Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość Avil
o matko, ale nie o to mi chodzi, mi chodzi o przerwe tj miesięczną na przykład, słyszałam ze powinno sie takie robić, a wziełam juz 8 opakowanie i zastanawiam sie czy nie zrobic teraz tej przerwy

Gość Mia88
Ja biorę już chyba 3 lata i wszystko jest w porządku ;) Wcześniej miałam problemy z cerą, mały biust, hormony szalały, teraz wszystko się ustabilizowało ;)

Gość termos
ja biore novynette od pol roku. na poczatku niby wszystko ok. teraz wydaje sie robic z kazdym, dniem ciezsza i grubsza. jem mniej niz wczesniej, cwicze a i tak tyje. fakt cera mi sie troche poprawila, okres jest regularny, ale znowu nie mam ochoty na sex. jutro powinnam zaczac kolejne opakowanie ale jednak odstawie

Gość Anggee
czy w okresie 8 dni od jednego opakowania do drugiego mogę zajść w ciąże ??

Biorę Novynette od ponad roku. Niestety strasznie przytyłam (7kg) i mój biust rośnie w zastraszającym tempie. Teraz chcę odstawić tabletki i wrócić do swojej wagi. Pozytywy: bezpieczeństwo i zawsze regularny okres. Minusy: waga, duży biust, okres początkowo 3dniowy zmienił się w sześciodniowy i w dodatku bardzo obfity, poza tym ciągle chce mi się spać, nawet jeśli śpię 10 godzin dziennie... Każda z nas reaguje inaczej dlatego u Ciebie objawy mogą być zupełnie inne. Pozdrawiam!

Witam, jestem po spożyciu pierwszego opakowania tych tabletek. ostatnia wzięłam 30 kwietnia, następne opakowanie muszę rozpocząć 8 maja a nadal nie mam okresu.....co się dzieje?

Witam, jestem po spożyciu pierwszego opakowania tych tabletek. ostatnia wzięłam 30 kwietnia, następne opakowanie muszę rozpocząć 8 maja a nadal nie mam okresu.....co się dzieje?

Gość blackrose4u
a mi się zaczęły plamienia dośc mocne :/ w ogóle chodziłam z mdłościami przez jakiś czas :/ na szczęście przeszło ale mam czasami takie uczucie balonu będę za tym by zmienić tabletki

ja nie mam żadnych skutków ubocznych, dobrze sie czuje, nie tyje.tylko czemu jeszcze nie mam okresu??

Gość misia124
cześć. właśnie od wczoraj zaczęłam brać tabletki novynette. Dzis miałam rozwolnienie, mam nadzieje ze jutro bedzie oki! Powiedzcie mi proszę, od kiedy dokładnie jestem zabezpieczona na 100% i czy to jednorazowe rozwolnienie moze wpłynąć na ich skuteczność? Proszę o pomoc!

Gość AśQ21
hej dziewczyny tez biore novynette juz prawie 1,5 roku no i to co zauwazyłam to to że min. trozke przytyłam(2kg), miewam bóle głowy nie do wytrzymania a takze bolą mnie nogi od kolan w dół. zastanawiam sie nad zmiana tabletek ale dopiero za jakies 3 miesiace bo zostały mi 3 opakowania. małym plusem jest to ze troszke urosły mi piersi. ale ogólnie nie są złe ich cena tez nie najgorsza takze dla młodych dziewczyn na sam początek sa a sam raz:) pozdrawiam:))

Gość aliskkkkk
hej no ja biorę już 5 opakowanie i po 2 opakowaniu zaczęłam tyć i w sumie ważę o 9kg więcej..;/ nie wiem czym tak naprawdę jest to spowodowane. ale jak będę dalej tyć i odstawie je to czy wrócę do swej wagi?

Gość halooo
ej dziewczyny powiedzcie mi jak mam brac te tabletki? wlasnie mi je przepisali i nie wiem kiedy moge zaczac je brac ..

Witam, Wróciłam od ginekologa ale kurczę zapomniałam się spytać najważneijszego.. Brałam już te tabletki ale odstawiłam w styczniu.. aż do teraz.. Jak mam je zacząć brać? Jak dostane okres?to w ten dzien? Np jeżeli dostane dzisiaj wieczorem to pierwsza biore dzis wieczorem? a jeżeli dostane w nocy?to jutro rano? I mam po prostu brac po kolei, zaczac od pierwszej i brac po kolei czy jezeli dostane w sobote to zaczac od tabletki oznaczonej SOBOTA?

Gość aliskkkkk
hej dziewczyny mam maly problem.. bo teraz weszły nowe opakowania gdzie znajduje się opis dni tygodnia. zaczyna się od poniedziałku i pisze na ulotce ze trzeba zaczynać w kierunku zalecanym na opakowaniu. i nie wiem właśnie czy mogę zacząć branie tabletek od soboty? czyli będzie to 6 tabletka na opakowaniu a nie 1. można tak?

Gość aliskkkkk
oki dziewczyny doczytałam :) na innych forach ze to nie ma znaczenia. jak zaczyna się w sobotę to bierze z oznakowaniem sobota . bo kazda tabletka ma ten sam skład. i to nie ma najmniejszego znaczenia:) pozdr

Gość wiOla9
Nigdy nie brałam tabl anty, wkońcu się zdecydowałam i lekarz przepisał mi novynette. Po 3 tabletce zaszalałam z partnerem. Powiedzcie czy mogę być w ciąży? Mam mętlik w głowie bo jak czytam na ten temat to pisze że tabl działają od pierwszej a gdzie indziej że przez pierwsze 7 dni trzeba używać dodatkowego zabezpieczenia. Plis jeśli któraś z was wie od kiedy jest się 100% zabezpieczonym to piszcie!

Gość Miniiiii
Aliskkkkk dzieki za informacje!! dzisiaj zakupialam nowe opakowanie i przezylam szok , hehe. Jedyne co mnie zastanawia ze jedne tabletki maja oznaczanie \"RG\" a inne \"P9\" i myslalam ze to ma jakies znaczenie :P swoja droga ktos wie co to oznacza??

Gość madziuleek
W kwietniu minął rok od kiedy zażywam Novynette. Nie przytyłam, ochota na sex nie uległa zmianom, miesiączki mam zdecydowanie mniej bolesne niż wcześniej i przede wszystkim wiem kiedy mam się go spodziewać :) Osobiście żałuję tylko jednej rzeczy- biust nie urusł mi ani troszke, a by się przydało...

Biore te tabsy już pól roku i nic szczególnego się nie dzieje. Czuje sie tak samo jak przed rozpoczeciem zarzywania ich, wiem teraz kiedy spodziewać się okresu i ile będzie on trwał, obfitość miesiączek mi się nie zmieniła, nie przytyłam, powiększył mi się biust tylko - z czego akurat jestem zadowolona xD no i libido znacznie wzrosło. wiOla9 : Ja zaszalałam po 4 tabletce i nic się nie stało. Podobno działają od 1 tabletki ja bym się nie martwiła na zapas. halooo: masz wszystk napisane na ulotce. Rozpoczynasz branie tabletek z pierwszym lub 5 dniem okresu. Po zjedzeniu wszystkich robisz 7 dni przerwy i potem bez wzgledu na to czy okres jeszcze trwa czy sie skonczyl zaczynasz brać kolejne opakowanie.

Gość kasss
hej dziewczyny.. od 1,5 miesiąca biore novynette. podczas pierwszego opakowania jedynym chyba skutkiem ubocznym były obrzmiałe, obolałe piersi. Powiększyły mi się zdecydowanie.podczas 7-dmiodniowej przerwie mialam wrażenie jakby się zmniejszyły. kiedy zaczełąm brac drugie opakowanie problem znów się pojawił. tym razem jednak są jeszcze większe niż poprzednio i dużo bardziej bolą. czy prz kolejnych opakowaniach te objawy ustąpią? piję dodatkowo czerwoną herbatę czy ona może miec jakiś wpływ na działanie tabletek?? chyba nie czuję się pewnie biorąc tabletki, boję się ze moge być w ciąży.

Gość operaoana
Ja brałam nowynnette rok i miałam przy nich bardzo silne krwawienia, z czasem doiedziałam sie ze były dla mnie za słabe.

Gość drżasta
po jakiej ilości novynette mam pewność ze nie zajdę w ciąże??

Gość czarna19
jakie mogą być skutki po pierwszym opakowaniu,,,byłam u ginekologa i on mi przepisał novynette ale nie jestem do nich przekonana bo sam mi mówił co sie może dziać z moim organizmem

Gość okruszeknovynettka
Hej :) Mnie bolala glowa i troche bylo mi niedobrze ale przez ok tydzien i w sumie tyle :) a i mozesz krwawić przezx cale 1 opakowanie

Gość katorgaa
cześć dziewczyny otóż kończe swoją przygodę z tabltkami i mam do was pytanko. Czy jeśli wezmę o 3 tabletki mniej krwawienie z odstawienia dostane tak jak dostawałam czyli 3 dnia przerwy?? tak sobie obliczyłam żeby jak zakończe to mniej wiecej zostanie mi 40 dni do urlopy ..więc prawdziwy okres już chyba przyjdzie;p aj boje sie tego odstawienia...

Gość lojena
są to moje pierwsze tabletki, biorę je trzeci miesiąc i nie utyłam ani nie powiększyły mi się piersi [trochę ubolewam ;p], czuję się swietnie, objawy przedmiesiaczkowe sa zmniejszone i w ogole bomba :)

Gość ghftres
ja koncze 4 paczkę i czuje się bardzo dobrze najlepsze tabletki jakie brałam do tej pory

Witajcie !! Ja jestem w trakcie zarzywania drugiego opakowania. Nie mam zadnych skutkow ubocznych , do tego zmniejszylo mi sie krwawienie do 3 dni tylko wiem kiedy nastapi nie mam napiecia przedmiesiaczkowego i do tego ciutke zwiekszyly mi sie piersi :D Same zalety.Są to moje drugie tabletki..mam nadzieje ze wszystko bedzie ok Pozdarwiam wszytskie dziewczyny !!;))