Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość Dzastina222
Do Mila. wydaję mi się że twój wynik jest wiarygodny, ja też zawsze robię betę 8 dni od owulacji i zawsze się sprawdza ( 0.100) ale oczywiście że mogłaś iść za wcześnie... to wszystko zależy od organizmu kobiety. U mnie w poprzedniej ciąży żadne testy nie wychodziły pozytywnie dopiero po 2 tygodniach spóźniającej się @:) Co prawda bety nie robiłam wtedy tylko gdy mi lekarz kazał... a testy sikane w ogóle do ostatniego dnia. Jesteś w tej samej sytuacji co ja. Ja okres miałam 14.08 i owulację w podobnych dniach jak ty. Ale czekam jeszcze, jak @ nie przyjdzie a ma na to jeszcze dzień to dopiero będę latać i robić badania. Boję się cholernie że znowu wynik ( 0.100) no ale nie ma co się poddawać, dziś rejestruję się do swojego gina. niech zbada pogrzebie i zobaczymy co tam się dzieje:):):) pozdrawiam cieplutko i życzę dużo cierpliwości:)

Gość Mila1801
Do Dzastina222 Trzymam kciuki, że u Ciebie pojawi się fasolka w brzuszku:))) No u mnie omres też ma sie pojawić jakos w najblizszych dniach, więc czekam cierpliwie. Raczej nie licze na cud... gdyby nie to skierowanie od Pani Ginekolog to nawet bym się jakos szczególnie nie nastawiała, tylko spokojnie czekała na rozwój sytuacji. A tak to w pewnym sensie ona rozbudziła Moje nadzieje:(((( Nigdy wczesniej nie robiłam bety hcg, dlatego nawet nie jestem w stanie konkretnie określic czy na pewno sie nie myliła. Gdybym wczesniej miałą taka sytuacje , to pewnie bardziej bym sie orientowała w temacie:)) Nie pozostaje zatem nic innego jak czekac na okres, potem na kolejną owualcję i zaczynanie wszystkiego od początku. Na serio nie sądziłam, że bedzie to wszystko takie trudne i tyle tzreba będzie czekać na upragnionego dzidziusia:))) Daj znac Dzastina 222 jak u Ciebie sytuacja wyglada?? Pozdrawiam:)))

Gość agunia21.21
mila moze ginekolog kazał ci zrobić bo pzred miesiączką jest tak jak we wczesnej ciąży i nie była pewna...ale ja Ci życzę fasolinki:)

Gość ewa0505
Odebrałam własnie wynik HCG i wyszedł mi wyższy niż się spodziewałam bo 301., ale to chyba dobrze, prawda? Nareszcie odzyskałam spokój ducha, że wszystko będzie dobrze.

Gość moniaaaaaaa
ewa baardzo dobrze:) gratuluje a ja jestem 5 dni po owulacji i zastanawiam sie kiedy najwczesniej mozna by bete zrobic.. hmmm

Gość tujest tututu jest wazne
warto poczytac: Gonadotropina kosmówkowa (hCG, human chorionic gonadotropin, ATC: G 03 GA 01) – hormon produkowany od 8 dnia ciąży przez zarodek, a potem przez łożysko (konkretnie syncytiotrofoblast). Zadaniem gonadotropiny kosmówkowej jest utrzymywanie funkcji ciałka żółtego, struktury, która powstaje w jajniku, w miejscu uwolnienia komórki jajowej, a potem podtrzymywanie produkcji progesteronu. Oznaczanie obecności gonadotropiny hCG w moczu lub krwi kobiety jest metodą wykorzystywaną w testach ciążowych. Hormon ten daje się wykrywać standardowymi testami od 8 dnia po zapłodnieniu. Czuły test na ludzką gonadotropinę kosmówkową (hCG) opracował Howard Beard – tak zwaną próbę antronową. hCG jest związkiem produkowanym wyłącznie przez komórki trofoblastu w ciąży oraz przez komórki nowotworu złośliwego. Z wyjątkiem okresu ciąży obecność hCG jest bardzo pewnym wskaźnikiem raka aż na trzy lata przed ujawnieniem się objawów klinicznych. Beard był zdania, że rak może być opanowany przez monitorowanie testem antronowym i doustnym podawaniem chymotrypsyny.

Gość ewa0505
Moniaaaaa jest jeszcze coś co mnie niepokoi, otórz byłam na USG z powodów kontrolnych wczesniej miałam kamienie na nerce i USG wykazało jakiś pęcherzyk z płynem na lewym jajniku. Obawiam się że te wyniki mogą być zafałszowane właśnie przez to. Czy coś takiego może zafałszować wynik??????

Gość ewa0505
Moniaaaaaaaa najlepiej by było, żebys zrobiła ten test w dniu spodziewanej miesiączki, wtedy chyba byłoby w miarę wiarygodne. Życzę powodzenia i trzymam kciuki, żeby się udało.

Gość Mila1801
Do agunia21.21 No właśnie najprędzej chyba tak było. Choć nie powiem, że rozbudziła Moje nadzieje. W sumie do miesiączki od tamtego czasu było jeszcze dosyć sporo czasu,ale pewnie masz rację. Dziś odebrałam wynik bety od Niej i nic konkretnego nie usłyszałam. Nie pozostało mi nic innego jak czekanie na @. No trudno.... ja już sama nie wiem co robić, by doczekać się upragnionej fasolki:((((

Gość agunia21.21
a ile od stosunku wykonałaś test?? tz ile od owulacji może tak będzie lepiej...?? może jednak za wcześnie zrobiłaś-czego Ci życzę...bo jak mówisz, że daleko Ci do okresu...

Gość nic z tego nie rozumiem
Byłam zrobić test ciążowy z krwi dostałam wynik i piszę tylko. "POZYTYNWY", a nie powinny być podane wartości? Jakie oni mi test zrobili w tym laboratorium :(

Gość Dzastina222
Przyznam że bardzo dziwny ten twój wynik.... a nie zapytałaś w laboratorium co on znaczy? Dziewczyny u mnie jak na razie @ nie daje żadnych znaków.... nic nie boli.. albo przyjdzie niespodziewana albo wcale jej nie będzie:) Jedynie co to strasznie mi wychodzą pryszcze więc może jednak się zjawi:( Jeden przez drugiego .... wiem że to objawy przed miesiączkowe prawda? Ale brzuch nic a nic, ogólnie dobrze się czuję, tylko psychika już mi zaczyna powoli fiksować....bo okres już powinnam mieć. Obiecałam sobie że zarejestruję się do gina i też tego nie zrobiłam, boje się cholernie i na bete też nie poszłam bo boje się kolejnego rozczarowania:(chyba jeszcze trochę poczekam:)

Gość katorgaa
dziewczyny mam nadzieje ze mnie uspokoicie...kochałam się z mężem jeszcze w lipcu dokładnie 25- pamietam bo 26 wyjezdzał..okres dostałam i był taki jak zwykle, nie staramy sie jeszcze o dzidziusia...w poniedziałek powinnam miec 2 okres ale jak narazie ani widu ani słychu;/ dzisiiaj zrobiłam test ciązowy ten na "Q"pani w apece go poleciła i wyszła jedna krecha ale teraz patrze ze po 3 godz jest jakby leciutka chudziutka linka...;/ czy to znaczy ciąże czy winik po tak długim czasie jest nie ważny...?? jeszcze jak patrzyłam po 5 -10 bo wole dłuzej zaczekać nie było jej dopiero jak test wysechł...kiedyś też robiła ale bobo test i tam wyszła ale ogólnie na bobo testach wychodzi gdy wyschnie (chyba):)) a i nie byłam wtedy w ciąży

Gość Dzastina222
Katorga spokojnie wynik jest nie ważny... w zależności jak zaleca producent wynik odczytuje się do 5 min max do 10. Później zachodzą różne reakcje i nie należy odczytywać. Ja w poprzedniej ciąży robiłam bobo-test i on jako jedyny mi wyszedł i to od razu. Nie czekałam 3 godzin. wszystkie Quki, Pretesty i paskowe czy płytkowe nie pokazały mi ciąży. Zapewniam cię że możesz być spokojna:)

Gość katorgaa
z nerwów to mnie brzuch rozbolał...kurde to dlaczeego po czasie sie pokazuje jakiś cien cienkiej kreseczki...przecież zawału mozna dostać...ale myśle że w 9 tyg od razu by mi wyszła nawet bladziutka do 5 min??? jak myslisz:D?

Gość Dzastina222
Kochana w 9 tygodniu to byś już mdłości miała:) i beta hcg jest bardzo wysoka w 9 tygodniu to by ci wyszły takie 2 krechy że ho ho!!!! Spokojnie, przecież ci piszę, że zachodzą różne reakcje chemiczne. Tym bardziej że miałaś okres,,, więc spokojnie:)

Gość ona 123456
to znowu ja jade dzis do szpitala obawiam sie ze moge miec znowu ciaze pozamaciczna :( niby poziom bhcg szybko wzrastal co nie jest oznaka pozamacicznej ale jakos dziwnie boli mnie brzuch :( tak jakby promieniowal na plecy :(

Gość katorgaa
własnie czekam od poniedziałku na 2 ores...chyba cos sie porobiło...dziękuje za słowa otuchy!:D dobra z Ciebie kobieta i życzę aby do Ciebie nie przyszła @:D

Gość katorgaa
ona 12345- nie martw się wszystko będzie dobrze...jakby była pozamaciczna to byś nie miała tak wysokiej bety!:D odetchnij a wszystko się dobrze skończy...! bo musi! a te bóle to normalne bo macica się rozciąga-dużo czytam ostatnimi czasy o tych sprawach i sprawch pokrewnych!:D więc nosek do góry i bez stresu i oczywiście daj znać!

Gość Dzastina222
Do Ona 123456 Lepiej jedz i sprawdź może będziesz wtedy spokojniejsza. Powiem ci że ja w poprzedniej ciąży też miałam takie objawy, z resztą pani doktor też postawiła mi diagnozę " ciąży pozamacicznej" upłakałam się jak bóbr a w rezultacie gdy zbadał mnie inny lekarz powiedział że żadnej ciąży pozamacicznej nie ma... trzeba po prostu poczekać aż fasolka się pokaże na usg bo najprawdopodobniej jest za wcześnie żeby ją zobaczyć:) Dziś moja "ciąża pozamaciczna" za miesiąc skończy dwa latka:):):) pozdrawiam:D i koniecznie daj znać:)

Gość Mila1801
Do agunia21.21 Widzisz ja sama to nawet bym tego testu nie poszła zrobić, bo Moim zdaniem to by było za wczesnie. Tylko akurat tak sie złozyło,że zwolniło sie miejsce i wybrałam sie na wizyte. I pani Ginekolog po zbadaniu od razu wysłąła mnie na betę, tylko kazała poczekac do poniedziałku. tam mi sie wydaje, że owulacje miałam w dniach 30-31 sierpnia. No,ale zawsze mogła sie przesunąć:// natomiast test z krwi robiłam w poniedziałek rano tj. 7 września. teraz pobolewaja mnie janinki, szcególnie jeden, wiec to pewnie objaw zblizającej sie miesiaczki. Tylko najbardziej niepokooi mnie to,ze juz od ponad tygodnia mam starsznie nabrzmiałe piersi, że nawet dotknąć się nie mogę:/// No,ale nie licze na cud.... czekam na okres, który znając zycie pewnie dostane w weekend.... Ja już na serio dziewczyny nie wiem co zrobić,aby doczekac sie upragnionego dzieciaczka:(((

Gość agunia21.21
jednym słowem dała Ci nadzieje:):):) myślę, że będzie pozytywnie chociaż ta beta tutaj nie gra! ale bądz dobrej mysli:)

Gość Dzastina222
Wizyta u gina we wtorek o 17:50..niech się dzieje co chce:( cholernie się boje...

Witam, zrobilam bete w 22 dc i wynik wynosi 10, wedlug mojego laboratorium normy sa takie. Juz nie wiem sama co mam mysleć to ciąza czy nie?? Prosze pomozcie!!! Normy hcg Poza ciążą 0-2,7 mlU/ml Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Gość ewa0505
Monikaklan Mój lekarz ginekolog, do którego zgłosiłam się zaraz po zrobieniu próby ciązowej z krwi - dla mnie wyszło 44 ale to w 28dc, mówił, żeby zrobić powtórnie ten wynik za 2-3 dni i jeśli będzie on conajmniej wyższy 2 razy to najprawdopodobniej zdrowo rozwijająca się ciąża. Ale zobaczyć ją na USG dopiero bedzie mógł w 39dc zobaczyć. I tak czekam do 14.

Gość ewa0505
Monikaklan Niestety będziesz musiała poczekać. Wiem, że to straszne - te czekanie, ale tak już jest, ze na to co upragnione trzeba zawsze poczekać. Głowa do góry i bądź dobrej myśli. Pozdrawiam.

Dzięki serdeczne. Czekanie mnie wykończy, zrobie jeszcze raz za jakieś dwa dni i zobaczymy. Mam nadzieje, że w końcu sie uda. Dam znać jaki bedzie wynik. Raz jeszcze dzieki

Gość ewa0505
Monikaklan Jeśli bedziesz chciała pogadać, to pisz. Ja zagladam tutaj codziennie. Zawsze to troszkę kamień spadnie z serca, jak się coś optymistycznego przeczyta.

Dziękuję. Nie da się ukryć, że czasem podzielenie się z kimś pomaga. Na razie z sercem na ramieniu czekam na powtórne badanie. Łudzę się, że skoro jest wynik jest 10 to cos tam się już dzieje. Teraz tylko kwestia, żeby zaczęło się rozwijać - przynajmniej tak mi się wydaje. Do tej pory jeśli robiłam bhcg to wychodziło około 0,05, więc cień szansy jest...

Gość ona123456
no i bylam w szpitalu moj ostatni poziom (dzisiejszy) wyniosl 12730 i juz widac moje dzieciato na usg :) ma juz 0,23 mm piekny widok :) a w nastepny piatek kolejne badanie usg i posluchamy serduszka jestem mega szczesliwa