Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MAMA

Dieta sout beach kto ze mna piszcie i dzielcie sie wrazeniami!

Polecane posty

Gość baryłka
Dobrywieczor wszystkim plazowiczkom dzisiaj miałam dzien sałatek na kolacje sałatka z sledzika iogurkow mała cebulka jajo na twardo rewelacja jutro dzien wolny trzeba sie wypielegnowac moze jakas maseczka z e swiezych ogurkow zadbam opaznokcie rece, stopy itd. a potem LB. czyli lezenie bykiem i czyste lenistwo i dla poprawy sprawy moze jakies kuchenne szalenstwo np. bita smietana oczywiscie light i posypie płatkami migdałowymi i odrobinka czekolady to bedzie dzien rozkoszy.

Gość baryłka
No i jeszcze moze małe opalanko jak bedzie słonka pa pa:-):-):-)

Baryłko zazdoscimy ci z moją mamą jutzejszego dnia chyba sie przyłaczymy taki gabinet odnowy to stosujemy calą rodzinką moj tata to zawsze pierwszy w kolejce kakao owszem ale bez cukru.

Gość co z musztarda
musztarde można???

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIOM!!!! JA KUPIŁAM SUPER PREZENT (SAMA SOBIE CHYBA TEZ TAKI SPRAWIE!!! :) )- SALATERKA KWADRATOWA- PODOBNA DO TAKIEJ CO MA PASCAL!!!! ŚLICZNA!!! A DZIŚ JEDZIEMY DO TEŚCIÓW NA OBIADEK I TRZEBA DIETKĘ ODSTAWIĆ, BO TAM NIE BĘDZIE NIC LIGHT CHYBA, ZE WODA Z KRANU :( A OD JUTRA OD POCZĄTKU :( ALE JEST GORĄCO SUUPER!!! WTEDY NIE MAM APETYTU!!!! PAPA! UCIEKAM ROBIĆ BRZUSZKI!!! TRZYMAJCIE SIE PLAŻOWICZKI JA TEZ WCINAM JOGURT ZOOT :) , JEM TEZ TEN SEREK WIEJSKI ( ok. jednej dużej łyżki na śniadanie, aresztę wcina mój misiu) I SCHUDŁAM WIĘC SMACZNEGO!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Witajcie :) Od poczatku pierwszej fazy jestem juz 3 kg szczeplejsza :):):) Na sniadanie jadlam zapiekana cukinie z parmezanem! Generalnie nie lubie cukini, ale ta wersja z parmezanem smakuje mi znakomicie :) :) mama - uwielbiam beziki! Nie mialam wczoraj czasu zrobic podanego przez Ciebie deseru, ale dzisiaj jak znajde chwilke spusze sie na beziki :D :) Siemka - tak jajka sa dozwolone w dowlonych ilosciach, ale generalnie nabial obciaza bardzo nerki, wiec dr Agatston nie poleca wiecej nabialu w pierwszej fazie! Ja ze swojej strony nie dodaje do kawy mleka odtluszczonego jakie jest zalecane, bo dla mnie smakuje ono jak woda, dodaje wiec poltlustego... Jak bedziesz jadla nabial od czasu do czasu, to nic sie nie stanie przeciez... :) A.g.a. - Pascal to jest ten Francuzik gotujacy na TVN-ie bodajze? Moj narzeczony (za 2 miesiace bedzie to juz moj maz) jest Francuzem i zachwycal sie kiedys jak ten Pascal pieknie mowi po polsku z akcentem paryskim ;):D A prezent na pewno fajny! :) Baw sie dobrze na obiadku u tesciow :) U nas dzisiaj jest normalny dzien pracy, ja juz skonczylam zajecia na uniwerku, zostaly mi tylko a moze raczej az egzaminy do zdania, ale kochanie idzie do pracy, wiec mi nie pozostanie nic innego jak wziac sie za nauke :o

WITAJCIE CIESZE SIE BARDZO ZE TU ZAGLADACIE!:) JESTEM NA DIECIE TRZECI ALBO CZWARTY DZIEN I NA WADZE JEST 62 A NIE 65 NIE WIEM ALE JAKOS SZYBKO CHUDNE CZYTAJAC WASZE OPINIE. TEZ BYM ZJADLA TAKI DOBRY OBIADEK ALE NIESTETY DIETA. BEDE POTEM BO NA DWORZE CIEPLO. POZDRAWIAM!

Kochaj roze kochaj bratki a najbardziej serce MATKI!!!

Margot gratuluje tych 3 kg!!! no i oczywiście ślubu!!! Naciesz się tymi wolnymi dwoma miesiącami, bo potem pranie, sprzątanie,itd :) ŻARTUJE OCZYWIŚCIE, NIE JEST AŻ TAK ŻLE!!!! ;) U NAS ZA DWA M-CE BĘDZIE ROK PO ŚLUBIE!! ALE TEN CZAS ZLECIAŁ!! JAK JA CI ZAZDROSZCZĘ FRANCUZIK, FRANCJA, PARYŻ mmm super. Kiedyś też chciałabym pojechać do Paryża... :( Leczo z cukini też jest pyszne!!!- Cukinie, papryczkę, pomidora i co tam jeszcze chcecie dusi się na teflonie, następnie zalewa wodą i gotuje aż wszystko zmięknie. Na koniec troszką przypraw i GOTOWE!!! PYCHA!! A tak PASCAL to ten z TVNu!!!

Gość siemka
Kurde dziś muj trzeci dzien i ........... lipa. Byłam z całą rodzinka na piwie i oczywiście wypiłam!! nie mogłam sie powstrzymać. Zakaz alkoholu to dla mnie najgorsze!! Moge przeżyc słodycze ale nie alkohol:(:( Łłeee:(:( Chociaz wziełam małe (a nie tak jak zawsze duze). Ale i tak zgrzeszyłam:(:( I co teraz?? Musze zacząć od nowa czy moge kontynuowac?? Bo bym od jutra zaczeła od nowa i liczyła te dwa tygodnie od piątku. I nie wiem co zrobic czy zacząć od nowa czy nie:( chyba zaczne od nowa:(:( A wagi nie mam i nawet nie wiem czy cos schudłam przez te dwa dni. Papa ide do cioci na ciasto (pyszne jej specjalność) I tak zaczynam od nowa to dzisiaj dzień grrzechu!! pa

:) A.g.a. - dziekuje za gratulacje! 🌻 Ja juz z moim niedzwiedziem mieszkam od 3 lat, wiec nie kupuje kota w worku :D A u nas w domu to on zajmuje sie praniem i sprzataniem; moja dzialka to kuchnia :D A wiesz, jeszcze nigdy nie bylam w Paryzu :( Mieszkam tutaj juz od tak dawna (na samym poludniu co prawda) i wczesniej bywalam czesto na wakacjach, ale do stolicy Francji wybieram sie jak sojka za morze ;) Albo brakuje czasu albo pieniedzy albo motywacji albo S. nie ma urlopu... :o :) Siemka - no coz, stalo sie... kontynuuj dalej diete :)

czytam was juz pare dni mam pytanie do mamy czyli to co napisalas ze mozna jesc w i etapie na pirwszej str. nie do konca jest zgodne z zasadami bo Margot pisze do siemki ze nie mozna serka ziarnistego i kefiru to w koncu jak mozna czy nie bo ja tez tego nie wiem i boje sie odwapnienia aha i jeszcze skoro mozna orzeszki to czy mozna pestki z dyni i jak to jest z ta iloscia dozw. prod piszecie ze nie trzeba liczyc ckal. a porcjie podajecie malutjkie albo wogle bez oznaczenia wielkosci (np.kawalek piersi czy ryby) Tak wogle to jade na tej diecie juz 5 dzien i raczej sie dobrze czuje tylko nie wiem czy nie robie bledow Aha a wasz topik jest 100 razy fajnieszy niz tej niusi czy jak jej tam wiec sle wam pozdroka i 👄 a tej co bryzga glupota:P

:) Elzunia - ja opieram sie na ksiazce! W ogole bardzo polecam jej lekture, bo to wlasnie dzieki niej mozna zrozumiec procesy zachodzace w naszym ogranizmie oraz dowiedziec sie co powinno sie jesc a czego nie i dlaczego. Wiem, ze wielu osobom przeszkadza to, ze sie je odsyla do ksiazki (lektura innych topikow), ale ja ze swojej strony uwazam, ze ksiazka mimo iz napisana w amerykanskim stylu, ktorego osobiscie nie lubie, naprawde jest swietna lektura! Jesli chodzi o dozwolone produkty mleczne - faza 1 - (przepisuje z przewodnika Dieta South Beach): - beztluszczowy jogurt naturalny - maslanka (najwyzej 1% tluszczu) - mleko odtluszczone - niskotluszczowe nieslodzone mleko sojowe (najwyzej 5g ctluszczu w porcji) Sery (najwyzej 6g tluszczu w porcji): - bezmleczny/sojowy substytut sera smietankowego - cheddae o obnizonej zawartosci tluszczu - feta - mozarella - ricotta - serek smietankowy niskotluszczowy - serek wiejski 2% lub beztluszczowy Ktos pytal czy mozna jesc musztarde, tak mozna

W przewodniku jest napisane, ze pestki z dyni sa korzystne, ale nie podano ile mozna zjesc ich dziennie. 1 lyzka - zawartosc weglowodanow - 2g; zawartosc tluszczu - 7g

Witam wszystkie plazowiczki dzisiaj mamy prawdziwa plazowa pogode ,ciesze sie ze mamy noa laske wsrod nas witam cie elzunia:-) ico do serka to ja jem ale z 3% zawartoscia tłuszczu niewiem jak inne plazowiczki? Siemka widze ze masz na sumieniu gzeszki no no:-( MARGOT SZCZERE GRATULACJE dołanczam i moja mama rowniez. Moja mama z tatom sa 13 lat po slubie i mama swietnie daje sobie rade z wszystkim jestesmy 4-ro osobowa rodzina i wszystko jest na miejscu dotego dwa psy jeden w domu drugi na podworku wkojcu itez trzeba im gotowac itd. i mama daje rade jednym słowem jest ok. a dotego swietnie gotuje dzisiaj na obiadek były gołabki z mieskiem i pieczarkami palce lizac polecam ale moja mama ma dar gotowania w koncu jej rodzice sa kuchazami to narazie bo jeszcze dzisiaj idziemy do kina na gwiezdne wojny oczywiscie ja i moj brat o mama bedzie prasowac no to narazie.

Przepraszam ale ma problem z klawiatura wiec moze cos byc z tekstem nie tak

Smacznego :P na dzien dobry Dzieki Margot za wiadomosci szczegolwe 🌼 za wysilek poszukania tych pestek jestem nieastety od nich uzalezniona i sa dobra przekaska bo sa lekkie wiec wiecej razy mozna zaladowac buzkejak nudno i raczki wolne;),tylko jeszcze nie wiem bo podalas ze one maja1lyz.-weg2g. tl.7g. no to co z tego wynika bo nie wiem ile tych gramow moge dodac w ciagu dnia lub za jednym razem jak to jest drugie. piszecie ze serow tlustych nie mozna jesc a fete i mozzarelle mozna a przeciez one maja duuuuuzo wiecej tluszczu niz kefif2% (no a jesli faktycznie mimo to mozna, to ile mniej wiecej na jeden posilek)A i jeszcze czy mozna tunczyka w oleju jak ten olej wyleje no i ile w przyblizeniu Margot zgadazm sie z toba zupelnie ze lepiej se kupic ksiazke a nie tak o wszystko pytac i dodawac komus nadliczbowa robote😭ale obecnie jestem daleko od polski no i nie znam ang. na tyle zeby z ang. wersji cos zrozumiec. Wszedzie o tej diecie napisane jest ze nie trzeba liczyc ckal. to co, czy to znaczy ze jak np. zjem na snad :3cm.plaster fety,2cm.pl.wedliny pomidor i popije kawa obid:4jajka na twad.+pomidor+2 baklaz+1tunczyk(chcialabym kefir ale jak nie mozna to herb lub woda) kol: miska kapusty z baklazanem +Kostka knorr przekaska pestki najwieksza dozw. ilosc -jeszcze nie wiem ile:D to bede nadal chudla, aha i czy jak popelnie jakis grzeszek np zjem marchewke czy kawaleczek ciasta to czy moge dalej kontynl. czy trzeba zaczynac od nowa (tak jak z kopenchaska)czy nie trace mozliwosci odchudzajacych tej diety A poniewaz juz nie mam tych nascie lat tak jak wy :P to obawiam sie zrobic sobie jakas krzywde poprz zle zestawienie diety i czy jest jakos wyroznione zak. I etapu i przejscie do rugiego czy poprostu 14 dnia moge juz delektowac sie pieczywem bez jakichs kaplikacji :( wiem ze strasznie duzo pytan i wymagan ale bede wdzieczna za odp. bo w tych wszystkich str. inter. sa tylko ogolne inf. i nie ma sie kogo poradzic wiec jak bedziecie miec chwile to prosze o odp. MAMo zaintrygowaly mnie te pieczarki do golabkow moze wiesz dodaje sie je do farszu czy sosu . Pozdrawiam was wsztkie i zycze wytrwalosci ta dieta naprawde dziala :) a zapomnialabym gorace zyczenia dla panny mlodej -oby wasze malzenstwo prowadzilo was tylko do dobrego i zebyscie zawsze pozostali przyjaciolmi ❤️👄🌻🌻🌻

Schudłam dwa kilo ale czytam gazete o dietach i znalazlam nastepna nazywa sie \"3 tygodnie do wymarzonej figury\" Je sie na niej platki zbozowe jogurty i owoce chyba sprubuje ale nadal bede pisac o sbd. pozdrawiam

Zar z nieba sie u nas dzisiaj leje! Wlasnie wrocilam z uniwerku (bylam zawiezc prace zaliczniowa), nog nie czuje i w ogole mam wraznie, ze zaraz sie rozplyne :o :) corka - to masz wielkie szczescie - cudowna mame i cudowna rodzine :) :) Elzunia - juz sama w sumie nie wiem jak bedzie z tym kefirem. :o Ale mysle, ze spokojnie mozesz go wypic! Ja dodaje mleko 2% do kawy (dla mnie mleko odtluszcczone to woda), lubie kawe z mlekiem i z tego grzeszku nie zrezygnuje. :P Zreszta dzisiaj w ogole pogrzeszylam sobie wiecej - zjadlam serek wiejski 20% tluszczu i salatke z dodatkiem marchwi i buraka (i marchew i burak normalnie sa zakazane w pierwszej fazie, ale coz... raz sie zyje :D ) A jesli chodzi o ksiazke, to mozesz jak kupic na www.inbook.pl - (sprawdzona ksiegarnia internetowa) albo po prostu inne forumowiczki i ja tez w miare mozliwosci bedziemy sie starac wyszukac odpowiedzi na Twoje konkretne pytania :) :) mama - brawo :) Dziekuje bardzo Wam wszystkim za zyczenia 🌻

HEJ ! pieczarki oczywiscie do farszu mielismy własnie wczoraj na obiadek pieczarki smazymy z cebula dodac mieso mielone poddusic jak farsz bedzie gotowy mama dodaje surowe jajko zeby sie farsz lepiej kleił młoda kapusta zwijamy i do piekarnika na stopni 200 I 20 minut odezwe sie potem.

czy sera mozzarella moge jest ile chce czy troszke i jak z tunczykiem czy jest dozw. aha czy jak skusilam sie na sekacz to czy moge kont. diete aha a w tych golabkach to nie ma wogle ryzu tak?

Ale dzis upalny dzien chyba dla tego nikt nie pisze. Roche sie opalalam dzis sloneczko tak swiecilo :) :) :) elzunia------ ser mozzarella najlepiej dodawaj do jakis potraw w golabkach nie ma ryzu a co do sekacza kont. ale pamietaj ze nie wolno podiadac! pozdro

Hej :) Wlasnie upieklam super kaloryczna zapiekanke dla mojego niedzwiedzia z duza iloscia plesniowego sera! No coz, ja sie musze tylko obejsc smakiem! :o Wczoraj porzeszylam sobie dalej :( Napilam sie czerwonego wytrawnego wina i zjadlam kilka rodzajow serow na pewno nieodtluszczonych... :( Ale dzisiaj juz bylam grzeczna :) :) elzunia - rozejrzyj sie za odtmluszczona mozarella. Ja dzisiaj kupilam taka w wersji light - 11% tluszczu. :) mama - co to za dieta \"3 tygodnie do wymarzonej figury\"?

Gość POMOCNE INFO
__________________________________________________________ 🌻TUTAJ ZNAJDZIESZ WSZELKIE MOZLIWE INFORMACJE: SOUTH BEACH DIET INFO - JESLI POTRZEBUJESZ🌻: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1333248&id_f=12 *❤️krotkie artykuly, linki do ciekawych stron, motywujace fotki(wpis z 8 stycznia), jadlospis, przepisy, index gliekemiczny (str.2),restauracje - co jesc, yo-yo,slodzik,zestawy cwiczen na poszczegolne partie ciala , opinia o ksiazce, zacheta do diety 😘 *:classic_cool:Dopisujcie, co uznacie za wazne aby potem tego nie szukac ! :classic_cool: __________________________________________________________

do pomoc info takie informacje mamy na tym topiku co do diety 3 tyg. na niej sie cwiczy jest tam 6 cwiczen i je sie owoce platki fitness i jogurty i pije czerwona herbate

POLECAM STRONE Z CWICZENIAMI www.tymbarkfit.pl :) :) :)

raczej staram sie nie podjadac i cwicze choc troche a tan sekacz bym nie pozarla gdyby kto inny go piekl i kroil a tak mialam tylko tyci kawaleczek sprobowac:P jak wyszedl i tak dokrajalam po1cm az pozarlam spory kawal a potem jeszcze dwa:D ale to byl dzien szalenstwa na ok.10dni scislej diety to moze nie zaszkodzi -ale mowie wam jaki byl smaczny moze dlatego ze tak dlugo nie mialam w ustach nie tylko nic slodkiego ale nawet chleba aha a czy tego tunczyka mozna ? i jak przechodzi sie z Ietapu do drugiego czy tak poprostu zaczynam jesc pieczywo i juz czy jakos stopniowo? dzieki Mamo za podpowiedz o golabkach bo takich bez ryzu jeszcze nie jadlam -musze sprobowac🌻

sory nie widzialam tych linkow zaraz tam zajrze moze wtedy przestane was zmeczac pa

elzunia mozna jesc tunczyka a o drugiej fazie zaraz napisze na niej je sie juz inne potrawy nie takie jak w pierwszej ale chudnie sie wolniej a ty ile schudlas???