Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość IZULKAA
Kochane dzisiaj jestem po wizycie u gin. Wszystko jest ok i w najlepszym porządku. Nadal niestety nie znam pluci mojego maleństwa, dzisiaj też nie było na tyle widoczne, maleństwo w dalszym ciągu trzyma nas w niepewności. Oby do następne wizyty. Pozdrawiam serdecznie .

Gość misiunia25
Hej Izulka ciesze sie ze wszystko jest wpozradku i oby tak dalej:) pozdrawiam was wszystkie cieplutko

Cześć dziewczyny, Dawno nie zaglądałam na nasze forum, ale bardzo byłam zabiegana i intensywnie staraliśmy się z mężem o dzidziusia. Od kilku dni bardzo dziwniew się czuję (mam zawroty głowy czasami jest mi słabo, boli mnie lekko podbrzusze i mam lekkie mdłości -chociaż to ostatnie wydaje mi się że stanowczo za wcześnie) i mam nadzieję, że to jest właśnie ten miesiąc kiedy nam się udało. Wszystko się wyjaśni 13.03 bo akurat wtedy mam dostać @. Trzymajcie za mnie kciuki i dam Wam znać jak sprawy się rozwiną. Pozdrawiam

Gość misiunia25
EWCIK_1 trzymam kciuki mocniusio za ciebie mam nadzieje ze sie wam udalo i bedzie bobasek vczego zycze wam wszystkim pozdrawiam

Gość NARCYZ
DZIEWCZYNY!!! CO TAKA CISZA PANUJE!!!!

Gość Smerfetka 29
Cześć dziewczyny.Od jakiegoś juz czasu śledzę wasze wypowiedzi, które są bardzo interesujące i pouczające.Można tu znależć też prawdziwe wsparcie, dobre rady i szczere gratulacje, dla tych,którym się udało, a widzę, że zdarza się to często.Przyjdzie i na nas kolej,właśnie chcę do Was się przyłączyć.Od 2 lat jestem mężatką, ale nie chciałam mieć od razu dziecka, ważniejsze było znalezienie pracy. Po roku zdecydowaliśmy się, że chcemy mieć dziecko i zaczęło się........., raz, drugi, trzeci....i nic.Ostatnio zdecydowaliśmy się na badanie nasienia i jest ok., więc lekarz przepisał mi tabletki closber... i luteiną.Mam, ją brać od 16 dnia i closber.. od 5 dnia, czas pokaże co będzie. Jeśli nie poskutkuje do 3 mies. czeka mnie hsg.W sumie staramy się rok, ale dopiero teraz poszłam z tym do gina, bo myślałam, że uda się i tak z mies. na mies. nic.Najgorsze jest to, że czekamy błagając, by ten przeklęty @@@@@ nie przyszedł a on jak jakiś nieproszony gość wciąż się pojawia i zatruwa nam życie, życie spragnionych przyszłych matek. Kocham dzieci i nie mogę zrozumieć dlaczego ja, czy któraś z was musi tyle czekać na to upragnine maleństwo.W domu mam na codzioeń taką pociechę brata, bardzo kochamy się i spędzamy mnóstwo czasu ze sobą, ale wciąż czekam na swojego skarbka.To wszystko jest takie niesprawiedliwe.Dziewczyny głowy do góry, razem damy radę. Będzie ok.przyjdzie na nas kolej. Powiedzcie, że tak właśnie będzie. Pozdrawiam

Gość misiunia25
Witamy nowa koleznke na forum smerfetka pewnie ze nam sie uda musi sie udac:) ja tez cie pozdrawiam oraz was wszystkie dziewczyny

Gość Smerfetka 29
Dziewczyny mam dość, kiedy ktoś pyta, a Wy kiedy będziecie mieć dziecko?Jest mi wtedy tak bardzo przykro, ale z uśmiechem mówię, że niedługo, choć kiedy to mówię serce mi pęka z żalu.najgorsze, że rodzice i teście ciągle dopytują, czasami nawet sugerują że z nami może coś nie tak.Nie mam nikogo, komu mogę o tym powiedzieć, tylko z mężem rozmawiamy o wszystkim.No i wykonujemy badania i próbujemy.Nie wspomnę o wścibskich ludziach, którzy mnie dobijają.Chcę z kimś dzielić te złe i dobre chwilę, cieszę się, że tu trafiłam. Dziękuję, że istnieje to forum, dziękuję Wam, że jesteście tutaj.zobaczycie każdej z nas się wkrótce uda.

Gość NARCYZ
POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY, A SZCZEGÓLNIE TĄ NOWĄ- SMERFETKĘ29 . DROGA KOLEŻANKO OD WSPÓLNYCH PROBLEMÓW TO FORUM POWSAŁO DZIĘKI IZULCE/ NA POCZĄTKU IZULI/, A JEJ SIĘ UDAŁO , WIĘC GŁOWA DO GÓRY!!!! CAŁUSKI.PA!!!

Dziewczyny, już pisałam że mogę być w ciąży jutro mam dostać @ i jak narazie się nie zapowiada. Więc jestem pełna nadzieji i powiem Wam, że o niczym innym nie mogę myśleć. Sama nie wiem jakie są objawy tak wczesnej ciąży i cały czas się obserwuję. Zawsze miałam plamienia przed @ ok 5 dni a tym razem nie. Boli mnie trochę podbrzusze i martwię się czy to nie jest oznaka nadejścia nieproszonej @. Wiem, że są dziewczyny, którym się udało więc mam prośbę napiszcie jak się czułyście i kiedy mogę zrobić test ciążowy bo najchętniej to teraz bym pobiegła do apteki - @ mam dostać jutro 13.03. Trzymajcie kciukaski i dam znać jak się sprawy potoczyły Pozdrawiam

Gość cymenka
cześć kochane. przepraszam dlugo nie pisałam alenie czułam sie najlepiej :(. Otórz zrobiłam prolaktynę i oczywiście grubo ponad normę :(. i od razu skierowanie na tomografię lub rezonans bo podejrzenie gruczolaka przysadki mózgowej bardzo realne. Nie spałam 3 dni miałam doła - jeszcze go troche mam :(, myślałam,że zwariuję. Po badaniach okazało sie że są tylko pojedyńcze komórki które jeszcze sie nie połączyły w jakiegoś ............ gruczolaka. Teraz przedemną kolejne badania - głównie hormony, zarówno płciowe jak i tarczycy. Jest mi naprawdę ciężko nie wiem co bedzie dalej, tak chciałabym mieć już moje maleństwo a tu takie problemy i dlatego długo nie pisałam. Kwiat13 - wiem że trochę późno ale jeśli chodzi o te testy to powinnaś zacząć je robić ok 19 d.c przez jakieś 5 dni np. codziennie rano. nie wiem na ile one są skuteczne - ja korzystam z nich 4-5 miesięcy i raz coś wychodzi -(tzn. 2 kreski)- tak było miesiąc czy 2 miesiące temu a czasami nic :( - tak jak teraz. nie wiem jak to jest. ja mam również nieregularne cykle tzn 32-38 dniowe i zaczynam robić testy ok 14-15 d.c. To już nie mam siły o nich myśleć już sama nie wiem co mi dolega . za tydzień idę na badania - odezwe sie jak coś sie dowiem. Myślę ze wszystko bedzie oki i szybko bedzie można zbić tą przeklętą prolaktyne. Pozdrawiam was wszystkie gorąco. Izulka koniecznie daj znać co będziesz mieć - chłopca czy dziewczynkę. Soniu, wica - pozdrowionka i trzymajcie sie ciepło

Gość cymenka
witam również wszystkie nowe koleżanki na naszym forum

Gość cymenka
:):):):)

Gość IZULKAA
CYMENKA usmiech prosze .Pozdarwiam :):):)

Gość Smerfetka 29
Cześć dziewczyny. Dziękuję za miłe przywitanie.Ewcik_1 czyżbyśmy miały w gronie kolejną przyszłą mamę?Oby tak dalej, żeby i do nas dotarło, zaraziło nas tymi maludami.Dziewczyny nie wiem, czy zauważyłyście, ale ostatnio często pojawiają się tutaj te wspaniałe wieści o ciąży.A [poza tym to co tutaj tak cicho, wszystkie intensywnie się staracie?Powodzenia NAM WSZYSTKIM.

Smerfetka 29 mam nadzieję, że tak i obym sie nie myliła :):):). A jeżeli faktycznie tak jest o \"pozarażam Was wszystkie\"!!! Kupiłam dzisiaj test i chcę go zrobić jutro rano chociaż nie wiem czy to nie zawcześnie. Trzymajcie kciukaski. Całuję Was.

Gość sonia17
Ewciku, jak zaszlam w ciaze to strasznie bolalo mnie podbrzusze-STRASZNIE! Moja siostra rowniez miala takie objawy,tak ze przy pierwszej ciazy myslala,ze ma jakiegos guza albo cos,co sprawia,ze nie ma okresu. Jak po 3 tyg. zrobilam test to nic nie wyszlo i nawet chyba na forum pisalam,ze znowu nic. Ale jak zrobilam test w terminie planowanej @ to wyszedlł pozytywny :) mimo,ze mocz nie byl poranny.Tego samego dnia poszlam na usg,bo balam sie,ze moze byc znowu pozamaciczna. Na szczescie bylo ok,ale lekarz powiedzial,ze jeszcze moze sie nie utrzymac. Ale nie mial racji. Proponuje Troche poczekac,choc zaznaczam,ze bolalo mnie na poczatku tak jak prezd okresem, z ta roznica,ze z 5X mocniej. Caluski dla Cymenki i Izulki. A gdzie Armenka? Juz chyba o nas zapomniala.

Soniu ja dzisiaj miałam dostać @ ale jeszcze nie dostałam :). Test zrobiłam rano ale wyszedł negatywny :( więc trochę się zmartwiłam chociaż mam cichą nadzieję, że to może za wcześnie. Odczekam parę dni i zrobię test jeszcze raz o ile wcześniej nie dostanę @. Dzisiaj cały czas mnie mdli. Pozdrawiam

Gość cymenka
Ewcik_1 bedzie dobrze mam nadzieję że Ci sie uda i że od razu nas pozarażasz. Izulka dzieki za dobre słowo - stanowisz dla mnie przykład w niepoddawaniu i niezałamywaniu sie . Próbuję sie nie poddawać ale troche ciężko:( moja gin kazała mi jeszcze dodatkowo codziennie mierzyć temp. i co sie okazuje - żadnego skoku - jak na razie do 20 d.c :(:(:( i co o tym mysleć? Już tak źle ze mną :(:(:( Dam znać po badaniach - myślę ze bedą ok choć jak widac nie zapowiada sie tak kolorowo jak bym chciała. kurcze w końcu wiosna idzie i miejmy nadzieję ze do nas też słonko sie uśmiechnie :):):)

Gość cymenka
buziaczki dla Soni, Izulki, kwiat13, Ewcika i wszystkich wszystkich innych misiuni itd.................

Gość misiunia25
dziekuje Cymenka ja rowneiz cie pozdrawiam i wszystkie inne dziewczyny trzymajcie sie bzuiaki wielkie

Gość kasiada
Czesc dziewczynki! Przychodze do Was bo mam takie samo marzenie i cel jak Wy.Staramy sie z mezem juz od sierpnia, no ale los widocznie chce nas przetrzymac. Wszystkie nadzieje pokladam w marcu! Ale mam taki problemik, bo jak zawsze maialam regularny @ co 26, a ostatnio sie przesunal na 31 (zdazylam zrobic 4 testy i badanie HCG )Pierwszy raz mialam takie odchylenie od normy i nie wiem kiedy moge sie spodziewac owulacji? (mam testy owul. ale nie wiem kiedy je zaczac stosowac) Pozdrawiam i czekam na propozycje ;)

Gość IZULKAA
Czesc dziewczyny zajrzałam tutaj bo sie troche stęskniłam ale juz jest lepiej.Pozdrawiam i tez przesyłam buziaki.

Cześć dziewczyny, ja cały czas bez @, ale czuję się tak jak przed. Jestem obolała i lekko spuchnięta więc coś mi się wydaje, że nadchodzi nieproszona @. Najwyraźniej to jeszcze nie teraz. Pozdrawiam

Gość Nicola23
Cześć Dziewczyny!! Byłam tu u was jakiś czas temu. Też tak jak wy bardzo chciałam dzidzi starałam sie pare miesięcy. Zaszłam w ciąże, ale w 10 tygodniu poroniłam, miałam zabieg łyżeczkowania. Dziś jestem trzy miesiące po tym strasznym wydażeniu. Porobiłam sobie badania i mam zamiar strać się ponownie. Badania wyszły oki. Poza tarczycą, tsh mam przy górnej granicy tj. 4,1 (norma 4,2), ale t3 i t4 są w porzadku. Jendak postanowiłam iść z tymi wynikami do endokrynologa i zobaczymy co on powie, czy bede musiała brac jakieś leki bo wiem ze w czasie ciązy jest to bardzo wazne. We wtorek dopiero mam wizyte a ja bym chciała być już po niej. Chciałabym znów nosić w sobie maleństwo, które bede kochała najbardziej na swiecie. Mam nadzieje ze szybko znów zajde w ciąze. Ciesze się, że jest to forum. Są tu dziewczyny kótre mnie rozumieją i zawsze pocieszą. Dziękuję Wam za to bardzo mocno. Pozdrawiam Was Serdecznie i Życzę Wszystkiego najlepszego

Gość kasiada
Nokola23- zycze Ci z calego serca zeby tym razem sie udalo Ci sie szybko zajsc w ciaze i urodzic zdrowego dzidziusia. Ja tez sie bardzo o to staram, wlasnie zrobilam test owulac. i wszystko jest na dobrej drodze :) Jak na razie cala swoja milosc przyszlej mamy dedykuje mojej siostrzenicy, ktora tez nie przyszla na swiat za pierwszym razem i ktora kocham taaak mocno. Pozdrawiam i zycze powodzenia Wam wszystkim!

Gość IZULKAA
NIKOLA23 I KASIADA POWODZENIA DZIEWCZYNY PAMIETAJCIE TRZEBA BYć DOBREJ MYśLI A WSZYSTKO SIE UDA. POZDRAWIAM SERDECZNIE:):):)

Gość Smerfetka 29
Cześć.Co tutaj taka cisza?Dziewczyny co u Was?Ewcik_1 i co u Ciebie?Pozdrawiam Was wszystkie.

Gość Smerfetka 29
Izulka musisz tu częściej zaglądać, bo bez ciebie panuje tu cisza.cCieszę sie, ze tobie się udało i jestem pełna nadzieji że i nam się uda.

Gość Smerfetka 29
Czy ktoś tu jeszcze zagląda oprócz mnie, bo wydaje mi się, że teraz na wiosnę to chyba same dobre wiadomości będą się tutaj pojawiać. Tym bardziej że teraz tak cicho.Chyba wszystkie intensywnie staracie się o brzdąca, ale aż tak,żeby nie mieć czasu tu zajrzeć?dajcie znać jak będą nowe dobre wieści.Pozdrawiam wszystkie staraczki i te którym się udało.Powodzenia.Ja też intensywnie się staram i czekam na efekty, oby były pozytywne.