Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magost

Dieta kopenhadzka?? Kto zaczyna ze mna??

Polecane posty

Gość Skandalis
Halo!!!dziewczyny zyjecie????ja chce ja stosowac od dzis czy ktos sie do mnie przylaczy?nie mam pojecia czy sobie poradze!!!!laseczki ratujcie!!!!

Gość ehoppe
Hejka!!! Z miła checią zaczne z Tobą szukałam wręcz osoby która tez jakoś w tym samym czasie zacznie:) Ja juz jestem po kawce zaraz przygotuje nastepny posilek:) Mam nadzieje, że nam sie powiedzie i że będzie widoczny efekt oby jak największy. Proponuje jakieś ćwiczonka dołożyć do tego, brzuszki i ćwiczonka na udka. Pozdraiwam jak coś to jestem dostepna pod mailem hopek_elcia@wp.pl

JA ZACZNE Z TOBA --BARDZOO CHETNIE... :)

Gość Skandalis
NO HEJ DZIEWUSZKI:)))JA TEZ JUZ JESTEM PO KAWCE ZARAZ IDE PO ZAKUPKI DO SKLEPU I NASTEPNE DANKO:) 3 MACIE SIE JAKOS?

Gość Skandalis
DZIEŃ 1+8 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab) DZIEŃ 2+9 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3+10 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną DZIEŃ 4+11 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku (serek wiejski) Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego ( ugotować kompot ) DZIEŃ 5+12 Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną Lunch: 1 chuda ryba z cytryną - sok z cytryny dodać do pieczenia Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata DZIEŃ 6+13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc Obiad: nic Chuda ryba - dorsz lub pstrąg Gruby plaster - 10 dkg wędlina musi być chuda Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody dziennie. UWAGA: Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po dniach można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13 dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Ukończonej w całości diety nie powinno się powtarzać wcześniej niż po dwóch latach!

Gość Skandalis
LASECZKI TO JEST ORYGINALNA DIETKA OD LEKARZA BO W NECIE CHODZA ROZNE PRZEROBKI

Gość Izolda_III
Witam, Mam pytanka co do tej diety: 1. Czy w potrawach można używać soli? 2. Jakie przyprawy są zabronione? 3. W jaki sposób przygotowywać należy mięso i ryby?? Piec, gotować czy dodatkowo używać oliwy?? 4. Czy w ciągu dnia można pić tylko 1 kawę?? 5. Czy do szpinaku mogę dodać czosnek i sól?? Z góry dziękuję za odpowiedzi :-). Mam zamiar od jutra zacząć,ale nurtują mnie ww pytania. Pozdrawiam ciepło

Gość Skandalis
HEJ!POD ZADNYM POZOREM NIE MOZNA UZYWAC SOLI NIESTETY BO ZATRZYMUJE WODE W ORGANIZMIEPODEJZEWAM ZE ZDADNYCH INNYCH PRZYPRAW TEZ NIE NO RACZEJ NA PEWNO,OGOLNIE JEST PRZYJETE ZE MIESO MA BYC GOTOWANE TYLKO PRZEZ 2 DNI JEST GRILOWANE NIEKTORZY SMAZA ALE TO JUZ JEST NIE WEDLUG PRZEPISU.OGOLNIE PRZYJETE KJEST TAK ZE NIE MOZNA JESC NICZEGO NADPROGRAMOWO BO TO JUZ JEST ZAKONCZENIE DIETY,JA TAM WOLE SIE JEJ TRZYMAC SCISLO SKORO JUZ ZACZELAM PEWNIE CIEZKO BEDZIE MI WYTRWAC BO TO STRASZNIE WYCIENCZAJACA DIETA NO I RACZEJ DO NAJZZDROWSZYCH NIE NALEZACA:(ALE COZ JAK NIC INNEGO NIE POMAGA TO MOZE TO POMOZE. OPINIE SA ROZNE JEDNI CHUDNA 3 DRUDZY 10 INNI 15 A JESZCZE INNI WCALE ALE CI RACZEJ CHYBA PODJADAJA.JESLI ZDECYDUJESZ SIE NA TA DIETE TO 3MAM KCIUKI:)

Gość Skandalis
HEJ!POD ZADNYM POZOREM NIE MOZNA UZYWAC SOLI NIESTETY BO ZATRZYMUJE WODE W ORGANIZMIEPODEJZEWAM ZE ZDADNYCH INNYCH PRZYPRAW TEZ NIE NO RACZEJ NA PEWNO,OGOLNIE JEST PRZYJETE ZE MIESO MA BYC GOTOWANE TYLKO PRZEZ 2 DNI JEST GRILOWANE NIEKTORZY SMAZA ALE TO JUZ JEST NIE WEDLUG PRZEPISU.OGOLNIE PRZYJETE KJEST TAK ZE NIE MOZNA JESC NICZEGO NADPROGRAMOWO BO TO JUZ JEST ZAKONCZENIE DIETY,JA TAM WOLE SIE JEJ TRZYMAC SCISLO SKORO JUZ ZACZELAM PEWNIE CIEZKO BEDZIE MI WYTRWAC BO TO STRASZNIE WYCIENCZAJACA DIETA NO I RACZEJ DO NAJZZDROWSZYCH NIE NALEZACA:(ALE COZ JAK NIC INNEGO NIE POMAGA TO MOZE TO POMOZE. OPINIE SA ROZNE JEDNI CHUDNA 3 DRUDZY 10 INNI 15 A JESZCZE INNI WCALE ALE CI RACZEJ CHYBA PODJADAJA.JESLI ZDECYDUJESZ SIE NA TA DIETE TO 3MAM KCIUKI:)

Gość Skandalis

Gość ehoppe
hejka!! Ja dziś już jestem po posilkach teraz wypije sobie jeszcze wody godzinke temu zjadlam befsztyk i jak na razie czuje sie świetniee... a właśnie można pić zieloną herbate oczywiście bez cukru?? Pozdrawiam

Gość Skandalis
w sumie co do tej herbaty to nie mam pojecia .ogolnie to pisze tam ze tylko woda i nic wiecej nawet gumy zuc nie mozna.nie mam pojecia na prawde ale skoro kawe mozna na przemiane materi to herbatke zielona chyba tez.bo sokowto wiadomo ze nie bo slodkie.mia sie chce jesc strasznie!!!!!

hej!Moge sie do was przylaczyc?Ja jutro zaczynam trzeci dzien kopenhaskiej a teraz wlasnie skreca mnie z glodu:( Ogolnie nie jest zle ,najgorzej wytrzymac wlasnie wieczorami i dlatego chyba zaraz sie klade spac

Gość ehoppe
pewnie ze mozesz do nas dolaczyc wieczorkiem jak sie chce jesc proponuje jakis spacer przed snem a pozniej myc sie i spac... Z togo co wiem to wiekszosc ludzi dietke przerywalo wieczorem wiec trzeba sie strzec!!! Trzymajcie sie dziewczyny ja tez sie na razie jakos trzymam!!!

Gość pika17
cześc dziewczyny moge sie przyłączyc od jutra zaczynam co Wy na to?

Hej Dziewczyny!! Dopiero dzisiaj usiadlam do netu i stwierdzilam, ze zobacze co pisza na forum o tej diecie. I postanowilam podzielic sie z Wami moimi rezultatami :) Nawet nie wiedzialam, ze ta dieta sie tak nazywa :) do mojego domu trafila ona jakies 3-4lata temu i wtedy robilismy pierwsze przymiarki :) wytrzymal moj Tata i mial bardzo dobre efekty. Jakies 10dni temu z Mama stwierdzilysmy, ze trzeba skonczyc z jedzeniem, bo brzuchy robia sie strasznie wystajace :P no i tydzien temu we wtorek zaczelysmy ta diete :) dzisiaj jest osmy dzien, czyli cykl zaczyna sie od nowa i wlasnie dlatego postanowilam wejsc na wage :) i mam nadzieje, ze Was to zmobilizuje do stosowania tej diety, bo ja mam dzisiaj 3,5kg mniej niz tydzien temu!! Zdaje sobie sprawe, ze pierwsze kg leca szybciej, wiec teraz juz nie bedzie tak fajnie, ale efekt jest i dziala motywujaco!! Trzymam za nas wszystkie kciuki :) i pozdrawiam :)

ehoppe-dzieki za mile przyjecie:D Mam dzis trzeci dzien i jestem zaskoczona..-w ciagu dnia niewiele moge w siebie zmiescic!Zjadlam przed chwila lunch i nie moglam w siebie wcisnac jednej niewielkiej gruszki..,to do mnie normalnie niepodobne:) Co racja to racja,wieczorem trzeba klasc sie wczesniej spac bo jak ostatni posilek jada sie przed 17 to normalne ze skreca z glodu.. Ogolnie samopoczucie mam ok i glodna nie jestem ,bardziej mam chetki,no ale z tym jakos trzeba sobie poradzic;)

Gość Izolda_III
Hej! Zaczęłam od dzisiaj. Pierwszy dzień za mną. Jest nieźle, chociaż około 16 poczułam się słabiej,ale może to przez tą paskudną pogodę. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki :-)

Gość Skadalis
HEJ LASECZKI!!!!MI JUZ MIJA 2DZIEN:)NIE JESTEM ZA SPECJALNIE GLODNA , ALE MAM OCHOTE NA ROZNE BANALNE RZECZY HEHE:)JA BYM CHCIALA SCHUDNAC TAK Z 10KG ALE WATPIE BO TO JAKOSC TAK MIZERNI IDZIE NO ALE TO DOPIERO 2 DZIEN WIEC NIE OD BEDZIE TAKIE CHOP CHOCIAZ JUZ NIECALY KG ZRZUCILAM, NO WIEKSZE POL W ZASADZIE A RACZEJ JESTEM TEGO PEWNA ZE TO NIE JEST KGTLUSZCZU BO TO JEST NIEREALNE TAK CZY SIAK TO NAJPIERW SPADA WODA :(PISZECIE ZE OSTATNI POSILEK O 17????HMMMM JA PIJE KAWE OK 11-12 LUNCH JEM OK 15 A OBIADEK 0K 19 CZY TO NIE ZAPUZNO?CHODZE SPAC BARDZO POZNO WIEC NIE WIEM I TAK NA JEDNO WYCHODZI BO SIEDZE CALY DZIEN W DOMU.POGODA JEST KIEPSKA NA WYCHODZENIE Z DZIDZIA Z DOMU:(NO I MACIE RACJE WIECZORY SA NAJGORSZE:)

Gość Skadalis
I W SUMIE SOBIE MYSLE ZE NAWET GDYBYM SCHUDLA TYLKO 3 KG TO LEPSZE TO NIZ NIC BO BEZ DIETY NIE SCHUDLABYM NAWET GRAMA,A MAM SIE NIESTETY Z CZEGO ODCHUDZAC:(

Gość Skadalis
BOZE ILE LUDZI GLODZI SIE NE TYM SWIECIE:)HEH

Gość Skandalis
powiedzcie jeszcze jakie proporcje trzeba zjadac.np salaty mi powiedzieli ze cala salate zamiast bewsztyku pol piersi z kurczaka,cala kostke twarogu czu=yli ok 250g, tak wogole ile ta dieta powinna miec kalori??????ja w zasadzie nie jestem bardzo glodna po tym wszystkim a wiekszosc mowi ze to jakis harcore wiec moze ja mam za wysokie proporcje??

Gość zuzskun
ejjj dziewczyny powiedzcie mi dokładnie ile trzeba pic tego jogurtu od 2-3 szklanek czy 2/3 szklanki bo ja juz sie pogubilam

Gość Skandalis
2/3 a powiedz jakie masz proporcje tzn ile jesz salaty twarogu itp...

Gość ehoppe
hejka dziewczyny ja juz dzis trzeci dzień i czuje sie rewelacyjnie nie wiem czy to dobrze czy żle ale wczoraj nie zjadław wszystkiego z przepisu. A co do efektow to proponuje zmierzyc sie nawet w trakcie diety i po czy co dwa dni sie nierzyc w takich miejscach jak udo, bioderka (najszersze miejsce), w pepku, pas, pod biustem i biust,. Po tym najlepiej mozna zauwazyc bo patrzac na siebie przynajmniej ja tak mam ze caly czas mysle ze nic nie spadlo a centymetr nie kalmie.... To taka propzycja odemnie pozdrawiam goraco i zachecam do pomiarek..... A co do pomiarow to sa takie urzadzenia do pomiaru tluszczu mialam okazje zmierzyc przed dietka i jakies dwa tygodnie po dietce bede miala okazje zbadac ponownie napisze wam czy sa rezultaty. Pozdrawiam

Gość zuzskun
przesyłam wam diete z proporcjami... pozdrawiam trzymajcie sie ja juz jestem w 4 dniu diety i 2 kilo mniej...trzymam za was kciuki Dzień 1 i 8 Śniadanie: filiżanka czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 200g gotowanego szpinaku, 2 jajka na twardo, pomidor Obiad: befsztyk wołowy 200g, sałata z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek Dzień 2 i 9 Ś: filiżanka czarnej kawy z 1 kostką cukru L: befsztyk wołowy 200g, sałata z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, świeży owoc O: 10 dag szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 3 i 10: Ś: filiżanka czarnej kawy z 1 kostką cukru L: 200g gotowanego szpinaku, pomidor, świeży owoc O: 2 jajka na twardo, 10 dag szynki, sałata z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek Dzień 4 i 11: Ś: filiżanka czarnej kawy z 1 kostką cukru L: 2 jajka na twardo, małe opakowanie białego serka, duża utarta marchew O: filiżanka sałatki owocowej lub kompotu z owocami, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 5 i 12: Ś: duża utarta marchew z sokiem z cytryny L: porcja chudej ryby 200g, sałata z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek O: befsztyk wołowy 200g, sałata bez dodatków, gotowany brokuł Dzień 6 i 13: Ś: filiżanka czarnej kawy z 1 kostką cukru, grzanka L: pierś kurczaka 200g, sałata z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek O: 2 jajka na twardo, duża utarta marchew Dzień 7: Ś: 2/3 szklanki lub filiżanka gorzkiej herbaty L: chude mięso wołowe gotowane 200g, świeży owoc O: absolutnie nic!

Gość Skandalis
idzie mi juz 3 dzien:)))glodna praktycznie rzadko jestem:))) a;le czasem tak.dzeki za proporcje ja zrzucilam juz 1.5kg ale jak pisalam wczesniej to watpie ze tluszczu:))))po ubraniach nic nie idac nic a nic!!!!:((((

A ja mam dzien czwarty i wlasnie wcielam przepyszny twarozek na obiad:) Wazylam sie dzisiaj i jak narazie spadlo mi zaledwie 1,4 kg po 3 dniach...No ale lepsze to niz nic:)Jeszcze 9 dlugich dni przedemna wiec napewno cos wiecej zleci:D

a ogolnie to ja wyczytalam ze salaty ma byc 5 lisci...(bo na gorze tego nie ma)

Gość Skandalis
no co przepis to rozne proporcje albo wcale praktycznie jeden lisc salaty ma 1kcal no mi kazali jesc cala:)))teraz sama nie wiem