Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulakp

TERMIN GRUDZIEN 2005

Polecane posty

Gość ewelina 17
EMET JA TEZ BĘDĘ CHCIAŁĄ MIEC CESARKE .Mam synk Danielka ma juz 5 latek i urodziłam go przez ciciecesarskie ale najpierw przez 14 godzin sie meczylam do momentu az tętno synka mojego nie zaczeło spadać .Nawet nie mysle o tym ze będe musiała przejsc przez te okrytne bole jeszcze raz ,chcilabym cesarke od razu i mm nadzieje ze uda mi sie to jakoś załatwić:}

Gość patiii
Ewelina ...obecnie jestem w 16 tc...a badanie mam miec robione dopiero 2 sierpnia (20 tc) i bede je miala tylko dlatego bo przechodze ospe :( i zeby wykluczyc wszelkie choroby dzieciatka musi byc zrobione to badanie. Lekarz powiedzial, ze to jest badanie ultrasonograficzne (2 godziny trwa) (prenatalne i organowe). Skierowanie dostalam od ginekologa do kliniki genetycznej.

Gość ewelina 17
Dzięki ze mi odpisałaś! To bardzo dłogo bedzie trwało to badanie :{ Ja jestem zrzeszow atu robia straszne problemy ze skierowniami na jakiekolwiek badania ,ja chciłam badania prenatalne ale niestey pani doktor do ktrorej chodzilam nie dał mi takiego skierowania mimo ze mam brata z zespołe Dawna!

Gość patiii
hmmm dziwnie, ze lekarka nie chciala dac Ci skierownia tymbardziej, ze brat jest chory (przykro mi bardzo). Mi lekarz dal bez problemu nawet sie nie upominalam, ale nie mieszkam w Polsce, i tutejsza sluzba zdrowia jest zupelnie inna...Szkoda, ze nie poszlas moze do innego lekarza, bo nie wiem czy teraz by to cos dalo...Zycze Ci z calego serca zdrowego malenstwa...Tobie duzo sily i dbaj o siebie i dzieciatko ..i uwazaj...Trzymajcie sie cieplo :) Pozdrawiam!!!

Witam w niedzielę, Patii, trochę dziwne wydaje mi się to USG, które trwa 2 godziny. Czytałam gdzieś, że badanie powinno trwać najdłużej 15-20 minut, bo powoduje jakieś minimalne podniesienie temperatury, co nie jest korzystne dla płodu. Zresztą wklejam ze strony polki.wp.pl: Podczas USG Aby sobie wyobrazić, co czuje dziecko podczas tego badania, przypomnij sobie, co sama przeżywasz, gdy stoisz na stacji metra i słyszysz zatrzymujący się pociąg. Drażniący szum i pisk sprawia, że masz ochotę zakryć uszy. Są naukowcy, którzy twierdzą, że tak właśnie nienarodzone maleństwo odbiera ultradźwięki emitowane przez ultrasonograf. W niektórych pracach sugeruje się nawet, że badanie to powoduje bóle głowy maleństwa, choć nie jest to potwierdzone. Dlatego lekarze zalecają wykorzystanie ultradźwięków w czasie ciąży wyłącznie w uzasadnionych przypadkach. Więc różne opinie są na ten temat. Sama nie wiem, czy temu wierzyć. Ale 2 godziny na samo badanie USG wydaje mi się dość długo. Napisz po badaniu jak dokładnie ono wygląda. A tak w ogóle to jak samopoczucie u wszystkich przyszłych mam? Nie wyjeżdżacie gdzieś na wakacje? W końcu w przyszłym roku pewnie nie pojedziemy nigdzie z półrocznymi bobaskami - chociaż kto wie? :)

Witajcie!!!ja tez miałam termin w grudniu ale 2004,mam sliczna córeczkę❤️Obecnie okupujemy inny topic TERMIN W GRUDNIU,zapraszam rowniez bardzo serdecznie:)) Pozdrawiam🖐️

Gość patiii
Inka...jak tylko bede po badaniu napisze co i jak :) Trzymajcie sie cieplo:)

Gość *mimoza*
Napiszcie ile przytyłyście od początku ciąży (tak mniej więcej jesteście ok. 15 tygodnia) i czy widać już Wasze brzuszki, no i jakie ciuszki sobie sprawiłyście na te upały... bo ja już nie wytrzymuję ;/ Buziaczki

Hej :) I ja mam termin na grudzien - dokladnie na 11 grudnia - powoli wiec koncze 18 tydzien. Mdlosci mam juz dawno za soba, jedynym objawem jest sennosc - popoludniowa drzemka konieczna ;) Dziewczyny, a moze pomoglybyscie mi znalezc USG 3D w Poznaniu - tu jest moj topik na ten temat... Bede wdzieczna 🌻 Pozdrawiam wszystkie brzuchatki :)

Gość PoLkaa22
czesc dziewczyny! wczoraj bylam u lekarza i przekazal mi bardzo dobra nowine: moim malenstwem wszytsko w porzadku, moge juz odstawic leki!!tak bardzo sie ciesze!!! mimoza->ja ciagle utrzymuje swoja wage, choc jak sie tydizen temu wazylam ubylo mi jeden kilogram- nie ma to jak przemiana materii. moj brzuszek ciagle rosnie, najczesciej znajomi zwracaja na to najwieksza uwage, gdy nie widza mnie z kilka dni, a ciuszki? lekkie, przewiewne, najczesciej sukienki, na spodnie bylo za goraco... uff asienka-> ja mialam robione wczoraj usg 3D i tazke jestem z Poznania- bylam u dr Klejewskeigo na solaczu, ma najnowoczesniejszy sprzet!!! inka-> ja bym bardzo chciala wyjechac na wakacje, choc na tydzien, moze na Kaszuby, ale nie wiem co na to lekarz, a ja zapomnialam wczoraj spytac:( pozdarwiam wszytskie przyszle mamy:) http://lilypie.com/days/051230/2/5/1/+1/.png

Pozdrowienia z topicu TERMIN W GRUNIU:D powodzenia Wam zycze i szczesliwych rozwiazan:)

Polka - mogalbys mi podac dokladne namiary na tego lekarza - zwlaszcza telefon i adres?

Gość PoLkaa22
asienka->dr klejewki tel.:847-87-27 plac spiski 1 na solaczu przy francuskim laczniku

Gość ewelina 17
;]

Gość ewelina 17
Witam wszystkie przyszłe mamusie:}Jak sie czujecie?Ja jutro ide na usg i mam nadzieje ze dzidzia sie tak ułozy ze bedzie widac jaka płeć:}Ale oczywiście najwazniejsze jest zeby dzidziuś był zrowiutki .Mieszkam w Rzeszowie a tu nie ma dobrego specjalistycznego sprzetu i ogolnie lekarze sa strasznie nieuprzejmi :{

Gość *mimoza*
Jakoś ucichłyście. Co się dzieje? Znowu topik upadnie? No i jakoś nie wiadomo co po Waszych badaniach, czy wszystko w porządku, i ile już macie na wadze na "+" :) Buziaki. Już nie wytrzymuję tych upałów :/

http://lilypie.com/days/051218/0/0/1/+0/.png Ewelino: i jak? znasz już płeć swego maleństwa? Jak pisałaś, jesteś w 18 tygodniu ciąży, ciekawa jestem, czy jeśli się dziecko \"dobrze\" ułoży, to lekarz potrafi na 100% ustalić płeć? Napisz, jak po badaniu. Ja przytyłam równo 2 kg. Brzuszek już widać. Rano jest mniejszy, a im bliżej końca dnia tym widać go bardziej - dziwnie tak. W ciuszki się już raczej nie mieszczę, wszystkie spodnie, spodenki, spódniczki za ciasne. Nawet z letnimi sukienkami mam problem, bo choć nie są obcisłe - uciskają mi piersi, które rzecz jasna się powiększyly. Tylko bluzki noszę te co dawniej. Mam już m. in. 2 nowe pary spodni, takich specjalnych, które urosną ze mną. Ale nadal, mimo iż brzuch rośnie, nie czuję ruchów dziecka, chociaż czekam z utęsknieniem... A jak u Was? Któraś już coś poczuła? Zaglądajcie częściej, żeby nam ten topik (kolejny już) nie upadł :)

Gość ewelina 17
witajcie:}

Gość ewelina 17
inka znam juz jaka bedzie płec dzidziusia:}}}Bede miala coreczke na 90 % ,wydzielismy z meze calego dzidziusia jest cudowny !WIESZ LEKARZ MI POWIEDZIL ZE NIGDY NA 100% NIE WIEDOMO BO BYLY PRZYPADKI ROZNE !ALE MY WIDZIELISMY MAŁA SISIĘ !JA Z MOIM SYNKIEM JAK BYLAM W CIAZY TO WIEDZILAM W 19 TYGODNIU JUZ ZE TO CHŁOPCZYK TYLKO ZE JA NIE BYLAM WTEDY BADANA W POLSCE ! A TAK NAPRAWDE TO TO ZALEZY OD LEKARZA I OD SPRZETU ,BO W19 TYGODNIU DZIDIA JETS TAKA MALUTKA ZE ZAWSZE JETS DOBRZE UŁOZONA :}MY ZAJRZELISMY POPROSTU CO SIE KRYJE MIEDZY NUSZKAMI :} MOJA CORECZKA WAZY 220 GRAMOW I STRASZNIE JEST RUCHLIWA CALY CZAS MACHALA RACZKAMI I NUSZKAMI :}

Gość ewelina 17
DZIWCZYNY JA PRZYTYŁM JUZ 6 KG ALE WCALE SIE TYM NIE MARTWIE BO W CIAZY Z PIERWSZYM DZIECKIEM PRZYTYLAM AZ 30 KG .MOJ SYNEK WAZYŁ 4 KG I MIL 61,CM TAKZE BYL DUZYM DZIECKIEM :}PO PORODZIE WSZYSTKO WROCIŁO DO NORMY I WAZYLAM 50 KG TYLE CO PRZED CIAZA !NIE MATRTWIE SIE O TO ZE TYJECIE :}JA TERAZ JUZ TEZ W NIC SIE NIE MIESZCZE,KUPILAM SOBIE PARE CIUSZKOW W SKLEPIE CIAZOWYM :}POZDRAWAIM WSZYSTKIE MAMUSIE I ZYCZE ZDROWKA:}}}}

Gość ja 22
dziewczyny jak wy liczycie te tygodnie ciąży??Od ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia???

Gość ja 22
Ja mam wyliczone tygodnie od daty zapłodnienia.Dzisiaj jest 16 i jeden dzień -oczywiście mniej więcej.Wydaje mi sie że od zeszłej środy czuję ruchy tylko sama nie wiem czy to napewno to.Czy któraś z was czuje już ruchy??

ja tez mam liczone od dnia przyblizonego zaplodnienia, choc czasem mi sie wydaje ze lekarz bardzije zgaduje, ktory to tydzien po wielkosci malenstwa... czasem boje sie ze moze po prostu nie trafic, chyba bede musiala z nim pogadac... ja 22-> och jak ja bym chciala poczuc juz ze moje malenstow sie rusza, ale jeszcze nie ten czas, na razie uzbrajam sie w cierpliwosc... asienka-> jak doktor klejewski, umowilas sie juz do niego??? ewelina 17-> 90% pewnosci to juz jest cos!! choc natura plata figle, moja siostra przy pierwszej ciazy tez byla pewna na 90%, lekarz trzy razy ja zapewnial, ze to dziewczynka, a teraz???? rosnie nam mezczyzna.... inka 26-> chyba to lato sprawia, ze nikomu sie nie chce pisac, moze na jesien bedzie lepiej... http://lilypie.com/days/051230/2/5/1/+1/.png

Gość *mimoza*
A ja się zastanawiam, czy wszystko jest normalnie. Przytyłam kilo i schudłam kilo, czyli ważę tyle samo :/ Skończyłam 15 tydzień i zaczęłam 16, według moich obliczeń, a według lekarza "mam" dwa tygodnie więcej. W przyszłym tygodniu znowu usg. Co ma być, to będzie. Co tu tak pustką powiało - piszcie, bo znowu nam topik padnie!! Buziaki dla wszystkich topikowych grudniowych mamuś :) :) :)

Byłam na usg. I mimo, że już skończony 17 tydzień, lekarz nie ustalił płci dziecka. Powiedział, że to najwcześniej w 23 tygodniu ciąży. Co Wy na to?

Gość Madzenta
Witajcie dziewczyny! Ja jestem ubiegłoroczną grudniówka, pozwoliłam sobie zajrzec do Was z sentymentu ponieważ jeszcze rok temu byłam na tym samamym etapie co Wy i maiłam podobne problemy i wątpliwości oraz co najfajniejsze to te RADOŚCI. Teraz Wam troche zazdroszczę, mogę już tylko powspominać ten cudowny okres. Ale za to jestem już mamą 8-miesięcznego Jasia. Jest cudowny, wychodzą mu ząbki przez co jest nieco marudni ale i tak jest strasznie kochany i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Życzę Wam cudownych chwil, cieszcie sięswoimi brzuszkami teraz i dbajcie o nie jak się da najlepiej, oraz życzę szybkich i lekkich porodów. Pozdrawaim serdecznie. Magda

Gość gnieszka25
Witam. Jestem tu po raz pierwszy. Ja juz koncze 21 tydzien ciazy, od dwoch miesiecy lekarka jest przekonana ze bedzie chłopak:)) Termin mam na 2 grudnia wiec mam nadzieje na swieta zdazyc do domu:) Zycze wszystkim przyszłym mamom zdrówka i dobrego samopoczucia na codzien szczegolnie w letnie upały:) Pozdrawiam!