie nas cztery jedna ze (starych pracownic też walczy trzy lata) z jednej firmy zatrudniającej 40 osób także mężczyzn. Więc spory odsetek.

Gość MyszkaM86
Natala ja już drugi tydzień walcze z przeziębieniem, niby już jest dobrze kilka dni i nagle znowu katar, albo gardło i tak w kółko. Odpukać córcia zgubiła w końcu kaszel niewadomego pochodzenia i z katarem tez juz spokój kilka dni. A co do problemu niepłodności.... dopiero gdy sama zaczęłam jeździć po lekarzach zobaczyłam, że skala problemu wcale nie jest taka mała, w końcu według statystyk to już niemal co 4 para ma z tym problem. Niestety nadal bardzo wiele osób uważa że ich problem niepłodności niedotyczy, ze za przeproszeniem bzykną sie 2-3razy i dzieciak będzie, no i odkładają to na później. A wśród facetów badanie nasienia jest tematem tabu, ze o wizycie u androloga, który zrobi usg jąder nie wspomne, bo jak on ma sie przed facetem rozebrać... Jesli zaś chodzi o mdłości, u mnie były najpierw te wieczorne :) i w srodku dnia ale takie bardzo delikatne

Gość Słońce Moje
Pozdrawiam wszystkie stare i nowe forumowiczki. Mój synek za tydzień skończy 14 miesięcy. Od dwóch miesięcy chodzi i jest jak żywe srebro. Dzięki Bogu wcale nie choruje. Śledzę Wasze zmagania. Nowe dziewczyny pewnie mnie nie pamiętają a ze starych tylko Myszka jest tu na bieżąco i widzę ze Psioszka od czasu do czasu tu zagląda. Ja walczylam ponad pięć lat ale było warto. Powodzenia.

Witaj Słońce :) oby tak dalej synuś był okazem zdrowia :) z każdym tygodniem szkraby są jeszcze bardziej pocieszne choć i różki zaczynają rosnąć :)

Gość asiapco1
Slonce i Myszka pozdrawiam was gorąco:) Ja bede miala drugiego synka termin w lutym :) dla staraczek dużo sily w walce o maluszki.

No Asia to super :) gratuluje drugiego maluszka :) czyli teraz kolejka idzie od drugiej strony? ;) Jak Wam sie udało? ja dopiero w listopadzie robie ze soba porządek i latem pewnie będziemy podchodzić do IUI żeby Emilka miała rodzeństwo :)

Gość asiapco1
Udalo sie naturalnie. Z innego forum mamy juz kilka naturalsow jako drugie ciaze:) Myszka powodzenia !

Gość psioszka
Ale fajnie dziewczyny, że się odezwałyście, serdecznie Wam gratuluję i dziękuję za pamięć!:) Do gościa co do kliniki Polmedis: ja chodzę do dr. Polaka, ciężko się do niego dostać, bo jest bardzo (jak dla mnie) konkretnym lekarzem. Nie owija w bawełnę, także trzeba się przygotować czasem na przykre słowa. Ale mnie to odpowiada. Koszt pierwszej wizyty chyba 200zł. Co do badań to zależy co już masz i co będzie Ci potrzebne. Ja teraz idę rządowym programem to większość mam bezpłatnie.

Gość akida2014
https://imageshack.com/i/f0BO7tvrju Dziewczyny co o tym myslicie? Pierwszy od lewej robiony w sobote rano, drugi w sobote popoludniu, trzeci w niedziele rano a czwarty dzisiaj. Czemu pre test tak slabo wyszedl i czy dzisiejszy nie powinien byc duzo ciemniejszy niz sobotni? A jesli mam torbiel to czy 4 testy moga sie mylic? Moze przydarzylo sie wam albo waszym znajomym cos podobnego?

Gość kasia2580
Hej. Jestem juz po histeroskopi, nie bylo latwo bo mialam tylko znieczulenie miejscowe i bolało , ale ciesze sie ze juz jestem po. Teraz musze czekac na wynik histopatologi i boje sie troche co tam wyjdzie. Na wypisie mam napisane ze mam endometrium polipowate i tez sie troche tego boje ze to nic dobrego, miala ktoras z Was tak moze? Pod koniec pazdziernika chce jechac do kliniki , mam nadzieje ze dostaniemy juz kwalifikacje na pismie i ruszymy z stymulacja:)

Gość Honi77
milo ze zawitaly nowe osoby u mnie hmmmmm lipaa jaki czas temu pisalam ze wyszly mi przeciwciala 1:100,oprocz tego zaczely sie problemy zdrowotne,wszystko mnie boli,mam jakies bole miesniowe,od mc juz jestem na tab przeciwblowych,do konca nie wiadomo co mi jest,poki co mam termin do ortopedy,mam zrobic wyniki aby wykluczyc bolerioze no i reumatolog mnie czeka,w tym roku juz nie przystepuje do ivf ,gin powiedzial ze musze byc zdrowa... czas ucieka, obecnie biore sie troszke za siebie,wiecej zdrowej zywnosci i wiecej ruchu, psioszka Ty wkrotce chyba zaczynasz ? zdecydowala sie jeszcze ktoras na ivf?

Gość kasia2580
Honi ja tez mam przeciwciala i niestety ale od 10 mam chorobe przewlekla , rzs, tez mnie bolaly miesnie, stawy wogole zle sie czulam. Teraz jestem na lekach i mimo ze mam to chorobe bede podchodzic do ifv. Zycze Ci aby te Twoje bole byly przejsciowe , przeciwciala maja tez ludzie zdrowi.

Dziewczyny ja w tym miesiącu podchodzę do ivf. Właściwie będę miała kriotransfer moich mrozaczków. Za tydzień mam wizytę w klinice i mam nadzieję że zostanie ustalony termin. Psioczka a ty kiedy? Zdrowiejcie dziewczyny i wracajcie do staranek!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować