Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość Ciekawska80
Wróciłam od lekarza i sama nie wiem co mam myśleć. Powiedział mi że ciąża niewątpliwie jest, ale nie wyczuwa jeszcze tętna płodu. Poinformował mnie, że albo to wynika z dłuższego cyklu miesiączkowego i do zapłodnienia mogło dojść później niż mnie się wydawało, albo - co gorsze - istnieje ryzyko, że nie będzie się ta ciąża rozwijać:( Co mam o tym myśleć?? Czy któraś z Was tak miała?? Dodam, że to prawdopodobnie 5/6 tydzień ciąży - czyli jakiś 3/4 od zapłodnienia. Pomóżcie!!!

Gość ewkast
Myśl pozytywnie! Ze wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki a kiedy masz kolejna wizyte

Gość fffffffffffdddddddd
dziwny ten twój lekarz:o w 5-6 tygodniu od terminu @ baaaaaaaaardzo żadko widać coś więcej niż tylko pecherzyk.Nie wiem dlaczego tak ci powiedział i niepotrzebnie strzaszył.Zobaczysz,że na następnym usg wszystko będzie ok

Gość ffffffffffffffffffdddddd
i jeszcze ci powiem,ze to jest dowód na to,że usg powinno być ok 12 tygodnia,tak jak na całym świecie jeśli nie ma żadnych wskazań do wcześniejszego.A u nas robią lekarze usg od razu,niedługo zrobią dzień po zapłodnieniu:o i potem niepotrzebnie straszą.Na nastepnej wizycie jak zobaczysz serduszko to opierdziel lekarza ile wlezie

Gość Ciekawska80
Następna wizyta 2 marca, chyba umrę z niecierpliwości. Ale... na poniedziałek jestem jeszcze umówiona z innym lekarzem, zobaczę co on powie. Kurcze, to moja pierwsza ciąża, strasznie się martwię żeby wszystko było ok!! A ten lekarz mnie na prawdę wystraszył:(

Gość ewkast
Ja jutro jadę na wizytę pierwszy raz po poronieniu. ciekawe co mi powie i ciekawe kiedy moge znowu ruszyc do dzieła? Ciekawska trzymam kciuki za WAS

Gość Ciekawska80
Ewkast nawet sobie nie próbuję wyobrazić, jak ogromny ból przeżyłaś. Współczuję Ci strasznie:( Ale teraz trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że się uda. Trzymam kciuki:)

Gość rene0002
Witam was serdecznie i proszę o pomoc wykonałam badanie w 8 dzień po owulacji i wynik bety wynosi 0,1 nie wiem czy to za wcześnie dodam że objawy wskazują na początek ciąży ,pomocy nie wiem czy sie nastawiać

Gość nikawax
ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiała, tak niska beta nie wskazuje ciąży

gdyby to faktycznie były objawy ciąży, to beta z pewnością wskazywałaby ciążę....

Gość nikawax
rene0002 objawy ciąży występują znacznie później (najczęściej kobieta dowiaduje się o ciąży po objawach w 2-3 miesiącu a nie po 8 dniach od owulacji) więc sądzę że nie jesteś w ciąży i za dużo sobie wmawiasz ....

powtórz badanie za jakiś tydzień. Poziom beta hcg 8 dni po owulacji może być na tyle niski, że nie mieści się jeszcze w normach. Zazwyczaj gdy ciąży nie ma to wynik podawany jest jako

nie wiem czemu ucina mi wiadomość. postaram się jeszcze raz wkleić: powtórz badanie za jakiś tydzień. Poziom beta hcg 8 dni po owulacji może być na tyle niski, że nie mieści się jeszcze w normach. Zazwyczaj gdy ciąży nie ma to wynik podawany jest jako

to chyba przez znak "mniejszości" ucina. : to inaczej to napiszę: powtórz badanie za jakiś tydzień. Poziom beta hcg 8 dni po owulacji może być na tyle niski, że nie mieści się jeszcze w normach. Zazwyczaj gdy ciąży nie ma to wynik podawany jest jako poniżej 0,100. Nawet na wyniku (przynajmniej u nas)podawane są normy od 2 tygodnia. Dlatego zaleca się wykonywanie testu w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość M84
Cześć dziewczyny. Chciałam poprosić Was o radę.. i może podniesienie na duchu. Staramy się z mężem już pół roku o maleństwo. Robiłam betę w 26dniu cyklu (cykle 30dniowe) i wynik był 11.89mIU/ml. Po czym w 29dniu cyklu zrobiłam test ciążowy... ta druga kreseczka wyszła baaardzo jasna. Jeszcze chyba jutro pójdę na betę. Bo dzisiaj 30dzień i trudnych dni na razie brak. Czy istnieje jakikolwiek chociaż cień szansy że nam się udało? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam, Magda.

gratuluję, jesteś w ciaży:) nawet blada kreska oznacza, że test jest dodatni ale po prostu słabo. Tym bardziej wynik twoje bety jest dość wysoki.

Gość M84
Dziękuję. Uspokiłaś mnie troszkę. Poroniłam już wcześniej w 8tc. Więc teraz strasznie się boję, że sytuacja może się powtórzyć... Ale będzie OK. Jeszcze raz dziękuję Ci bardzo za odzew.

Gość ewkast
ja też myslę, że jestes w ciąży i tym bardziej gratuluję . Takie osoby jak Ty podtrzymują mnie na duchu, że będzie wszystko ok, bo ja też poroniłam:( Trzymam kciuki!!!:)

Gość Angess
Hej! 33 dc (24.02) robilam bete i wyszła 18,87, dzisiaj zaczął mnie bardzo boleć brzuch i krwawię co to moze oznaczać?

Gość nikawax
zaczęło się poronienie i jak najszybciej musisz udać się do lekarza bądź na pogotowie

Gość girl1984
czesc dziewczyny dzis jest moj 37 dc ,okres sie spoznia juz tydzien,mam bolesne piersi,czesto siusiam oraz nieznacznie powiekszony brzuch.robilam test ciazowy 9 dni po stosunku,w dniu planowanego okresu i 6 dni po okresie...wszystkie negatywne!!!! a @ nadal brak...myslicie ze test mogl sie mylic??????

Gość aa907
czy wynik beta hcg ponizej 2 to normalne u kobiet niebedacych w ciazy?

Gość Sebastiannowytujest
Witam. moja dziewczyna robila tesy ciazowe 4 trzy wyszly pozytywnie jeden negatywnie dodatkowo spoznia jej sie okres 11 dni zadzwonilem do ginekologa i pani powiedziala abym zrobil badanie beta hcg zrobilismy i wyszlo 0.000 calkowite zero dodam ze ostatni stosunek odbyl sie pnad 3 tyg temu Czy jest mozliwe ze moja dziewczyna jest w ciazy?

Gość mamanet
Często bywa tak, że spóźnia nam się okres i wpadamy w panikę JESTEM W CIĄŻY!!! Wtedy nasz mózg odbiera od nas tą informację i w ten sposób wszystkie możliwe objawy ciąży mogą u nas wystąpić. Staramy się z mężem od 5 miesięcy od dzidzię i za każdym razem to przechodzę. Mam mdłości, drażnią mnie zapachy i mam wstręt do mięsa - te objawy miałam przy ciąży z córcią. Wystarczy zrobić test i następnego dnia, albo nawet jeszcze tego samego wszystko wraca do normy. Nasz mózg jest bardzo potężny, możemy sobie wiele wmówić. Dlatego proponuję przy każdej wątpliwości sięgnąć po test - na allegro są taniutkie i po kłopocie. Pozdrawiam

Gość Moud
Witam :) Ja też mam taki problem. Ostatnią miesiączke mialam 22 grudnia '08 i od tamtego czasu juz nic a dzis mamy juz 12,03 09. kompletnie niewiem co sie dzieje. Zrobiłam sobie test Beta i wynik wyszedł mi 29,2. Poradźcie mi... Proszę... Czy to jest ciąża? z góry dziekuje:D

Gość brelllok
ciaza jest powyzej 5 wiec wychodzi na to ze tak:)) gratuluje, a powiedzcie mi....mam zero objawow - no moze brzuch wiekszy ale tylko jak sie najem:P i tak czekam...test zrobilam wychodzi ze w 3 miesiacu nawet 2 i negatywne, czy w takim razie jest 100% ze nie ma ciazy?

Gość Aggie1980
Witam, co myślicie o wyniku beta HCG 800? Dodam, że wcześniej 3 testy z moczu wyszły pozytywnie, na pierwszym kreska była bardzo blada, na osttanim była już prawdziwą krechą ;-) mój ginekolog mówi, że to "podejrzenie" ciąży, i każe czekać z badaniem u niego 2 tygodnie, a ja chciałabym już wiedzieć.... jak sądzicie???

Gość Moud
Witam Ja też mam taki problem. Ostatnią miesiączke mialam 22 grudnia '08 i od tamtego czasu juz nic a dzis mamy juz 12,03 09. kompletnie niewiem co sie dzieje. Zrobiłam sobie test Beta i wynik wyszedł mi 29,2. Poradźcie mi... Proszę... Czy to jest ciąża? z góry dziekuje Tak, wiec dzisiaj zrobiłam drugi raz Test Beta. jezeli cos wzrośnie to znaczy ze jest ciąża. Najgorszy jest tylko czas czekania na wynik:( a tak bardzo chcialabym juz wiedziec :D Czy ktoraś z Was miała podobny przypadek? pozdrawiam :D

Aggie - ciąża jak ta lala :) gin mogl tak powiedziec, bo podobno zanim nie zobaczy bijacego serduszka to sie jeszcze karty ciazy nie zaklada i moze dlatego nazwal to "podejrzeniem". Moud - jak na 3 miesiac od @ to ten wynik jest troche za niski, idz najlepiej do lekarza.

Gość megi02
Witam... dziewczyny mam do Was pytanie, wiem że powinnam isć do lekarza ale wizytę mam dopiero jutro a zaczynam się martwić... Ostatnia @ mialam 10 lutego, cykle mam 30 dniowe. Dzisiaj jest 41 cyklu a @ dalej nie ma. Staramy się z mężem o dzidziusia, W 35dc robilam bete z krwi i wynik - 29,5, dwa dni pozniej wynik 47 czyli teoretycznie rośnie tak jak trzeba, super się czuję, żadnych upławów nie ma, tylko bolą mnie piersi (ale to podobno normalne) jedyny problem to to, że zwykły domowy test ciążowy (chyba 4 różnych firm) wychodzi mi negatywny:(co moze być tego przyczyną?jutro idę na betę po raz kolejny i do lekarza ale i tak się martwię co mi jest:(miała któraś z Was podobną sytuację?