Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 44444444444444444444

grozi mi usunięcie macicy, czy ktoś przez to przechodził?

Polecane posty

Gość noka
mnie lekarz nastawił pozytywnie,powiedział ze nie ma się czego bać, po kilku dniach funkcjonuje się w miarę normalnie i tego się trzymajmy

Gość nowa0978
Dziś mija 3 tydzień od zabiegu. Mam 48 lat i usuneli mi macicę bez przydatków poprzez cięcie poprzeczne. Miałam 3 mięśniaki, jeden duży na trzonie i dwa małe na macicy. dziś czuję się dobrze, sporo chodzę, staram się nic nie robić. Trochę pobolewa brzuch. Martwi mnie jedynie to, że od paru dni plamię. Wizyta kontrolna dopiero 1.08.

Gość belgia44
witam ja mialam operacje usuniecia macicy 30 maja 2012 w belgii jak sie obudzilam zlapalam za swoj brzuch ale byl nie ruszony wiec pomyslalam ze zrezygnowal lekarz z operacji ale niestety dopiero jak zostalam przewieziona na sale poczulam bol okazalo sie ze mialam usunieta macice przez pochwe powiem wam kobiety ze nie ma sie czego bac teraz odpoczywam jeszcze po operacji ale czuje sie swietnie pozdrawiam goraco i pamietajcie ze usuniecie macicy to nie koniec swiata a lepiej uwazac na swoje zdrowie

Gość baaaaa
do nowa098... ja miałam plamienie w niecaly miesiąc po operacji, to tak, jakbym miala okres. Trwamlo to okolo 7 dni. Potem ustało i po 26 dniach mialam plamienie jeden dzień i koniec.

...tak, miałam na mysli przeciecie mięsni brzucha, podobnie jak Ty nie lubie dotykać tego drętwego miejsca. Tam na razie nie mam czucia ale lekarz mnie pocieszał, że to bedzie z czasem elastyczne. Jutro minie miesiąc od mojej operacji ale nie powiem zeby wszystko było już tak normalnie. Dziewczyny czy po miesiącu mozna juz podnosić rece do gory i podnieść ok 1 kg czy to jeszcze za wcześnie ? - podzielcie się prosze swoim doświadczeniem. Magnolio życze zatem dobrego odpoczynku i wyłącznie pozytywnego myslenia.

Gość baaaaa
Po miesiącu, to ja juz myłam okna i podłogi na czterech, zakupy do 3 kg, zaczęłam żyć, jak przed operacją, tylko jeszcze nie biegam. Jeszcze miesiąc, bo jestem drugi po i wskakuje do basenu!

Gość kora43
U mnie leci ósmy tydzień,brzuch nadal drętwy,okropne uczucie.Dzisiaj popracowałam szczerze w ogrodzie prawie cały dzień bo się strasznie zapuścił i czuję się świetnie,nic nie boli.Ręce podnosiłam do góry jak trzeba było sięgnąć po coś w kuchni ,ale delikatnie,powoli.

Gość kora43
baaaaa mam pytanie,piszesz że jeszcze miesiąc i do basenu to znaczy że wcześnie nie można?Miałam zamiar jechać nad wodę a nie pytałam swojego gina o to kiedy można się kąpać

baaaa podziwiam ten ekspresowy powrót do formy ale Ty zdaje sie miałas mniejszą interwencje chirurgiczna.... ja mam wszystko usunięte oprócz szyjki i dodatkowo plastyke pochwy, i to chyba dokucza mi najbardziej. No i jak na razie zadnego zanikania oponki nie widze :(( Koro ale mnie pocieszylas, w ósmym tygodniu jeszcze masz ten drętwy brzuch ? Moj też w środku jakiś dziwny taki, szwy ciągną... a rece do góry podnosze juz od jakiegos czasu bo nie sposób np. nie wyjąc nic z kuchennej szafki albo nie schylać się po kąpieli ale nie wiem czy to dobrze.... Znam przypadek,gdzie kobietka po operacji za bardzo się nie oszczedzała i narobila sobie klopotu.

Gość nowa0978
Eska. U mnie idzie 4 tydzień. brzuch przestał być martwy tak od tygodnia. Jest miękki. Trochę pobolewa wieczorami nad cięciem. Też podnoszę ręce do góry, bo jakoś trzeba sobie np. umyć głowę. Kora. Myślę, że z tym ogrodem to przesadziłaś. Też mam ogród i też zarasta ale zdrowie po najważniejsze. Na kwalifikacji do zabiegu była ze mną babka, której wszystko wypadło, bo po zabiegu się nie oszczędzała. Oszczędzajmy się kobitki, choć to czasem takie trudne dla nas i naszych rodzin. Pozdrawiam

Gość baaaaa
do KORA43 zródła i lekarz informują, że dopiero po 3 miesiącach można się kąpać, jezdzić rowerem, , ćwiczyć, itd. Mnie też już skręca!!!

Gość baaaaa
do ESKA ^$ zawsze po takich zabiegach, operacjach wracam szybko do siebie, od czasu kiedy przestałam się ich bać i myśleć optymistyczniej. Mam drugi raz cięcie w tym samym miejscu i wszystko już zmiękło, mam już czucie. Osunęli mi tylko trzon, zostawiając szyjkę i przydatki. Lekarz chciał to zrobić laparoskopowo, ale jedem mięśniak pchał mi się do jajowodu i taki zabieg mógłby się skończyć przebiciem ścianki, tkanki (jak zwał, tak zwał), a wtedy i tak trzeba by otwierać cięciem. mam doskonałego lekarza!!! Chwała mu za to. Dodam, że nie potrafię wysiedzieć w miejscu i ciągle mnie nosi, ciągle muszę coś robić, więc szybciej wraca mmi forma.

Gość baaaaa
JA NIC NIE SŁYSZAŁAM O ZAKAZIE PODNOSZENIA RĄK ??? jEDNIE PO MIESIĄCU ZACZĘŁAM SIĘ WYCIĄGAĆ W ŁÓŻKU Z PODNIESIONYMI RĘKAMI.

Gość baaaaa
dZIEWCZYNY, SEX JEST NJLEPSZYM LEKARSTWEM!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :))

Gość belgia44
witajcie dziewczyny czytam jak piszecie o ranie na brzuchu powiem wam ze szkoda ze lekarz nie zaproponowal wam usuniecia macicy przez pochwe naprawde jest o wiele lepiej i powiem wam ze wcale wewnatrz pochwy nie boli jedynie dol brzucha i dochodze do siebie bardzo dobrze wiadomo ze nie wolno tez dzwigac ale mowie niema blizny na brzuchu i zadnego dretwienia

Gość hmira.
Ja miałam robione ta metodom,brzuch niedrętwy ale na dole drętwe i ciągnie przy siedzeniu.Miejsce na brzuchu gdzie była macica a teraz jest przyszyty pęcherz ciągle zimne.Myślę ze kiedyś przejdzie.Każdemu goi się inaczej.Ja bardzo długo dochodziłam do siebie,po ca.6 miesiącach od op wyszły mi jeszcze resztki szwów.To moja wina,za szybko wróciłam do obowiązków opieka nad dzieckiem.

belgia ja nie moglam mieć tą metoda, za dużo u mnie wycinania i szycia no i nie ma wglądu na całą reszte wewnątrz hmiro tzn. ze szwy 'ulatniają' się dołem ? nic nie wiem na ten temat, tak jest w kazdym przypadku ?

baaaa uwierz mi...mnie też ciągle nosi, stagnacja to nie dla mnie, dlatego jestem teraz taka nieszczęśliwa, ale też dlatego dałam sobie na wstrzymanie by nie sprowokować jakiejs przykrej niespodzianki...... ...a z tym sexem...to jeszcze nie wiem - celibat :)

nowa masz racje, znam podobny przypadek.... a ten brzuszek to szybko masz miękki ...

Gość hmira.
eska 64, to co wyżej jak "supełek" u mnie wyszło na zewnątrz.Ja miałam jeszcze więcej robione jak ty , ponoć metoda zależy od wielkości macicy.

Gość erewinna
nowa, baaaaa - a szyjkę macicy Wam zostawili, czy też usunęli?

Gość erewinna
Ojoj zadałam pytanie nie zauważając, że nie doczytałam jeszcze jednej strony :P Ale gapa ze mnie. baaaa już wiem, że szyjkę Ci zostawili. W sumie nie mając jej chyba nie ma się z czego plamić ;) Przepraszam za zamieszanie

Gość nowa0978
U mnie zostawili tylko przydatki. Usunięcie przez cięcie poprzeczne. Dołem nie można było, ponieważ moja szyjka się nic nie wysuwała i miałam podejrzenie że mam endometriozę, tak powiedział gin przy badaniu przed operacją. Chociaż czy dołem, czy przez rozcięcie to i tak w środku brzuch cięty, więc różnica niewielka. Rana, około 5 cm, na zewnątrz szybko się goi. U mnie idzie 4 tydzień i tylko w jednym miejscu mam niewielki strupek. Jak pisałam wcześniej brzuch już jest miękki, żadnych drętwych miejsc nie było już po tygodniu. Została jeszcze oponka nad samą raną, taka śmieszna, bo skóra zwisa na początku i na końcu cięcia a środek jest ok. Pozdrawiam

Gość kora43
Spoko nic się nie dzieje złego nie odchorowałam,szkoda mi kąpieli,pogodę zapowiadają ładną a ja będę narazie tylko marzyć.

Dziewczyny, ale opalać sie chyba mozna jeśli sie brzuszek przykryje, czy też sa przeciwwskazania ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się