Gość misiunia25 Napisano Luty 23, 2007 Narcyz kochana moja napisalam meila do ciebie tylko bylam zdziwona dlaczego tak dlugo nie odpisujesz.Pewnie nie doszedl do ciebie meil tak mi sie wydaje.sSluchaj jesli dostals miesiaczke to wydaje mi sie ze niepowinnas brac w tym czasie tabletek przynajmniej ja tak mam ze kjak dostane miesiaczke to w tym czasie ich nie biore a miesiaczke mam 5 dni zawsze dopiero po miesiaczce zaczynam brac napisz od krorego cyklu ty bierzesz estrofem i duphaston? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubek2211 0 Napisano Luty 23, 2007 witam.Tez chcemy z mezem dzidzusia.staramy sie od 6mies.mam 30lat.Poszlam w koncu do ginekologa na badania i stwierdzil niedoczynnosc tarczycy.dzis sie dowiedzialam i skierowal mnie do internisty na leczenie.pocieszyl ze to nic groznego ale ze jak chce byc w ciazy to musze uzupelnic niedobory jakiegos hormonu.ciekawe czy brak tego hormonu moze wplywac tez na to ze nie moge zajsc w ciaze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiunia25 Napisano Luty 23, 2007 NARCYZ kochaniutka odezwij sie jak bedziesz mogla .Pozdrawiam wwszystkie dziewczyny cieplutko i powodzonka zycze.Armenko co tam u ciebie kochana malo sie odzywasz?Wica co sie z toba dzieje cos osotatnio wcale cie tu nie widac napisz jak sie czujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 23, 2007 MISIUNIA25 NIE DOSTAŁAM OD CIEBIE E-MAIL'A. JEŚLI MOŻESZ PRZEŚLIJ MI JESZCZE RAZ .ESTROFEM I DUPHASTON BIORĘ OD 19-TEGO D.C. - I JEST TO DOPIERO MÓJ PIERWSZY MIESIĄC LECZENIA, TAK WIĘC ZUPEŁNIE NIE WIEDZIAŁAM CO MAM ZROBIĆ, GDY MÓJ GIN "ZNIKNĄŁ" BEZ ŚLADU NA TEN TYDZIEŃ, KIEDY MIAŁ POKIEROWAĆ MOJE LECZENIE.MISIUNIA25 JA @ DOSTAŁAM 21.02. I TAK NAPRAWDĘ Z BEZRADNOŚCI, CHOĆ NIE WIEM CZY DOBRZE,POSTANOWIŁAM PO PRZECZYTANIU ULOTEK TYCH LEKÓW BRAĆ JE TAKŻE W @.ZOBACZYMY CO POWIE MÓJ GIN W PONIEDZIAŁEK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 23, 2007 DZIUBEK 2211- JA TEŻ MAM NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY. OD GRUDNIA 2006 LECZĘ SIĘ.BIORĘ ESTROFEN PO 1 TAB. OD PONIEDZ. DO PIĄTKU, A W SOBOTĘ I NIEDZIELĘ - 2 TABL.JA MAM 29 LAT I TEŻ NIE MAM BABY, A JESTEM MĘŻATKĄ OD 6 - CIU LAT.LEKARZ POWIEDZIAŁ MI ,ŻE TARCZYCA MOŻE BYĆ POWODEM BRAKU POTOMSTWA, BO Z TEGO CO ZROZUMIAŁAM TEN HORMON MOŻE ROZREGULOWAĆ INNE HORMONY ODPOWIEDZIALNE ZA PŁODNOŚĆ. PO ESTROFENIE CZUJĘ SIĘ NAPRAWDĘ SUPER!! WRESZCIE MAM SIŁĘ I NIE CHCE MI SIĘ CIĄGLE SPAĆ, PONADTO SCHUDŁAM. NAPISZ JAKIE TY MASZ OBJAWY I CO CI POWIEDZ. LEKARZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 23, 2007 MISIUNIA25 podaję Ci kochana mój e-mail: leonarczyka@wp.pl . Całuski , pozdrowionka dla dziewczyn, które pragną maleńkiego słonka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 23, 2007 DZIUBEK2211- BRAKUJE CI HORMONU TSH. MOIM ZDANIEM LECZENIE TARCZYCY U INTERNISTY TO NIEZBYT DOBRY POMYSŁ- WIEM TO ZE SWOJEGO DOŚWIADCZENIA. JA ZNALAZŁAM DOBREGO/WEDŁUG MNIE/ ENDOKRYNOLOGA-GINEKOLOGA-POŁOŻNIKA , KTÓRY SPRAWDZIŁ I LECZY MI NIE TYLKO HORMON TARCZYCY, ALE I INNE.U MNIE BYŁA TAKA SYTUACJA,ŻE CZASAMI TSH BYŁO W NORMIE.,ALE GDY ZROBIŁ MI BADANIA DWÓCH INNYCH HORMONÓW OKAZYWAŁO SIĘ ,ŻE MAM NIEDOCZYNNOŚĆ.TARCZYCA JEST BARDZO "WREDNA" I PODSTĘPNA I NAJCZĘŚCIEJ LECZY SIĘ JĄ DO KOŃCA ŻYCIA. POZDRAWIAM.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziubek 2211 Napisano Luty 23, 2007 dzieki narcyz.Niewiem dokladnie o co chodzilo temu lekarzowi bo jestem w niemczech a a moj niemiecki jest w stopniu dobrym.Zglosilam sie do mojego gina na normalne badania zeby sie dowiedziec czy jestem zdrowa.zrobil mi badania krwi ,usg i wymazy.Dzis zadzwonil do mnie z wynikami i powiedzial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziubek 2211 Napisano Luty 23, 2007 ze mam sie zglosic do jego kolegi internisty bo juz z nim rozmawial.ze nie jest zle i ze tabletki jakies dostane i bedzie ok. Naczytalam sie w necie o objawach niedoczynnosci i mam nieregularne okresy od 36-40 dni.sucha skora.napady zlosci i wachania wagi ,ostatnio tyje...kurcze..a jem normalnie tak jak zawsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziubek 2211 Napisano Luty 23, 2007 ze mam sie zglosic do jego kolegi internisty bo juz z nim rozmawial.ze nie jest zle i ze tabletki jakies dostane i bedzie ok.ze w tarczycy brakuje mi jakiegos hormonu czy za malo go jest.W poniedz ide tam to sie dowiem cos wiecej. Naczytalam sie w necie o objawach niedoczynnosci i mam nieregularne okresy od 36-40 dni.sucha skora.napady zlosci i wachania wagi ,ostatnio tyje...kurcze..a jem normalnie tak jak zawsze.Pozatym niewiem nawet jak u mnie ustalic dni plodne jak mam tak nieregularny okres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość róża2 Napisano Luty 23, 2007 Witam wszystkie Panie. Piszę żeby was pocieszyć. Zajście w ciąże nie jest takie proste jak się wydaje ale jest możliwe. Wiem to po sobie. Ja próbowałam przez 6 miesięcy aż w końcu się udało. Okazało się, że owulację miałam kilka dni póżniej niż wynikało to z obliczeń (nawet lekarz ginekolog źle wyliczył). Dopiero jak poszłam po paru dniach na USG lekarz strierdził, że zaczyna się owulacja. Dziś jestem szczęśliwą mamą 2,5 letniego synusia. Życzę cierpliwości. I korzystajcie z dobrodziejstwa dzisiejszych czasów - badania USG. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 24, 2007 DZIUBEK 2211 JA TEŻ PRZYTYŁAM PRZY NIEDOCZYNNOŚCI, ALE U MNIE DRUGIM WAŻNYM PROBLEMEM JEST CUKRZYCA, PRZEZ KTÓRĄ RÓWNIEŻ PRZYTYŁAM.JA NA POCZĄTKU CHOROBY STRASZNIE SCHUDŁAM- NA WIÓR, A PRZEZ KOLEJNE 4 LATA STOPNIOWO TYŁAM AŻ SIĘ PRZESTRASZYŁAM ,ŻE MI SIĘ WKOŃCU SKOŃCZY SKALA ROZMIARÓWKI UBRAŃ.HA HA.. HA.....!!! NAJGORSZE JEST W TYM WSZYSTKIM TO ,ŻE NIKT DO 12/2006 NIE ZDIAGNOZOWAŁ MNIE DOBRZE. TESTOWALI NA MNIE- WMAWIALI MI,ŻE MAM CHORE SERCE, RUMIEŃ GUZOWATY ITP. TAK WIĘC DROGI DZIUBKU BIERZ SIĘ ZA SIEBIE SZYBCIUTKO , BO INACZEJ TWEGO PARTNERA CZEKA "CAŁY TAPCZAN SZCZĘŚCIA ".HA....HA.... ZOBACZYSZ ,ŻE JAK PODREGULUJESZ SOBIE TARCZYCĘ CYKL CI SIĘ WYRÓWNA. A DLA PEWNOŚCI ZRÓB SOBIE KRZYWĄ CUKROWĄ NA SPRAWDZENIE CZY NIE MASZ CUKRZYCY, BO TE DWIE CHOROBY LUBIĄ WSPÓŁISTNIEĆ. POZDROWIONKA , CAŁUSKI.PA... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 24, 2007 MISIUNIA25- CO TAK MILCZYSZ KOCHANA????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubek2211 0 Napisano Luty 25, 2007 dzieki narcyz.w poniedzialek ide do tego internisty a w srode jade do polski .mama juz mi zawowila wizyte w polsce na 5 marca .To ciekawe co tam mi powiedza.A jak sie ma niedoczynnosc to znaczy ze jodu brakowalo?,bo leczenia nie mialam zadnego.Czytalam ze najwiecej zachrowan to na slasku czyli poludniowa polska.Zwiazane to bylo z wybuchem elektrowni atomowej w czarnobylu.Po wybuchu mama musiala isc ze mna po dawke jodu do osrodka i podobno jednym to zaszkodzilo a innym pomoglo.Cos o tym wiecie...w wieku 18lat zatrzymala mi sie miesiaczka na 6miesiecy a wtedy nie wspolzylam z nikim bylam dziewica i poszlam do gina i powiedzial mi ze to normalne w moim wieku i ze taka moja uroda ale przepisal mi tabletki antykonc na wywolanie ale ja je bralam raz nie wtedy niewiedzialam co to jest.Wtedy juz musiala sie zaczac moja przygoda z tarczyca.No i wtedy zaczelam tyc i chudnac.potrasfilam w ciagu tygodnia 5kg zgrubnac i schudnac pozniej a tak samo jadlam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 25, 2007 DZIUBEK2211- A SKĄD TY POCHODZISZ? JA Z MAZOWIECKIEGO. BYĆ MOŻE TE TABLETKI WYWOŁAŁY TARCZYCE. U MNIE NAJPRAWDOPODOBNIEJ TO,ŻE JESTEM BARDZ,BARDZO IMPULSYWNĄ OSOBĄ.NIM ZACZĘŁAM SIĘ LECZYĆ-ISTNY WULKAN!! POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiunia25 Napisano Luty 25, 2007 NARCYZ kochaniutka napisze do ciebie juztro meila bo dzis musze leciec jestem zalatana taka ale jutro sie do ciebie kochana odezwe buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubek2211 0 Napisano Luty 25, 2007 ja urodzilam sie w Opolu.w niemczech jestem dopiero od pol roku nad morzem.Bo wyszlam zamaz ale wracamy z mezem do polski pod koniec roku na stale do opola.ja jestem jak wulkan ,wcale nie jestem ospala.cale zycie taka bylam..dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IZULKAA Napisano Luty 26, 2007 :)::):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubek2211 0 Napisano Luty 26, 2007 Bylam dzis u lekarza .mam Hashimoto.poziom tsh 5,45 f3-3 f4-1 dostalam L-Thyrox czyli tabletki hormonalne.Codziennie jedna przed sniadaniem.I lekarz powiedzial ze mozemy sie dalej starac ze ten poziom nieprzeszkadza tylko ze jak bede w ciazy to musze zwiekszyc dawke.Gin chcial jeszcze mi zrobic cykl monitorowany za miesiac ale nie chce.Chcial sprawdzic czy mam jajeczkowanie.Narazie nie mam czasu na to bo musze jechac do pl .za dwa miesiace mam zrobic znowu badanie krwi i to tyle.Narzyz a jki ty masz pozim tsh i tej reszty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 26, 2007 DZIUBEK2211- NIE PAMIĘTAM- MOŻE TO GŁUPIE ,ALE WYNIKI ZOSTAWIŁAM W KARTACH U LEKARZA.CO TO JEST Hashimoto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 26, 2007 MISIUNIA25-KOCHANIUTKA MIAŁAŚ ŚWIĘTĄ RACJĘ- NIE POWINNAM W CZASIE @ BRAĆ ESTROFEMU I DUPHASTONU!!! DODZWONIŁAM SIĘ WRESZCIE RANO DO GIN. I POWIEDZIAŁ MI TO. MAM TROCHĘ ŻALU DO NIEGO ,ŻE NIE POWIEDZIAŁ MI O TYM WSZYSTKIM- JAK MAM BRAĆ TE LEKI- NA POCZĄTKU LECZENIA , CZYLI NIESPEŁNA M-C TEMU, ALE POZA TYM JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONA, WIĘC NIE CHCĘ ZMIENIAĆ LEKARZA.ZASUGEROWAŁAM SIĘ TYM,ŻE W ULOTKACH INFORMACYJNYCH TYCH LEKÓW BYŁO NAPISANE,ŻE MOŻNA JE BRAĆ OD OKREŚLONEGO D.C. LUB W SPOSÓB CIĄGŁY.W CZWARTEK MAM WIZYTĘ- USG, BADANIA HORMONÓW-CIEKAWE CZY CZEGOŚ NIE POPSUŁAM? JAK MYŚLISZ? Z JEDNEJ STRONY JESTEM NA NIEGO ZŁA,ŻE WYJECHAŁ WŁAŚNIE W MÓJ 28-30 D.C , ALE Z DRUGIEJ STRONY TO KAŻDEGO DNIA M-CA JAKAŚ JEGO PACJENTKA MA 28-30 D.C., NIEPRAWDAŻ???? PARANOJA..... CAŁUSKI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 26, 2007 CZY IZULKA TO Z PIERWSZEJ STRONY IZULA???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 26, 2007 DZIUBEK2211- WIESZ KOCHANIUTKA ZANIM NIE NAPISAŁAŚ O TARCZYCY W KONTEKŚCIE CZARNOBYLA NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY,ŻE TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNA NASZEJ DOLEGLIWOŚCI.WESZŁAM SOBIE NA STRONY W NET POŚWIĘCONE KATASTROFIE W CZARNOBYLU I Z PRZERAŻENIEM STWIERDZIŁAM ,ŻE MASZ RACJĘ.JA TEŻ BRAŁAM JOD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewcik_1 0 Napisano Luty 26, 2007 Kwiat13 nie odzywasz się - co u Ciebie, jak tam samopoczucie??? Ja teraz teoretycznie mam dni płodne więc będziemy walczyć :). Czy wiecie może jak to jest z jajeczkowaniem tzn. czy wysępuje ono przemiennie z każdego jajnika, czy może być dwa miesiące pod rząd z tego samego??? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NARCYZ Napisano Luty 26, 2007 EWCIK_1 WYDAJE MI SIĘ, CHOĆ NA 100% NIE JESTEM PEWNA, ŻE MOŻE BYĆ Z DWÓCH JAJNIKÓW JEDNOCZEŚNIE, GDYŻ JAK GIN ROBIŁ MI PODCZAS JAJECZKOWANIA USG POW.,ŻE Z PRAWEGO JAJNIKA MAM 2 JAJECZKA, ALE BARDZO SŁABE, Z LEWEGO NATOMIAST 3 , Z KTÓRYCH JEDEN POD WPŁYWEM CLO POWIĘKSZYŁ SIĘ-I TO PONOĆ JEST PRAWIDŁOWE ZACHOWANIE KOMÓRKI JAJOWEJ.POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁEJ I OWOCNEJ PRACY!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubek2211 0 Napisano Luty 26, 2007 hashimoto to tez taka choroba tarczycy.zapalenie tarczycy.jak nie bedzie leczone to moze sie zrobic niedoczynnosc.duzo o tym w necie juz poczytalam nie jest zle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IZULKAA Napisano Luty 27, 2007 NARCYZ tak kochana to ja... tylko musiałam zmienić nick. I ja rozpoczełam ten topik w nadzieji że zajdę w ciąże bo też miałam okropne problemy, z pomocą Waszą i i gin. udało sie dzisiaj jestem 23 tygodniu ciąży . Pozdrawiam serdecznie i powodzona , głowa do góry :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiunia25 Napisano Luty 27, 2007 NARCYZ widzsz jednak milam racje kochaniutka ja trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno i wiem ze bedzie wszystko dobrze zoabczysz sprawdz pozniej poczte bo meikla ci wysle ppozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Luty 27, 2007 Izulko, ja jestem w 21 tygodniu. Juz wiemy na pewno,ze bedzie chlopiec- zapowiada sie pilkarz,bo kopie bez przerwy :)) A Ty znasz płec. Armenko, jak tam Twoje sprawy, nie tylko te zwiazane z ciaza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monia80 Napisano Luty 27, 2007 Witajcie!! Postanowiłam dołączyć się do Was!!Topik czytałam od samego początku zajęło mi to 2 dni ale przeczytałam każdą Waszą wypowiedz.Mam 27 lat od 3 latek jestem mężatką,i niestety 3 latka bez zabezpieczeń i dzidziusia brak:(Nie byłam jeszcze z tym u specjalisty,czytając Wasze wypowiedzi zaczęłam teraz bać się dogłębnie,nie jestem już młodziutka i bardzo pragnę zostać mamą.A najgorsze jest to że rodzinka w kółko pyta kiedy w końcu będzie dziecko:(na to pytanie nie wiem jak odpowiedzieć bo czasami myślę że chyba nigdy to nie nastąpi:(I w sumie nie wiem co o tym mysleć i od czego zacząć. Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo gorąco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach