Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna cięzarówka

Czy są jakieś domowe sposoby na poznanie płci dziecka?

Polecane posty

Znacie jakieś sposoby na przekonanie się, czy kobieta urodzi chłopca, czy dziewczynkę? Jakieś przekonania, przesądy? Wiem, że najlepiej jest zrobić udg:) ale ciekawi mnie to, bo już kilka słyszałam tekstów w stylu: 1. Jak masz wystający pępek to będzie chłopak a jak wklęsły to dziewczynka 2. Urodzisz chłopaka bo się nie zmieniasz 3. Jak jesz słodkie to dziewczynka jak ostre to chłopak 4. Jak kobieta ma urodzić dziewczynkę to ma kłopoty z cerą i wyglądem a jak chłopaka to pięknieje :) Znacie jeszcze jakieś opinie?:) Ciekawi mnie to bardzo... Pozdrawiam

Gość była ciężarówka
:) jak jest brzuch taki duży okrągły i szeroki na boki,to dziewczynka jak brzuch jest wąski do przodu ,to chłopczyk :)---- sprawdzone na moich dzieciach i znajomych / mam chłopczyka i dziewczynki dwie:) życzę zdrówka :)

To wszystko przesądy ale... akurat punkt 2 to prawda. Potwierdzone przez mojego lekarza, więc lepiej uważać.

Chodzi o to oparzenie? Ale wiesz, rozwaliła mnie teściowa, która mi opowiedziała z przejęciem taką oto historię: Jej sąsiadka, czy znajoma (nie pamiętam) była w ciąży i w środku zimy złapał ją straszny apetyt na truskawki. Złapała się za czoło krzycząć"a skąd ja teraz wezmę truskawki???" i jej dziecko urodziło się z wielkim znamieniem w kształcie truskawki na czole... :D To już chyba przesada co? :)

hehe, nie wiem czy to prawda czy przypadek, ale wiem, że jak babcia miała ślad na szyji tuż pod włosami, to mama się urodziła ze śladem w tym samym miejscu i ma go do tej pory :) wydaje mi się, że go jakieś uwarunkowanie genetyczne, ale babunia zawzięcie twierdziła, że to znamie powstało podczas ciąży :)

Gość hertow
Z ta cerą to prawda.Po prostu chodzi o to ,ze jak się ma dziewczynkę to sa jakies inne hormony stężone i dlatego tak wypryszcza

Gość to są tylko przesądy
i nie mają bardzo często zastosowania w życiu...nie mówię, że są złe czy głupie, wręcz przeciwnie - myślę,że są całkiem sympatyczne:)) Ale miałam koleżankę w ciąży i dzidziuś nie chciał pokazać na USG płci...;)az do rozwiązania...wiekszość osób twierdziła, że to będzie chłopczyk bo piękniała z dnia na dzień, wprost jaśniała...przez całe 9 miesięcy...ale ona jakos czuła, że to będzie dziewczynka, zreszta ja też tak czułam... i dwa dni temu urodziła córeczkę!!!

to wszystko jest bardzo sympatyczne,ale nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.urodzilam dziewczynke,cere mialam najgladsza w zyciu,pepek odstajacy,jadlam sledzie.

Jeśli w ciąży mysłisz pozytywnie i dużo się śmiejesz - będziesz lepiej spała, mniej przytyjesz i łatwiej zniesiesz poród. Także twój maluch będzie silniejszy. Tak twierdzą specjaliści z USA :D

Gość night
Skuteczność metody zależy w dużej mierze od tego jak dobrze się do niej zastosujemy. Sporo informacji można znaleźć tutaj: http://tinyurl.com/2zop8b pozdrawiam i życzę sukcesów w planowaniu płci upragnionej pociechy :)

Tak, tak, piszcie tak dalej..mam WSZYSTKIE PUNKTY na dziewczynkę:D A tak realniej (odrobinę;) ) Przy chłopakach wszyscy zachwycali się jak super wyglądam (właśnie cera promienna itp) Przy 3 ciąży czułam się wymięta i teraz też. I nikt się mną nie zachwyca:P Powiem Wam za 3 miesiące czy będzie dziewczynka;)

u mnie zgadza sie tylko punkt 3 pepek mi nie wystawal napewno, brzuszek tez nie poszedl do przodu, a raczej na boki i z tego wzgledu kazdemu wydawal sie taki malutki z cera bylo roznie, kazdy mowil ze bedzie chlopak, ale sama wiem ze raz bylo ok, a innym razem mialam wysyp na twarzy, o wlosach juz nie wspomne, takich jak w ciazy okropnych to jeszcze nigdy nie mialam :( moja kolezanka miala: odstajacy pepek, brzuszej jak armatka-do przodu, chec tylko i wylacznie na slodkie i urodzila synka, caly czas wydawalo jej sie ze gin pomylil sie i jednak urodzi corke :-P

a i jeszcze jedno w ciazy moj synek mial b niskie tetno, z tego powodu dostawalam czesto kwitek do szpitala, a polozna mowila ze chlopcy tak maja :-P ponoc dziewczynki maja zawsze wyzsze :-P czego to sie czlowiek w ciazy nie dowie :)

Witam Mamuski ;) ;) Poczytalam sobie o czym pszecie ;) i sama jestem ciekawa jak to jest ;0 Jestem w 24 tyg i moja dzidzai na usg nie chcial pokazac plc ;( No,ale nic ja tez mam przeczucia,ze to bedzie dziewczynka.Moja mama mowila,ze jak byla ze mna i z moja siostra w ciazy to tak samo jadla jak ja...hmmm moze cos w tym jest ;) ;) Co do moich kolezanek to ostatnio mialam okazje sie przekonac,ze moja kolezanka slicznie wygladala i urodzila dziewczynke ;) druga tez ladnie wygladala slicznie i tez dziewczynka a jadla ostre rzeczy Tak,wiec nie wiadomo tak do konca jak to jest Ja pozeram tonami slodkosci i cokolwiek kwasne ;)hmmm,,, ciekawe co mi sie urodzi ;) napisze za nieclae 4miesiace ;)

u mnie nie sprawdzilo sie wcale. -pepek wystajacy, -dobrze w ciazy wygladalam, - mialam ochote na ostre przyprawy i...... corka;-)

Gość późno.....
U mnie się nie sprawdza: -pępek mam wklęsły- zawsze taki miałam i w ciąży się nie zmienił. -zmieniam się: przytyłam.:D -zawsze miałam ochotę na słodycze, ciąża tego nie spotęgowała. -nigdy nie miałam kłopotów z cerą 3x dziewczynka, co się nie sprawdziło, bo urodzę synka.

Trafiłam na USG w przychodni do nie swojego lekarza i powiedział, że on nie jest od sprawdzania tego co między nogami 😠 Zresztą nie jestem pewna czy chciałabym się sugerować badaniem USG, które jeszcze niestety często jest mylące.

u mnie wszystko odwrotnie Mialam chec na ostre Brzuch wystajacy do przodu Wypieknialam wszyscy mowili chlopiec a ja nie USG mowi prawde to 21 wiek Mam coreczke i nie wierze w te dziwne zabobony.

Gość zla mama
a ja mialam pepek wklesly i urodzilam chlopczyka :) co prawda wrozyli mi chlopczyka bo na buzi wygladalam ladnie

Gość KERAIS
Sorry dziewczyny,ale nie wierze w to.ja bylam wciazy-mialam okragly wypukly brzuszek,przeslicznie wygladalam(lepiej niz przed-zero wypryskow),pepek to mialam taki wypukly,ze az przez nie taka cienka bluzke bylo mi go widac,az sie czasem wstydzilam tego.Wszyscy mowili mi,ze na bank bedzie chlopak.TAK WSZYSCY GADALI,ZE AZ UWIERZYLAM W TO.TYLKO ZE W 7 MIESIACU CIAZY WYSZLO NA USG ZE DZIEWCZYNKA NA BANK BEDZIE BO NARZADY BYLY NA WIERZCHU.NO I RACJA-MAM JUZ TERAZ CORE,KTORA WLASNIE 2 LATKA SKONCZYLA.ALE...DALEJ BEDZIEMY ZGADYWAC BO...ZNOW JESTEM WCIAZY-W 3 MIESIACU NARAZIE.POZDRAWIAM

Gość sceptyczna//
Sama nie wiem w co juz wierzyc jestem w 20tyg ciazy to moje drugie dziecko od poczatku chcialam miec syna to mam 9-letniego teraz czas na drugie to mnie zastanawia najpierw lekarz mowil ze to chlopiec a teraz ze corka tak jak i w pierwszej ciazy ygladam bardzo ladnie tylko mam mniejszy apetyt jem to co chce malo miesa wiecej warzyw slodkie prawie zero a kwasne to jeszcze nie jadlam i co ?? sama nie wiem chcemy syna lepiej sie chowa ale coz byle zeby bylo zdrowe to sie liczy pozdrawiam

Polecam gazetę m jak mama.... Wszystkie opisane tutaj metody zaliczane są do 12 bzdur dotyczących kobiet w ciąży...

Gość Nuta81
Dla mnie to wszystko stek bzdur. Przy pierwszej ciazy czulam sie super. Nic mnie nie bolalo,nie odczuwalam zadnych dolegliwosci. Zero wymiotow. Jadlam wszystkiego po trochu,przytylam sporo,bo 18kg. Urodzilam dziewczynke. Teraz jestem w 6miesiacu i palaszuje strasznie duzo slodyczy. Dzien bez czekoladek,to dzien stracony. Poczatek ciazy byl straszny. Poranne wymioty,ogolne rozbicie i wogole czulam sie jakbym zbierala ziemniaki na polu. Pewna Pani jak jeszcze nie wiedziala,ze jestem w ciazy zapytala co tak blado i zle wygladam. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Teraz wszyscy mowia,ze wyladnialam. Brzuch mam spiczasty i malo przytylam. Na usg moja gin powiedziala,ze bedzie chlopak. Takze za bardzo w te przesady bym nie wierzyla.

witam, ja jak byłam w ciąży to miałam strasznie brzydką cerę, na początku jadłam tylko kwaśne rzeczy (ogórkową z amino żarłam litrami), a pod koniec ciązy tylko czekoladę hehe. ale nie o tym chciałam mówić, otóż moja koleżanka jak była w ciąży, a było to 2 lata temu, powiedziała mi, że to napewno bedzie chlopiec, a nie wiedziala, jeszcze jaka będzie płeć od lekarza. ja taka zdziwiona pytam sie jak to? skad o tym wie? powiedziała że sprawdzila sobie obraczką. obrączka na nitkę i na prawej ręce, jak będzie sie kiwało cały czas prosto, to chłopiec, a jak kołko, to dziewczynka, nie wierzyłam w to, ale rzeczywiście urodziła chłopca, mnie też zrobiła taki eksperyment i stwierdziła, że też będe mieć synka;).

kiedyś nie było USG....i mojej mamie wszyscy mówili że urodzi chłopca, bo brzuszek do przodu, bo ładna cera, bo chodzi tak a tak.... tak w to uwierzyła, że przez pierwsze miesiące mojego życia myliło jej się nie raz o mnie móiwła ON teraz ja jestem w ciąży, USG wskazuje na dziewczynkę....ale brzuch do przodu, nic a nic na boki - i część ludzi mówi, że mam brzuszek na chłopca....mam to mi mówi, żebym nie słuchała bo i jej tak mówili :P a ztym niezmienianiem....ja nic się nie zmieniłam, oprócz brzuszka z przodu hehhee jakbym piłkę połknęła :P te domowe poznawanie to czysta loteria

Gość lolallatta
ja miałam przeczucie, że będzie syn, i sprawdziło się, cała reszta tych bzdur NIE więc nie czytajcie tego, ja codziennie przeglądałam te fora, miałam nadzieję, że po tym co czytałam będzie córka, a tu nic się nie sprawdziło, tablice chińskie pic na wodę, wiek matki i miesiąc dające liczbę nieparzystą niby na córkę- durnota, a ja w to wierzyłam, i będzie na 100% chłopak