Gość monita32 Napisano Grudzień 23, 2007 witajcie czytam i czytam i normalnie myśle sobie że zycie jest straszne!!!! patinko bardzo ci współczuje to straszne tak czekać!!!!! miałam ten problem 4 lata temu,jak byłam w 4 tygodniu zrobiłam test i było oki,a w 7 tygodniu płód był martwy!!!:( i tylko czekac kazali bo miałam plamienia byłam w szpitalu a opni mi nic nie dali bo wiedzieli ze to juz koniec a ja cały czas miałam nadzieję do samego końca nawet jak przed czyszxczeniam dali mi papiery do podpisania to jeszcze miałam nadzieję!!!taki już jest człowiek do końca czeka ale nic nioe dało sie juz zrobic. bardzo to przeżyliśmy z m. ale trzeba życ dalej i teraz na nowo staramy się bardzo intensywnie ,właśnie dziś zrobiłam test owul.i jutro musze zacząć działać a pózniej sie zobaczy.:) "może bóg da na święta" trzeymam za ciebie mocno kciuki i za wszystkie które siębardzo starają i ŻYCZE ZDROWYCH,POGODNYCH I OWOCNYCH ŚWIĄT POZDRAWIAM :):):) MONIKA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dima30 0 Napisano Grudzień 23, 2007 Cześć! Nie wiem czy mnie jeszcze tutaj ktoś pamięta... u mnie efekt staranek bez zmian - znaczy się właściwie brak efektu niestety:( Ale nie o tym chcę tutaj teraz pisać. Chciałam Wam wszystkim życzyć zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spełnienia wszystkich marzeń! Aby nadchodzący Nowy Rok był dla Was łaskawszy od obecnego i przyniósł każdej z Was dar w postaci wyczekiwanego dzieciątka:) Patinko - za Ciebie teraz szczególnie trzymam kciuki - mam nadzieję, że jakoś się wszystko u Ciebie unormuje... może warto poradzić się jeszcze innego lekarza przed podjęciem ostatecznej decyzji ...? I wiesz co - może nie warto interpretować niepowodzeń jako kary Bożej - ja sobie tłumaczę kolejne niepowodzenia jako chwilowe zaburzenia \"chemii\" w organizmie - tak łatwiej mi jest się z tym pogodzić - no i łatwiej uwierzyć w naprawę tego co się tam we mnie chwilowo miejmy nadzieję poprzestawiało... Trzymajcie się dzielnie i jeszcze raz życzę Wam dużo optymizmu w nowym roku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Smerfetka 29 Napisano Grudzień 23, 2007 Obiecałam zaglądać, ale jedzonka dużo było do zrobienia i teraz piszę . Patinko przykro mi bardzo, ale musisz z tym żyć, choć może jeszcze jest jakaś nadzieja, co?Wierzę,że nastepnym razem Wam się uda i będzie wszystko ok, a mąż przeżyje to tak samo jak Ty, ale musicie się teraz wspierać i byc ze soba na dobre i złe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Smerfetka 29 Napisano Grudzień 23, 2007 Cześć Dima jak miło, że się odezwałaś, pamiętamy Cie doskonale, zaglądaj tutaj czasami, brakuje ciebie, kiedyś czesto się udzielałaś. Dziewczyny ja również składam Wam najpiękniejsze życzenia wspaniałych Świąt, rodzinnych, pełnych miłości, śpiewu kolęd, prezentów i uśmiechu na twarzy dla Was i Waszych bliskich. A dla nas wszystkich kochane upragnionych dzieciątek, najlepiej bliźniaków jako nagrodę za długie staranka, no i aby nasze forum znów zapełniło się naszymi pogawędkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Smerfetka 29 Napisano Grudzień 23, 2007 Pani Misiowa odezwij się to chyba najwspanialsze Święta, bo ze swoim ukochanym dzieckiem, napisz choc kilka słów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Grudzień 24, 2007 Patinko--------przytulam Cie jak najmocniej kochana....nie bede nic pisac bo dziewczyny juz wszystko napisaly....trzymaj sie jakos Dziewczynki musimy sie trzymac jakos i wierzyc ze ten Nowy 2008 Rok bedzie lepszy od poprzedniejszego i bardzo obfity w fasoleczki. Caluje Was goraco i sciskam mocno...Patinko Ciebie najmocniej i do uslyszonka po swietach papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiaczki95 Napisano Grudzień 25, 2007 witajcie Kochane z okazji SWIAT BOZEGO ARODZEIE ZYCZE WAM ZDDROWYCH POGODNYCH I PELNYCH RADOSCI I MILOSCI SWIAT .Niech ten rok2008 bedzie bez@:))) ja u tesciowys siedze z mezem przez ta podroz okres mi sie przestawil..mam tylko plamienia..echhh ale lepsze to w Swieta niz powodz hhehe..Patinko25 Kochana !nastepnym razem sie uda zobaczysz!tule do serduszka!PAPA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Grudzień 25, 2007 Jestem. Wróciłam wczoraj bo w piatek dopiero urodziłam.I tak się jakoś udało że mnie wypuścili. Maluszek jest kochany i cudowny.Cały czas chce jeść i spędza całe godziny na piersi.Denerwuje się strasznie jak nie może wycelować i zaczyna płakać a ja się stresuje. W nocy spała od 21 do 2 w więc jest nawet nieżle potem już budziła się cześciej ale i tak jestem wypoczęta bo w końcu w domu już miałam dość tego szpitala.Jeżeli chodzi o poród to go wywoływali bo byłam po terminie dostałam kroplowkę i się zaczeło. Sam poród trwał 2 godziny czyli nawet szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Smerfetka 29 Napisano Grudzień 25, 2007 Pani Misiowa to masz cudowne Święta z takim małym aniołkiem, gratuluję. Patinko, jak sie czujesz, trzymaj się? Myszko jak mijają Święta, mam nadzieję,że @ ominęła Ciebie tym razem. Anula co u Ciebie? Co u Was dziewczyny? Misiaczki a moze tego okresu u Ciebie nie będzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Grudzień 25, 2007 Witajcie!!!!!!!!!! Swieta , swieta i po swietach.....My juz po swietach...:(jutro niektorzy do pracy...bylismy na wigilii u mojego braciszka i jego 3 dzieciaczkow...te dzieciaczki sa super takie kochane,szczegolnie ta ktora ma 2 latka...robi takie miny ze mozna peknac....i tak chodzi za tata ze bez taty ani rusz...musi ja ubierac , karmic...taka tatusiowa coreczka...:)moj maz pobawil sie ze swoim chrzesniakiem(bedzie mial roczek w lutym),tez kochany dzieciaczek....wiec zostalismy u brata na noc i wrocilismy dzis o godz 11 rano....a na 2:30 bylismy w kosciolku....a teraz bylo troszke przytulanek,maz polal mi winko i tak sobie siedzimy:P @ narazie nie ma bo mam dostac (a raczej nie dostac)1 stycznia...takze zobaczymy jak to bedzie.... Pani Misiowa-----------ale z Ciebie dzielna kobitka i ciesze sie ze malutka grzeczna i zdrowa....gratuluje rodzicom wspanialej coreczki....mam nadzieje ze zobaczymy jakies zdjecia z kruszynki...kochane zmykam do mezulka ....musze wykorzystac poki go mam przy sobie,bo jutro pewnie pojdzie do pracki....a Wam zycze milego swietowania jeszcze,papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiaczki95 Napisano Grudzień 26, 2007 sMERFETKA29 watpliwe..wlasnie przylazla taka dziwna ale jest..nic 3 stycznia do doktorka i dzidzia musi juz byc o! teraz nie ale bedzie napewno!i Wam tego zycze!aby w tym nowym roku same fasolki sie pojawily!!! i wiem ze tak bedzie!Kochane! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulac1 Napisano Grudzień 26, 2007 Mam 38 lat i od 5 lat staram się o dziecko. W wieku 24 lat miałam ciążę pozamaciczną i przez te lata nie robiłam żadnych badań,tylko wizyty u gina,który mi nigdy nie powiedział że mogą się po zabiegać zrobić zrosty inaczej dawno bym je usunęła.W końcu w tamtym roku w październiku zrobim mi HSG i udrożnił lewą stronę,po prawej mam usunięty jajowód. I udało się od razu, w grudniu już byłam w ciąży,niestety okazało się puste jajo płodowe i w marcu tego roku łyżeczkowanie, od tej pory już nic się nie dzieje, jestem coraz bardziej załamana bo mój wiek utrudnia już proces poczęcia,a wiem że po łyżeczkowaniu robią się też zrosty, pytałam mojego gina o to, ale zbył mnie jakąś filozofią i wciąż tyklo przepisuje mi leki hormonalne, luteinę i clostilbegyt. Co mogę jeszcze zrobić? Anna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NEVINYRRAL Napisano Grudzień 26, 2007 w jakim wieku dziewczyna może zajść w ciąże ale tak żeby to było dla niej bezpieczne? proszę o odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oli26 Napisano Grudzień 26, 2007 dześć dziewczynki jak minęły Święta? u mnie przejedzone:-) PATINKO........ja nie wiem co Ci powiedzieć bo żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. jest mi strasznie przykro bo wiem jaką radość czułaś jak zrobiłaś test bo sama czekałam na te 2 kreseczki. Nie możesz mówić że zostałaś ukarana bo napewno masz cudownego męża który Cię wesprze a najważniejsze to trzymajcie się razem i wypłaczcie to. kiedyś pewna pani psycholog po pierwszym nieudanym in vitro mi poweiedziała że ten ból trzeba wypłakać a nie zamykać się w sobie. pozdrawiam mocno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Armena Napisano Grudzień 26, 2007 Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta??? Izulka, Misiunia, Izulka, Wica - co u WaS słychać??? Tuva - proszę o nowy adres bloga, do tej pory śledziłam Twoje losy i sliczną będziesz miała dziewczynkę ;) Patinko- jest mi bardzo przykro :( jedyna moja rada to: rzuć tą pracę w cholerę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rusaczek Napisano Grudzień 27, 2007 Cześć dziewczyny! Chciałam do Was dołączyć, bo mam tem sam problem. Moje starania trwają już 2,5 roku, z tego od 1,5 roku nabijam kasę ginekologom (miałam ich dwóch). Wyniki OK a dziecka jak nie było tak nie ma. Ostatnio byłam na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności i jak dalej nic nie będzie, to czeka mnie kilka iseminacji, a potem in vitro. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Armena Napisano Grudzień 27, 2007 Rusaczek- nie wystarczy chodzić tylko od gina do gina, trzeba zadbać o siebie, czasem zmienić tryb życia, tu znajdziesz jakie witaminki są Ci potrzebne: http://www.forum.axxa.com.pl/viewtopic.php?t=29 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Armena Napisano Grudzień 27, 2007 Płodnośćmozna też wspomóc ziołami: http://forum.axxa.com.pl/viewtopic.php?t=30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Grudzień 27, 2007 a to nasz maluszek http://www.bobasy.pl/zwirek170 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Smerfetka 29 Napisano Grudzień 27, 2007 Witajcie nowe koleżanki na naszym forum, razem lżej będzie nam dzielić nasze losy, cieszyć się radościami i dzielić smutkami. Pani Misiowa śliczna ta Twoja córeczka. Patinko, co u Ciebie?Musi być teraz Tobie bardzo ciężko, ale jesteś silna i poradzisz sobie. Myszko, oby nie przyszła @ i Nowy Rok pięknie by Wam się rozpoczał z taka wiadomościa. Misiaczki idz do lekarza i dowiedz się co tam Tobie dolega. Glut, Dima, Kasiada, Ewcik_1, Tysia, Leszczynianka i pozostałe dziewczyny? Co u Was? Święta minęły i pora wrócić do rzeczywistości. Pierwszy dzień Świąt był dla mnie bardzo smutny, bo pojeździliśmy po cmentarzach i odwiedziliśmy groby naszych bliskich.Rozmawialiśmy sobie z mężem, że tak ludzie odwiedzają zmarłych i mówię do niego, że zastanawiam się , czy nas ktoś tak będzie odwiedzał, a on mi na to, że niby kto, jak nie mamy i nie będziemy mieć dzieci.Szybko powiedziałam, że przecież będziemy mieć dzieci, ale w głębi poczułam taki ból, smutek i żal, bo zdałam sobie sprawę,że on ma rację i wiecie co boję się tego coraz bardziej,że nie będziemy mieli dzieci. Jak wróciliśmy do domu to poczułam taką pustkę, taki brak hałasu, śmiechu, zabawy, ze az chciało się płakać.Tak mi smutno było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rusaczek Napisano Grudzień 27, 2007 Armena dzięki za rady, ale picie ziółek też przerabiałam, a kwas foliowy zażywam już od 4 lat. Smerfetko 29 głowa do góry!!! Będziemy mieć dzieci. Wiem, że czasami nadchodzą ciężkie chwile, ale trzeba wierzyć, że w końcu się uda, bo musi się udać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rusaczek Napisano Grudzień 27, 2007 Wpisuję się do tabelki: Starajace sie: Nick/Skad................Wiek.............Ilosc Cykli............Data @ Myszka/USA..............24....................7......... ..........01.01.08 Patrycja/UK..............25....................4........ . .........27.11.07 Smerfetka/Poznań......28...................24.......... ..........26.12.07 kkinia30/Warszawa,UK......30..............19............ ........25.11.07 AnulaS/Chełm,...........27.....................5........ .............27.11.07 Pauly78/Rzym...........29....................15......... ...........19.11.07 Sylweczka78/Żory.....29....................min.72....... .........22.12.08 Rusaczek/Nowy Sącz..33...................min. 32................05.01.08 Zaciazone: Nick/Skad...............Wiek...........Tydzien Ciazy......Termin porodu PaniMisiowa.............27................40........... .......14.12.07 Fajniutka2005..........21................13............. . . ......24.06.08 kwatolina................30................17........... ..........22.04.08 Obca_.....................23................13.......... ........29.06.08 Fiołek1....................29................18......... ..............27.04.08 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Obca_ Napisano Grudzień 27, 2007 PaniMisiowa coreczka poprostu przepiękna,ma sliczne duze usteczka..wygląda jak anołek...ja juz nie moge doczekac sie swojego malenstwa ale to jesczze 6 miesięcy...za jakies 3 powinnam poczuc pierwsze ruchy..ech..juz bym chciała.A pod koniec stycznia pewnie bede juz widziała czy to coreczka czy senyek,powiem Wam w tajemnicy ze chciałabym coreczke...zawsze to fajnie miec parke:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Grudzień 27, 2007 Witajcie myszolki PaniMisiowa--------coreczka jest sliczna, taki maly aniolek---ucaluj ja odemnie Patinko---- Misiaczki------a ty biegusiem do lekarza i wszystko sie wyjasnie co Ci dolega Witam rowniez nowe dziewczyny,wpisujcie sie do tabelki: Glut------ Dima-------- Kasiada------ Ewcik_1--------- Tysia------- Leszczynianka------ Smerfetko---------bedziecie miec dzieci ,i taka jest opcja, tego sie musimy trzymac wszystkie...musimy troche dluzej poczekac na swoje szczescie,bedzie dobrze A reszta dziewczynek gdzie? Pisac jak tam minely swieta? Ja zmykam na kawke i zajrze pozniej, milego dnia...papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnulaS 0 Napisano Grudzień 27, 2007 Cześć dziewczyny !!!! Mam nadzieję że mniejeszcze pamiętacie :) , dawno mnie nie było bo nie mieszkałam w domciu, nie miałam dostępu do internetu. przeczytałam wszystkie zaległości. U mnie na razie ok. 2 stycznia idę do lekarza i mam nadzieję, że wyliczy mi który to tydzień i kiedy będzie ten wielki dzień. jestem jakąś szczęściarą bo nie męczą mnie mdłości. jakiś czas temu troszeczkę ale teraz tak jak zawsze. Tylko ta senność. No i przeszkadzają mi moje nereczki. Mam piasek na nerkach i czasem boli. patinko kochana mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze, napisz co u ciebie. I nie martw się. Smerfetko, Myszko fajnie że wy cały czas jesteście na naszym topiku. Pini misiowa GRATULUJĘ !!!!!!!! Pozdrawiam was wszystkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Grudzień 27, 2007 Wpisuję się do tabelki: Starajace sie: Nick/Skad................Wiek.............Ilosc Cykli............Data @ Myszka/USA..............24....................7......... ..........01.01.08 Patrycja/UK..............25....................4........ . .........27.11.07 Smerfetka/Poznań......28...................24.......... ..........26.12.07 kkinia30/Warszawa,UK......30..............19............ ........25.11.07 AnulaS/Chełm,...........27.....................5........ .............27.11.07 Pauly78/Rzym...........29....................15......... ...........19.11.07 Sylweczka78/Żory.....29....................min.72....... .........22.12.08 Rusaczek/Nowy Sącz..33...................min. 32................05.01.08 Zaciazone: Nick/Skad...............Wiek...........Tydzien Ciazy......Termin porodu Fajniutka2005..........21................13............. . . ......24.06.08 kwatolina................30................17........... ..........22.04.08 Obca_.....................23................13.......... ........29.06.08 Fiołek1....................29................18......... ..............27.04.08 dzieciaczki urodzone: Nick data porodu imię PaniMisiowa 21.12.2007 Patrycja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Grudzień 27, 2007 A ja sobie pozwole poprawic jeszcze tabeleczke,zeby byla jeszcze piekniejsza...:Pmam nadzieje ze PaniMisiowa nie bedzie mi miala to za zle..... Anulko ----wiec mozesz sie przepisac do tabelki zaciazonych ....wlasnie bez nas czyli bezemnie i Smerfetki topic bylby pusty, a tak to my co nieco nabazgramy i jest co czytac....hihihih:D Starajace sie Nick/Skad................Wiek.............Ilosc Cykli............Data @ Myszka/USA..............24....................7......... ..........01.01.08 Patrycja/UK..............25....................4........ . .........27.11.07 Smerfetka/Poznań......28...................24.......... ..........26.12.07 kkinia30/Warszawa,UK......30..............19............ ........25.11.07 AnulaS/Chełm,...........27.....................5........ .............27.11.07 Pauly78/Rzym...........29....................15......... ...........19.11.07 Sylweczka78/Żory.....29....................min.72....... .........22.12.08 Rusaczek/Nowy Sącz..33...................min. 32................05.01.08 Zaciazone Nick/Skad...............Wiek...........Tydzien Ciazy......Termin porodu Fajniutka2005..........21................13............. . . ......24.06.08 kwatolina................30................17........... ..........22.04.08 Obca_.....................23................13.......... ........29.06.08 Fiołek1....................29................18......... ..............27.04.08 Dzieciaczki urodzone Nick....................Plec.................Imie..................Data urodzin PaniMisiowa..........corka.............Patrycja...............21.12.2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sonia17 Napisano Grudzień 27, 2007 Armenko to Ty? Juz myslalam ,ze o nas zapomnialas. Co słychac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość glut Napisano Grudzień 27, 2007 Hej. A ja siedze i czytam wasze miłe nowinki. Brak mi natchnienia na pisanie. Jak czytam że co roż ktoś tu zachodzi w ciążę to załamka. A tak wogóle to byłam chora grypa żołądkowa a jeszcze wcześniej przeziębienie. To wszystko przekazał mi mój męzus. Kolejne Swięta puste od środka. Ja z mężem sami w domku. Co z tago że pojdziemy do rodzinki jak w domciu cicho. Brakuje dziecięcego śmiechu, placzu biegania itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Grudzień 28, 2007 Myszka 24 teraz ta tabelka to wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach