Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Dzastina moje gratulacje! :* To forum chyba jest jakieś szczęśliwe. Odkąd dołączyłam co rusz któraś z dziewczyn zachodzi w ciążę. Każda po kolei. Ja przyszłam na końcu, więc może w tym cyklu mnie się poszczęści... tfu tfu odpukać w niemalowane :)

Gość Dzastina222
Słuchajcie dziewczyny... okresu nie mam ale boje się że sobie wyobrażam tę kreseczkę bo mój mąż twierdzi że nic tam nie widzi a ja widzę bo na prawdę coś widzę. Na początku to jej w ogóle nie było, pojawiła się później. Dziś kupię kolejny test i zrobię jutro z rańca. W czwartek mam 25 urodziny więc to by był najlepszy prezent na świecie:):):) boję się tego, że znów się zawiodę po raz kolejny bo beta wyszła ujemna... ale tak sobie tłumaczę bo ostatnią @ miałam 13 czerwca owu od 24 do 1 lipca a 29 niby tak na 100 % ale sobie pomyślałam że mogłam zajść np. 30-31 a bete robiłam 6.07 więc faktycznie mogła być mało wiarygodna:(:(:( Jezu mentlik mam już w głowie... powoli odchodzę od zmysłów:) bardzo chciałabym mieć córeczkę:):):)

Gość kassia9855
witajcie,dzisiaj zrobilam test z krwii i wyszedl wynik 2238 co on oznacza ?a wizyte mam dopiero pojutrze....

Hej dziewczyny Mam wynik. 3,65 Owulację miałam prawdopodobnie około 12 dni temu przypomniało mi się, że jakieś 2-3 dni temu baaaardzo bolały mnie jajniki. Czyżby wtedy było zagneżdzanie zarodka i dopiero wtedy beta zaczeła przyrastać, czy nie jestem w ciązy ale objawy mam ciążowe , włącznie z temperaturą Co oznacza wynik bety 3,65 przy normach Jest pomiędzy brak ciązy a ciąza Kobiety ( brak ciązy) mIU/ml 0 2.7 Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Gość Dzastina222
Kasiu moje najszczersze gratulację:D twój wynik bety wskazuje 4-5 tydzień ciąży:):):) koleżanka poniżej podała normy:) Do koleżanki wyżej... wszystko się może zdarzyć powtórz bete za 2 dni:)

Gość Dzastina222
Kasiu moje najszczersze gratulację:D twój wynik bety wskazuje 4-5 tydzień ciąży:):):) koleżanka poniżej podała normy:) Do koleżanki wyżej... wszystko się może zdarzyć powtórz bete za 2 dni:)

Gość annamaria_annamaria_annamaria
Dzastina a tą kreskę, którą widzisz to widać tylko pod światło? Jeżeli tak, to wynik jest negatywny, tym bardziej, że betę miałaś negatywną. Kasia jesteś w ciąży-4 tydzień-gratulacje :) goodangel raczej w ciąży nie jesteś, ale możesz powtórzyć test za 48h, wynik w razie ciąży powinien się podwoić. W którym dniu cyklu robiłaś badanie?

Gość Dzastina222
Nie kochana, nie pod światło.... normalnie ją widać:)

a betę w którym dc robiłaś i ile dni po owulacji? wynik był "0"?

Gość Nina1621
Cześć jestem tu nowa proszę poradźcie moja historia jest dość skomplikowana.

a konkretnie jaka?

Gość Nina1621
Jakies dwa tygodnie temy wybralam sie do lekarza na USG - brak @ stwierdził bardzo bardzo wczesna ciąze nastepnego dnia po wizycie dostalam okresu, krwawienia nie wiem jak to nazwac dzwonikam do niego o porade powiedzial ze sans juz prawie nie ma i ze mam przyjsc za trzy dni na USG to sprawdzimy dla pewnosci po trzech dniach na USG nadal byla czarna plamka stwierdzil ze cuda czasem sie zdarzaja ale trzeba czekac jeszcze 2 tyg dla pewnosci i czekam juz tydzien robilam test ciążowy - negatyw. a na bete wybieram sie juz od kilku dni i bardzo sie boje ze kiedy odbiore wynik to czar prysnie i nie bedzie zludzen. co o tym myslicie. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.

Ja myślę, że jak tylko zaczęłaś krwawić, to powinnaś od razu pójść do lekarza albo do szpitala! Lekarz przez telefon postawił diagnozę, że już nie ma szans??? Zmień lekarza! A na betę idź koniecznie, bo nie wiesz na czym stoisz i się zadręczasz! POWODZENIA!

Gość Nina1621
bije sie z myslami caly czas. Po konsultacji telefoniczej bylam na Wizycie i lekarz stwierdzial, że już teraz to sam nie wiem, bo fasolka nadal była mały czarny punkcik i powiedział ze trzeba czekać jeszcze dwa tyg. i ze cuda czasem sie zdarzaja

Ja bym nie czekała i zrobiłabym betę koniecznie i poszła na konsultację do innego lekarza, bo ten coś mi podpadający jest.

Gość Nina1621
Dzeki za wypowiedz moze i racja co 2 to nie jeden. najgorsze bedzie uslyszec to ze nie jestem strasznie sie tego boje.

Rozumiem Twój strach, bo sama przeżywam teraz to samo, ale czym wcześniej będziesz wiedziała tym lepiej. Naprawdę nie ma co zwlekać, idź jutro na betę.

Gość Nina1621
to jest straszne to czekanie mnie zabija juz chce isc na bete juz nie. Bo pewnie wynik bedzie negatyny bo test tak wyszedl juz sama nie wiem komu wierzyc czy lekarzowi czy testowi. Staramy sie juz do roku o dziecko i to pierwsze podejrzenie ciazy

Ale nie możesz tak czekać w nieskończoność! Zrób jutro betę, jeżeli wynik będzie negatywny, to wybierz się do innego lekarza-specjalisty od niepłodności i zróbcie sobie z mężem badania. Trzymam jednak kciuki za pozytywny wynik :)

Gość Nina1621
Wielkie dzięki za wypowiedz, gdybym ja mogła pomóc

Gość kassia9855
nie dziekuję dziewczyny zeby nie zapeszyc;)

Gość kassia9855
ale wiecie co troche sie boję,bylam wczoraj przed tymi badaniami u lekarza,zrobil mi usg ale nic tam nie widzial,powiedzial o braku pecherzyka ciążowego,miała ktoras z was taką sytuację,to coś złego?czy może za wcześnie zęby zobaczyć coś na usg? pozdrawiam

Gość Mika222
Kassia ja bylam w 4tygodniu jak bylam na usg i nic nie bylo wiadac dopiero po 2 tzgodniach.Wiec sie nie martw wszystko bedyie dobrze.

Gość Nina1621
To dlaczego mi lekarz wykryl ciąze bardzo bardzo wczesna juz po dwóch tygodniach a teraz już sam nie wiem i musz czekac jezcze dwa

Gość Dzastina222
Ja robiłam bete w 6 dni od owulacji ( niby) według obliczeń. ale nie jestem pewna w 100 % bo w poprzedniej ciąży test sikany mi wyszedł 2 tyg po spóźnionej miesiączce a beta 10 dni później. Dziewczyny powiem wam tak.... to nie możliwe by lekarz stwierdził 2 dniową ciąże no chyba że przez badanie palcem bo usg na pewno nic nie pokaże. Mi usg pokazało ciąże dopiero w 7 tygodniu.... wcześniej nic, ani kropki na monitorze nic. Też odchodziłam od zmysłów! Beta mi wyszła w 5 tygodniu 5000 a mimo to fasolki nie było. Lekarz kazał poczekać jeszcze 2 tyg to były najgorsze dni w moim życiu.... uwierzcie mi, zresztą te które muszą czekać wiedzą jakie to uczucie:) Dlatego Kasiu nie martw się! Wszystko na pewno jest w porządku daj troszkę czasu dzidzi żeby mogła się prawidłowo rozwinąć.... a zobaczysz że w 12 tyg na usg nie tylko zobaczysz fasolkę ale już prawdziwego człowieka który pomacha do ciebie rączkami i będziesz mogła policzyć jego paluszki....:D:D:D życzę ci tego z całego serduszka... i nic się nie martw będzie git:)

Gość Dzastina222
Ja robiłam bete w 6 dni od owulacji ( niby) według obliczeń. ale nie jestem pewna w 100 % bo w poprzedniej ciąży test sikany mi wyszedł 2 tyg po spóźnionej miesiączce a beta 10 dni później. Dziewczyny powiem wam tak.... to nie możliwe by lekarz stwierdził 2 dniową ciąże no chyba że przez badanie palcem bo usg na pewno nic nie pokaże. Mi usg pokazało ciąże dopiero w 7 tygodniu.... wcześniej nic, ani kropki na monitorze nic. Też odchodziłam od zmysłów! Beta mi wyszła w 5 tygodniu 5000 a mimo to fasolki nie było. Lekarz kazał poczekać jeszcze 2 tyg to były najgorsze dni w moim życiu.... uwierzcie mi, zresztą te które muszą czekać wiedzą jakie to uczucie:) Dlatego Kasiu nie martw się! Wszystko na pewno jest w porządku daj troszkę czasu dzidzi żeby mogła się prawidłowo rozwinąć.... a zobaczysz że w 12 tyg na usg nie tylko zobaczysz fasolkę ale już prawdziwego człowieka który pomacha do ciebie rączkami i będziesz mogła policzyć jego paluszki....:D:D:D życzę ci tego z całego serduszka... i nic się nie martw będzie git:)

Gość Nina1621
nie 2 dniowa tylko 2 tyg.

Gość H.anna
Ja jestem w 5 tygodniu (10 czerwca miesiączka) i wczoraj byłam u lekarza. Nic nie widział!! Byłam przerażona, bo inny lekarz parę miesięcy wcześniej powiedział, że często po wspomaganiu jajeczkowania clostilbegytem poza ciążami mnogimi może wystąpić ciąża pozamaciczna, którą trzeba natychmiast usunąć operacyjnie. Wystraszyłam się bardzo. Teraz czekamy jeszcze 10 dni do następnego usg, a potem beta. Jestem przerażona. :(

Gość Kat83
Też jestem w 5 tyg (ostatnia @ 8.06) mam iść dopiero w przyszłym tygodniu na usg i jeszcze raz zrobić betę, też się boję, bo codziennie mnie boli brzuch, a ostatnie 2 dni prawy jajnik, boje się, bo beta mi mało rosła i powiedziano mi, że to może być ciąża pozamaciczna, staram się nie martwic na zapas, myśleć pozytywnie ale umieram, chcę już wiedzieć co i jak i jak najszybciej zrobić usg co by wykluczyć ciąże pozamaciczną.