MAMA 0 Napisano Maj 18, 2005 ZOSTAWIAM TO BEZ KOMENTARZA PRYMITYWNA ISTOTO ! Zima odeszła a bałwanów ciągle pełno MAMA I CÓRKA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 19, 2005 PUSTKA PUSTKA I JESZCZE RAZ PUSTKA PISZCIE COS NO TAK TU PUSTO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baryłka Napisano Maj 19, 2005 Dobrywieczor poczytałam topik i widze ze zawisc niezna granic ale niematwcie sie jestem zwami odjuta zaczynam BOSA BASIA to tylko skaliła jadłospis i poszła boso w siną dal rankiem zjem jajeczka i do szkoły a jak wroce to ho ho sobie pofolguję dobranoc słodkich snow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 19, 2005 Moze juz wszystkie schudły ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość balwan wiosenny Napisano Maj 20, 2005 rozumiem ze haslo zima odeszla a balwanow ciagle pelno odnosi sie do ciebie i twojej mamy/corki :P plagiatorki jakos slabo corci idzie ta dieta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 20, 2005 jak bys chciala wiedziec to dieta idzie super i moze ty jestes tak gruba ze az oczt zarosly ci tluszczemi i nie umiesz nic przeczytac!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 20, 2005 dzis moj czwarty dzien malo jadlam bo bylam na malej wycieczce ale na wadze 4 kg mniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margot 0 Napisano Maj 20, 2005 Witaj mamo! :) Od 3 dni jestem na SBD... jestem bardzo zadowolona! Nie czuje glodu, jem roznorodnie... :) Na razie waga sie nie ruszyla, ale nie zniechecam sie! Juz raz przeszlam przez pierwsza faze i schudlam wtedy trzy kg! Jesli schudne tyle samo, bede rownie zadowolona, co poprzednio! :) Pozdrawiam wszystkich :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 20, 2005 margot waga ruszy nie poddawaj sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baryłka Napisano Maj 20, 2005 Czesc dzisiaj pierwszy dzien idzie swietnie nawet niejestm glodna zjadłam co nieco i dwie kostki czekolady taki maly odskok po calym dniu . nadal widze ze kogos bardzo interesuje ten topik skoro tak sumiennie wkleja takie glupawe i tak malostkowe teksty, ale to znaczy ze czyta topik od deski do deski, mamy takzwanego kibica ha ha ha to narazie jeszcze sie odezwe nara. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasne jasne Napisano Maj 20, 2005 a swistak siedzi i zawija... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margot 0 Napisano Maj 21, 2005 :) Mama - nie podaje sie, nie mam takiego zamiaru... Zreszta waga sie juz ruszyla :) 1,5 kg mniej :) Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 22, 2005 piszcie cos na temat sbd serdecznie zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Siemka Napisano Maj 22, 2005 Siemka mam kilka pytań odpowiedzcie jak wiecie plis: 1) Można jeść rosół?? 2)A pomidorową z tego rosołu (na drugi dzień)?? 3)Wiecie czym zastapić makaron w rosole( o ile można rosół jesć) 4)Wogóle czy można jesć zupy takie na mięsie 5)Macie przepis na omleta bez mąki?? Niektórzy jedzą omlety a przecież tam idzie mąka!! 6)Jak smażycie rybe to z czego robicie panierke jak nie z mąki i bułki tartej?? (bo przeciez niedozwolone!! Odpowiedzcie błagam!! Papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 22, 2005 Przy tej diecie nie je sie zadnych zup a rybe panieruje sie w samymzoltki i smazy na oleju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a.g.a. 0 Napisano Maj 22, 2005 nie było mnie tu pare dni a tu prosze NOWE OSOBY DOŁĄCZYŁY- WITAM SERDECZNIE.nO I OCZYWIŚCIE CIEBIE MAMO I CÓRKO! Nie pisałam tylko dlatego, że sesja sie zaczęła :( i mam straaasznie duzo nauki, a za tydzien kolejne zaliczenie z taką okropną! babą :(. Na wadze prawie nie widać różnicy i mam nadzieję, że to tylko dlatego, że zbliża się okres- przynajmniej tak to sobie tłumacze!!!!! :) ale za to jak zapinam spodnie to już nie muszę brać głębokiego wdechu :) POZDRAWIAM WSZYSTKIE PLAŻOWICZKI!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 22, 2005 WITAM CIE AGA RZECZYWISCIE DAWNO CIE NIE BYLO ALE NIC CIEKAWEGO SIE TU SIE NIE DZIALO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a.g.a. 0 Napisano Maj 22, 2005 jak tam twoja dietka, mama? Cwiczysz dodatkowo, bo ja znalazłam jakąś stronkę z ćwiczeniami na uda i pośladki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siemka Napisano Maj 22, 2005 aha dzieki a zupki chińskie?????? i jeszcze dwa pytanka: 1) co z keczupem można?? 2) i czym zastapić śmietane?? Np chce zrobic twaróg z warzywami i co dac zamast smietany?? sor ze zawracam głowe ale dopiero zaczynam. Z góry dzieki papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margot 0 Napisano Maj 22, 2005 :) Siemka - zajrzyj na pierwsza strone, na ktorej mama napisala podstawowe zasady pierwszej fazy. Wymienila w niej produkty, ktore mozna jesc a ktore nie. Poza tym radze Ci przeczytac ksiazke! Naprawde warto :) :) a.g.a. - lacze sie z Toba w bolu! U mnie tez sesja :( I tez mam coraz wiecej pracy :( O dziwo nie ciagnie mnie do jedzenia (zazwyczaj jak jestem nerwowa to jem i to jem duzo) - widac dietka mi sluzy :) :) mama - pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margot 0 Napisano Maj 22, 2005 :) Barylko - gratuluje! :) 1,5 kg w trzy dni! Pieknie :) Ja po spodniach czuje, ze schudlam! Ostatni raz jak sie wazylam mialam rowniez 1,5 kg mniej! Jutro z rana zamierzam sie znowu zwazyc (nie powinno sie tego robic, ale coz... ciekawosc kobieca rzecz ;) ) :) Mama - a jak tam Twoja waga? Spada dalej? Co proponujesz ciekawego na sniadania? Ja mam co prawda ksiazke, z ktorej przepisow korzystam od czasu do czasu, ale moze masz jakies ciekawe wlasne kompozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margot 0 Napisano Maj 22, 2005 :) Mama - dzieki za propozycje! :) Ja bardzo lubie gotowac, ale jakos wlasnie brakuje mi zawsze pomyslow na sniadania zwlaszcza, ze mam dosyc juz jajek. Jutro chyba sobie schrupie rybke :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siemka Napisano Maj 23, 2005 Dziekuje Zamiast pieczarek czasem dodam inne warzywa (kalafior lub brokuły) i bede miec zupy. Mi tak bardzo nie zależy nie musze ich jeść ale muj tato... (odchudzam sie z nim i on musi miec zupe) A pozatym juz nie wiem co mam wymyślać na ten obiad. Jeszcze raz dzięki papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 23, 2005 1 średnio duża główka kapusty 1/2 kg mielonego mięsa (najlepiej samemu zmielić jakieś nietłuste) 1 kg pieczarek 1 duża cebula 1 puszka koncentratu pomidorowego przyprawy w/g gustu Sposób przygotowania : kapustę sparzyć, oddzielić liście, ściąć twarde nerwy pieczarki posiekać w małą kostkę, cebulę również, podlać odrobiną wody , poddusić, żeby zmiękły, zdjąć z ognia, odcedzić nadmiar wody jeśli jest, zmieszać z mięsem mielonym i przyprawami (najlepiej ręką) zawijać farsz w liście kapusty (jak tradycyjne gołąbki) układać gołąbki w garnku, każdy smarując konsentratem pomidorowym podlać szklanką wody dusić do miękkości w piekarniku ok 1,2 godziny oto nowy przepis smacznego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 23, 2005 OD DZIS ZACZYNAM SZOSTKI WAIDERA CZY KTOS PROBOWAL JAKIE SKUTKI??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 23, 2005 Uwagi wstepne: Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni \"szóstka\" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu Cwiczenia 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do kąta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie. 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego, z tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są przy skroniach , a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są na skroniach jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane ----- zrodlo:/ internetowe forum rekreacji. ----- Podsumowanie: Osobiscie uwazam, iz do \"6\" Weidera mozna z pelnym powodzeniem przetransferowac wszytskie cwiczenia z gigant serii, opisanej przeze mnie w osobnym poscie. Jesli ktos jednak chce to moze wykonywac dokadnie te cwiczenia pierwotne, ktore zapisal Weider. Kwestia wyprobowania na wlasnym organizmie :) Ponadto w poscie \"6\" Weidera zmodyfikowalem lekko ustawienia rak (nie za karkiem, tylko na skroniach, z wiadomych wzgledow...). Milego cwiczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przeciez Napisano Maj 23, 2005 ty sie silisz na popularnosc.................te cwiczenia to pomysl dziewczyn z innego topiku:0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAMA 0 Napisano Maj 23, 2005 To nie jest istotne ze cwiczenia ktos wymyslił jest wiele nawet znanych ludzi ktozy maja swoje programy dietetyczne i cwiczenia i ludzie z tego korzystaja, a co do popularnosci to niejetem nawet modelkom ale to szczegoł zawsze jeszcze moge kims zostac młodosc rzadzi sie swoimi prawami taka jest kolej rzeczy nawet na topikach kazdy ma swoje pseudo no sa wyjatki takie jak ty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baryłka Napisano Maj 23, 2005 sorki dzisiaj diewoćki ale jestem dzisiaj wykonczona napisze jutro zycze dobrj nocki pa pa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach