Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość katia100
jak bylam w lutym czy w marcu u lekarza powiedzial mi ze po roku mozna podejmoiwac dopiero jakies kroki.... caly czasmam nadzieje ze tot ylko ten nasz stres, brak własnego kata tylko u rodzicow albo tez slyszalam ze im bardziej sie chche miec dzidzi tym wlasnie niewychodzi:/ wsumiejestem juz tak zdolowana ze poczekam do @ i po niej pujde do gina. tysia1978 powiedz mi czy do tegolekarza tzreba sieumawiac na wizyte czy przyjmuje prywatnie i ile kasuje:/?? i jeszcze jedno jak wyglada badanie nasienia mezczyzny?? Moj maz jest taki ze pewnie niebedzie chcial isc bo "jest 100% mezszyzna i na pewno jest ok" niewiem jak delikatnie z nim o tym porozmawiac zeby nieczul sie urazony:(

Gość katia100
A wlasnie sie dowiedzialam ze siostra mojego meza jest w ciazy juz drugie....:/ ale tez ciezko bylo z pierwszym nawet bo po 4 miesiacach sie udalo ale teraz walczyli od grudnia tak jak ja.... tylko ze jej sie udalo a mi nie. jestem taka zrezygnowana ze chche mis ie tylko plakac:/ postanowilam osiebie zadbac rzucilam palenie... no dobra ograniczylam:P ale bardzo sie staram!!!.... kupilam sobie kwas foliowy jak moj maz go zobaczyl spytal sie czy jestem w ciazy widzial te iskierki w jego oczach... wiem jak bardzo by chcial "owocu naszej milosci" jesli si eokaze ze niebede mu mogla dac tego szczescia chybasie zabije mam wsyztskiego dosc!!!!!! ide poplakac w podusie....;(;(;(;(

Gość oli26
smerfetka 29 zabieg trwa max 10 minut jest bolesny nie ma co ukrywać ale do przeżycia. ja też miałam zniczulenie ale i tak czułam. ja też się nastawiałam tak jak Ty:). wreszcie nadszedł ten dzień pojechałam do szpitala miałam być na 8 rano a przeciągnęło się aż do 11 tzn, tyle siedziałam w poczekalni a zbieg odbył sie o 12!!!! i ciągle na czczo MASAKRA!!! ale Ty się nie bój bo to więcej strachu niż bólu naprawdę! pozdrawiam

witam dziewczynki Katia....tak do dr. Kowalskiego najlepiej wczesniej zadzwonic i sie umówic ale czeka sie naprawde króciutko ja za każdym razem czekałam niecały tydzień.....wizyta kosztuje 60 zł za USG pewnie płaci sie dodatkowo....super lekarz wszystko spokojnie i cierpliwie tłumaczy...polecam raz jeszcze Serfetka....czuję się raczej OK...nic zupełnie nic nie czuję abym była w ciąży w piątek będę miała 100% pewności bo robie test to będzie 28 dzień cyklu....mdli mnie czasem ale to na bank z powodu nadmiaru tych tabletem...poza tym nie bolą mnie ani piersi ani podbrzusze żadnych charakterystycznych oznak ciąży....a przecież kobiety prawie od razu wiedzą ,że są w błogosławionym stanie,,ja nic takiego nie odczuwam...ale nic to...bedzie dalsza kuracja clo...więc zobaczymy...pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie starające sie Dima....dawno cię tu nie \" czytałam \" co u Ciebie....daj znak...pozdrawiam

Gość oli26
smerfetka 29 jedź do Białegostoku naprawdę polecam ja mieszkam w Puławch a pochodzę z miasta oddalonego od Puław jakieś 80 km. i ostatnio jak byłam u siebie spotkałam znajomego ginekologa opwiedziałam mu o moim problemie to od razu się zapytał dlaczego nie jadę do Mrugacza? to samo mi się zapytał ginekolog w Puławch!!! no i pojechałam i tak jak pisałam wcześniej wracałam od niego pełna euforii i chęcią do życia pierwszy raz od jakiegoś roku!!!! nie dość że dobry spesjalista to jeszcze leczy duszę:) dziewczyny nie patrzcie na to że daleko że drogo. ta klinika (BOCIAN) jest naprawdę profesjonalna i ja wierzę w tą klinikę!!! w ten poniedziałek jak byliśmy u dr Mrugacza to powiedział nam że nie pamięta żeby komuś kiedyś nie pomógł! smerfetka zróbcie sobie wszystkie badania: MĄŻ: prolaktyna, cytoganetyczne.USG jąder i moszny testosteron, badanie nasienia TY: HSG, hormony, ale pewnie wszystko macie - i jedźcie !!!!! ja jestem bardzo zadowolona i każdemu będę polecać tę klinikę. jak chcesz mogę Ci podać jego nr komórkowy i możesz zadzwonić,nic przecież nie zaszkodzi jak porozmawiasz z nim.

Gość katia100
jutro zadzownie i sie umowie do tego Kowalskiego:) ja w Gliwicach chodze do d. Maksymowicz tez sobie podobno bardzo chwala.... ale jaknarazie to bylytylko "zwykle" wizyty w grudniumialam robione "USG do pochwowe... czy jak to sie tam nazywa... wsyztsko bylo oki.....:/ zyje jeszcze jakas mala dnadzieja ze moze sie niedoczekam@ mam dostać za 10 dni dzisiaj robilam tes Quik ale ! krecha jak nic:/ dzisiaj zaczely mnie strasznie jajniki bolec to juz chyba na okres... a moze narazie kupic test owulacyjny... wiem wiem migam sie od tegolekarza jak moge...:( ah dziewczyny jestem taka zrezygnowana ze juz mi sie nic niechche:(

Gość IZULKAA
Oj witam witam , jaki tu ruch sie zaczął, miło bardzo miło. Witam wszystkie nowe dziewczyny na naszym topiku ,raem raźniej wiec serdecznie witam . sONIA17 Oj myślę myślę , mam skurcze przepowiadające , i w momencie gdy mnie zakł uje myślę ze to juz ale mam jeszcze trochę czasu termin mam na 26 czerwca , ale na wizytę do szpitala wybieram sie 20 -go to zobaczę co gin mi powie może już zostanę , no kto wie . Nie mogę się już doczekać i chciałbym mieć już moją córeczkę na rekach❤️❤️ Pa :):):) Trzymajcie sie cieplutko . Pozdrwiam ;):):)

Gość sonia17
Smerfetko29, badanie nie nalezy do najprzyjemniejszych (niektore osoby boli nawet bardzo). Czasami wlany plyn do jakby "przepycha" jajowody i nie jest konieczna laparoskopia, ale to przepychanie to w moim przypadku bol niewyobrazalny. Nie przejmuj sie jednak,bo sa osoby ktore twierdza,ze je nie boli. Ja sie bardzo zestresowalam,ale pozniej zaszlam w ciaze...Smerfetko glowa do gory!!! Katia100 nie martw sie i nie stresuj na zapas. 7 m-cy to jakby taki standard (czasem sie np.nie sklada w zyciu- nie wtedy owulacja, moz w delegacji,albo... za czesto sie uprawia sex). Ale oczywisie bardzo dobrym pomyslem jest zrobic podstawowe badania, obserwowac cykl, zbadac sperme, bo czas plynie. Izulko, ja mam termin dokladnie dwa tygodnie po Tobie :) Jeszcze nie mam lozeczka i wozka,ale to pierwsze kupie przez allegro,a dobry wozek chce koniecznie kupic dziadek. I dobrze bo zamierzam miec wiecej dzieci, o ile moj synek nie bedzie zbyt absorujacym szkrabkiem :)

Cześć Dziewczyny:) Witam wszystkie nowe koleżanki. Oj tysiu - czytam Was czytam, ale jakoś mi ciężko się na duszy zrobiło... Mój młodszy braciszek oznajmił mi że będzie tatusiem. Siedziałam w pracy i prawie wyłam z żalu. Cieszę się, że tak szybko im się udało, ale mam dzisiaj żal do całego świata i w ogóle, że ja tak długo próbuję i nic:(:(:( Zaczynamy zbierać kaskę na in vitro. Chyba na nic innego nie ma już szansy. Nie pojadę już do mojej gin - wcale mi nie pomogła:( Nadal szukam kogoś dobrego i sprawdzonego w mojej okolicy...

Gość katia100
witam:) Jest juz moze tos tutaj:) Od rana brzuch mnie tak boli rwie jak na @ a to za 10 dni dopiero.... straciłam nadzieje juz na cokolwiek a wiecie co jeszcze wczoraj sie stalo... Moj mezus remontuje nam mieszkanko i wczoraj plytki w kuchni ze sciany odpaldy no wsyztsko sie pierdzieli masakra:/ aj...... Milego dnia wsyztskim zycze:)

Gość Smerfetka 29
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na nurtujące mnie pytania. Oby w końcu była znowu jakaś dzidzia, bo teraz to fluidki są od Sonii, Izulki i Camili, a jak one urodzą to kto nam te fluidki prześle? Miłego dnia i powodzenia.

Gość Kasia2244
Mialam czwarty raz in-vitro i teraz sie udalo,dowiedzialam sie we wtorek z wynik jest pozytywny to znaczy ze jestemw ciazy.Jestem szczesliwa,tylko niewiem co robic jak papierosy rzucic,i jak sie odrzywiac czy piuc kawe.kasia

hej dziewczyny ja tez staram sie o dzidziusia od 4miesiecy narazie bez skutku ale nietrace nadziei,napiszcie mi czy przeprowadzka za granice ma na to jakis wplyw wiecie oco mi chodzi zmiana klimatu istres z przeprowadzka zaznacze ze4 miesiace temu wyjechalam do mojego partnera zagranice prosze o rady

Gość camilla...
Witam wszystkie dziewczynki! Kasia2244 OGROMNE GRATULACJE!!! wkoncu pojawila sie nowa fasolka! Bardzo sie ciesze z Toba! Co do papierosow i kawy ciaza mi sama zabronila i nie mialam na to wplywu!!! Na sama mysl robilo mi sie nie dobrze..ale co do papierosow to postanowilam przestac na tydzien przed tym jak sie dowiedzialam..a do tego moj maz tez przestal palic jak sie dowiedzial o dzidz! pozdrawiam i dbaj o siebie! Dziewczyny pojawila sie nowa fasoka...wiem ze teraz bedzie dobrych wiadomosci wiecej... U mnie Wszysto ok dbam o siebie jak sie da..czeka na usg..moze sie okazac ze beda dwie fasolki bo u meza sa blizniaki w rodzinie(dziadek, mama, i siostry a w tym pokoleniu jeszcze nie bylo hehehe) moze wypadnie na mnie!papapapa

Gość Smerfetka 29
Kasia2244 ogromne gratulacje, super znowu dzidzi.Mam pytanko, choć narazie nie myślęo tym ile kosztuje invi tro? Dziewczyny może to dobry znak niedawno Camilla, teraz Kasia, może tak co miesiąc choć jednej z nas się uda, byłoby super.Pozdrawiam. Wiecie nabrałam jakiegoś pozytywnego nastawienia, a niedawno0 byłam taka zrezygnowana.Pa

Gość Smerfetka 29
Tracy 82 oczywiście, ze przeprowadzka, stres, zmiana klimatu mają wpływ na to by zajść w ciążę, czsami wtedy nie wychodzi a czasami wręcz odwrotnie, ale nie martw się będzie ok.Najlepiej poprostu nie myśleć tak intensywnie, że się chce mieć dziecko. Wiadomo najlepiej wyluzować, choć to nie jest takie łatwe. Ja przestałam sobie zaprzątać tym głowę, bo za około 2 tygodnie idę na udrażnianiejajowodów, może to coś pomoże. Tak trudno walczyć z czymś, czego tak naprawdę nie znamy, nie wiemy tak do konca z czym walczymy.Pozdrawiam.

smerfetka29 Hej dzieki za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanko czy testy na plodnosc sa takie same dla kobiet i merzczyzn.wlasnie mysle o takich testach dla mnie i mojego partnera aby wykluczyc ta ewentualnosc ze ktures z nas niemoze miec dzieci.czy mozna ufac takim testom niezrezygnowana

Gość camilla...
Witam wszystkich serdecznie. tracy82 Ja rowniez mieszkam za granica z mezem..nie sadze ze to mialo jakikolwiek wplyw na to ze dlugo nie moglam zajsc w ciaze! Ale roznie bywa bo karzdy organizm reaguje inaczej..wiec zmiana klimatu moze miec tam jakis wplyw ale nie sadze ze to bedze duzy problem..po jakims czasia sia wszystko unormuje i powinno byc ok!Pozdrawiam serdecznie!

Czesc dziewczyny.To jak jest z tymi testami na plodnosc czy oboje mozemy zrobic taki sam test czy muj partner musi miec jakis inny.A jesli chodzi o mierzenie temperatury to podajcie jakis przyklad jak taki wykres ma wygladac.napiszcie jak mam rozpoznac po temperaturze kiedy mam dzien plodny. Pozdrowienia dla wszystich dziewczyn trzymam zawszystkich kciuki. Powodzenia moze w koncu komus sie z nas uda.

hej dziewczyny:) Tracy - wykres tempki u każdej z nas będzie inny - po prostu obserwuj: poczynając od dnia @ tempka będzie niska ( u mnie spada nawet do 36,1) i tak się trzyma aż do owulki. Przy owulce skacze w górę - do około 37 i tak oscyluje aż do dnia kolejnej @, kiedy to rano spada z powrotem do ~36,1-36,2 - tak jest u mnie ale to chyba różne są wahania - ważne że przy owulce jest skok w górę.

Gość oli26
cześć wszystkim! na początek gratulacje dla dziewczyn którym się udało! SMERFETKA 29 i inne dziewczyny jak chcecie wiedzieć coś na temat in vitro tzn. ile kosztuje i jak się to odbywa to służę radą. ja czekam na zabieg,odbędzie się w sierpniu. już nie mogę się doczekać!!! i tak bardzo się boję że nie wyjdzie za 1 razem.pozdrawiam Was wszystkie

oli - to ja poproszę o bieżące zdawanie relacji - co ile kosztuje - jakaś stymualacja lekami wchodzi pewnie w grę, monitoring, dodatkowe wizyty - pisz proszę ile co kosztuje. Ja biorę pod uwagę klinikę w Białymstoku i invitro więc mnie to interesuje. Wcześniej chcę jeszcze spróbować inseminacji, no a jak nic nie wyjdzie z tego to Białystok albo Warszawa...

Gość wystarczy kupic test
hej! Jesli masz problem z zajsciem w ciaze to kup sobie test na planowanie ciazy.Test ten Ci pomoze ustalic kiedy masz dokladnie dni plodne.Moja siostra tez miala problem z zajsciem a po zrobieniu testu jest wlasnie w ciazy :)

wystarczy kupic test - zapewniam Cię, że gdyby to tylko od takiego testu zależało miałabym już przynajmnie dwójkę dzieci a nie jedno:) Pozdrowienia🌻

Gość Smerfetka 29
Oli 26 oczywiście pisz nam informacje na temat invitro, cena itd.... Narazie o tym nie myślę, ale jak nic nie pomoże to trzeba będzie wypróbować, ale narazie hsg, poźniej jeśli trzeba będzie laparo, potem inseminacja i invitro. tak pokolei moje kroki w staraniu się, moje plany w staraniu się.

Gość Smerfetka 29
Wystarczy kupić test, żeby to było takie łatwe jak piszesz, to nie byłoby tutaj tego forum i nas starających się o dzidzię.

witam dziewczynki....no i po \"ptakach \" tak jak myślałam w ciąży nie jestem, wczoraj robiłam test i jest jedna wielka krecha, dzis jest dopiero drugi dzień po terminie miesiączki ale u mnie to norma, a boje sie ,że po tych wszystkich lekach rozreguluje mi sie to wszystko jeszcze bardziej, także nic innego mi nie pozostaje jak zacząć nową kuracje clo w zwiększonej dawce po dwie tabletki dziennie, zażyjemy - zobaczymy....pozdrawiam was wszystkie mocno

Gość oli26
DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH IN VITRO cześć dziewczyny. ostatnio byłam na wizycie ( pierwszej) i teraz już wiem że nie na ostatniej u dr Mrugacza w Białymstoku i już zaczęłam program in vitro. zostałam poddana z mężem wszelkich badań: HIV ,toksoplazmoza,różyczka itp. wizyta i badania kosztowały nas 570 zł. teraz czekam na @ bo od 1 dnia cyklu będę brała tabletki antykoncepcyjne MARWELON. po 17 tabletce jadę do dr Mrugacza i dostaję zastrzyk po którym mogę zachowywać się jak przy menopauzie:) potem dobieram resztę tych tabletek i znów jadę na 2 tygodnie do Białegostoku bo w ciągu tych 14 dni potrzebne są 4 aby mnie wystymulować i nasienie męża. będę miała przeprowadzoną punkcję jajników i jakieś inne okropne rzeczy. i to może się odbyć przez te 4 dni pod rząd ale też niekoniecznie dlatego tak długo trzeba tam być. nie ma żadnego leżenia w szpitalu. po tych 4 dniach będzie wpuszczony transfer no i wtedy czekamy czy się udało. zabieg oprócz wizyt kosztuje ok 8000 zł. 1 wizyta u Mrugacza 100 zł każde następne 50 zł. Jeśli chodzi o inseminację to zależy tylko od tego jakie jest nasienie bo jeśli jest za słabe to nie ma sensu tego przeprowadzać. inseminacja kosztuje w granicach 800 zł.

Witaj Oli - pytanko - czy te 8 tys. obejmuje też te zastrzyki stymulujące i te inne jak to nazwałaś \"straszne rzeczy\", czy jest to cena tylko samego zabiegu, a za całą resztę jeszcze extra trzeba płacić?

Gość IZULKAA
Tysia978 pzrykro mi ale nie przejmuj sie , następny raz będzie owocniejszy . Głowa do góry. papa :)