Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 44444444444444444444

grozi mi usunięcie macicy, czy ktoś przez to przechodził?

Polecane posty

Gość pmacica
chyba tak się dzieje czytałam na innych forach i ostatnio dzwonił do mnie znajomy Lekarz nie ginekolog ale powiedziała, że może nawet do 3 misięcy pobolewać ciągnąć...

Gość pmacica
DO nie pamiętam Nicku podziwiam Cię sama wróciłaś do domu po operacji autkiem ja nie dałabym rady

Gość Hmira
eska 64 Ja juz ponad 9 m po i brzuch dużo większy jak przed.Jutro wyjeżdżam do Polski,przymierzałam spodnie brakuje min.10-15 cm,jestem załamana.Piekło i bolało w brzuchu bardzo długo.Musisz uzbroić się w cierpliwość.Z dnia na dzień będzie lepiej.Nie wszystkim goi się szybko.

Hmira - u mnie podwójne załamanie bo brzuch duzy z wiszaca oponka ale tylko brzuch, reszta... mozna by rzec chuda bo stracilam przez to chorowanie prawie 4 kg teraz mam ledwo 50. I tu jest problem , jem zeby troszke przytyć bo w staniku mi zniknęło i na twarzy a jeśli przytyję to nie wiem jaki ogromny ten brzuch bedzie.... ? Nie zakladam jeszcze żadnych spodni bo wszystkie dopasowane i drażnią mnie, w dresach nawet oponka widoczna, nie mialam pojęcia ze szew kosmetyczny tak deformuje sylwetke. Nie wiem czy cięcie pionowe nie byloby lepsze ...? Pozdrawiam i zycze miłego pobytu w kraju. :)

Gość pmacica
Czy wy też tak często siusiacie ja biegam co godzinkę w nocy co 3/4?

pmacica - tez tak miałam, w nocy też często, teraz juz rzadziej a i w nocy czasem tylko raz

Gość może masz coś
...z pęcherzem

Gość esko
byłoby lepsze, ale mamy tak i co zrobić? teraz tak robią że niby "kosmetyczne", bałwany, pod każdym względem pionowe jest lepsza. Dawniej tak robili a teraz gorzej. Mama miała przeszło 20 lat temu operacje, pionowo i nigdy nie narzekała.....

Gość baaaaa
a ja uważam, że poziome jest lepsze pod względem estetycznym. Już raz tak byłam krojona i oponka się straciła; miałam płaściutki brzuch i nic nie było widać, a teraz minął 2 miesiąc i już mam prawie płasko. od miesiąca nic nie rwie, nic nie boli, przytyłam tylko 2 kilo, bo wcinam, a jeszcze mam za mało ruchu. jak zadbacie o siebie, to na pewno wszystko zniknie.

Gość esko64
http://www.ilekarze.pl/p/powiekszony-wypukly-brzuch-po-operacji-usuniecia-macicy/ odpowiedz lekarza, i dlaczego cięcie pionowe jest lepsze niż poziome (tzw. "bikini', poprzeczne) : ...chodzi o pooperacyjne zmiany w obrębie powłok brzucha, może chodzi o krwiak, którego powstanie przy poprzecznym cięciu jest możliwe? Krwiak z reguły wchłania się w ciągu kilkunastu tygodni. Także gojenie blizny w ogóle jest procesem dynamicznym i trwa kilka miesięcy (pół roku!). Samo zagojenie się blizny skórnej jest drobiazgiem wobec procesów przebudowy tkanek, jaki dokonuje się w ranie po cięciu poprzecznym. Nie wiem czy ma Pani świadomość, że powierzchnia ranna powstała po poprzecznym cięciu jest bardzo rozległa. Podczas tego cięcia poprzecznie przecinana jest skóra, tłuszcz podskórny i powięź, podłużnie natomiast odwarstwia się mięśnie i poprzecznie przecina się otrzewną. W rezultacie powstaje powierzchnia ranna, którą tworzą dwa trójkąty. Wierzchołek pierwszego, dużego trójkąta, stanowi pępek, a podstawę linia cięcia skóry. Wierzchołek drugiego, małego trójkąta, tworzy spojenie łonowe, a podstawę linia cięcia. Czyli jest to olbrzymia powierzchnia ranna (!) w porównaniu do niekosmetycznej, linijnej rany, jaka powstaje podczas cięcia podłużnego (pionowego) od pępka do spojenia łonowego.

Gość pmacica
Ja jestem 20 dni po operacji i też mam duzy brzuch sterczacy wręcz poprzeczne ciecie miałam czy moja wielkość brzucha swiadczy o jakimś krwiaku ?

Gość do pmacica
Nie. Tak krótko po operacji, każdy ma jeszcze większy opuchnięty brzuch, daj sobie pół roku, tyle trwa wracanie do normy, całkowite gojenie

Gość pmacica
powiedz mi oproszę skąd biora sie nocne orgazmy to mnie denerwuje nie miałam wczesniej takich zdarzeń już na szczęscie tak mocno nie bolą ale boje się że cos mi sie stanie nie mam na to wpływu Ja raczej zawsze byłam nie za bardzo seksualna a to co mi sie teraz wyprawia przechodzi ludzkie pojecie to juz męczy

dziękuje, jest więc nadzieja w sprawie brzucha a to zmienia stosunek do problemu : do pmacica - ja mam tez taką przypadłość od czasu operacji a mianowicie nad ranem kiedy zaczynam się przebudzać moje cialo a już szczególnie nogi tak się strasznie napinają i prężą ,tak kilka razy i nie moge nad tym zapanować, też sie bałam ze coś mi sie moze w brzuchu 'popsuć' od tego napinania....nie wiem skąd to się wzięło ?

Gość pmacica
Dzięki uspokiłaś mnie bo to budzi mnie w czasie snu i taki kisiel wypływa

ale u mnie nic nie wypływa bo to w ogóle nie ma nic wspólnego ze stanem podniecenia tylko tak sie mięśnie same napinają jak przy ...przeciaganiu ? nie umiem tego określić

Gość pmacica
Ja podczas snu czuje normalny orgazm kiedy sie budze trochę boli na samym dole ale to jest przyemne Nie będę musiała współżyć i wkładać tam cos:) jesli tak bedzie dalej wypływa jakis kisielek przeźroczysty

Gość 00000xyvs
Reaguję identycznieto norma

Ktoś pisał do mnie wcześniej ze nie bierze Htz tylko preparat FEMIFLAVON , chciałam zapytać czy to naprawde pomaga i ile on kosztuje (podobno ok. 200zł) ? Czy to przepisał lekarz ? Mam uderzenia gorąca i chciałabym je jakoś złagodzić a najlepiej wyeliminować.

Gość pmacica
UDERZEŃ NIE MAM ALE JESTEM SŁABA I SPIE NA OKRĄGŁO i pocę sie strasznie

Gość do eska
Femiflavon możesz kupić bez recepty w aptece i kosztuje ok. 30 zł. za 30 tabletek, które starczą Ci na miesiąc.

Gość esko64
ja też tak miewam, ale rzadko, tylko wtedy dostaje takiego skurczu w łydce bardzo bolesnego więc musze uważać żeby powstrzymać to napinanie się nóg, szczegolnie. Ale co innego miewam też co jest nieprzyjemne, takie jakby "prądy" idące od góry do dołu nóg i też po przebudzeniu. Ale to są takie neurologiczne skutki uboczne, od interwencji skalpelem w układ nerwowy w miednicy, dużo nerwów jest poprzecinanych podczas operacji

Gość do pmacica
Sny ....Twoja psychofizyka próbuje dostosować się do nowej sytuacji, przerwany cykl menstruacyjny, itd. to są ogromne zmiany w organizmie, zwłaszcza w sferze płciowej, seksualnej. Mózg "próbuje" się jakby odnależć w tej nowej sytuacji. Ciekawe że masz obfity śluz przy tych przeżyciach?

Przepraszam, ze tak drąze teamat ale czy widzisz rezultaty po tym femiflavonie, nie pocisz się tak ? słyszałam opinie, że tego typu preparaty mozna jeść wagonami a rezultaty żadne. Przez pierwszy miesiąc takie uderzenia miewałam rzadko ale teraz mocno sie nasiliły i w dzień i w nocy.

...a tak w ogóle, dziękuję za wszystkie informacje i wskazówki ! Pozdrawiam serdecznie :)

Gość pmacica
Eska Ty masz uderzenia i poty bo ja sie tylko poce ale strasznie bywam słaba czy to oznaka ''meno?

Gość pmacica
do kogoś dziekuje za odpowiedź śluz czy kisielek coś wypływa bezwonnego ale to mi nie przeszkadza bardziej te incydenty 3 - 4 razy w nocy :( mózg masz rację

Gość pmacica
takie skurcze w nodze to co opisałaś też miewam rano no i wnocy kiedy próbuje nogi prostować Mam też problem ze spaniem :(

Gość anka1002
esko, pmacico, czy macie dziewczyny jajniki? po usunięciu samej macicy konieczne jest wspomaganie się ESTROGENAMI, na dłuższym etapie są kardioprotekcyjne. Ja nic nie brałam po usunięciu macicy i po kilku latach mam już problemy kardiologiczne, z ciśnieniem. Teraz lato to jestem skąpana w potach, na bezsenność mam proszki

Gość jestem juz
rok po operacji usuniecia macicy.obserwuje siebie kazdego dnia bardzo dokladnie,to juz prawie obsesja.chyba bede potrzebowala pomocy bo o niczym innym nie mysle,tylko o tym co moze sie stac dzis czy jutro.ze zacznie mi wypadac pochwa,ze wejde w menopauze moze juz jutro,ze bede chodzic z pampersem i cala masa innych podobnych mysli.trzeba bylo nic nie usuwac,bo zycie dzis to zadne zycie.niestety czasu sie nie cofnie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się