Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gnypek

Pomocy!! Czy teściowa ma rację??????????

Polecane posty

Zwracam się z prośbą o radę.Moja teściowa twierdzi że kupuję mojej córeczce za duże buty i dlatego tak jej rosną stópki. Podobno dziewczynkom nie można kupować większych butków. Zaznaczam że kupuję butki większe o ok 0,5cm. Co o tym sądzicie??? Ja nie bardzo w to wierzę. Czekam na wasze zdanie.

Gość zdziwiona bardzo
co za bzdura. Teraz dzieci rosna wieksze to i stopy wieksze maja. Najlepiej wiazac tak jak w Chinach i lamac kosci srodstopia :/ Nie przejmuj sie tesciowa, glupoty gada. Wychodzac z tego zalozenia, jesli nie bedziesz kupowac corce stanikow (w przyszlosci) to bedzie miala biust DD co najmniej. Ehh...

Ależ zawsze kupuje się dzieciom buciki wieksze o rozmiar czy pol, ze wzgledow praktycznych, bo nóżki rosną im szybko. Trzeba szanownej mamusi (vel tesciowej) uświadomic, ze kupujac buciki \"na styk\" ogranicza się zwyczajnie rozwój kośćca, stópki chcą rosnąć, a nie mogą, paluszki się podwijają i nic z tego nie wynika dobrego.

O tym samym pomyślałam, ale wolę się upewnić. Nie chciałabym zaszkodzić córeczce. Ale dzięki, podniosło mnie to na duchu. A swoją drogą ciekawe jakie jeszcze zabobony krążą na temat dzieciaczków???!!

Gość a moja
mówi, że jeśli będę nosić okulary przeciwsłoneczne to dziecko będzie slepe, lub w najlepszym razie zezowate (ja jestem w ciąży, a teściowa była pielegniarką!!!!!!!!)

Gość Ninka35
Hahaha, a może ubranek większych też lepiej nie kupować, bo dziecko za wysokie urośnie? Przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło. :)

Gość WM
DOOOOBREEEE :D:D:D:D:D:D:D no przecież to teściowa to musi mieć rację ;):P

Gość tesciowa dolem
Zapamietaj sobie jedno: TESCIOWA NAWET JAK MA RACJE, TO JEJ NIE MA! Nie radze Ci jej sluchac w zadnej sprawie, potakuj jej na odczepnego, a rob swoje. Ona wychowala juz swoje dzieci, niech wiec nie wtraca sie do Twoich!

wiekszego absurdu nie słyszałam po takim tekście już bym jej nie słuchała w żadnej kwestii udowodniła że nie myśli i tyle. a w nocy nie zalecała małej zakładać bucików? bo przecież jaksię rano obudzi z rozmiarem 42 to będzie siara no nie?

wiekszego absurdu nie słyszałam po takim tekście już bym jej nie słuchała w żadnej kwestii udowodniła że nie myśli i tyle. a w nocy nie zalecała małej zakładać bucików? bo przecież jaksię rano obudzi z rozmiarem 42 to będzie siara no nie?

Gość POLECAM MAMOMINIETYLKO
Wyzwoleni rodzice wyzwolone dzieci Faber Adele Mazlish Elaine Autorki opowiadają o tym, jak uczyły się same, krok po kroku, ulepszać życie swoich rodzin. Korzystając z własnych doświadczeń, a także z doświadczeń innych rodziców przekazują wzruszające i przekonujące świadectwa takiego sposobu porozumiewania się z dziećmi, który pozwala u obu stron wyzwolić to, co najlepsze. • Faber Adele, Mazlish Elaine - Jak mówić żeby dzieci się uczyły • Faber Adele i Mazlish Elaine - Rodzeństwo bez rywalizacji P.S. Choc mama jeszcze nie jestem ale kiedy pierwsza i ostatnia wpadly mi w rece przeczytalam doslownie na jednym tche, porownujac metody swoich rodzico i co to dalo na przyszlosc... Ksiazki sa po prostu genialne i pelno w nich zywych przykladow, czyta sie super

Gość iksik
Gnypek, Twoja teściowa to zacofany i niedoinformowany człowiek ! wiele takich chodzi po świecie. Butku kupuje się dziecku o pół rozmiara większe, idealne nie sprawdzają się, bo pochodzi w nich baaardzo króciutko a większe o rozmiar lub (Boże uchowaj) półtora - są przyczyną wad ortopedycznych . Pozdrawiam

Powiedzcie mi (może ktoś wie), jak to jest ze przyjął sie stereotyp ze faceci zawsze mają złe teściowe, a to my kobiety mamy z nimi najwiekszy problem. Nie słuchaj teściowej w spraiw bucików, zawsze sie kupuje troszke wieksze. pozdrawiam

a czy te książki można zamówic przez internet i gdzie??? Bo u nie księgarnie są słabo wyposażone w te tematy

hehehe niezla ta tesciowa-ja mojej juz dawno nie slucham a buty malym szkrabom zawsze kupuje sie wieksze bo inaczej deformuja stopy. mojej corci (2 lata) kupilam juz 27 numer, dodam ze mala ma 93 cm. i sie nie przejmuje jej \"płetwami\", hehehe

Gość asiol
za przeproszeniem, ale powiedz Twojej teściowej żeby sie puknęła w głowę, pozdrawiam

moja tesciowa twierdzila, ze pwinnam wiazac dziecku nozki bandazem, bo bedzie mialo krzywe... Przed chwila widzialam topik \"pomocy karmilam piersia i zaszlam w ciaze\"... wiec nie wiem czy tak szybko wyjdziemy z zascianka.